PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Veki-os 07.01.2013. 15:51

Citiraj:

Autor Burko (Post 2310374)
da jesi procitao ili quotao do kraja, kako onda nisi zakljucio da je tocka. pa nastavak za cure u americi, pa tocka. pa zakljucak da se odnosi na filmove/serije.

uhvatio si komad citirati, u tome je stvar ;). zato vidis da ocito trebam u tanane, no ok, idemo dalje. meni smeta, vama je normalno, ko' mari i koga briga..........

Ok,ali te točke i zarezi moraju iči tamo jer je takav pravopis inači bi sve bila gomila nabacanih riječi bez ikakvog smisla.
Kužim što želiš reči za "cure u americi" ali ta glumica s te farme nikako ne spada među njih jer se dugo nije .. jel.
A i mora u svakom američkom filmu biti minimalno jedna scena sexa :D

Burko 07.01.2013. 16:41

tja, sada se i ti slazes sa mnom :). ne mora biti scena seksa, ali po njima - mora biti. zato i kazem, sa strane odgoja im je "program" jako edukativan, zagovara se da je sasvim onak', kao voznja bicikla. sto prije naucis to bolje......... :).

nevermind, danas ako stignem ide Cloud Atlas, jer me bas zanima film. s obzirom da stvarno ne toleriram sranja, bas se veselim filmu da vidim kakav ce utisak ostaviti na mene. lijepo je kada covjeka malo veseli...... curu jos ljepse :D.

fanATIk 07.01.2013. 16:53

Al ste se dovezali amera i seksa u filmovima, kao da je na ovim prostorima filmska industrija drugačija. Rijetki su filmovi jugo a kasnije i hrvatske produkcije gdje ga neko nekom ne stavlja. I mogu reć, obično izgleda puno sirovije nego u američkoj produkciji. Tak da ti uopće ne stoji tvrdnja da kad si ti odrastao da toga nije bilo.

Mad_Duke 07.01.2013. 18:05

Ja ću na to samo reći ovo :)
http://www.youtube.com/watch?v=IgrBao4h614

listerstorm 07.01.2013. 22:14

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2310425)
I mogu reć, obično izgleda puno sirovije nego u američkoj produkciji.

Prirodnije i stvarnije, rekao bih, spram stiliziranog US smeća. :)

Pogotovo u kombinaciji s motivima iz urbane ili ruralne socijale.

vision19 07.01.2013. 23:49

Pogledao Hobbita. Inače sam fan i LOTR-a pa mi je film sjeo upravo onako kako sam očekivao da će sjesti.

Ocjena 9.5/10

Nije čista 10-ka jer me živcira čekanje od godinu dana da vidim nastavak.

blackened 08.01.2013. 00:08

Meni Cloud Atlas isto nije legao, toliko kompliciranja i filozofiranja da bi se reklo nešto krajnje jednostavno mi je pomalo onak - pravljenje ljudi budalom. Ajde nekako bi i oprostio da film traje 90-100 min, ali ovako me gadno smorio i ostavio okus razočarenja. Drži te da ga gledaš samo iz razloga jer očekuješ neku uber poantu. "Matrix za pametne" my ass :)

zhaccc 08.01.2013. 00:31

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2309533)
Ovo je u najmanju ruku glupa izjava, jer ovaj film baš prvih 30ak minuta daje gledatelju ovaj "mind bending" efekt koji je spomenuo zhaccc i tek nakon tih početnih ???? iznad glave počinje film biti onakav kakav je i zamišljen.

Daj si malo truda i pogledaj ga do kraja ili nemoj, ali onda nemoj ovakve gluposti pisati.

Slažem se, film je totalni "mind bending" i baš je kao takav odlično napravljen.

Svakako preporuka.
Oprez, film traje 3h+ tako da pogledati prvih 20min i odustati uz obrazloženje kao od
Zmaj000 je glupost, a ne film.

:fiju:

Ako ti se svidio pogledaj obavezno Fountain!

fanATIk 08.01.2013. 00:56

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2310677)
Prirodnije i stvarnije, rekao bih, spram stiliziranog US smeća. :)

Pogotovo u kombinaciji s motivima iz urbane ili ruralne socijale.

