PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Novi DVB-T2 sustav; info, oprema... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=300099)

mrga 06.11.2020. 22:23

Citiraj:

Autor elzel (Post 3456753)
U wifi podmeniju moraš odabrati Infrastructure i tip enkripcije ključa ako postavljaš na manual mislim

Jesam. Jučer nije htjelo raditi, a danas, nakon instalacije novog firmwarea na svaki mogući tip enkripcije koji odaberem lupa "wrong password format". AQ pass je sigurno dobar.

kopija 07.11.2020. 03:50

Citiraj:

Autor vujasin (Post 3456711)
cryptobox 702t mini 189kn. Uređaj je mali i ima produzni ir prijamnik za daljinski. U paketu ne dolazi hdmi kabel. Daljinski izgleda kvalitetno. Prezadovoljan sam za razliku od ostalih receivera koje sam viđao kod poznanika.

To je bomba od uređaja, pogledajte video recenziju ima da vam sline procure.
Tisak cijena izvrsna također.
Šteta da nema hrvatsku lokalizaciju i da se nije pojavio prije mjesec dana, bio bi apsolutni best buy.

Prezime 07.11.2020. 12:09

Citiraj:

Autor kopija (Post 3456800)

Hmmm.., bomba?

"There is no H.265 HEVC support, the ability to receive encoded stations through a built-in card reader, and the ability to play media files over the network or via USB."

buljaka 07.11.2020. 12:49

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3456873)
Hmmm.., bomba?

"There is no H.265 HEVC support, the ability to receive encoded stations through a built-in card reader, and the ability to play media files over the network or via USB."

Meni se čini da ima

https://www.abcomeu.com/ab-cryptobox-702t-mini

Tuner & Band Switching
Type (front –end)DVB-T2 Compliant (MPEG2/H.264/H.265)

Terrestrial – DVB-T2Support all DVB-T2 modes including multiple PLP and MISO、SISO

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Prezime 07.11.2020. 13:31

Nemam pojma sto ima/nema, samo sam citirao tekst ispod testa na Youtube-u.

Cuky 07.11.2020. 14:10

Ako govorimo o 702t mini, on ima h265/hevc. Isprobano na x komada.

kopija 07.11.2020. 15:09

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3456908)
Ako govorimo o 702t mini, on ima h265/hevc. Isprobano na x komada.

Jel ima koju manu uređaj?
Navratio danas do lokalnog Tiska, nemaju ama baš nikakav receiver a kamoli cryptobox :(

Cuky 07.11.2020. 17:38

Nema mrezu (niti wifi), al to je ionako nebitno.

Ostalo sve je super jednostavno i radi (editiranje liste programa, sortiranje, itd)

kopija 07.11.2020. 19:25

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3456964)
Nema mrezu (niti wifi), al to je ionako nebitno.

Ostalo sve je super jednostavno i radi (editiranje liste programa, sortiranje, itd)

Hrvatski titlovi s USB-a? čćžđ?

trebampomoc 07.11.2020. 20:21

Citiraj:

Autor macalek (Post 3456716)

Se može negdje on-line naručiti?

Cuky 07.11.2020. 20:22

Citiraj:

Autor kopija (Post 3457010)
Hrvatski titlovi s USB-a? čćžđ?

Nisam probavao.

kopija 08.11.2020. 04:37

Citiraj:

Autor trebampomoc (Post 3457026)
Se može negdje on-line naručiti?

Za 190kn ne nažalost, treba cipelcugom obilazit Tisak kioske.

bertone 08.11.2020. 08:51

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3456472)
Neznam koji model ima susjeda ali je rekla da je VOX, pronalazenja kanala smo obavili telefonski, ja 1 kat a ona na 11 katu, ono -ja njoj stisni gumb MENI na daljinskom od TV-a, pa pitam - kaj vidis, ona - vidim to i to, ja - pa stisni onda to i to... i tako posao odradili u 5 minuta, nasla sve free TV programe i hrpu onih kodiranih od evotv.

