PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Pisači i skeneri (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Koji multifunkcionalni printer? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=178154)

udarnik60 25.01.2022. 18:40

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3577067)
nije baš totalno za temu, ali može mala pomoć? radi se o multifunkcionalnom epsonovom L4150... nema duplex, pa trebam ručno printati ponekad 2-sided manually...

https://www.youtube.com/watch?v=fQEAlq4OOfo

kada okrenem papir kako je prikazano na tutorialu (a obično printam da su dva papira na jednoj stranici, znači prednja i stražnja strana papira = ukupno četiri stranice dokumenta), desi mi se da imam normalno 1. i 2. stranicu, a onda su mi (kada okrenem list papira na kraćem robu/short edge), 3. i 4. stranica na istom papiru, ali "naglavačke", kao da ih printer sam svojom voljom okrene za pola kruga, tj. 180'... i tada mi print više nema smisla, jer mogu sve baciti u smeće isprintano, a desilo se i više puta :) zašto se to dešava i kako to izbjeći? ne kužim u čemu je kvaka obzirom da pratim taj tutorial?

Printaš horizontalno?

Snimi kao PDF pa parne stranice zarotiraj. Tako rade kod mene na poslu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Smarty 10.02.2022. 09:30

Pozdrav ekipa, samo informativno pitanje.
Nabavio sam polovni HP 1212mf MFP printer (još nisam skužio sve opcije ali nije ni važno :) )
Uglavnom unutra je originalni toner pa me zanima kada budem uzimao zamjenski (vidim da su oko 100kn +/-) dali treban na nešto pazit s obzirom da nemaju chip na sebi? Ili se ovaj originalni može punit?

chief_wolfinjo 13.02.2022. 13:00

bok,

dali postoji kakav Multifunkcijski inkjet pisač cca 400kn - 500kn

a da mogu staviti CISS, ili punjive catride ?

ili možda neki stariji model ?

hvala

petar1 22.02.2022. 20:24

Pozdrav,

jeli može preporuka best buy multifunkcijski laserski pisač?

Treba mi da ima:

skener / kopirka
Wifi (više kompova u kući, pa da se svi mogu povezati s njim)
NFC
duplex
ADF

jp_rv 25.04.2022. 17:59

ako se netko susreo, tražim specifičan printer za malo informatički nepismeniju osobu (ili kako već). ukratko:
MFP printer koji bi imao ONE TOUCH SKEN, radim i radio sam sa printerima koji mogu slat mailove, mogu skenirati na pc, mogu skenirati na usb stick, ali svi oni zahtijevaju određenu interakciju.
meni bi trebao printer koji bi imao na sebi komandu (ili na ekranu, nebitno) koja se može podesit unapred, i da taj botun ili komanda pokrene skeniranje i završi ga.
idealno bi bio sken to network folder (usb stick uboden u router).
nešto kao kod fotokopirke di samo lupim zeleni botun, da ovdje lupim ŽNJ botun i skener skenira odmah bez da ništa pita.

ako tako nešto uopće postoji u ovo moderno doba...
tnx

segregator 03.05.2022. 12:42

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3597025)
ako se netko susreo, tražim specifičan printer za malo informatički nepismeniju osobu (ili kako već). ukratko:
MFP printer koji bi imao ONE TOUCH SKEN, radim i radio sam sa printerima koji mogu slat mailove, mogu skenirati na pc, mogu skenirati na usb stick, ali svi oni zahtijevaju određenu interakciju.
meni bi trebao printer koji bi imao na sebi komandu (ili na ekranu, nebitno) koja se može podesit unapred, i da taj botun ili komanda pokrene skeniranje i završi ga.
idealno bi bio sken to network folder (usb stick uboden u router).
nešto kao kod fotokopirke di samo lupim zeleni botun, da ovdje lupim ŽNJ botun i skener skenira odmah bez da ništa pita.

ako tako nešto uopće postoji u ovo moderno doba...
tnx

Ne znam kako je to kod drugih marki složeno, ali pretpostavljam da imaju nešto slično

Na mom 10 godina starom Brother MFC-4510DW se može napraviti shortcute, i to prilično detaljno, pa npr Shortcut1 šalje crno/bijeli scan Peri preko mreže na računalo, a Shortcut2 Stipi scan u boji emailom

John Creasy 11.05.2022. 18:49

ako ja dobro vidim, ovo je bagatela cijena:
https://microteam.hr/shop/hp-officej...in-one-186489/

HP OfficeJet Pro 7740 Aio, a3 printer

https://www.nabava.net/multifunkcijs...ex-a3-28349551

https://www.rtings.com/printer/revie...cejet-pro-7740

nino 11.05.2022. 19:38

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3599938)
ako ja dobro vidim, ovo je bagatela cijena:

Pa i nije, obzirom da je u kategoriji Najam pisača. 🙂

Sent from my motorola edge using Tapatalk

John Creasy 11.05.2022. 19:49

kako lose haha

edit:
https://microteam.hr/shop/hp-officej...in-one-186489/

evo sad u Shop kategoriji :D :D
ma ide on po toj cijeni

segregator 11.05.2022. 20:03

Ne bih baš nazvao bagatelom, ali jest najjeftinija ponuda u hr

Moj 10-ak godina stari Brother ima slične karakteristike, a koštao je 1200kn

John Creasy 11.05.2022. 20:04

dobro da, najjeftiniji je tamo.. trazim a3 printer, ovaj mi se cini vrh za moje potrebe

Cuky 12.05.2022. 08:17

Imaj u vidu da su za taj hp tinte skupe i jos vece sranje je sto nema scanner server na sebi vec na klijentu moras dic aplikaciju kroz koju onda pozivas skener kako bi skenirao, a to onda traje, puca, pa aplikacija zeza, itd. Glupo u 3 pm.

