![]() |
Sve ti je zgmax rekao, tako radim i ja i to već nekoliko puta a uostalom i u uputstvima kaže da se predmet koji se odmašćuje potopi na 20min i onda ispere vodom i posuši krpom!
Works every time, a kaj se tiće ponovne upotrebe, on WTF, pa 1l ivasola košta 15kn-ak a dostatna je za barem 20 pranja lanca!!!!! Koga briga za ponovno korištenje onog uprljanog ivasola????? |
Citiraj:
|
Da to je IVASOL a ja sam kupio neku verziju istog u Bauhausu za cca 15ak kuna, dakle neznam točno koliko je bilo ali bilo je manje od 40kn, uostalom to nije bitno jer ni 40kn nije puno za litru nečega što ćeš trošiti slijedećih godinu dana!!!!
|
Samo za primjer, pa kod mene na benziskoj je pola litre iso sporta 10kn a u običnoj trgovini 6kn :D
Da je u Bauhausu 50% niža cijena ivasol-a to vjerujem.. |
Vidim da padaš na lipe, da mi je znat gdje je to 6 kuna...
A i ovaj ivasol, ne treba biti od istog proizvođača i stoga ne vidim čemu čuđenje. |
Citiraj:
Šta ti trebam dokazivat da je 6kn ili? BTW, ne mislim na onaj iso sport od jamnice nego od Vindije, ISO-SPORT Limun-GREJP =6kn.. (Zelena boca, žuti čep i zeleni čep od dudice).. Cijene variraju.. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Kod nas je u 10kn, kako gdje, 50 lipa više manje.. |
Citiraj:
Ako tako razmišljaš, u Vž bi iso sport trebao biti 3-4kn, a nije. Možda je i najskuplji, baš ću pogledati po trgovinama. Jedina dobra stvar, ima iso sporta u menzi, doduše običnog, al iso sport je. EDIT: U lidlu opet neke korisne stvari za bicikliste (na dnu stranice) očale :), pumpa, itd. |
Citiraj:
A sto se tice pica, obicna voda je najbolje pice :) |
Citiraj:
Neki dan je stari kupio 4kg banana, jebate, u svakoj ima 0.8kg :D Najbolje banane, sa najboljim (pravim) okusom one medene banane, su mi iz Columbie.. Sve ostale su polu zrele, odnosno beru se praktički zelene :D pa dozrijevaju po magazinima, brodovima, avionima :lol2: A ono što si rekao za vodu, to sam i ja mislio do nedavno, ali nije istina za ljude koji gube znoj, jer sama voda ne nadoknađuje baš pretjerano.. Stalno pijem vodu dok sam doma, soka za razrijeđivanje moja usta nisu vidjela godinama (iznimka ako sam u gostima) ali dok vježbam ili, zadnje vrijeme, dok vozim bicu popijem iso sport, ne uvijek ali nastojim svako toliko.. |
Citiraj:
|
slanina i jaja :D
gore na vrhu pivica (i medica)... apsolutno nikad problema sa snagom :D premda sam se počeo šopati monsterom u zadnje vrijeme, ali velike razlike nema :D slanina ftw :D :D hihiii kak'e banane... 3 kile pojest, razlike nema :D :beer: |
Citiraj:
(probajte pomiješati tamnu pivu sa isosportom, dobijete pivu koja je triput bolja od radlera i žuje limun :)) Citiraj:
|
kad će neko sljeme ???
pop*** ću bez vožnje :D 12-ica me zoveeeeee hiiijjaaaoooo |
Citiraj:
Citiraj:
Zato su tu banane :D EDIT: Sljeme tek za vikend :( |
cek cek vi jedete banane prije treninga olitiga voznje???
banane su ugljikohidrati i one se jedu na kraju treninga da se vrati energija. |
Citiraj:
A dal si vidio ikad kako tenisači kad sjednu na pauzu između setova ili kad već, pa pojedu malo banane i popiju, i to ponavljaju.. |
Citiraj:
Citiraj:
link 2 Od proizvoda npr. ---> Multi Carbo+Drink |
je al svejedno san protiv banane prije treninga i za vrijeme, ona mi je vise za nakon treninga jer fergmentira.
a sta se tice prije i tokon treninga dobra je dextroza al ne vise od onoga koliko je mozes potrosit. a banana nakon treninga i posni sir ili tuna |
moze prije treninga ali 1h prije!
|
|
ostavi se tih tekstova, sve se to svodi da potrosis koju tisucicu.