Citiraj:

Autor bertone (Post 3456700)
Ma nema potrebe da gnjaviš susjedu, dogovorio sam da u nedjelju dođem kod gospođe pa ću sam pogledati, i da, ona je TV kupila negdje malo prije korone, znači malo više od pola godine.

Susjedin VOX riješen na način da sam ga vratio na tvorničke postavke i pretragu dostupnih kanala napravio pod zemljom Njemačka (pretraga kanala pod Hrvatska ne nađe ni jedan HD program ??!!), nakon toga postavke prikaza, titlova i audia postavio da budu HR, isključio LCN nakon čega se otvori opcija da se može promijeniti redoslijed programa i to je to, gospođa sretna :)

PS. Usput, prvi put sam se u živo susreo sa VOX TV-om i radi čisto ok za 32" TV od 850 kn :)

Cilim 08.11.2020. 11:38

Citiraj:

Autor bertone (Post 3457101)
Susjedin VOX riješen na način da sam ga vratio na tvorničke postavke i pretragu dostupnih kanala napravio pod zemljom Njemačka (pretraga kanala pod Hrvatska ne nađe ni jedan HD program ??!!), nakon toga postavke prikaza, titlova i audia postavio da budu HR, isključio LCN nakon čega se otvori opcija da se može promijeniti redoslijed programa i to je to, gospođa sretna :)

PS. Usput, prvi put sam se u živo susreo sa VOX TV-om i radi čisto ok za 32" TV od 850 kn :)

Sta ti je taj LCN.

fre@k 08.11.2020. 12:27

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3457138)
Sta ti je taj LCN.

Zato se svi bune kad stiscu tipke pa neprebacuje tamo di hoce. A reciver uhvati tocan ID na mrezi. Iskljucis to i mirna bosna :chears:

"Logical Channel Numbers (LCNs) are unique channel numbers assigned to each TV station"

bertone 08.11.2020. 12:41

LCN = Logical Channel Number

Tvornički je uključen pa sam sortira programe kako ih nađe i nemaš mogućnost kasnije sam sortirati redoslijed programa, ako ga postaviš na isključeno u postavkama se otvori/prikaže opcija za premještanja programa.

EDIT. Dok sam se ja bavio multitaskingom (na tri foruma) već si dobio odgovor :D

Mommistake 08.11.2020. 16:07

Ako ima netko problema da ne može naći HD programe na 4k TV-u (Philips u mom slučaju), ja sam našao riješenje nakon 6 mjeseci.

1. Napredno pretraživanje digitalnih kanala - regija/zemlja: Češka Republika.

Tamo naše 105 programa (uključujući naše HD programe).

2. Nakon toga prebaciti na Hrvatsku i ponovo pretražiti. I ona nalazi sve programe koji nisu zaključani. :)

Nakon 6 mjeseci, napokon imam HD programe.

Nikky 08.11.2020. 18:47

Napravio si dupli posao, mogla je ostati Češka samo kasnije manualno promijeniš jezik za menu, teletext, titl na hrv / eng.

Nije to ništa novo, kako koji proizvođač / pamet,
ista je stvar za A1 - Bnet i DVB-C gdje obično igra Njemačka / Nizozemska, dok je na Hrvatska niti ne nudi DVB-C / Cable.

mann 08.11.2020. 19:34

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3456733)
Mala napomena.

Veci (jaci) receiver nazalost nema hdmi cec.

Inace radi odlicno, al ne zelim imat dva daljinca.

Tako da cu se i ja prebacit na taj mini.

Znači to je praktici prvi uredjaj na hr tržištu službeno da ima hdmi cec.

Ima tko da ga koristi preko cec-a. Ok radi na jednom daljinskom?

