![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
ej ekipa, ima li netko sličnih problema
Ja sam još davne 2009. u 12. mj. dana 07. kupio nekoliko stvari od prodavača iz Kine, i još dan danas mi nisu stigle, dok su mi u međuvremenu stigle stvari kupljene puno kasnije, konkretno 20.12.2009. i stiglo mi je 12.01.2010. i to iz USA, a par dana kasnije i jedan item iz Izraela naručen 28.12.2009.? Jeli to možda naša carina počela kenjkat zbog novog zakona i onih famoznih 160 kn ili kaj, i zašto samo pošiljke iz Kine? Ima li netko nekih saznanja u vezi ovoga? |
Kasne pošilje koje su naručene početkom 12 i krajem 11 mjeseca. Možda nikad ni ne dođu. JBG, vjerojatno su se zagubile negdje uslijed blagdanske gužve.
|
Citiraj:
Tako da neznam baš! Ali nadam se i dalje! |
kontaktiraj prodavaca....
ja dobio 2 refunda.... |
Nakon koje cijene artikla placa se carina zanima me?
|
Online unos 300 kn, fizički 1000 kn, ali... Nije ti carina za svu robu jednaka, neke je ni nemaju opće dok je druge imaju, bilo nisku ili visoku. Imaš tarife prema kojima se to određuje, pogledaj video prilog dolje.
http://www.youtube.com/watch?v=B_WmIOBJ1dM Isto tako ovisi da li kupuješ kao fizička ili pravna osoba, ili da li ti to šalje fizička ili pravna osoba kao dar, reklamni uzorci etc. etc. Ima dosta kombinacija. Samo pogledaj prilog i bit će ti dosta toga jasnije - nadam se. |
Prije par dana sam morao uplatiti neke novce u Njemačku - Bavarsku.
U PBZ-u i Hypo banci su mi rekli da prvo moram otvoriti devizni račun. Pa sam otišao u drugu poslovnicu PBZ-a gdje radi jedna normalna osoba s kojom inače nemam problema i koja je naravno odmah rekla da je to bilo potrebno prije, sada ne. Na uplatu od 300kn morao sam platiti 40kn banci. |
jel moguce u hrvatskoj unovciti US money order?
|
ma jesam, i hoće on meni dat pare, ali ja hoću proizvod, rekao sam mu da mi pošalje ponovno, pa ako nedođe ni taj onda ćemo se dogovarati dalje!
|
Pripazi da ti ne prodje 45 dana od dana placanja jer u protivnom na Paypalu neces moci podici claim/dispute za povrat love...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja danas nisam mogao vjerovati - item poslan iz USA obicno airmail bez preporuke 21.01. stigao vec danas...:D
http://cgi.ebay.co.uk/English-Bull-D...item5d27c04468 |
Sve su ti se zvijezde poklopile :goood: meni je rekord za tu istu osnovnu zračnu USPSovu first class international bio 7 dana.
|
Najjace mi je kad iz Kine nesto ne dodje po 50-ak dana, dobijem i refund i item :D
|
:fiju: O tome bi se dalo raspravljati...
Ja sam zadnju takvu situaciju vratio čovjeku novce nakon njegove refundacije i stizanja predmeta i to prakticiram ako je prodavač korektan (od komunikacije, povrata novca bez natezanja s paypalom i pozitivne ocjene na kraju...) i ako predmet valja |
Citiraj:
hvala za link :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Par stranica prije E-mil je sve to lijepo objasnio. |
Citiraj:
|
pise ti lijepo sve sto dolazi postom do 160 kn
|
E-mil je ovdje sve fino objasnio. Ako ti šalje besplatno, onda je i dalje 300kn
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=842 Citiraj:
|
E to me mučilo, ok tnx. :)
|
Citiraj:
|
men se isto par paketa iz 11. i 12. mj "izgubilo"... dobio refund tak da nije nikaka drama, al....
