![]() |
Ne, ocekuju da jaaako pazis kome dajes auto.
|
Citiraj:
Zakon je jasan, a to sto ti (ili ja ili bilo tko drugi) kao vlasnik "ne vodi dnevnik" tko je prije n dana vozio auto, njih zaboli tuki, to je problem tebe ili mene kao vlasnika... |
Ak je auto na firmu, mora se voditi dnevnik ( Nemože bilo tko uzet službeni auto i vozikat se)
Za svaki km službenog auta trebao bi postojati nalog. Kod mene u firmi za svaki kamion se to radi automatski i za aute ako se ide na duži put. Za ovakve podrkarije po gradu šef transporta samo vodi dnevnik kome je od kada do kada dao koji auto jer svako malo stižu čestitke a on je odgovoran za to... Što se tiće ove obavjesti da se moraju dostavit podaci, kad mi obično to dođe (obično za mulatnovu) za privatni auto, fino im umjesto podataka pošaljem da je od prekršaja do danas prošlo dosta vremena, da se autom koristi cijelo kućanstvo i da o tome nisam dužan vodit pisani dnevnik pa da mi pošalju sliku. Na to obično dođe odgovor da mogu doć pogledat sliku u postaju... Sve to samo odgađa plaćanje kazne i eventualno oslobađanje od kaznenih bodova. Ko fol ne prepoznajem lice pa neju kome poslat al svejedno kao vlasnik onda plaćam kaznu... |
Citiraj:
Citiraj:
A što se zabrane zaustavljanja i parkiranja na nogostupu tiče, ustavni je sud 29.09.2010. ukinuo neke članke iz odluke o komunalnom redu ZG, tako da komunalna milicija više nije ovlaštena dijeliti bonove od 300,00 kn zbog zaustavljanja i parkiranja na nogostupu, a još manje zvati spidermana radi uklanjanja vozila. Razlog za ukidanje bila je činjenica da je isti prekršaj, odnosno kazna, predviđena u ZSPC-u, te kao takva ne ulazi u materiju komunalnog samoupravljanja. Ukoliko na nogostupu pješacima nije ostavljeno dovoljno prostora (propisano u ZSPC-u), prometna ili temeljna milicija ovlaštena je dodijeliti bon od 300, kn i to je to. Bez kazne komunalne milicije i pauk ekipe. Ukoliko im je ostavljeno dovoljno prostora, zaustavljenje je legalno a i parkiranje ukoliko je označeno signalizacijom. :) Naravno, ustavni je sud, umjesto ukidanja, iste članke mogao poništiti. Ukidanjem je mogućnost izmjene prijašnjih pravomoćnih presuda ostavljena samo onima koji su podnijeli prijedlog za poništavanje/ukidanje ustavnom sudu dok bi poništavanjem ta mogućnost bila na rasplaganju svima. Citiraj:
Zakon o sigurnosti prometa na cestama Ako nisi već riješio situaciju, mogao bi pokušati pronaći (poželjno s nekim drugarom pravnikom/advokatom) neku formalnu, proceduralnu ili bilo kakvu drugu nepravilnost (moguće kolizije sa ZSPC-om, prekoračenja ovlasti, eventualne nenadležnosti jer je isto regulirano ZSPC-om što je bila osnova za odluku ustavnog suda ili nešto slično) te na taj način pokušati osporiti poklon-bon koji su ti ostavili. :) |
Evo ovako- prešao sam preko pješačkog kad je bilo crveno. Pogledao sam ljevo, desno, nigdje nikog, neprometna zebra- skoro nikad auti ne idu, doslovce 2 moja koraka, još kasnio na ispit. Dobio obvezni prekršajni nalog- kazna 300 kn+ 100 kn troškova. Policajac mi je rekao da mogu u roku 8 dana podnijet- zamolbu za upozorenje, ili opomenu-tako nešto. Pitao sam- jer treba nekakav formular, ili neka pravila što moram napisati- kao da nema- da to samo na a4 papiru da napišem.