U većini slučajeva sirovo i vulgarno, bar iz mog kuta gledišta.
Ukusi se razlikuju.

trouble 08.01.2013. 22:42

Citiraj:

Autor Burko (Post 2310013)

opet, nije samo do ovog filma nego opcenito do americke filmske industrije. seks je prikazan kao takvo nesto uobicajno i svakodnevno, ona je zapazila njega ili on nju, tamo-vamo, upucen je onaj pogled - u kinderbetu. ne govorim jebemu za ovaj film, govorim opcenito (posto ocito treba sve utanko natanane napisati), jer je to samo u americkim serijama i filmovima. pogledajte malcice neciju drugu kinematografiju, jer takvi nacini seksa vrijede valjda samo za ameriku...........

zato sam napisao - kakve to cure rastu po americi, jer ono, njima je normalno da se karaju :). ne samo za ovaj film, razumijete? i opet, obasnjavate sasvim nevazne i sasvim logicne stvari, ona je na farmi, pa je normalno da ju je zasvrbilo jer nema nikoga uz sebe :). ona je na farmi sama sa klincem.......... pa nema muskog da joj skine nervozu :D. svejedno, ici se tako olako poseksat s nekim koga poznajes par dana, ponavljam - samo u serijama i filmovima.

no svejedno, mislim, jel to vama normalno? zena doceka lika sa tandzarom i prijeti da ce ga ubiti! ne gledaj mi sina, ne pricaj s njim, odjebi u stalu, ne mozes u kucu! a zaprave je ocito ljezan pupoljak koji samo trazi malo njeznosti....... cmon.

kako god, ne toleriram takve fantazije. po meni sasvim nepotrebna scena, i da je kvalitetniji film, njih dvoje (troje) bi se zblizili na emotivnoj, puno jacoj razini. seks je seks, tu nema previse osjecaja......... ili mi barem serviraju da ima, ono........
a kada bi se i zblizili na emotivnoj razini, onda bi i zena Joea bas zavolila, dok bi mali upoznao pravu ljubav nekoga drugoga osim tetke i mame. i poslala bi se puno bolja poruka svijetu, da lose i zlo napravi od covjeka - lose i zlo. naravno, vrijedilo bi suprotno za ovaj slucaj (posto opet, moram objasnjavati detaljno ocito), jer covjek sa takvim sposobnostima kakav je mali svakako bolje da ispadne kad odraste - pozitivac :). inace se vidjelo sto se dobije, u 6 mjeseci je postao najjaci covjek........

Boldano: ti definitivno nisi išao po partyima u Best krajem 90ih i nadalje :lol2:

5minta prosjek... :D

Anyway dao sma šansu Holmesu 1. i 2. djelu nakon kaj sam zaspao i nikad doviršio prvi dio kad je izašao...

Malo manji meh...i totalni meeeeh

2 die 4 09.01.2013. 00:11

Citiraj:

Autor zhaccc (Post 2310760)
Ako ti se svidio pogledaj obavezno Fountain!

Pogledah, i iskreno, nisam oduševljen.
Mislim, film je ok i sve štima, ali nisam baš nešto ostao izbezumljen.
Ok za pogledati, ali ne pod obavezno.

zhaccc 09.01.2013. 02:14

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2311688)
Pogledah, i iskreno, nisam oduševljen.
Mislim, film je ok i sve štima, ali nisam baš nešto ostao izbezumljen.
Ok za pogledati, ali ne pod obavezno.

Kako kome, meni je film ostavio puno jaci dojam nego cloud. Mislim, cloud mi u nekim segmentima definitivno prevladava, pogotovo gluma, ali ovaj film je meni jednostavno snazniji... No ocito film nije za svakoga.

panda505 09.01.2013. 07:35

pogled'o zadnjih dana cijeli Harold & Kumar serijal, dobra stoner komedija, taman za nasmijat se pošteno :D

pogled'o još par starijih komedija - Road Trip i sve Američke Pite :D i isto puno smijeha :D

Mommistake 09.01.2013. 12:33

Panda, gledao ovo? :D

Burko 09.01.2013. 13:27

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2311956)

a uuuuu, ovo mi pokopa kumara i harolda par puta.

Mommistake 09.01.2013. 13:31

Citiraj:

Autor Burko (Post 2311992)
a uuuuu, ovo mi pokopa kumara i harolda par puta.

