![]() |
zasto si isao na VA panel a ne IPS?
Kod mene je : Manufacture date......... 2018, ISO week 21 |
Pa kupio sam IPS panel (q3279vwfd8), kako tebi piše u Aida64?
|
Monitor Name AOC Q3279WG5B
Monitor ID AOC3279 Model Q3279WG5B Monitor Type 31.5" VA LCD (WQHD) Manufacture Date Week 21 / 2018 isto :D |
Citiraj:
|
to 1440p ili 1080p? Ako je 1440p i IPS uzmi njega.
|
Za te solde je sigurno 1080p jerbo je 1440p koju tisucu vise :)
|
1080p je bio ultra wide
Sad sam naručio ovaj AOC 32 2k, vidjet ću kroz 5-6 dana jel mi ok ili ću ići na ultra wide |
ako je bio 1080p onda bolji AOC, bar za moje potrebe :)
|
Samo s novim AOC 32 i 2K rezoluciji imam lošije performanse u igrama.
Benchmark Tomb Raidera prije, 57 FPS-a, sada-> 38 FPS-a. https://i.imgur.com/PFzfKB1m.jpg https://i.imgur.com/oXfz0pEm.jpg |
Citiraj:
|
ih ja imam 1070ku pa kontam ici na 1080ti :D Al kad saberem doplatu na graficku i cijenu ovog aoca izadje ko da sam kupio 27" 60Hz 1440p monitor :D
|
Da li je meni problem cpu ili grafa da je takvo usporenje?
|
Rezultati grafe se podudaraju sa ovim benchmarkom https://www.guru3d.com/articles-page...-review,7.html
Sad trebaš 2080 da bi vrtio max refresh rate :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Stavi na 4x manje, tj 1280x720 i da vidiš kako leti :D
Samo će ti jedan pixel biti sastavljen od 4 :D |
grafa
|
Citiraj:
|
Ljudi, da li netko ima Asus ROG Strix XG32VQ, da li je zadovoljan i da li mu radi Freesync sa nVidia grafom?
|
ne znam ti va paneli se nisu nikako dobro pokazatli na visokom refreash rateu. Da ne bi bili mutni pojacaju overdrive na max i onda dobijes overshooting. Ima li ijedan va panel da je na 144Hz i da nema tih problema?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam za igre, moraš probat. Al 720p na 32" ne zvuči baš privlačno :D Citiraj:
|
a zasto text na 43" 720 tvu izgleda bolje? I zasto 720p ne izgleda bolje od 664p na AOCu :)
|
Citiraj:
Također sve telke imaju bolji scaling jer moraju moć prikazivat gro različitih signala. Monitori u principu izgledaju dobro samo na nativnoj rezi, a moram još probat ovo 4x manje na svom :D |
Skaliranje nece nuzno biti tako da je 1 piksel = 4 piksela iako to zvuci logicno.
|
Da steta, jer bi recimo bilo dobro spojiti PS3 u 720p na 1440p monitor i dobiti jasnu sliku kao na 720p 32" tvu.
EDIT: Nadjoh ovo. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima, i kao da je malo bolje kada prebacim da GPU skalira, ali ope ni priblizno situaciji bez skaliranja. Ali bilo bi dobro da monitor ima opciju da ne skalira na pola rezolucije (720p) za slucaj kada prikljucis neki 720p izvor tipa PS3.
|
A mora biti lošije nego kada je na punoj rezoluciji. Zato je windowed majka :D
|
a da su napravili da nema skaliranja kada ide 720p reza bila bi prava stvar :D
|
I tako ja koji zagovaram 24" uzeo asus rog stix xg32vq 32" 144Hz Freesync monitor.
Kakva pila omfg :D Uskoro više :) |
1 privitaka
32 vs 24 inch
Znaci u igrama preporod. Sve mi je veliko, trebati ce se privikavati malo, ali osjetim da je bolje. Pogotovo refresh rate i taj osjecaj da je sve smooth je odlicno. U win preogromno za surfanje itd, prevelika radna povrsina, sad ce mis nabiti kilometrazu vec vidim. Ali mislim da cu se i na to nekako brzo naviknuti :fiju: Za excel na kojem znam raditi i doma biti ce duplo bolje nego prije na 24" 1K. Sto se tice konkretnog monitora, ima preveliko postolje pa je sad na sred stola a ne uz zid. Sam panel je mozda 30cm od zida i to me smeta moram razmotriti zidni nosac . Cudi me da si ovako nesto prije nisam priustio :) |
Čestitke !
Gdje si uzeo ? |
na njusci, par mjeseci star, kao nov (+ rč i gara ofc), 2800kn :lol2:
|
Koja rezolucija?
|
Znači sad po 1080 Ti :D
|
Citiraj:
Probao sam warface mi radi glatko, i to je bitno :) ..a ovo ostalo lako spustim na nize detalje , nikad nisam patio za ultra postavkama. RX470 se za sad ok nosi s ovom rezom 2,560 x 1,440, u smislu upalim igru, kliknem auto detect postavke, i stvar radi :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:15. |