Pa me zanima kako se točno to zove- Zahtjev za upozorenje, zamolba za opomenu? Naime nikad kažnjavan, nikad prekršaj počinio, baš ništa. Trebao bi materijano stanje spomenuti. Redovan student, nijedan roditelj ne radi, sestra student također- redovan. Dal neke papire il brojeve kao dokaze moram podnijet- da sam student- oib, jmbg od roditelja i sl. Neki dokaz da su nezaposleni? Što još moram spomenit? Dal trebam spominjat događaj, opravdavat se da sam kasnio i sl. Kojim redosljedom, ima li neka forma... Dali pri tom treba i taj nalog predat, koje brojeve iz naloga moram navesti u zamolbi- jedino mi ima smisla- u gornjem desnom čošku- kocka- serijski broj |
Citiraj:
|
Citiraj:
Osijek, vukovarska, pored stuca malo gore (1, 2 semafora od tenka, neznam sad točno, imaju 2 taka jadna prijelaza) Često hvataju tamo, čuo sam i vidio za dosta slučajeva. Ma u 99% slučajeva stanem, jer znam i vidim da hvataju. Sada bio kasnio, i još dobro pogledo- ljevo- desno- obje strane ulice, i gore na stazi da vidim dal ih ima tamo, i pređem sa nekom ženskom. I oni, valjda sa ceste, od nikud na prilaz stanu i eto ti...Koje su to fore... |
Pero Perić
Zagreb 20.rujan 2012 Uzdužna graba 312345 Pošta MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA POLICIJSKA UPRAVA cc xx POSTAJA PROMETNE POLICIJE xx Protiv prekršajnog naloga, broj:511-55-55/5-OP-55101/2055 u zadanom zakonskom roku podnosim PRIGOVOR Gore navedenim prekršajnim nalogom ja Pero Perić rođena 01.04.1941. godine u Zanzibaru s mjestom prebivališta Uzddužna graba 3 proglašen sam krivim što sam dana 15.09.2012 godine osobno pješačeći na raskrižju Gornjogradska – donjegradska prelanzio gornjogradsku ulicu na označenom pješačkom prijelazu prošao navedenu ulicu za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo i time počinio prekšaj iz člnanka 44. stavka 44. zakona o sigurnosti prometa na cestama za što mi je izrečena novčana kazna u iznosu od 300,00 Kuna koju sam dužan platiti u roku 8 dana. OBJAŠNJENJE PRIGOVORA: Zbog nezavidne financijske situacije te jako ograničenih financijskih sredstava primoran sam podnijeti prigovor u vidu zamolbe za oslobođenjem od ovog financijskog tereta. Napominjem da sam maloljetan, da se školujem i ovisim o financijskim sredstvima svojih roditelja koji su nezaposleni i također u nezavidnoj finsncijskoj situaciji te osim mene skrbe se za dedu//baku/brata/sestru. Svaki izdatak u ovom teškom vremenu im je praktički nezamisliv i doslovno oduzima osnovne stvari potrebne za egzistenciju.Također Vas molim da uzmete u obzir moju dosadašnju nekažnjavanost te određenu kaznu umanjite, odnosno ukoliko je moguće zamijenite opomenom. S poštovanjem: Pero Perić evo šalji pa možda pomogne Ps niš ne piši da poričeš prekršaj ili se opravfdavaj - jednostavno nisi to smio napravit i gotovo... |
Citiraj:
|
Nemogu pročitati broj prekršajnog naloga koji piše ispod policijske uprave. Dali mogu napisati serijski broj u desnom čošku- dakle serijski broj, te uručiti građaninu u kocki?
|
Nemoj zaboravit vise puta napisat da si kriv i da se kajes, da ti je zao ko psu, sreca sta si uopce ziv ostao sta si napravio i sl.
|
je, trebo si murjake zajebat, prosetat se jos 50 metara i onda preci cestu :p
|
Da su ranije izletili, samo odmah nako prijelaza u u licu lijevo :D
Ugl. predao, neka ljubazna žena uzela, pogledala taj broj, broj-dva ni policajac na porti ni ona nije mogla pročitat, al kažu samo zadnji brojevi su bitni (XXXX/2012), nadopisala ih kemijskom u gornjem ljevom čošku, kao broj predmeta, ovjerila mi jednog, oni dva uzeli, pa će mi javit poštom. Ja sam za svaki slučaj naveo i onaj serijski broj iz drugog čoška Čuo sam da su mnoge tamo uhvatili, jednog prijatelja, pa profesora s faxa, hvataju ko ludi. Danas na tom mjestu motorist motoriste zaustavlja. Baš se vidi da je državi voda do ušiju, pa treba love. Čujem da je po selima opća opsada, hvataju radi sveg živog |
jup, mene prekjucer zaustavili samo da provjere dal imam prvu pomoc u autu i dal sva svijetla rade, na 200m od kuce :D
|
stislo, stislo. Moraju zaradit kvotu/plaću
|
Eh, da murjak ima dodatak na plaću od naplaćenih kazni-ajmeeee kako bi reda bilo na cesti.