Sent using Tapatalk

Pupo 08.11.2020. 19:35

Falcom receiver nemojte uzimati. Daljinski je katastrofa, brojevi ostanu utisnuti i tak. Slika i programi su ok.

Cuky 08.11.2020. 20:00

Citiraj:

Autor mann (Post 3457279)
Znači to je praktici prvi uredjaj na hr tržištu službeno da ima hdmi cec.

Ima tko da ga koristi preko cec-a. Ok radi na jednom daljinskom?

Sent using Tapatalk

Sutra isprobam pa javim.

kopija 09.11.2020. 05:51

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3457290)
Sutra isprobam pa javim.

I čćžšđ moliću!

Mommistake 09.11.2020. 08:19

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3457258)
Napravio si dupli posao, mogla je ostati Češka samo kasnije manualno promijeniš jezik za menu, teletext, titl na hrv / eng.

Nije to ništa novo, kako koji proizvođač / pamet,
ista je stvar za A1 - Bnet i DVB-C gdje obično igra Njemačka / Nizozemska, dok je na Hrvatska niti ne nudi DVB-C / Cable.

Vjerujem da jesam, no, ja sam s tim problemom došao ovdje već 2 puta, dobio brdo prijedloga, ni jedan nije bio kao ovaj, stoga ni jedan nije bio riješenje mojih problema. :) Čak sam bio uvjeren da ću reklamirati TV (susjedi u zgradi imaju HD, ja nemam, ista antena).

Pa sam zato napisao ovdje, možda nekome pomogne.

Nikky 09.11.2020. 08:31

Ma naravno, bitno da se riješio blem,
ovo sa zemljom je inače poznati štos.
Tko nam je kriv šta "naši" ništa ne dojavljuju / zahtjevaju od proizvođača.
Evo Philips sve poludio pa čita tamo neki pdf na hrvatskom od nekog OiV 😁

telefunken 09.11.2020. 08:45

Jel tko spajao dvbt2 prijamnik sa TV-om koji ima scart putem nekakavog "HDMI to scart" kabela/adaptera i ako da, može li info gdje ste uboli taj kabel?
Na starom TV-u na koji želim spojiti prijamnik postoji pravokutni SCART, činč SCART, DVI i D-SUB priključci a na T-Comovom prijamniku je HDMI te AV izlaz u obliku 3,5mm rupe. Imam nekakav prastari kabel koji ima na jednom kraju 3,5mm a na drugom tri činča no ne radi kad ga uštekam u ovaj AV izlaz na prijamniku.
Također razmišljao sam o adapteru DVI-HDMI no pretpostavljam da onda neću moći dobivati zvuk (u TV opcijama stoji da je to "PC port").
Ako imate savijet kako da to spojim, slušam

Nikky 09.11.2020. 09:18

U A1 - Bnet temi smo spominjali taj (sada "moderni") AV out kabel,
je 3.5 jack ali sa 4 kontakta a na drugoj strani mogu biti chinch - evi ili scart,
da bude zabavnije postoje dvije pod varijante šta je na kojem kontaktu:
https://dashcamtalk.com/forum/thread...ut-jack.32276/
https://pinouts.ru/DigitalCameras/so...e_pinout.shtml
https://pinoutguide.com/Audio-Video-...k_pinout.shtml
... pa ti sad pogađaj po kojem standardu je napravljeno / spojeno u boxu.

Za HDMI varijantu, postoje HDMI to analog konverteri ali je to obično skuplje i još teže nabaviti. Nema smisla uz gornju varijantu sa AV kabelom.

telefunken 09.11.2020. 09:33

evo našao sam manual od TV-a i ima i PC-audio 3,5mm ulaz, stoga mi se kao najbolja opcija čini ovaj HDMi to DSUB&audio ili u ovakvoj verziji (čisto info radi, jel potreban ovaj što ima i dodatno napajanje?). TV ima rezu od 720P pa mi je nekako glupo spajati dvbt2 prijamnik na njega putem scart-a ili sam u krivu?

darkijas 09.11.2020. 10:04

Ukoliko tv ima dvi ulaz, za sliku bi bilo najbolje spojiti adapterom hdmi-dvi. Eh onda zvuk ostaje problem

Nikky 09.11.2020. 10:34

Provjeri (ako piše) kada se koristi DVI ulaz kako ide audio,
jeli kroz DVI ili koristi 3.5 audio ulaz kao sa VGA ?

