PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Links.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158183)

Roberto 03.11.2011. 13:04

Nisu kupovine mjerilo firme već ostvarivanje garancija, prava, reklamacija.

Tu su mi s linksom uvjerljivo najbolja iskustva u odnosu na druge firme.

Drugi par rukava je što ima likova koji bi svašta reklamirali.

Ne mislim pri tom na nikog osobno u ovoj raspravi, ali zar nije ovdje bilo ekipe koja je postavljala topice naslova ''kako da ubijem grafičku u garantnom roku i onda dobijem novu''? Pa za takve bih ukinuo bilo kakvu garanciju...

zwer 05.11.2011. 20:01

A ne znam jel ovo pokuda ili pohvala, al' je o Linksu.

Nasao sam im bug prilikom prijave na siteu, prilicno nezgodan :fuming: ... Uglavnom, uz taj bug, bile su i 3 annoying stvari na samom webu. Prijavio sam im to uredno na mail... i iduci dan iznenađenje - popravljeno. Buga nema, a od 3 annoying stvari, 2 popravljene, jedna ignorirana i guess.

Nema veze, u svakom slucaju brza reakcija. Inace nemam nekih aspiracija prema odredjenim ducanima, kupujem tamo gdje su mi iskustva dobra i cijene povoljne, pa nekakav omjer toga... s Linksom dobra iskustva, nisu nes jeftini, al' me bar nije strah da ce propast firma prije nego mi garancija istekne :D :beer:

fanATIk 05.11.2011. 20:59

Kakve veze firma koja ti je prodala npr grafu ima s tvojom garancijom? Postoji glavni uvoznik koji ti osigurava garanciju i servis.

zwer 05.11.2011. 21:31

Takve sto ne zelim ic na 7 razlicitih mjesta kod 7 razlicitih zastupnika za 7 komada hardvera, nego sve sto kupim u Linksu, reklamiram u Linksu. Nekog boli dupe za takve stvari, meni je to jedna od stvari koje su mi najvaznije kod odabira mjesta kupovine.

danijel_b 07.11.2011. 17:25

Hrpa SSD-a na akciji u Linksu

Edit: Kad smo vec kod ove ponude, pošto o SSD-u nemam blage, koji od ovih 120GB modela bi bio preporuciv?

ShanTech 07.11.2011. 18:39

Vikend akcija.
Konfiguracija LINKS Win7 RadonC 250 - 3199kn (redovna cijena 3649kn) :nono:

nabava.net

gunther 08.11.2011. 14:47

Generalno sam vrlo zadovoljan s Linksom, ali evo i jedna stvar koja me smeta a kada sam u zurbi i strasno iritira...

Dodjem u Links kupiti dva ventilatora, uzmem ih s police i odem na blagajnu platit. Rade dvije blagajne. Na jednoj blagajni tip kupuje neki HDD i s prodavacem raspravlja 20 minuta o diskovima, kakva je koja marka, koliko su bucno, kakav je bleu a kakav black, koji je za storage a koji za sistemac.

Na drugoj blagajni radi cura kod koje neka zena kupuje neki mrezni kabel, ali se ne mogu bas najbolje razumjet sta zeni tocno treba... i to se isto otegneeeeeeeeeeeeee...

A ja u zurbi cekam s dva ventilatora da platim i odem...

Mislim, svaka cast ljubaznosti, usluznosti i pruzanju pomoci, ali onda to treba malo bolje organizirat: ili otvoriti info pult gdje covjek koji ne zna sta u stvari kupuje moze se raspitat ili neku brzu blagajnu gdje uzmes s police sta trebas, platis i odes.

A ne da se desava da su u ducanu dva covjeka a ne mozes sat vremena doc na red

BSA<AK-47> 08.11.2011. 14:57

Citiraj:

Autor gunther (Post 2020595)
Generalno sam vrlo zadovoljan s Linksom, ali evo i jedna stvar koja me smeta a kada sam u zurbi i strasno iritira...

Dodjem u Links kupiti dva ventilatora, uzmem ih s police i odem na blagajnu platit. Rade dvije blagajne. Na jednoj blagajni tip kupuje neki HDD i s prodavacem raspravlja 20 minuta o diskovima, kakva je koja marka, koliko su bucno, kakav je bleu a kakav black, koji je za storage a koji za sistemac.

Na drugoj blagajni radi cura kod koje neka zena kupuje neki mrezni kabel, ali se ne mogu bas najbolje razumjet sta zeni tocno treba... i to se isto otegneeeeeeeeeeeeee...

