PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Pupo 27.08.2025. 14:12

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3818559)
Preuzeo nov(ij)a kola i gas za HR oko nekih 5 popodne:

Nice, nek te dugo služi :) Fakat mu ne stoje te crne felge, al ovak je prekrasan.

Vidim da se ne bojiš kilometraže s DSG-om, pa se i ja malo manje bojim :D :D

zkljaja 27.08.2025. 14:20

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3818636)
Nice, nek te dugo služi :) Fakat mu ne stoje te crne felge, al ovak je prekrasan.

Vidim da se ne bojiš kilometraže s DSG-om, pa se i ja malo manje bojim :D :D

Idu gore srebrne Pretorie prvom prilikom, sam ne znam jel budu 18 ili 19...

Bojao sam se sa 1.6 suhog DQ200 na 250 000, zato sam ga i promptno prodo dalje.

Na ovome i da ga promjenim komplet mjenjač, barem i dalje imam dobar auto i mjenjač, a da mi je dq200 krepo, i dalje bi imo 1.6 mlinac i mutavi dq200 :lol2:

De5tr0yer 27.08.2025. 14:24

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3818577)
Jesi vidio nove BMW oznake? Mislim da su počeli s novom jedinicom gdje je 1 u fontu 72, a onda 18, 20 itd pored u fontu 24.
Mislio sam da je samo kod 1, ali u zadnjih par dana sam vidio i na 2 i na 5, a danas i na X3.
Izgleda bedasto, em jer izgleda kao X320, em je drugi font od uobičajenog, em je razlika u veličini

A A3…2024 S-Line koji sam vozio je takvo razočaranje po kvaliteti interijera da je to strašno. Ide se na mlađe generacije koje nisu imale prilike iskusiti stare modele i kako je to bilo nekad.
Novo normalno

Nemoj me sekirat sunce li ti poljubim :D

BMW sam prekrižio otkad su izbacili 2er grand tourer.
Ovo sa 320 prati trend "MORA SE VIDJET ŠTO SE VOZI".
Zato petica, osim katastrofalnog dizajna bočne linije, ima onaj umjetni Hofmeister-Knick u koji je stavljena "5" veličine šake. Ko da nije dosta vidjet ružnoću s boka, pa eto da me dotuče :D

Srećom, bar za onaj prvi problem još uvijek postoji opcija "Modellschriftzug-Entfall" :D

Tumor 27.08.2025. 14:31

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3818622)
Tnx!

EZ 06/2015.
239000km nakon puta doma

Jako lijepi i odlicno opremljen auto, cestitke i puno sretnih kilometara :D

Ovako na slikama izgleda fantasticno za auto sa 239k km.

Mommistake 27.08.2025. 14:54

Citiraj:

Autor bertone (Post 3818621)
Na vrhu lijeve poluga iza volana imaš ON/OFF prekidač.

Hvala.

Nemam više auto, ali ako ga uzmem, provjerim.

xlr 27.08.2025. 14:59

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3818641)
Zato petica, osim katastrofalnog dizajna bočne linije, ima onaj umjetni Hofmeister-Knick u koji je stavljena "5" veličine šake. Ko da nije dosta vidjet ružnoću s boka, pa eto da me dotuče :D

To mi je jos i oke (necu reci decentno), ali onaj propeler/logo na C nosacu ne mogu svariti nikako. E to mi je (na modernim bimerima) saka u oko. Podsjeca me na M1 koji je imao dva loga samo pozadi :D

zkljaja 27.08.2025. 15:03

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3818644)
Jako lijepi i odlicno opremljen auto, cestitke i puno sretnih kilometara :D

Ovako na slikama izgleda fantasticno za auto sa 239k km.

Gotovo da nema ogrebotine vani, samo ga je netko prao s nečim hrapavim, dobit će onestep i gg.

Unutra vozačevo sjedalo jedva ima tragova korištenja, na vratima lajsna kraj kvake ima ogrebotina od sata i volan je standard za VW izlizan od mješanja jednom rukom.

Zaboravih reć da ima 360° kamere, el kuku, zavjese na zadnjim vratima...

Škoda iz 2007. mi ima zadnje siceve grijane, ovaj nema :nono:

Poslje registracije budem do Muhe samo da vidim koliko će pokazat obzirom da je DPF još gore.