600kn wey, 300 kn glutamin, 350kn bcaa, 150kn vitamini, 50 kn dextroza, a boze moj nemojmo zaboravit i 200kn creatina i sad ste spremni za trening jer ako slucajno dignete bucitu vecu od 2.5 kg velike su sanse da ce usljedit katabolizam i imati cete kontra efekt a da vam nekazemo ako recimo se zatrcite 50m i pustite kap znoja :D uglavnom nezelim bit bezobrazan samo ocu rec da nije to sve potrebno sta tamo kazu da bi bia dobar trening i da bi imali napretka. kroz normalnu prehranu sve se moze napravit i nemora se toliko novaca utrosit. npr. ja treniram u kucnoj radinosti 4 puta tjedno po 35 do 45min sa trbusnjacima i prehrana mi je sigurno losija od dosta vas a opet iman rezultata. 180cm 90kg i nemam veliki trbuh :) meni je ritual ujutro izist neko pecivo najcesce danaca sa cokoladom i poc na kavu, nakon toga trening i nakon treninga bananu i 250g posnog sira ili po mogucnosti 130g tune. btw. necu stavljat svoje slike, morat ce te mi virovat na ric :D |
Citiraj:
Citiraj:
Možete si vi solit pamet kak god i kolko god hoćete, ja ne slušam te nutricionističke gluposti. Počeo sam paziti na slatko po Nikovom savjetu, kg slabo ide dolje, ali salo se smanjuje. Nažalost, sad sjedim za ispite i tamanim po slatkom dok sjedim pa to nije baš sretno rješenje :D Banana za vrijeme vožnje je najbolja stvar ako se ima vode dovoljno (ostane suho u ustima nakon nje). Uglavnom, sve što ima u sebi što osnovniji oblik šećera, monosaharide, je dušu dalo kad te uhvati blijedilo ili malaksalost na usponu. I tu mi nemreš reć da nisam u pravu, nitko od vas :D :p |
hmh hmh hmh....
nisam od sutra navečer kod kuće. trebao bi se vratiti u srijedu navečer. tako da mi je srijeda... strš :D jeee*** mišiće :D samo za usporedbu pogledam legiju stranaca i gorile od amera (seal i druge pm...) :D :D :D zna se tko je kakav :D :D :beer: |
treba jest puno zitarica :) i prije treninga isto ugljikohidrate, nemožeš trenirat na prazan trbuh ;)
za mid-trening, ako slucajno uhvati malaksalost, med sa malo vode i limuna u bocici radi cuda :) |
Nije mi nikakva namjera nikome soliti pamet u vezi prehrane. Iz vlastitog iskustva mogu reći što jesti da se kvalitetno odradi trening te da oporavak kod intenzivnog treninga bude što kraći. To što su linkovi od bildersko/fitnes stranica neka te ne smeta jel su osnovna načela primjenjiva na sve sportove.
Ukratko: Prije treniga ugljikohidrate, za vrijeme treninga neki izotinični napitak (sadrže ugljikohidrate), nakon treninga proteinski obrok. Uza sve to pravilna vitaminizacija. p.s. Ne treba ti nikakva "kemija" dok je to na nekoj rekreacijsko/amaterskoj bazi. EDIT: Danas bacio vožnju pa da probam kak kočnice rade. Slikice sa vožnje (elvis možda prepozna lokaciju) Pogled na Sljeme - Zagreb Zapad Samoborsko gorje Za ocjenu će trebati ipak jači spust da bi mogo dati neku ocjenu. @NIK jesi spalio kočnce kak treba:) |
ak se vozim na neke duže špure, znači preko 50-60km, namućkam si rehidro miksa, nije okusom baš nešto, ali se ne osjećam stalno žedan od njega.
|
znaci nisam puno fulo sa iso sportom (0,5L za 2kn :P). prvo sam pio cistu vodu, al to mi je nekako ostavljalo lufta u zeludcu i nije mi pasalo. onda cjedio limun i pravio "limunadu" (praksa iz nekih drugih sportova) i na kraju probao zeleni iso sport sto je ok.
btw. ima kakva ekipa da se voza po osijeku i okolici ? |
Citiraj:
|
Nakon skoro mjesec dana druženja sa novim biciklom (Genesis Razor XR15) - prezadovoljan sam :)
Svaki dan vozim 20-30km, vozio sam već i ture od 50-60. Konačno našao XL rukavice bez prstiju sa gelom (Marko-projekt) :) Bidon i držač također odavno kupljeni (Intersport). Jučer sam u MP-u uzeo i Master Link (pošto ga nemam na trenutnom Shimano lancu) za 20kn i neko silikonsko ulje za 35kn. Ivasol već imam, tako da ću ovaj tjedan otpeljat bike u lokalni servis da mi stave link pa da ga mogu sam po potrebi skidati lanac kako bi ga čistio. Ono što mi je sljedeće na listi su pedale tako da bih bio zahvalan na preporukama i savjetima :) Trenutne stock su mi preuske, a i površinom su male. I ne vjerujem im baš što se tiče izdržljivosti... Uglavnom vozim po cesti, no još uvijek sam prezelen da bi SPD došao u obzir. Tako da tražim preporuku nekih flat pedala, po mogućnosti u bijeloj boji a ako nema onda crne :) Cijenovni rang nisam odredio pošto neznam koliko koštaju solidne, no siguran sam da mi još uvijek netrebaju neke za 100€ :) Hvala vam unaprijed :) PS: Također bih molio i preporuku sica, pošto je ovaj stock dosta neudoban i mislim da bih bez problema vozio i duže ture sa poštenim sicom. Čitajući po netu vidim da ljudi preporučaju WTB i Specialized (među ostalima), gdje bi ih mogao otić pogledat? |
Evo ja ću ti dati preporuku za sic, odi u Proteu i neka ti tamo izmjere sjedišne kosti (imaju onu malu klupicu na koju sjedneš i oni to onda izmjere i naravno besplatno je) i onda točno znaš koju širinu sica trebaš za svoje dupe!
