![]() |
Citiraj:
|
Ljudi, trebam pomoć.
Koristim bonbon već neko vrijeme i imam problema s kašnjenjem push notifikacija. Notifikacije mi kasne samo na bonbonovoj mreži, dok na wifiju funkcionira dobro. Prvo sam mislio da je do mog phona (mi5), ali probao sam s nekoliko romova i uvijek ista priča. Ipak, da isključim mogučnost da je nekako do mog xiaomija pošto ipak nije namijenjen za naše tržište, probao sam karticu tutnut u Motorolu Moto G (3rd gen) i notifikacije također kasne kada se koristi bonbonova mreža. S bonbon službom za korisnike sam probao vidjeti u čem bi mogao bit problem i nakon što smo prošli postavke i to isključili kao moguć izvor, preporučeno mi je da zatražim zamjensku karticu. Sad koristim tu drugu karticu, ali i dalje notifikacije kasne. Appovi u kojima definitivno kasne su gmail, messenger, whatsapp. Kasni i u ostalima (viber itd), ali to ne koristim toliko često da bih mogao sa sigurnošću tvrdit. Šta probati dalje? Može li bit do bonbonove mreže? Jel moguće da im je timeout kratak ili da HT korisnici imaju neki prioritet nad nama bonbonašima? |
Ovo zadnje bi ja reko
Meni viber kasni i po 5 min Zatrubi Odmah otvaram, a kod poruke 5 min razlike u vremenu U chatu je ok Bio tht do sad i nisam imao te brige Al nece bonbon to priznat da ruke im frčeš |
Meni isto kasne notifikacije, ali nisam se uspio s time jos pozabaviti do cega je.
|
Takoder, ali nisam siguran jel do bonbona ili je do mog moba.
|
Citiraj:
I meni je tako, zazvoni poruka (ili više njih), al kad otvorim vidim da je došla ranije. Notifikacija zna kasnit minutu, 5, 10, 15...nekad možda i više. Kad sam u chatu ide sve instantno, kao i neko kraće vrijeme nakon chata. Nakon što idla neko vrijeme opet iduća poruka zazvoni kasno. Na wifiju pak notifikacije dolaze instantno, neovisno kolko je phone "idlao". Naravno, sve battery saving opcije i ostale postavke testirane. Pošto sam probao i sa drugim mobom sve više sumnjam u bonbon. Kaj sad, il stisnut njihovu službu ili ubacit još jednu karticu na bonove od drugog providera i testirat kak radi. |
Nisi jedini. Meni također kasne notifikacije whatsapp i twitter sa privatnog.
Nije da reklamiram, na vipu brže mi stigne notifikacija sa twittera. |
frendici na vipu isto kasnile, skuzili smo da je no mobitela, ima huawei p8 lite 2016, u postavkama pod mobilne mreze ima opciju za limitiranje podataka za svaku aplikaciju posebno, samo sam ukljucio da whatsappu dozvoli neogranicemo i vise nista ne kasni
sto se tice bonbona, meni na oneplus 5, sestri na oneplus 3, mami na samsungu s4, frendovima na xioami redmi 4a, lg g3 nikad ne kasne dok jednom na moto x style kasni i ne znamo isto zasto |
Citiraj:
Provjeri još da nema kakav limit po aplikacijama u postavkama za net ili da su unutar postavki za bateriju stavljene pod battery optimization da im je aktivan. Inače, problem s pushom je globalni. Kad se gugla, u svakom kutku svijeta određen broj korisnika ima problem. |
Citiraj:
10 puta su provjerene sve postavke nema govora o nekom limitiranju unutar progama ili mobitela. |
Citiraj:
Push Notifications Fixer Root- Push Notifications Fixer Heartbeat Fixer for GCM Davno mi je druga aplikacija pomogla s istim problemom na Bnetu na wifiju. Al srećom u suradnji s njihovim tehničarima i par kolega s foruma oni su riješili problem (problem je bio globalan na mreži im). Vi, blago ali grubo rečeno, nemojte očekivati da će vam riješit. Ako se napravila zamjena simice to vam je to. Mogu vam još poslat na tehniku koji će odgovorit da internet radi jer ima spajanja i to je to, case closed. |
Ako jedan od push notification fixera pomogne, onda bi definitivno problem bio do mreže s obzirom da ti appovi smanjuju heartbeat interval. To bi značilo da mreža ima kraći timeout od default android heartbeat intervala.
Testiram kasnije s ovim drugim s obzirom da sam rootao. |
Citiraj:
|
Meni nekad rade ok puah obavijesfi a nekad ne. Iritantno. Sve sam skoro pokušao. Sutra idem po novu simicu s drugim brojem da probam. Nisam pokušao jos s tim app.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk |
Ja sam isto sa svim pokušao, čak i s root push fixerom i ono li-la.