Slažem se :D

panda505 09.01.2013. 13:55

Citiraj:

nisam, ali budem pogled'o :D

Mommistake 09.01.2013. 15:20

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2312013)
nisam, ali budem pogled'o :D

Obavezno :D

2 die 4 09.01.2013. 15:23

Citiraj:

Ovo treba pogledati pod odmah.
Pre dobar filmek.

Citiraj:

Autor Goc 101 (Post 2120282)
Revelation of the Pyramids- strašan dokumentarac

Ja tek sada pogledao i moram ga preporučiti svima koje zanima nešto više od religije.

Rade0n 09.01.2013. 18:25

Jedan od najboljih filmove koje sam pogledao u posljednje vrijeme: Ironclad.

I preporuka za odličan dokumentarac Inside Job koji objašnjava funkcioniranje banaka i rejting agencija koje su izazvale svjetsku krizu, must see.

Mommistake 09.01.2013. 18:49

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2312224)
Jedan od najboljih filmove koje sam pogledao u posljednje vrijeme: Ironclad.

Jednom riječju, koma :D

zhaccc 09.01.2013. 18:55

Jeli gledao netko Oldboy?

Omerta 09.01.2013. 18:57

Oldboy mi je frikasto genijalan a Ironclad vrlo dobar, nebi se nikako složio da je koma.. No nekima je i Red Tails koma, a meni odličan ;)

MuroF 09.01.2013. 19:00

Citiraj:

Autor zhaccc (Post 2312247)
Jeli gledao netko Oldboy?

extra film,ako netko ima nešto slično za preporučit,pucajte! :goood:

Mommistake 09.01.2013. 19:00

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2312249)
Oldboy mi je frikasto genijalan a Ironclad vrlo dobar, nebi se nikako složio da je koma.. No nekima je i Red Tails koma, a meni odličan ;)

Ma jasno.. Za red tails nemogu ništ reći jer nisam gledao. O ukusima se ne raspravlja, ali gledajući filmove, a moram priznati ima ih podosta iza mene, razviješ neko 6. čulo, i onda gledaš stvari koje jednostavno nebi trebao gledati ko obični gledatelj. Ali eto, jbg.

Netko kaže da im could atlas nije nešto, meni je uz hobbita i life of pi film godine.

BTW. Life of Pi totalna preporuka! Vrh film!

zhaccc 09.01.2013. 19:00

Yep, oldboy mi je među najboljim i najdražim filmovima što sam gledao, samo sto ga dosta ljudi propusti jer gledaju samo američke filmove.

Sto se tice vas fanova oldboya OBAVEZNO pogledati i I Saw The Devil!

I imajte na umu da je oldboy 3. film iz vengance triologije gdje su prva dva filma Sympathy for Mr Vengance i Lady Vengance!

Nisu tako dobri, ali isplati se pogledati. :)

Omerta 09.01.2013. 19:41

Citiraj:

Autor zhaccc (Post 2312253)

I imajte na umu da je oldboy 3. film iz vengance triologije gdje su prva dva filma Sympathy for Mr Vengance i Lady Vengance!

Nisu tako dobri, ali isplati se pogledati. :)

*ak, hvala ti na ovome :chears::chears:

MuroF 09.01.2013. 19:56

to,hvala!
ja nekako uvije pomješam te filmove,a koji je ono gdje je ona neka obitelj kanibala pa lik dojde tamo i potamani ih,osvecuje se ili tako nešto,svi mi se ti pomješali filmovi..

..ili onaj koji brati ubojicu i svaki put ga premlati kad nekoga želi ubiti..
:D

vranjba 09.01.2013. 20:34

Oldboy je zapravo 2. film iz trilogije, ali nema veze jer nisu povezani filmovi.
Netko je pitao prije bio za korejske trilere, pa evo iskopao stari post.
I Saw The Devil je isto super film.

MuroF 09.01.2013. 20:54

hvala vranjba!
neki dan ovo pogledao,bolesno
http://www.imdb.com/title/tt0296042/

MAGARAC 09.01.2013. 20:55

Pogledo Django Unchained i svidio mi se film jako. Super gluma, fora radnja i fora snimljeno sa fora kadrovima. Meni ugodno iznenadenje ili nije s obzirom na Tarantina.

