![]() |
Citiraj:
|
ha ne znam,tak nešto reči za opel i ford,malo bedasto,al ok :goood:
|
Nije to bas bedasto i nije samo cuo sam, imam dosta poznanika s dost raznih automobila i vidim kako se koji "ponasa". Kolega ima bas takvog fokusa s tim istim motorom samo boja "trula visnja" i nije bas najsretniji, zato ti i kazem.
|
Citiraj:
opel ftw |
ja govorim iz osobnog iskustva nisam niciji fanboy. Vozim vw i renault, onda ti je sve jasno :D . Susjed prvi do mene ima astru classic G i uz gore navedeni focus je vjerojatno najlosiji automobil koji sam vidio.
|
Citiraj:
Uglavnom, vecina prepucavanja po netu je bezveze, jer nema nikakvog smisla... Zasto? Zato sto mnogi pricaju bez pokrica, iskustva i sl. Moj je veci... Ne, ne, moj je... Itd. Sve je to, vise-manje slicno... Limene kutije koje te voze od a do b... I cije odrzavanje kosta.... A tek vanredni problemi, kojih na srecu neki skoro i nemaju... Kuc, kuc, jel... |
Daleko od toga, meni ni iz dzepa ni u dzep al kazem ne treba se zaletiti, procitati dosta iskustava i kupit automobi. Ja uporedo vozim renault 5 campus i passat gt tdi :D svaki me odveze gdje treba, samo renault malo manje puta :D
|
Taj motor 1.4 je dosta slab i teško se nosi s tom karoserijom i osobno bi ga izbjegavao kupiti i dosta troši u odnosu na 1.6 koji je bolja kupnja sigurno uz skoro istu potrošnju ukoliko je Ford Fokus u pitanju.Kolega ima 1.4 i nije baš zadovoljan radi gore navedenog.Inaće nema nikakvih zamjerki i nije imao nikakvih problema s autom.
Isti je slućaj s Opelom i njegovim motorom 1.4 66kw pretežak auto za takav motor rezultira većom potrošnjom pogotovo kad je opterećen i troši identićno jaćem 1.6 motoru. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
|
Interesantno je to s Fordovima i Hrvatima. Focus je najprodavaniji model automobila na svijetu, Fiesta najprodavaniji mali auto u Europi, Mondeo po ADAC-u pouzdaniji od Passata, al' eto, kod nas baš i ne prolaze. Naravno, mi ipak znamo najbolje.
|
Citiraj:
|
ja bi forda ili japanerosa nekoga,ja sam odustao od fiata kad sam na par njih zatvorio vrata :D jbte kao karton,ne znam smeta me to,a i unutra su mi loši.
par ih provozaj pa će ti biti bistrije. |
Definitivno hoću, baš ću ići vidjeti tog forda do nippona, to prvo. Što se tiče preporuka od frendova, naslušao sam se i naslušat ću se rečenica koje počinju ''da sam ja na tvom mjestu'' hehe :chears:.
Bilo kako bilo prikupit ću par prijedloga, research, a vi pišite ako što vidite iz Osječko-baranjske i okolice a da ja nisam pregledao, pa možda skoknem vidjeti. |
Osobno da imam toliko love uputio bi se van po auto, gdje je ipak dosta lakše naći dobro vozilo u odnosu na naše trgovce/nakupce/prekupce možda više kilometara ali sa boljom opremom i sigurno u boljem stanju.
Neznam jesi li uzeo tu opciju u razmatranje.... |
Citiraj:
Radimo i na tome. |
Ako mogu pomoći tu sam s obzirom da znam ponešto o tome:D i ponekad odem po neki auto...... obićno se muvamo u okolici Minkena ali evo i neki zip kodovi gdje se može pogledati i da se neluta daleko:
Landshut 84030, Ingoldstat 85053,Donaworth 86609,Haidehaim 89520,Nordlingen 86720,Aalen 73433 možda fali poneko slovo u nazivu grada ali zip kod je toćan. |
Pokušavam vrbovati kolegu da ode s nama uzet auto u Muenchen :D.
Sad, hoće li ili ne, to ostaje otvoreno pitanje. Nedavno su se vratili sa nekoliko auta i stvarno su dobro prošli. Vozač se vratio nazad sa ibizom (koju je i imao), a ostali su došli sa mazdom 6, vectrom karavan i peticom jednom. Nije bila jeftina, ali bmw je ispunjenje sna kolege :D. |
Citiraj:
Kod mene najniža moguća zbilježena sa prošlim autom, otvorena cesta, utrnuta noga. Dakako to je trenutna. http://www.pohrani.com/f/2F/Wv/2ppnf4EQ/imag0969.jpg Prosjek prema BC sa tri točenja od rezerve do punog spremnika, cca 150 litara goriva: http://www.pohrani.com/f/1s/b2/1iephTOf/pa140117.jpg http://www.pohrani.com/f/3o/7Y/3gcfLUcR/pa140118.jpg I dalje tvrdim da je stari AFN (tdi sa turbinom varijabilne geometrije i bosch pumpom) jedan od najboljih uloženo/dobiveno. |
Citiraj:
Nije ti to toliko do mentaliteta koliko do prodajne mreže. Čisti primjer je honda, koja je jedna od najpoželjnijih marki od strane gotovo svih vozača/kupaca bez obzira što favoriziraju, ali razina bezobrazluka u Rutingu je tolika da se malotko odluči kupiti Hondu kod njih, još kad uzmeš u obzir da u Rutingu dobiješ pod "novi auto" auto koji stoji na skladištu i do 3 godine, a oni prgavo odgovore da se ionako piše samo godina prve registracije u prometnu dozvolu. A koliko je tek fiat udjela izgubio lošim zastupništvom!? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Naletite nije problem:) imam ja pouzdanu osobu glede odlaska u Dojčland i pronalaska/kupnje auta može i opcija nađeš 2-3 auta na zip kodovima koje sam ti dao i doveze ti se takav auto..... ima opcija dok god ti imaš keš:D
|
Ove bedastoće o Opelima, Fiatima , Fordovima je glupo komentirati. Susjedovog susjeda susjed kupio rasturen auto koji su mu podvalili i sad je auto kriv. Prava iskustva nema što.
Tko voli vrtiti motor, kod japanaca, fordova i sl. benzinaca na plin, bez obzira na flashlube događa se VSR. |
Slazem se, dosta ljudi ne moze ili ne zeli odrzavati aute... I onda pljuc, pljuc... I da, nije mali broj onih koji kupe auto i onda skuze da su prevareni... I tad je opet auto kriv. :-)
|
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:46. |