Nakon što sam probao i u drugom mobu s mojom karticom, uzeo zamjensku sim karticu i udavio ih malo na chatu zaključujem da je do bonbona. Sad jedino da uzmem jednokratno karticu od nekog drugog (t-mobile, vip ili simpa?) pa probam kak s tim radi. |
Vec neko vrijeme mi wa poruke uredno prolaze, ali kad me netko zove na viber samo dobijem missed call poruku.
Nisam nikad kontaktirao bonbon vezano za taj push. Ili se samo sredilo ili je bio update za app... |
Meni isto wa normalno radi od pred neko vrijeme. Viber ne koristim.
Signal - nikad problema, ni dok je wa imao. |
Citiraj:
Poslano sa mog M7 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Sent from my LG-H990 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije da mi je bitno, tko me ne dobije posalje mi poruku. Poruka mi dodje, a skupa s njom i missed call info. Upalim viber, nazovem. Ili upalim viber, procitam poruku, zatvorim i mogu primiti pozive unutar nekog perioda. Onda opet umre. |
Tako je i ženi i meni na s7 na tele2, sinu na s5 tele2 i sogorici na honor 7 lite bonbon.
Pomoglo je kad sam uključio u viberu ikonu statusa. Od onda ne kasni nista Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk |
Danas instalirao Push Notifications Fixer, obavijesti stižu bez kašnjenja. Nisam mjenjao simicu iako je na stand baju. Ne ide mi u glavu da takve stvari postoje i riješavaju se apk. Lame... I da, jednu stvar nisam napravio, maknuo optimizaciju baterije s aplikacijama i dalje mi je kasnilo unatoč tome što sam za te dopisivačke apk maknuo optimizaciju.....
|
Imam aktiviranu kombinaciju s velikim internetom, ako aktiviram paket interneta za 30 kn 1.6 gigi oce li mi se izbrisat preostale poruke i minute iz kombinacije veliki internet?
|
oce
ako imas onaj zasebni paket.. sa velikim netom jer je to kao 1 paket |
Citiraj:
Slobodno aktiviraj zasebni paket uz kombinaciju. Kombinacija ti ostaje |
Pa nam javi iskustvo z prve ruke
|
Citiraj:
Uvjeti korištenja - Uvjeti korištenja „gotovih kombinacija“ bonbon usluge na bonove - članak 9 - posljednja rečenica Citiraj:
Peti odlomak u tekstu Citiraj:
|
Bio sam u krivu
Ja sam odgovorio svojom logikom Po ovome, jos bolje situacija... win-win Zrokas kaj imas, dokupis a da se ne dira paket Ja osovno imam veliki razgovor I to nema sanse da se potrosi 75kn Jedino net mozda 1,6gb na granici ako djetetu pocem crtice pustat na yt |
Samo problem nastane ako mjesec kasnije zaboravis da imad i paket, a na racunu dovoljno novaca. Pa ti skine opet za paket, a ne treba ti vise :D
|
Da li netko možda zna SMTP postavke za Iskon mail na bonkasu?
|
Citiraj:
|
smtp.t-com.hr je odlazni server. To je provjereno. Tu na linku je navedeno da je mail.ht.hr.
mislim da sam se krivo izrazio...znam postavke servera koje trebam, ali koje podatke treba unijeti ako osoba nema t-scum usera i password? Na Bonbon live chatu nemaju pojma o tome :wtf2: |
To je nekad bio server. Migracijom je mail.ht.hr postao novi, makar oba se mogu koristiti.
To će bit borba upogonit onda. Ti imaš mail od neke treće strane pretpostavljam? |
Pa Iskon. Piše u postu :)
Imam ja njihove postavke koje su mi dodijelili prije 4 godine...to je muka bila. Otvaranje t-scum accounta, dodjela usera bla bla...to je bilo navlačenje 3 dana sa bonkasom i t-comom...ali mene zanima da li postoje univerzalne postavke za korisnike ;) Jer su mi te njihove doma, a mijenjao sinoć rom na telefonu i sad ne mogu podesit iskon mail odlazni, a treba mi |
A sorry, nisam skužio u prvom postu.
Mislim da nema drugog rješenja nego pričekaš dok ne dođeš doma kad ćeš imat pristup podacima od t-com accounta |
Da. I ja to mislim.
Hvala na dobroj volji :) |
Ima li jos tko od vas problema sa slabim internet brzinama van gradova, gdje se koristi LTE band B20? Meni je na tim podrucjima internet prakticki nemoguc za koristiti, sporiji je od EDGEa i cesto timeouta.
Na HTovim tarifama je sve super, Bonbon brzine ispod 1mbps i timeouti. |
Gdje točno? Jedino znam da VG suxa brzina.
Nemaš potrebe koristiti LTE i dovoljan je 3G. |
Marija Bistrica.
Velika je razlika između LTE i 3G, cak je i bolja pokrivenost s LTE. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:16. |