3NCORE 09.01.2013. 21:03

Upravo i ja zavrsio sa djangom i film mi je jako dobar.

Negdje sam citao usporedbe sa bastardsima i dvojio hocu li ga gledati posto su mi bastardsi katastrofa ali ipak pogledao i django mi je dosta bolji.

Malo su ga pretjerali kolicinom tekucine koja izlazi iz covjeka, bilo ranjavanjem bilo pljuvanjem:D.

blozer 09.01.2013. 21:15

Komedija Paul Blart: Mall cop :D

-POP- 09.01.2013. 21:57

Odgledao sam vjerovatno manje više sve vrijedno od azijske kinematografije... Sve gore navedene, no ne vidim da itko ove spominje...
Mother
Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
Pieta
Thirst
Nameless Gangster
The Quiet Family
The Bow
3-Iron
Samaritan Girl
Departures
The Yellow Sea
Three... Extremes

zhaccc 09.01.2013. 23:53

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2312319)
Oldboy je zapravo 2. film iz trilogije, ali nema veze jer nisu povezani filmovi.
Netko je pitao prije bio za korejske trilere, pa evo iskopao stari post.
I Saw The Devil je isto super film.

U pravu si oldboy je 2. film iz triologije, moja greška.

Hvala na linku, nisam pogledao Yellow Sea od korejskih jos i na žalost ni jedan hong kongški! I slažem se za Memories of a Murder, odlican je film! :)

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2312331)
hvala vranjba!
neki dan ovo pogledao,bolesno
http://www.imdb.com/title/tt0296042/

Pogledao, super film. Sa Takashi Miikeom nikad se nezna kakav film ocekivati! Tko je gledao njegove filmove znati ce o cemu pricam, hehe!

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2312288)
to,hvala!
ja nekako uvije pomješam te filmove,a koji je ono gdje je ona neka obitelj kanibala pa lik dojde tamo i potamani ih,osvecuje se ili tako nešto,svi mi se ti pomješali filmovi..

..ili onaj koji prati ubojicu i svaki put ga premlati kad nekoga želi ubiti..
:D

Ovaj sa praćenjem ubojice je I saw the Devil. A ovaj gore spomenuti nisam gledao. Zna li itko gore spomenuti film? Zbilja me zanima!

Citiraj:

Autor -POP- (Post 2312390)
Odgledao sam vjerovatno manje više sve vrijedno od azijske kinematografije... Sve gore navedene, no ne vidim da itko ove spominje...
Mother
Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
Pieta
Thirst
Nameless Gangster
The Quiet Family
The Bow
3-Iron
Samaritan Girl
Departures
The Yellow Sea
Three... Extremes

Spomenuo si neke koje nisam pogledao, super, budem ih pogledao! Hvala! :) Svakako se jos isplati pogledati epizoda iz Masters of Horror koju je režirao Takashi Miike koja se zove Imprint. Fenomenalan segment. Također, bio je baniran na americkoj televiziji.

Isto tako jesi li pogledao Confessions. Odlican film, radiohead soundtrack. :)

Jedino jos sto mi jos za sad pada na pamet a da se isplati pogledati je Audition.

Ako se jos cega sjetim postati cu!

-POP- 10.01.2013. 00:30

Confessions upravo u nabavci, audiciju gledao... BTW...
The Man from Nowhere

zhaccc 10.01.2013. 00:36

Citiraj:

Autor -POP- (Post 2312511)
The Man from Nowhere

Yep, gledao sam the man from nowhere, odlican! :goood:

vranjba 10.01.2013. 09:43

kad smo već kod azijskih evo jedan noviji od Kitana, super su mi (neki) njegovi filmovi
http://www.imdb.com/title/tt1462667/

ivan77 10.01.2013. 10:54

Texas Chainsaw 3D -2013 dobar , jedan od boljih u serijalu. Svidio mi se, neobičan zaplet i rasplet, u suši horrora dobro došlo osvježenje. 8/10. Jedina zamjerka je nepotrebni 3D , ima oko 5 3D efekta sa pilom .

Mattheous 10.01.2013. 11:38

Citiraj:

Autor -POP- (Post 2312511)
The Man from Nowhere

Ovaj mi je stvarno odličan.

Inače, remake Oldboyja dolazi 2013., redatelj Spike Lee. :rolleyes:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:51.