jutros mi je stigo paket s datumom 23.11.'09. :chears: tak da ima nade za sve nas koji cekaju ;) |
Meni je prošli petak stigao paket iz Hong Konga koji je poslan sredinom studenog :D
Još mi tri-četiri paketa kasne, a ja sam za njih zaboravio otvoriti case na vrijeme :( Od dva prodavača sam svejedno dobio povrat istog trena kad sam im javio da paketi kasne, a dva mi se uopće ne javljaju. Je li netko vidio na ebayu ovaj njihov novi Ebay buyers protection? Ako sam dobro shvatio tim putem se moćže dobiti povrat love za robu koja nije stigla bez otvaranja case, drito preko Ebaya za sve vrste plaćanja? |
Citiraj:
Ne ne, svejedno moraš otvoriti Case, ali fora je u tome što ti sada eBay ima foru da skidaju sa računa prodavača i vračaju ti pare a ne sam prodavač! A što se nade tiće, evo meni danas stigao paket koji mi je poslan 06.12.2009. tako da i ja se nadam, jer trebao bi mi doći još jedan paket od istog sellera poslan dan kasnije :), a on mi je već u ponedjeljak na moj zahtjev ponovno poslao oba ta proizvoda!:chears: |
jedno pitanje .. vezano za Shipping and payments .. prodavac je iz US i pise shipping US i nemogu promjeniti ni jednu drugu drzavu , dali to znaci da taj prodavac ne salje nigdje osim u US, znaci ako nema kategoriej croatia ili worldwide nemogu kupiti taj predmet jer mi ga nece dostaviti ???
Hvala |
Citiraj:
|
ako piše us znači da šalje samo us, ako je to još posebno naglašeno i napisano isključivo us onda je jasno, eventualno možeš pitati bi li poslao i koja je cijena za HR, ali to će ti tek manji broj prodavača učiniti ako u pravilu ne šalje van.
|
kolko banka uzima za uplatu u drugu žemlju ?
|
ovisi o banci i iznosu
|
Zanimljiva stvar mi se desila ovih dana.
Inače isključivo na ebayu kupujem "buy it now" stvari, ne licitiram kod privatnih osoba s polovnim stvarima. I pazim da prodavač ima cca. 500+ feedbacka Al naletio na povoljnu cijene i jeftin shiping kod prodavača s 40 feedbacka,lokacija Tajvan, i reko ajd' šteta propustiti. Uplatio lovu paypalom i kad isti dan mi stiže poruka od ebay-a da je store od lika zatvoren te da postoji mogućnost da se radi o prevari, bla bla, dispute, bla bla. Već sam alalio novce i proklinjao što sam se zaletio u nesigurnu kupnju radi uštede kad nakon 2 dana se javlja lik mailom s isprikom što mu je ebay zatvorio store. Kaže nema problema s isporukom šalje kao da se nije ništa desilo. Poslao i tracking number i na kraju mi paket stigao uredno kući. Gledam u paket i mislim si: a možda ima nade za ovaj svijet... |
Ja dosad nisam imao nikakvih problema sa ebayom i prodavacima. Najskuplji item koji sam kupio bio je 80$. U svakom slucaju gledam da seller ima bar nekih 100+ feedbacka a vecina ih ima. Jedino sto ne valja u cijeloj toj prici je sto je taj ebay gori od kockanja, kad se navuces nemozes prestat kupovat kojekakve drangulije :D
|
Nego ekipa
dali je itko od vas narucivao katanu ili ninja sword preko ibeja? onak nasao sam jeben ninja sword i sad bi ga ja kupio al ono da nebi mislili na carini da sveram oruzje ? dali je itko kupovao i ako je kakva je procedura ? |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...na#post1493284 |
gledam ipod toucheve (aukcije) i ima ih od 20 $ pa na dalje. Ja sam gledao one od 50-70. Ima par powersellera sa 99-100 feedbackom koji prodaju takve ipodove. Jel to neka varka ili stvarno mogu dobiti ipod za 50$? Vecinom su rabljeni, ali ima i novih
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:12. |