DVI varijanta bi bila dobra jer se koristi digitala a na analog (trebala bi biti bolja slika).
HDMI to DVI kabel bi trebalo već lakše naći.

telefunken 09.11.2020. 10:53

koliko vidim, samo se ušteka u dsub ili dvi i audio u pc-audio (3,5mm) (vrijedi i za dvi i za dsub)

razumijem da nema konverzije iz digital u analog ako uštekam iz hdmi u dvi no nigdje ne vidim "hdmi to dvi & audio" adapter, a i iz iskustva znam da razlika u kvaliteti slike ne postoji prilikom takve konverzije tako da mi se čini najjednostavnija opcija ubosti ovaj "hdmi to dsub & audio" adapter za 15kn

Neo2001 09.11.2020. 11:00

može jedno 'bedasto' pitanje.
jel se može na nytrobox plus isključiti teletekst, da ona tipka jednostavno ne radi ili što već...

Nikky 09.11.2020. 13:51

@telefunken
Nisi shvatio poantu, kako na pc grafama (uz odg. adapter) DVI > HDMI ide i zvuk,
sa veliko možda u tvojoj prići box > HDMI > DVI > TV prolazi i zvuk.

Ako ne prolazi onda opet trebaš gore spominjani kabel kako bi analog audio doveo u tv,
na strani TV - a je vjerojatno 3.5 stereo jack (3-pin) kao na slušalicama,
a na strani boxa smo rekli šta treba.

silver_tip 09.11.2020. 14:15

Citiraj:

Autor Neo2001 (Post 3457442)
isključiti teletekst, da ona tipka jednostavno ne radi ili što već...

Kaj baba stalno stisce tipku teletekst umjesto neke druge ? I moja je :D Znala je tako "slusati" tv ako nikog od ukucana nije bilo doma da joj iskljuci isto...
Ja sam je izrezao skalperom i u rupu pustio malo topljene plastike sa onim obicnim pistoljem za patrone, zaravnao dok je bilo vruce prstom.
Daljainac sam rastavio nakon 2 godine radi ciscenja bez ikakavih problema jer ta plastika nije neznam kojom slilom poljepljena na pcb daljinca.

Takodjer sam nakon nekog vremena i tipku za prebacivanje na radio isto tako sredio.

Cuky 09.11.2020. 19:48

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3457385)
Jel tko spajao dvbt2 prijamnik sa TV-om koji ima scart putem nekakavog "HDMI to scart" kabela/adaptera i ako da, može li info gdje ste uboli taj kabel?
Na starom TV-u na koji želim spojiti prijamnik postoji pravokutni SCART, činč SCART, DVI i D-SUB priključci a na T-Comovom prijamniku je HDMI te AV izlaz u obliku 3,5mm rupe. Imam nekakav prastari kabel koji ima na jednom kraju 3,5mm a na drugom tri činča no ne radi kad ga uštekam u ovaj AV izlaz na prijamniku.
Također razmišljao sam o adapteru DVI-HDMI no pretpostavljam da onda neću moći dobivati zvuk (u TV opcijama stoji da je to "PC port").
Ako imate savijet kako da to spojim, slušam

Jel ti taj tcomov prijemnik uvjet? Ako nije nabavi si bilo kakav dvbt2 receiver koji ima puni scart na sebi. S takvim neces imat ovakve zajebancije.

Cuky 09.11.2020. 19:49

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3457290)
Sutra isprobam pa javim.

