![]() |
Citiraj:
i ja sam nekad bio mlad,ljep,zgodan,crn..., ne zelim nikog uvrjedit al uspoređivanje konzole i pc-a koda usporđuješ lutku na napuhavanje i jennu jamson |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Fora je u tome da nove konzole imaju hardver koji je uvijek isti, dok je PC dio priče nakrcan kojekavim bloatware pizdarijama od strane OS-a/korisnika i hrpom verzija drivera.
PS5 i Xbox Series X dolaze s custom-made RX 6700 (XT) GPU-om, dok je CPU u rangu R7 3700X Zen 2 modela, ali opet je lakše (1 - 2) samo za taj hardver razvijati igre. Istinabog, s vremena na vrijeme se desi God of War PC port, pa igra radi i izgleda podjednako dobro na konzolama i PC izdanjima.:chears::frend: |
|
To je još skupo za takvu vrstu grafe
|
Citiraj:
|
Moraš uistinu biti očajan da daš toliko novca za tu grafičku .
|
Bolje kupiti polovnu RX570/580, jer ovo što su napravili sa RX 6500 je živi očaj i smijeh :roller:
|
Citiraj:
|
a u tom rangu bolje ti se rastegnuti do prve 6600 ili eventualno rabljeno
|
Citiraj:
Ne samo zbog trenutne cijene, nego jer je smjena generacija blizu , a i Intel ulazi u igru sa svojom ponudom. Nemoj da ti bude žao što nisi pričekao koji tjedan. |
Ako ti se kupuje, kupuj. Po meni rabljeni RX570 / RX580 4GB ili novu / rabljenu 6000 / 6600XT.
|
A dobro je sada pričekat i zato jer je krenuo lagani pad...pa ono kupiš sad grafu, a ona z 2mj kilu kuna jeftinija...a opet, more se tako čekat unedogled...razmisli, smisli i odluči. :D
|
Citiraj:
to sam i napravio rx6600 4080 kn 3 g. gar. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.hardsoft.hr/xfx-amd-vide...36422/product/ |
Ja osobno krajem godine, kad RDNA3 i Lovelace i Intel budu na tržištu uzimam neku AMD/Nvidia midrange graficku. Mislim da je sve drugo do tada pušiona. Tada bi i cijene trebale biti normalnije i grafičke iz te nove generacije bi midrange trebao biti na razini high-end grafičkih iz ove generacije. Vjerojatnije i normalnije raytracing performanse, s manje gubitka fpsa. A do onda ima GOG back-kataloga.
|
Citiraj:
Do kraja godine najvjerojatnije izađe samo high-end, pa čekaj onda još pola godine za mainstream... Pa onda još vjerojatni problemi zaliha i previsokih cijena, još ako mining pojača.... Čekaj onda zalihe i/ili pad cijena pola godine, pa onda opet možda ne dođe pa čekaj još... Opet imaš istu priču kao zadnjih godinu dana Ne može čovjek danas ništa isplanirati |
Citiraj:
EDIT: Još kad izađe ZEN4/Raptor lake piknem 5800X sad kad je Gigabyte odlučio ne bit pizda i miran sljedećih pun q godina. |
Možda cijena tih gpu što si nabrojao bude povoljnija krajem godine nego sada, no novih mainstream gpu ne vjerujem da će biti. Pogotovo što se najavljuje refresh postojećih
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Malo isprobavam i benchmarke radim, RX 5700 8GB (A) u usporedbi s GTX 1060 6GB (B):
na 1440p Watch Dogs Legion: srednji FPS 72 A 38B Far Cry 6: 81 A 37B God of War: 67A 35B |
Citiraj:
Snaga grafike PS5 je vise u rangu 6600XT, 6700XT je malo snaznija od Xbox series X |
Kolege trebam hitno pomoc. Cini se da je graficka SAPPHIRE Radeon RX 470 NITRO+ GDDR5 4GB, otisla na vjecna lovista...Comp se pali, ali sliku ne pusta, pa mi treba nekakva zamjena za istu...moze i bolja, ako bih osjetio nesto s obzirom na konfiguraciju u popisu. Cijenu necu stavljati jer nemam ideje koliko bi moglo kostati, pa Vas molim za savjet.
Lp |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:51. |