Mislim, svaka cast ljubaznosti, usluznosti i pruzanju pomoci, ali onda to treba malo bolje organizirat: ili otvoriti info pult gdje covjek koji ne zna sta u stvari kupuje moze se raspitat ili neku brzu blagajnu gdje uzmes s police sta trebas, platis i odes.

slažem se da se koji put ljudi zapričaju al to IMHO nije toliko do trgovca/prodavača nego i do samog kupca , ja (ti,on,mi:) )bi prvi trebao znati da i nije baš kolegijalno zavlačiti i "dosađivati" prodavača, pogotovo ako vidim da se malo zagužvalo.
nije da te prodavač može samo tako potjerati:fiju:

gunther 08.11.2011. 15:18

Pa zato i kazem da bi trebalo otvorit ili info pult za cavrljanje ili brzu blagajnu gdje dodjes s artiklom u rukama, platis i vozis

khm 08.11.2011. 17:16

Brza blagajna? :facepalm:
Dobro da nisi rekao šta ne naprave ko McDonalds onaj Mc Drive, pa samo autom dođeš do prozora, a ovaj ti ubaci ventove u gepek, da eto ne moraš čekat.

Pa nije to supermarket koji dnevno ima 1350 kupaca, šta sad ako se dogodi da moraš malo pričekat da bi platio?
Niti kupuješ svaki dan tamo niti će se svaki put dogodit situacija da neko zavlači trgovca s pitanjima, taman i da uvijek moraš čekati - tvoj je problem ako si ti u žurbi i baš si u toj žurbi našao kupovat ventilatore.

Nema te trgovine gdje se ne mora čekati i gdje si eto ti uvijek prvi na redu.
Problem bi bio da neko dođe i priča s trgovcem o privatnim stvarima, dok ti čekaš da ti naplati, onda se možeš žalit, ovako se strpi i gotovo.

Uglavnom, sad već lagano idete u krajnost.

vranjba 08.11.2011. 17:19

Evo imao i ja pozitivno iskustvo s linksom, zamjena obaljena bezbolno unutar 7 dana, a prodavači uljudni. Sad me još manje privlače razorazni šopovi iz zagreba gdje u slučaju za zamjenu ili garanciju moraš krv ispišat da dobiješ šta ti pripada, povrat love, neplaćanje poštarine i slično. Govorim za 5-10 % veću cijenu i kad se radi o nekoj sići od par desetaka kuna, a ne od tome kad se radi o 500kn.

@khm
apsolutno se slažem, nije problem malo pričekati

Thundercool 08.11.2011. 17:26

Citiraj:

.....

Moje iskustvo je: Dođem zgrabim artikl s police dva kupca na dvije blagajne dolazi mladic od nikuda: "Oprostite na guzvi dođite samnom" i otvori trecu blagajnu tamo na ulazu kod izlozenih kucista. IN and OUT 2 minute. 100 ljudi 100 iskustava.

gunther 08.11.2011. 18:27

Citiraj:

Autor khm (Post 2020713)
Brza blagajna? :facepalm:
Dobro da nisi rekao šta ne naprave ko McDonalds onaj Mc Drive, pa samo autom dođeš do prozora, a ovaj ti ubaci ventove u gepek, da eto ne moraš čekat.

Pa nije to supermarket koji dnevno ima 1350 kupaca, šta sad ako se dogodi da moraš malo pričekat da bi platio?
Niti kupuješ svaki dan tamo niti će se svaki put dogodit situacija da neko zavlači trgovca s pitanjima, taman i da uvijek moraš čekati - tvoj je problem ako si ti u žurbi i baš si u toj žurbi našao kupovat ventilatore.

Nema te trgovine gdje se ne mora čekati i gdje si eto ti uvijek prvi na redu.
Problem bi bio da neko dođe i priča s trgovcem o privatnim stvarima, dok ti čekaš da ti naplati, onda se možeš žalit, ovako se strpi i gotovo.

Uglavnom, sad već lagano idete u krajnost.

U prvu si, to je moj problem i odlucio sam ga tu podijelit sa svekolikom zajednicom.

Imas li ti mozda kakav problem s tim?

khm 08.11.2011. 18:48

Smiri živce i drugi put kreni ranije u links pa ćeš imati vremena da pričekaš na blagajni.
Zamisli, problem jedne trgovine je što ima i drugih kupaca, a ti si u žurbi i nisi prvi na redu, lol.

sapunko_HR 08.11.2011. 19:59

Citiraj:

Autor khm (Post 2020762)
Smiri živce i drugi put kreni ranije u links pa ćeš imati vremena da pričekaš na blagajni.
Zamisli, problem jedne trgovine je što ima i drugih kupaca, a ti si u žurbi i nisi prvi na redu, lol.