John Creasy 12.05.2022. 10:12

a koji onda a3 a da je tinta jeftina? za ovaj gore model set tinte dode oko 100e, s obzirom koliko cu printat, trajat ce dost dugo.. cak vise se bojim stajanja printera i da ne zapekne sve

vinja 01.06.2022. 13:22

Ima li itko CISS printer da može preporučiti? Dovoljan je A4, za kućnu uporabu, MFP bez kerifeka. Da printa školarac par puta tjedno, i povremeno nešto skenira.

Gledam Epsona L3211, ali onda naiđem na Bug forumu žalbu na neke prazne crte prilikom ispisa?!

Ima netko CIFFa da koristi i da može reći da je OK?

myroman 01.06.2022. 14:58

Ja već 7 godina koristim CISS printere. Prvo pet godina EPSON L3050 kojeg sam zeznuo natakanjem zamjenske tinte (cicija, priznajem).
Prošle godine kupio L3152 i on radi OK.
Imam jednu isprintanu paletu boja, koju pustim na kopiranje čisto da se mlaznice ne posuše ako ne printam tjedan dana. I nema nikih problema... :D
Jeftin print, samo je bitno koristiti original komplet tinti koja i nije tako skupa. Ja sam to naučio na skuplji način. :D

ALiEN17 24.06.2022. 15:40

nikad kraja muke po epsonu... eto do nedavno sve radilo OK, sada više ne može ni normaln jednu sasvim funkciju odraditi... printam iz worda 100 stranica, stavim manual duplex, bind on longer page... i eto, nakon šta isprinta pola stranica, 50, on me ne traži da zaokrenem onako ponovno stranice i stavim ih na print, nego ih isprinta ovako: 81/82, 79/82, 77/82, 75/82, 73/82... koji mu je vrag? em mi ne štedi papir kako želim, em nakon printanja moram ponovno ručno sve preslagivati papire da ide rednim brojem od 1 do 82 ... jesus ...

p.s. zapravo koliko sam skužio, on prvo isprinta sve parne stranice, nakon toga kada završi kao da dođe do nekog bypassa i ne traži me zaokretanje stranica kao šta bi trebao regularno softverski, niti se zaustavi, nego on sam nastavi funkciju printanja na daljnje nove čiste papire, evo sada slažem po podu svih 100 stranica i preslagujem ručno

Nikky 24.06.2022. 20:36

Onda sam napraviš polu - automat:
- print samo neparne stranice
- sam okreneš na drugu stranu (svaku stranicu) + obrnuto da 2. bude na vrhu, uvališ u printer
- print parnih ...

Nabaviš printer koji ima duplex opciju / modul.

Cuky 24.06.2022. 20:55

Vjeruj mi da je lakse nabavit printer s duplexom. U suprotnom vrlo brzo izgoris 😅

smuchac 25.06.2022. 09:48

Ajd da i tu probam. :)

Za kolegu trebam laserski printer i scanner u jednom da se može kačit na wifi.

Budget je nekih 200 eura cca.

Imao je neki stari HP AIO na kabel,skupe boje,stalno zapinje bla bla a lik u godinama. Želim mu nać printer koji će stajat u hodniku na mreži i kad klikne print da u hodniku printa i amen a da se usput i ne pravi nered na stolu s kablovima i svim i svačim. Hvala.

Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk

Cuky 25.06.2022. 11:02

To i mene zanima, al bojim se da ces tesko nac bilo sta polovno, a kamoli novo za te pare, a da necemu valja.

jp_rv 25.06.2022. 12:16

a neki xerox b205 ... za po doma je ok.

CROXXX69 15.10.2022. 12:40

Pozdrav,

nadam se da je ovdje prava tema za tonere?

Imam printer HP M283fdw, sada javlja da je boja prikraju, pa sada, gdje i što kupiti? Kako vidim od zamjenske u HRV su bez čipa i cijena za W2210A (207A) je 200 kn i za ovaj veći malo W2210X (207X) 250 kn. Je li to ok cijena? Imate možda još neku stranicu gdje su možda jeftinije?

kassad 16.11.2022. 09:11

Dizem temu, uzimam kod Uzia , xerox ili lexmark ? Primarno mi je duplex scan adf bitan a vidim da lexmark to programski ima bolje riješeno .