No nažalost nema. Kvote-nema, pa nemre cijeli dan se vozikati okolo i nakon 8 sati doći u postaju šefu i reći da nije vidio niti jedan prekršaj. Kao što svi znamo, statistika je u tom poslu bitna i kak bi ispalo da na nekoj cesti ima puno prometnih nesreća, a nikad na toj cesti nitko nije kažnjen-to bi bio apsurd i onda policije nebi ni trebalo. Dakle, policajac radi svoj posao, a na nama je da se držimo propisa, svi ih jako dobro znamo, al na ovim prostorima je "normalno" da se svjesno krše. Možda zvuči bezobrazno, pametovajuće itd-al kad malo razmisliš, tak je. |
Citiraj:
Kad lokalne baje koje rade u policiji ne budu ogledni primjer krkanizma i divljanja po cesti i vikanja ko mi šta može, kad se bude kažnjavalo i lokalne moćnike (pričam o više regija u kojima znam situaciju, da me se ne shvati da pričam samo za 'svoj šor'), kad se gospoda ministri, premijeri, predsjednici budu držali zakona i reda a ne vozili preko 2 trake 200km/h i brže (kad idu s pratnjom i voze se po sredini autoceste jer im se žuri na ručak, i sl nebuloze; znam to jer em sam često na ac, em mi frend vozi jednog takvog pametnjakovića iz vlade), kad presretači ne budu j.g. i kažnjavali domaće vozače koji se voze 160km/h na autocesti a pun autoput stranaca koji se voze 200-250km/h, kad ne bude situacija da si zaustavljen od strane policije i plaćaš kaznu jer si se vozio 71km/h u zoni 50km/h, odjednom pišti radar, brzina 101km/h, a gospodin u plavom uredno mahne u prolazu svom kolegi koji je u privatnom autu i van dužnosti, itd itd itd.... Kad se sav taj krkanluk riješi, možda bude i reda, jednog dana.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam kako u mostaru, ali kod nas nemaju, samo može dobit po nosu od šefa ako ne piše kazne, ali da ima veću plaću ako napiše više kazni, nema. |
Ta "ideja", osim što je nemoralna, je vjerojatno protuustavna.
Zamisli, molim te, na što bi država sličila da svaki policajac uzima proviziju od kazne. Na svakom uglu bi imao šerifa koji bi pisao po 3000 kazni, dnevno. |
pisao bi, da, lijepo ih treba naoruzat fotoaparatima i ajmo, svaka kazna mora imat fotku/video zavisi o primjerenoj situaciji. Nisi dao zmigavac, 500kn, parkirao si kao zadnji kreten, 500kn, pjesak je zbog tebe morao stat na pol zebre jer ga ti odbijas vidjet, 500kn.
I da vidis kako bi prestalo biti pametnjakovica. Rijetko sam u gradu, a svaki put kad odem naletim na sve ove primjere u tih 10 minuta sto hodam okolo. Koliko bi policajac toga nasao samo da zeli gledat. Ali lakse je pisat biciklistima kazne, manja je sansa da ti poznaju sefa pa da ces dobit po nosu jer si nekom krivom naplatio prekrsaj. |
Citiraj:
Tu i tamo se desi da naletim na korektnog policajca, inače su sve češći nakakvi djelitelji pravde, pogotovo ova nova generacija kratko-ošišano-krkanskih koji nisu znali cijepati drva, pa je za njih MUP raj na zemlji. |
Jopis :amen: :goood:
Nybelung-za vrijeme juge postojala je varijabla, uvećanje plaće u odnosu na broj kazni. Antrax-ovisno kak gdje, to se i sad radi sa fotićem. No kad bi se sve živo kažnjavalo, tko bi to papirano sve popratio, administracija itd, s gdje sudovi koji bi rješavali žalbe itd itd. Al u toj akciji na sve, mislim da bi se teško "neki" izvlačili, eto svjedoci smo (pokušaja) sređivanja "nereda" u nekim kategorijama društva naše države-koliko uspješno, budemo vidjeli Ne zagovaram nikoga, nisam plaćen za to :stoopid:, no treba krenuti od sebe. Zašto dati povoda da mi/ti netko uzme novac za nešto što sam sam mogao spriječiti. Nažalost jedan dio prekršaja (brzine, alkoholi, pretjecanja i slično) za posljedicu ima prometnu nesreću i tek se tada mnogi opamete. Tu nebi stavljao prekršaje kao što je parkiranje (osim na sred ceste, prijevoja, mosta) itd, jer krivo parkiranje je rijetko uzrok prom. nesreće-osim na uzbrdici kad ostaviš auto u leru i ne povućeš ručnu :roller: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
obrisati, krivi topic
|
Ne shvačate poantu.