CEC isproban i radi. Jedina je pizdarija sto ne koristim originalni daljinski od svog tv-a vec logitech harmony tako da mi nisu sve tipke ispravno mapirane.

Uglavnom, radi i zadovoljan sam.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3827a404a4.jpg

Uredaj se vidi kao "ali stb".

mann 09.11.2020. 20:08

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3457668)
CEC isproban i radi. Jedina je pizdarija sto ne koristim originalni daljinski od svog tv-a vec logitech harmony tako da mi nisu sve tipke ispravno mapirane.

Uglavnom, radi i zadovoljan sam.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3827a404a4.jpg

Uredaj se vidi kao "ali stb".

Bome, svaka čast. Ovo je fakat prvi koji ima i pvr i cec. Mislim da ću ga i ja uzeti pa isprobati. Ja imam Samsung i naravno Samsung je vrhunski uredjaj ali nema pvr. Ovaj ima sve.

P. S. Inače čitam da nekome treba scart, Samsung ima scart preko adapterica koji dolazi u paketu. Adapteric je zapravo samo mini scart prihvat jer na zadnjoj strani nema dovoljno mjesta za puni scart.

Sent using Tapatalk

Cuky 09.11.2020. 21:50

Evo jos malo informacija oko titlova i videa.

Zavrtio je testni avi bez problema.

Po defaultu je font crvene boje, a character set teksta unicode.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...749a7d33b8.jpg

Ali kad sam otvorio subtitles meni dobio sam sljedece:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...380a62c147.jpg

Pa su unutra opcije za character set/encoding (treba postaviti central european):

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7c5dde05cb.jpg

Pa opcije za font titlova:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...69127487df.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5914c89637.jpg

I onda to na kraju izgleda ovako

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c69fa4f5e6.jpg

Bas kako treba 😃

Bas sam nasao pravi dijalog za screenshote 🤣🤣🤣

Ovaj mini box je avion. Samo je steta sto nema mrezu, jer veci box ima pa ujedno moze preko dlna vuci mediju na sebe.

Prezime 09.11.2020. 23:06

​EvoTV i HBO-Go pitanje

Imam, danas aktiviran, EvoTV prijemnik Strong SRT8550 sa 30 besplatnih dana. Sve uredno radi i nemam nikakvih problema oko prijema ili neceg vezanog uz taj prijemik.

Medjutim, danas sam se htio registrirat na hbogo.hr i to mi nije uspjelo. Pri registraciji treba upisat 6 cifreni kod kojeg nisam dobio, jer sam kupio uredjaj preko webshopa.

Nazvao sluzbu za korisnike i nakon 1 sat na telefonu problem je ostao nerijesen, jer mi nisu nikako mogli pronaci taj potrebni kod/sifru.

Da stvar bude bizarnija, oni uopce nisu vidjeli moj prijemnik u svom sustavu, a ja istovremeno uredno gledao HBO1,2,3. Nisu ga mogli pronaci ni po imenu/prezimenu ni po OIB-u ni po Aktivacijskom kodu ni po serijskom broju prijemnika. Po njima ja sam sasvim nelegalno usao u njihov sistem i gledam njihov zasticeni program :)

E sad nakon ove litanije pitanje, jel se netko uspio registrirat na HBO-Go hr za vrijeme prvih 30 besplatnih dana?

darkijas 09.11.2020. 23:32

1 privitaka
Tko planira spojiti receiver prek scarta na staru crt kistru (kao ja) svakako preporucujem strong 8541fta prije nytroboxa pro,iz razlga sto se nytrobox ne moze staviti u rgb mod pa je slika losija vise ili manje,ovisno o tv-u. Strong daje uredno rgb signal i slika je kak treba biti. Za druge receivere sa scart-om ne znam

Cuky 09.11.2020. 23:42

Ajd bas provjerim dal ima rgb mod na cryptobox 702t (veci model) kad mi opet dopadne u ruke.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14.