PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Što trenutno slušate? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20394)

Jelc 20.04.2011. 15:42

Ovo je ubjedljivo najluđa verzija koju sam vidio i čuo:D

blava 20.04.2011. 21:44

Tropa de elite-Tihuana
iako ne razumijem tekst pjesme,pjesma rastura :)

bez_panike 21.04.2011. 18:11

e ja bi slušao trenutno ovu pjesmu ali ne znam kak se zove....na ovom je videu 1:45-2:00...zna li itko?
http://www.youtube.com/watch?v=xq_w4vH_VuM

Hamm 21.04.2011. 19:27

nino 21.04.2011. 19:37

Citiraj:

Autor bez_panike (Post 1896034)
e ja bi slušao trenutno ovu pjesmu ali ne znam kak se zove....na ovom je videu 1:45-2:00...zna li itko?
http://www.youtube.com/watch?v=xq_w4vH_VuM

A nece to ovi mladji znat. :D

A Land Down Under - Men at Work

TheEmpress 21.04.2011. 20:28

Nemoj vrijeđat. :D Možda imam samo 20., ali više znam te stare stvari nego ove nove. Još pogotovo ako je rock i metal u pitanju, odrasla sam uz to. Sve je moj stari kriv, filao me sa Sabbathima, Whitesnake-om, AC/DC i sličnim stvarima. :lol2:

Kod mene svira Plan B - When Love Goes Down. Tj, svira cijeli album, The Defamation of Strickland Banks.

Corporal Clegg 21.04.2011. 20:39

Strasan bend.

McG 21.04.2011. 21:07

Sophie Ellis-Bextor - Off & On (Róisín Murphy Cover) + Delta Goodrem - Mistaken Identity + Katharine McPhee - Love Story + Taylor Swift - Back To December + Marié Digby - Feel

flyer1 21.04.2011. 21:43

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 1896093)

Strasan bend.

potpis.

anesthetize je posebno dobra stvar s tog 'fear of...' albuma.

Corporal Clegg 21.04.2011. 22:07

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 1896128)
potpis.

anesthetize je posebno dobra stvar s tog 'fear of...' albuma.

Anesthetize je prva njihova stvar koju sam cuo, doslovno sam zinuo :)
Wilson ima strasne ideje za koncepte, zivo me zanima hoce li biti ista od one praideje da na temelju Deadwinga nastane film.
Plus muzicka suradnja (aktualna prije nego sto je Portnoy otisao iz DT-a), on, Portnoy i Åkerfeldt.

TheEmpress 21.04.2011. 22:16

Hm, idem ih poslušat. :)

Kod mene trenutno My Chemical Romance - Helena
Jedina njihova koja mi se sviđa, najviše zbog imena. :D

flyer1 21.04.2011. 22:23

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 1896154)
Anesthetize je prva njihova stvar koju sam cuo, doslovno sam zinuo :)
Wilson ima strasne ideje za koncepte, zivo me zanima hoce li biti ista od one praideje da na temelju Deadwinga nastane film.
Plus muzicka suradnja (aktualna prije nego sto je Portnoy otisao iz DT-a), on, Portnoy i Åkerfeldt.

e to nisam čuo, znam njegove paralelne projekte blackfield i bass communion (iako je bc izrazito experimentalan i poneki dijelovi se teško baš mogu nazvat...khm...glazbom :D)

@TheEmpress::goood:

TheEmpress 21.04.2011. 22:25

Slušam Anesthetize part 1, mnogo dobro.

LAcy 21.04.2011. 22:29

Odlično, kombinacija psihodeličnosti i metala :)

Pomalo sliče na In The Woods, koje preporučam za poslušati.

Porcupine Tree Anesthetize from Micas on Vimeo.

Corporal Clegg 21.04.2011. 22:36

Obozavam timescapeove u njihovim spotovima.

@LAcy - evo jedna, zanima me koje ces Floyde cuti u njoj :)

Radio edit, nazalost...
I Normal, stvar je sasvim komotno (uz produkcijske preinake) mogla upasti na FoaBP umjesto Sentimental.

LAcy 21.04.2011. 22:40

Uvodna gitara pomalo zvuči kao s albuma Animals, konkretno Dogs.