Stvar je što masa murjaka pušta krivce pa onda ovi to opet rade. Zakon je dobar ali se ne provodi. |
A ako ih ne puste, onda "zločinci" dođu na pce forum i ovdje im ekipa finih i ljubaznih ljudi pomogne napisati žalbu. :D
|
Baš to. "Joj prešao sam na crveno. Šta da radim?"
Bravo ti. Drugi put nemoj. Šta bi ja trebao? Vozit jednosmjernom suprotnim smjerom jer "kasnim"? Da mi je žena u smrtnoj opasnosti, bolio bi me kuratz za zakone i spreman bih bio svašta napraviti, ali inače poštujem zakone. Kakvi god bili. Ne kažem da bi bilo opravdano radit pizdarije, al da mi je žena u pitanju, svašta bi napravio. Da sam ja, slučajno, pregazio nekog tko kasni, tko bi bio kriv? Ja, naravno. Je**te, ak je crveno, crveno je. Jel to tako teško za služiti? Daltonisti znaju da u Hrvatskoj crveno stoji gore, a zeleno dolje (90%) pa se ni oni ne mogu izvlačiti. Majstor se zakuco, s motorom, u bratića sa sto na sat u sporednoj ulici i bratić skoro ostao bez oka. Jel bi i njemu davali savjete kako da izbjegne kaznu? Nadam se da ne ću dobiti karton ili ban, al poludim na neke ljude. Jedini opravdani je Bubba. Čovjeku je crkao auto. Nije mogao ništa, a svi ostali postovi su bezvezarije. "Pijani frend uzeo auto i bježao policiji". Super frend, a i ti si jako odgovoran vlasnik vozila. Je**te, pa kud ode sve? |
Citiraj:
Pričamo da je jednom davno tak nešto postojalo. Pa i još danas u nekim firmama postoji stimulacija, norma itd-znači dodatno se plaća posao za koji je već plaćen :lol2: Mislim da pridržavanje prometnih propisa ne zahtijeva nikakve dodatne napore, nikakve dodatne financijske izdatke i ne vidim razloga da se neki protive tome. Svakome se može dogoditi da pogriješi, al ima ljudi koji konstantno "griješe". Najbolje mi je kad neki psuju kak ga murjak kaznio za pojas-pa mislim tih pola sekunde poteza rukom da je tak teško napraviti, to mi nije jasno :no2drug: |
Je ekšli ko u zg probao voziti kak se spada? Stati pjesacima na zebru, u nepregledim ulicama prilagodit brzinu uvjetima na cesti itd...
E pa s obzirom da dolazim iz male sredine di je normalno pustat pjesake preko ceste to radim i u zg i naravno nema teoretske sanse da bilo koje zaustavljanje ispred zebre ne prodje bez veoma glasnog zazivanja moje bliže i dalje rodbine od strane nekog krkana u autu iza mene. O pokusavanju sviranja raznih simfonija na trubi automobila ne pricam. Naravno sto skuplji auto u pravilu sve ovo je jos i jace izrazeno. U zg toliko mali broj ljudi postuje prometne propise da je to strasno. A dok kiša padne ili pola milimetra snjega, coece kaos. Ko da nikad niko vozil nije... Ak MUP-u treba para, nek sjednu na raskrizje savska/vukovarska tolko prolazaka kroz crveno mogu u jedom danu naplatit da je to strasno. Evo bas jucer idem u kino i neki krkan mi uzima prednost dok sam pokusal skrenuti u podzemnu garazu kaptol centra - fino prica na mobite, paralelno za volanom puši i naravno za kraj vozi u nedozvoljenom smjeru (bmw x5). Naravno nemojmo zaboravit neverbalnu komunikaciju kojom mi je sigurno htio dat do znanja kako me voli i koliko sam divna osoba. @ D1viry +1 |
Znaš kak onaj jedan lik na jednoj stranici, kad nešto komentira uvijek napiše: Sve rvati katolici ccccccccc............