Ne vidim nigdje u uputama da xerox ima to rijeseno.
Mišljenje , xerox , lexmark koja tvrtka vam se pokazala bolja.

coconut 16.11.2022. 14:31

Nisam imao iskustva s nijednim u kućnoj verziji, ali osobno bi radije išao na Xerox. Lexmark je oduvijek bio nekakav low budget uređaj.

kassad 16.11.2022. 14:58

Hvala, riješeno preko Uzija.

jp_rv 16.11.2022. 15:02

Oba su OK. Uzmi s jeftinijim tonerom.
Xerox na jačim mašinama ima scan to mail, Lexmark nisam siguran.
Xerox 3345 ima duplex adf.

Javorko 21.11.2022. 15:51

Dobar dan svima.

Lijepo bih vas sve molio za preporuku printera (multifunkcionalca).
Cijena: recimo do 3000 kuna (+/-).

Otac bi ga koristio za printanje, skeniranje, eventualno faksiranje, fotokopiranje.
Ponekad bi printao nešto sa mobitela, da ne pali laptop.

Trenutno ima ''Brother'' i on mu je već zastario, a i ne sviđa mu se stalno mijenjanje tinte - umirovljenicima je to kaos.

Inače, printer bi bio spojen preko USB-a na laptop, jer drugih ulaza nema na laptopu (stari laptop, ali ocu dovoljan).

Puno hvala unaprijed.

P.S. Nešto smo gledali HP pisač COLOR LASERJET PRO M277DW, ali koliko vidim nema ga u nas.

Dr. Faustus 21.11.2022. 16:16

Citiraj:

Autor Javorko (Post 3639468)
Dobar dan svima.

Lijepo bih vas sve molio za preporuku printera (multifunkcionalca).
Cijena: recimo do 3000 kuna (+/-).

Otac bi ga koristio za printanje, skeniranje, eventualno faksiranje, fotokopiranje.
Ponekad bi printao nešto sa mobitela, da ne pali laptop.

Trenutno ima ''Brother'' i on mu je već zastario, a i ne sviđa mu se stalno mijenjanje tinte - umirovljenicima je to kaos.

Inače, printer bi bio spojen preko USB-a na laptop, jer drugih ulaza nema na laptopu (stari laptop, ali ocu dovoljan).

Puno hvala unaprijed.

P.S. Nešto smo gledali HP pisač COLOR LASERJET PRO M277DW, ali koliko vidim nema ga u nas.

Xerox C235DNI

NeooS 21.11.2022. 19:08

Printer - preporuka

Preporuka printera za oko 1000kn? Ne printam previše realno ali mora biti ink jet jer mi treba i u boji.

Koji bi ste preporučili od recimo navedenih ili neki treći?

EcoTank L3210
Canon Pixma TS6350
Canon Pixma G1411
Canon Pixma TS705

Koliko sam malo čitao okolo, najbolji bi bio od ovih Epson, jedni minus je što nema WiFi. To je cool feature (i preloše mi je što to nema printer koji košta debelo preko 1000kn inače) ali mi nije deal breaker ukoliko je generalno "bolji" izbor nego ostalo što se nudi do 1000kn. Iskreno mi se ne troši previše novca, ali oni jeftini skroz sam ubrzo otpisao, tako da sam došo do ovih nekih printera i cifri gdje se valjda može kupiti ok kućni printer s bojama koje nisu skupe. Ako ima tko iskustva s nekim od ovih modela, ili savjet, dobro bi mi došao.

BoTiA 22.11.2022. 00:03

Citiraj:

Autor NeooS (Post 3639504)
Preporuka printera za oko 1000kn? Ne printam previše realno ali mora biti ink jet jer mi treba i u boji.

Koji bi ste preporučili od recimo navedenih ili neki treći?

EcoTank L3210

Canon Pixma TS6350

Canon Pixma G1411

Canon Pixma TS705

Koliko sam malo čitao okolo, najbolji bi bio od ovih Epson, jedni minus je što nema WiFi. To je cool feature (i preloše mi je što to nema printer koji košta debelo preko 1000kn inače) ali mi nije deal breaker ukoliko je generalno "bolji" izbor nego ostalo što se nudi do 1000kn. Iskreno mi se ne troši previše novca, ali oni jeftini skroz sam ubrzo otpisao, tako da sam došo do ovih nekih printera i cifri gdje se valjda može kupiti ok kućni printer s bojama koje nisu skupe. Ako ima tko iskustva s nekim od ovih modela, ili savjet, dobro bi mi došao.

Canon G serija ili Epson EcoTank rade na sličnom principu, veliki spremnici sa bojom koja je dovoljna za godinu ili dvije printanja..naravno, ovisno o tome koliko se printa..ja imam Epson EcoTank sa wifijem i super sam zadovoljan...printer držim stalno uključen i barem jednom tjedno nešto isprintam ili samo kopiram da se ne zastopa glava. Jednom mjesečno, preko mobitela provjerim stanje mlaznica i odradim čišćenje glave ako je potrebno
Kupujem originalne spremnike jer su jeftini i stvarno traju dugo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:38.