A preporučam toplo Specialized Body Geometry siceve, imaš ih već od 250kn pa na dalje i vjeruj mi da se isplate, pogotovo za dulje rute, ali nebitno koju marku sica uzimaš, obaveznoi odi i izmjeri si dupe "sjedišne kosti" tamo jer jedino tako ćeš biti 100% siguran koja širina ti treba! Evo da ti bude malo jasnije oni ti imaju ovo ili nešto slično ovome s čime se to mjeri! http://www.nidus-corp.com/TinyImages.../assometer.jpg |
Imaš WTB u DSG-u, a navodno bi ih trebao moći i isprobati. Specialized u Protei.
Moram se ispričati svojoj vilici kad sam rekao da je Tora bolja po malim neravninama. Problem je bio samo u Marzovom manualu koji nema veze s mozgom. Slučajno sam na mtbr forumu naletio na nekog Marz tehničara koji ima istu vilicu i dao je potpuno drugačije upute za pumpanje. Isprobao i potpuno druga vilica. Da nebi bio potpuno oduševljen, jučer je poslije jednog dropa ispao čep za TST i kompresiju :D Sreća, čuo sam kako je udrio u ramu, pa sam se zaustavio i uspio ga naći. Poštedilo me glupog troška. Citiraj:
|
Molim vas, pomagajte, do 14h moram naručit ako hoću da stigne prekosutra..
Da ne duljim, cijena je skoro ista, Cube 4900kn (AmEx), Kona 5100kn (AmEx), oprema također, ali navodno Cube ima bolju vilicu.. Znači, po vašem mišljenju: KONA BLAST ili CUBE ANALOG kona blast http://ciklo-sport.hr/proizvod/kona-blast/477 cube analog http://www.thebikelist.co.uk/cube/an...isc-2011/specs |
daj linkove na konkretne modele!
|
Tko ti je rekao da Cube ima bolju vilicu? Bolji je Dart od Suntour XCM.
Ja bi Konu u ovoj dilemi |
jab na konu išao.
ali mi se sviđa 9 speed na cubeu... ili je i kona 9 ?! više mi se sviđaju kočnice na cubeu... ova auriga je slaba. imao sam je jedno vrijeme iiiii nije to baš nešto tudić... 888 :care: postova |
Citiraj:
Da, stvar je u tome što mi je dug na AmEx prevelik pa nebi htio da pređe 5000kn, a Kona je bila 4900kn a sad je 5100kn, a uz to moram uzet i uricu (brzinomjer).. Kaže da je vilica na Cube-u jača i nekako mu bolje leži/odgovara.. Čak Cube ima bolji mjenjač ili šta je već (ne XT) nego onaj SLX.. Ajde ljudi, za sad Kona vodi :care: |
XCM je čvršća od Darta 2 i to se osjeti u vožnji po grbavom terenu dosta. No i jedna i druga vilica su low end sa svojim mušicama i mogućim problemima (Dart da nema puni hod i da trzavo radi jer fali ulja + curenje ulja na reboundu, a XCM da dobije lagani luft u nogama relativno brzo + top out se čuje).
Kona će se teže penjati gore, no bit će zabavnija za spust. Od kočnica isti vrag, kad je Ryde i Auriga ispravna dobro koči. Što se djelova tiče - jako sitnu prednost bi dao Cube-u, no ako će se spuštati, Kona ima geometriju koja je za to bolja. Bicikl bi odabrao prema kriteriju što će se voziti. Cesta i usponi Cube, laganiji usponi i dugi spustevi - Kona. I dobro paziti na odabir veličina rama, jer Kona 20" je veća od Cubea 22" - Cube ima puno kraće bicikle. |
@omerta
Možda bi ti bila bolja varijanta da digneš kredu u banci te platiš kešom. Razlika ti je amex keš 1034,00KN (što je vlika razlika). Fino uzmeš http://ciklo-sport.hr/proizvod/kona-blast-deluxe/478 i sa kamatatama od npr. na 12mj te ispada povoljnije nego da platiš amexom (ako slučajno imaš stambenu štednju, ona ti može biti garancija za kredit te ti je kamata još povoljnija- bar kod ZABE). U roku par dana središ kredu a bajk rezerviraš. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:40. |