TheEmpress 21.04.2011. 22:45

Stručnjak za floydovce? :D

Kod mene Aerosmith - I Don't Want To Miss A Thing. Prešaltala sam se na laganije stvari. PMS i tak. :lol2:

LAcy 21.04.2011. 22:47

Piše između nicka i Moj komp :D

Edit: Ajd da vidim kome se bude dalo slušati 17:10 Dogs :p

Corporal Clegg 21.04.2011. 22:48

Dobro je, nisam jedini :D
I onaj psihodelicni solo u sredini malo mi baca na Dogs. I uvjeren sam da to nije slucajnost, s obzirom na koncept stvari.

Slusas stvar, ufuras se u glazbu, dodjes do tog dijela i odjednom skuzis da mislis da slusas Floyde (koliko god zapravo razlicito zvucali). Onda te pak strefi da je proslo vise od 30 godina i da to nisu Floydi, jer, vrijeme leti :)

Daljnja preporuka onima koji nisu upoznati s bendom - In Absentia. Sjajan konceptualni album.

TheEmpress 21.04.2011. 22:49

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1896196)
Piše između nicka i Moj komp :D

Nisam ni gledala. :D

PS - jel to izazov? Jesam fan PF-a, al baš tolki... ^^ Jedina njihova koju mogu slušat ponovno i ponovno i ponovno je Wish You Were Here. :)

LAcy 21.04.2011. 22:53

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 1896199)
Nisam ni gledala. :D

PS - jel to izazov? Jesam fan PF-a, al baš tolki... ^^ Jedina njihova koju mogu slušat ponovno i ponovno i ponovno je Wish You Were Here. :)

To je samo zagrijavanje :)

Znaš da Wish You Were Here zapravo uopće nije ljubavna pjesma i da je zapravo cijeli album posvećen Syd Barrettu?

syss 21.04.2011. 22:55

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 1896192)
Kod mene Aerosmith - I Don't Want To Miss A Thing. Prešaltala sam se na laganije stvari. PMS i tak. :lol2:

god please no, nooooooo... to je jedini opis koji mi pada na pamet :D

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1896196)

i'll give you a spoiler - nikome :D :D

kod mene malo noćne klasične muzike:

TheEmpress 21.04.2011. 22:57

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1896203)
Znaš da Wish You Were Here zapravo uopće nije ljubavna pjesma i da je zapravo cijeli album posvećen Syd Barrettu?

Znam srećo, znam. :) Između ostalog, odrasla sam i uz Pink Floyd.

Bolje da ne velim kaj trenutno svira kod mene. :D

Nego, jel ova tema o tome što svira trenutno ili ono, što slušate ovih dana? xD

LAcy 21.04.2011. 23:00

OK, bez uvrede. Mnogi ne znaju jer su čuli samo tu stvar negdje na radiju kao i Another Brick In The Wall :p

Corporal Clegg 21.04.2011. 23:01

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1896222)
OK, bez uvrede. Mnogi ne znaju jer su čuli samo tu stvar negdje na radiju kao i Another Brick In The Wall :p

Ili jos bolje, na plazi uz akustaru, tipa kojem je slon prno u uho i uz bocu Ribara :D
Echoes, posebno impresivna na Pompejima.

TheEmpress 21.04.2011. 23:06

Bez brige, ne spadam među takve. :D

Svira ovo, skraćena verzija...

Citiraj:

Dig if you will, the picture
Of you and I engaged in a kiss
The sweat of your body covers me
Can you my darling, can you picture this?
Okeeee, dosta sam se osramotila s tim, idem igrat Portal. xD

flyer1 21.04.2011. 23:36

pridodajem još jedan mali obol psiholdelično obojanoj zadnjoj stranici ovog topica:

čuje mene, mali obol, stvar traje više od 30 minuta.:D brutalno dobra psihodelija, yt video je tek uvod.

syss 21.04.2011. 23:39

dodajem jednu za glasno u autu i za špicu jutro/podne u zg... garantirano vam vozilo ima više konja nego što mislite :D

bez_panike 22.04.2011. 01:28

e sad kad znam kak se stvar zove (thx nino), trenutno slušam
Men at Work - A Land Down Under

TheEmpress 22.04.2011. 01:35

Opet sam dugo budna... :/

Prešaltala sam se na HIM. Smiruje me...