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Na rotorima sa više traka obavezno ali na malim sa jednom bolje ne, eto, takvo iskustvo imam. |
Citiraj:
sta je najbolje, ja bjezim od SK isto kad se vozam u i iz Zagreba. jer sta jest, vecina SK vlasnika ne zna voziti. ne u smislu da ne znaju dati zmigavac ili okrenuti volan ili prebaciti brzinu, jednostavno po ZGu je meni prirodnije nego kada se vozim po SK. uvijek pozalim kada udem u Sisak jer gubim zivce i samo pizdim......... inace, u Sisku je isto tako lose sresti KT tablice, ja bjezim od njih. valjda dva od pojma nemam koliko vozaca nisi primjetio na cesti, svi ostali su ili iritantni ili su se skoro zaletili u tebe/nekoga pokraj tebe. dok sto se tice zebri, istina je sto covjek kaze. to sto ti fanATIk stajes i ocito si purger je ono, iznimka. mislim, i ja kada sam u Zagrebu samo picim, jedino ako je netko bas zakoracio na zebru, onda stajem. ali u Sisku to bas i nikako nije preporucljivo, jer murjaka na svakom raskrscu, na cesti, fuj. pa kocis svakih 50 metara koliko su gradski debili odredili postavit zebre u mom prekrasnom gradu........ cisto da se razmemo, nemam ja nista protiv pjesaka. no imam protiv zebre, pa prva druga pa zebre, pa prva pa druga pa si na sporednoj, pa prva pa zebra, pa prva druga pa zebra....... Sisak je takav cijeli centar. a ono sranje s cim mazu zebru bijele boje bi im nabio u usta, doslovce led kada padne kisa ili snijeg, strasno nesto. dok u Zagrebu barem imate semafore, pa ili ces ti proci ili onaj pod 90°. i imate vecu guzvu i ko' zna koliko vise vozila od Siska, ali lakse je (barem meni) voziti po Zagrebu nego po Sisku. |
Citiraj:
Mislim, ima i u Koprivnici par luđaka koji bi fakat trebali ponovno u autoškolu :D ali ovo za Zagreb, istina ali, s obzirom da mi je ono svakodnevnica (student sam), spomenul bi još i križanje Savska - Selska - Jadranski most kolko ih tam prođe kroz crveno kad ide iz selske za novi zagreb, čoviječe, jednom me tip skoro pokupio (prek crvenog je prelazio) i onda je još izašao van iz auta i počeo se derat na mene i baš kao što si i ti rekao, počeo spominjat bližu i dalju rodbinu |
Uffff još i stimulaciju da dobijaju,pa da počnu iz grmlja na cestu i zebru iskakati...haaa jesam te! :D
|
Citiraj:
A na rotoru na Domjanićevoj mi je muž od ženine sestre, Švicarac inače, traume dobio. Došao čovjek kod mene doma i pita me jesmo mi normalni? Ekipa koja piči Petrovom iz smjera zapada u smjeru istoka, u 99,9 % slučajeva ne daje žmigavac pri izlasku. A on jadan išao iz Domjanićeve desno u Petrovu. I čovjek uredno krene pa stane, krene pa stane. Ovi kaj iz rotora idu u istom smjeru, nijedan ne daje žmigu. Aj ti daj gas i skreni desno u Petrovu pošto ovi u rotoru ne daju žmigu (po pravilu bi mogao) pa nek te krkan zvekne pa ti dokazuj da nije žmigu upalio. Ma na tu seljačiju sam se navikao, al najviše me iritiraju vozači po pruzi. I onda kad dođe do tramvaja, onda ti mahne da ga pustiš ispred sebe. Ni u ludilu. Nekad si mislim da smo dno prometne kulture, al onda vidim video prometa u Vijetnamu i mislim si, dobro je. :goood: |
Pa kaj treba uopće raspravljati o tome treba li davati žmigavac prilikom izlaska iz rotora? Eto nek dodju murjaci na bilo koji rotor i nek deru onoga koji ne daje ili daje krivo žmigavac...po meni,opasnija je ta radnja od vožnje 60kmh tamo di je ogranicenje 50...
|
definitivno se slažem... kultura žmigavca kod nas ima poseban status u bmk ladici.
čovječe ko da netko od tebe traži da šarafcigerom drljaš po kamenolomu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:23. |