Glupost je ovo sa brzom blagajnom,nisu informatičke trgovine trgovački centri i ne kupuješ žvakaće već ozbiljne stvari:D

Kad netko dosađuje ja zujim okolo i gledam grafičke i ostale dragulje:D

fanATIk 08.11.2011. 22:04

Brza blagajna ili info pult je besmislena opcija. Ali isto tako prodavač bi trebao, ako vidi kupca koji ima dva venta u ruci, naplatit mu to pa nastavit razglabat s drugom mušterijom.

MiroGavran 08.11.2011. 22:41

Citiraj:

ja bih pitao prodavača: jel bi mi mogli ovo naplatiti i u isto vrijeme razglabati s čovjekom?

ili bih mu ostavio 2 venta pred njega i izašao iz dućana i dobacio mu da odo do nekog drugog dućana kupiti ventove

uglavnoa, ne bih pisao o tome na forumu :D

srale7 09.11.2011. 00:02

Svatko ima svakakvih iskustava sa dotičnim dućanom, ali od mene samo riječi hvale. Prije sam dosta kupovao kod njih, ali pojavom web shopova, jbga, okrenuo sam se njima u cilju ustede kuna. Sve reklamacije su mi uredno rijesili, osim kad su me malo izyebali sa Balistix memorijom, ali na kraju je sve ok proslo.

Ali i dalje kad kupujem nesto frendovima kupujem u Linksu ili njih saljem tamo, jer ako dodje do reklamacije znam da ce oni tamo to najprofesionalnije rijesit.

Sto se tiče guntherovog problema, i sam se znao nac u sličnoj situaciji.
Uletim u dućan uzmem podlogu sa police stanem u red, ispred mene djed i starija gospođa kupuju tipkovnicu i "uređaj za cedeje" i vidim ja da ce se to oduzit, odem do prodavača ispričam se sto prekidam razgovor i zamolim da mi naplati podlogu i da mogu ic jer mi se zuri. Trgovac pogleda ovo dvoje, ispriča im se na prekidu, rijesi moju podlogu, ja idem doma a oni nastavljaju raspravljat je djedu treba przilica za cedeje ili DVD pržilica.

chief_wolfinjo 10.11.2011. 15:03

trebala bi biti blagajna za do 5 artikala, barem jedna :)

khm 10.11.2011. 16:41

Još samo da mi je znati što bi to riješilo i kakve pobogu veze ima broj kupljenih artikala s čekanjem da dođeš na red?
Neko može kupovat jedan artikl i pričat s prodavačem oko toga 20 min.

ShanTech 12.11.2011. 15:05

Super popusti - Links rođendanski tjedan

Možda i bude nešto povoljno :D

d0magoj_OS 13.11.2011. 13:56

najbolja firma po pitanju kupovine za računala.Nikad u 5 godina kupovine kod njih nisam imao niti 1 zamjerku...od servisa do ljubaznosti do posluge cijena...meni najbolji u hr po tom pitanju.

coconut 13.11.2011. 14:00

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2023484)
Super popusti - Links rođendanski tjedan

Možda i bude nešto povoljno :D

Iskreno, malo mi je sumnjiva ona forumlacija 'Popusti idu na najpopularnije artikle iz pojedine skupine'. U realnosti će vjerojatno će prazniti robu sa skladišta koju ne mogu prodati. :D

EDIT: pretpostavljam, zapravo to se i podrazumijeva, da će njihove 'akcijske' cijene biti jednake ili čak nešto malo više nego što su normalne cijene u drugim trgovinama.

Pepermint 14.11.2011. 09:28

još se nevidi ništa od memorija na stranici, vjerojatno će naveče stavit akciju na web :D

Pupo 14.11.2011. 09:32

Kako se nevidi kad su popusti tu

http://www.links.hr/?option=homepage&page=novosti

ante5656 14.11.2011. 11:00

Ja inace imam dobra iskustva u linksu sam o me živcira što moran cekat racun 10 godina ehehheh :wtf2::dajpivu:

Pepermint 14.11.2011. 11:25

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2024537)
Kako se nevidi kad su popusti tu

http://www.links.hr/?option=homepage&page=novosti

eh, a ja kliknio na akcije kako su napisali kad tamo nisam našao konto sam da nisu ni stavili još :bonker:

rendula 14.11.2011. 12:41

jel jos nekoga smeta koliko im je ocajno spora stranica kad se otvore "Akcije"? Kad ima puno artikala, loada mi se preko minutu, koliko vidim najvecim dijelom zbog usranog fejsbuka i svidja mi se..

Mad_Duke 14.11.2011. 12:47

Koji browser?
Meni na firefoxu loada sve za sekundu! (još desetak sekundi za slike, ali to je do torrenta i lošeg wirelessa trenutno)

rendula 14.11.2011. 12:56

Chrome. Skroz mi je zbrejkana stranica dok sve ne ucita, a kad je ovoliko puno artikala onda traje stvarno dugo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:39.