Zaljubih se ponovno... :D
Disarm me acoustic

LAcy 22.04.2011. 08:24

Pink Floyd - Live at Pompeii je obvezna lektira :) Kad smo već kod dugačkih stvari, evo jedne inače također odličnog banda. Izvorno traje 60:06, ovo je samo kratki uvod :)

Swarm dude 22.04.2011. 12:33

Bruce Springsteen - Glory Days :)

McG 23.04.2011. 16:03

The Sorrow - My Immortal Guardian + 36 Crazyfists - The Great Descent + As I Lay Dying - Upside Down Kingdom + All That Remains - Two Weeks

xPsycho 23.04.2011. 18:17

Pixies - Where is my Mind

mklobu43 24.04.2011. 14:02

Danas sam se lagano provozao, stavio ovu stvar na repeat i dan je odjednom postao coool :fiju:
Norman Greenbaum - Spirit In the Sky

xlr 24.04.2011. 14:26

Ima ovdje netko s kim bih mogao malo pričati o post-rocku, njegovim derivatima i sličnim zvucima? Lacy, ukrast ću ti Green Carnation :)

Godspeed you! Black Emperor - Static

McG 24.04.2011. 16:10

Jennifer Rostock - Irgendwo Anders + Herbstrock - Die Bessere Hälfte + Juli - Dieses Leben + Silbermond - Krieger des Lichts/Meer Sein

tOta 24.04.2011. 16:51

@xlr
Hmm, meni GYBK nije baš sjeo, ali iskreno nisam im dao neku priliku, na prvu su mi upali u oko sa nazivima, dosta neobični. Sa post-rockom nisam na ti, ali sam proveo jednu zimu sa Mogwai tako da se i to računa.

Od ostalih sam imao susreta sa Explosions In The Sky, Jesu, gore navedeni GYBK i Mogwai, Dirty Three. Najviše su mi legli posljednja dva, valjda zbog istaknutih gitara, definitivno mogu privući ljude koji su "daleko" od post-rocka, jednostavno i lijepo. Imam osjećaj da DT praši sasvim drugu priču od ostalih, valjda su u svakom pogledu down under, definitivna preporuka (Ocean Songs za uvod), ne znam jesi li ih slušao, nemam sliku koliko su poznati u svom žanru. :)

Sad ne znam koliko spada u post-rock, ali zvukom definitivno vuče tom žanru, album je suradnja dva odlična benda, ali vjerujem da će ti se svidjeti - Altar. Kako to zvuči - Sunn O))) & Boris - The Sinking Belle (Blue Sheep).

Pokušao sam sa Sunn O))), ali očito nisam za toga, prošlo mi je kroz glavu da mi fali koje ogromno pojačalo u sobi i nešto da dimi u ruci, ali vjerovatno je to loše opravdanje. Album se također svidio ljudima koji imaju glazbene ukuse daleko od jednog dronea/dooma, ali to je ljepota umjetnosti.

Ove neke primjese pop-a kao kod Sigur Ros-a nisam još dovoljno procjenio, za sada mi je Mogwai i DT broj jedan što se tiče ovakvog zvuka.

Ne znam bi li ga Miles Davis svrstao u cool, ali je meni i više od toga - Bohren & der Club of Gore - On Demon Wings (The Big Sleep, 1946)

@Corporal Clegg/LAcy

Porcupine Tree je Floyd za neke nove klince, Fear Of The Blank Planet ironično jede malu djecu, kao što je to Gilmour relativno nedavno radio bosonog onom crnom Stratu. :D

A sada nešto sasvim drugačije, obožavatelji Tolkein-a ne mogu biti objektivni...

*Prebaciti neke od postova uključujući ovaj u temu prikladniju tome - Glazbene preporuke?

Nybelung 24.04.2011. 17:29

Stratovarius - The Abyss of Your Eyes

... Iskušavam alternativne glazbene pravce. :D

Corporal Clegg 24.04.2011. 17:52

@tOta - opet, dobro je, nekako sam se neckao klasificirati PT kao Floyde novog doba, posto je i sam Wilson alergican na takve usporedbe :D

Iako, stajaznam... FoaBP kao kritika potomaka jedne malaksale civilizacije, Animals kao kritika starije generacije te iste civilizacije (iako preko Orwella), nije ni to promasena paralela.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:29.