Jedna mala opaska na sinočnji put. Prošao sam 900+ km, vozio kroz mjesta u Dojč, prošao kroz pola Graza. Prvi ležeći je bio u Španskom na kvartu, pitanje dal je auto ikad prešao preko ležećeg :kafa:

De5tr0yer 27.08.2025. 15:34

Sad kad izbiješ kugle u roku tjedan dana. :D

zgmmax 27.08.2025. 15:44

Ja mislio da buš rekao da ti se pred ulazom upalila regeneracija 🤣

GreenLife 27.08.2025. 16:28

@zkljaja čestitam, fina fauwe kolica. Neka te sretno i dugo služe
Boja - definitno jedna od onih koja izdvaja auto iz mase drugih (srećom pa nije Hilti crvena :D )

MAGARAC 27.08.2025. 16:47

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3818651)
Gotovo da nema ogrebotine vani, samo ga je netko prao s nečim hrapavim, dobit će onestep i gg.

Unutra vozačevo sjedalo jedva ima tragova korištenja, na vratima lajsna kraj kvake ima ogrebotina od sata i volan je standard za VW izlizan od mješanja jednom rukom.

Zaboravih reć da ima 360° kamere, el kuku, zavjese na zadnjim vratima...

Škoda iz 2007. mi ima zadnje siceve grijane, ovaj nema :nono:

Poslje registracije budem do Muhe samo da vidim koliko će pokazat obzirom da je DPF još gore.

Jedna mala opaska na sinočnji put. Prošao sam 900+ km, vozio kroz mjesta u Dojč, prošao kroz pola Graza. Prvi ležeći je bio u Španskom na kvartu, pitanje dal je auto ikad prešao preko ležećeg :kafa:

Sad fino u Bosnu na velki servis sa novim lancem i miran si :) Ozbiljno, odradi velki servis i provjeri lanac,, 240tkm mi je uvijek sumnjiva kilometraza,,

Pupo 27.08.2025. 19:00

Išao u pon za VZ i skoro vec kod izlaza, obilazim Swifta, fino ga zenska tera. Kad odjedanput bijeli dimčina ispod motora, komadi gume il oplate neke i oblak dima.

Neznam jel "digao" ulje il je motor prdnuo, al bas je grdo izgledalo.

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3818658)
Ja mislio da buš rekao da ti se pred ulazom upalila regeneracija ��

U nedjelju isao PZ-ZG, u pon ZG-VZ i nazad. Regeneracija se upalila juce dok sam isao u trg i obavljao stvari. 3put sam ju prekinuo :(

Alister 27.08.2025. 19:08

Citiraj:

Autor Juice (Post 3818629)
Jel to Holdign mijenjao pravila pa se sad nemre kupit više parking nakon onih 15 minuta rupe između karti?
Stalno dobijem poruke "Zbog vremenskog ograničenja više se ne može produžiti parkiranje", a karta istekla prije pol sata.

Da, sada ti je sat vremena hlađenje :)

Amdejac 27.08.2025. 20:01

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3818670)
Sad fino u Bosnu na velki servis sa novim lancem i miran si :) Ozbiljno, odradi velki servis i provjeri lanac,, 240tkm mi je uvijek sumnjiva kilometraza,,

Samo jednom sam dao auto na servis mehi kod kojeg sam išao na preporuku frenda s kojim si je on dobar i taj me je sjebo. Auto dajem u ruke samo mehi s kojim sam pio. Takvih imam 5. 👌Ispada da sam pijanac. 😂

Mario92 27.08.2025. 20:04

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3815396)
Jučer poslao pritužbu na kia Europe, dodao još hrpu nekih managera i gluposti, i evo pred 20min dobil mail da je KMAG prihvatio garanciju, dijelovi su naručeni i čekaju da dođu.

Sinoć sam im pretil sa društvenim mrežama i odvjetnikom. Znači tak treba s njima razgovarati nažalost.

Pokupil sam auto prošli tjedan, ispričavali su se xx puta.

Ugl, auto servis je sjebao 90% toga oko celog ovog kuršlusa, nikad više u Auto Žitvaj.

Vozim ja auto doma, onak trebal bi kao biti sretan jer napokon mi je auto natrag, ali sam nadrkan i razočaran sa svim. Dođem do autoputa, stisnem gas i nekak mi se raspoloženje oporavilo.

Ne znam, gledam kaj bi mogel kupiti za do 25k eura umesto Kie a da ne delam kompromis oko opreme, motora, interijera itd. i nažalost nemrem ništa naći.

Baš gadan problem

Hamm 27.08.2025. 20:12

Ajde super da si uspio istjerati sve. :) Nadam se da će dalje biti sve ok.

xlr 27.08.2025. 20:29

Do 25k eur nov ili? Nakon te kie mozes kupiti samo osrednjeg novog magarca.

Hamm 27.08.2025. 20:36

25k eura polovnjak. :) Da se tu svašta naći. :p

Wolverine 27.08.2025. 20:48

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3818559)
9 sati kasnije, u Zagrebu je još jedna čađara - 190ks, DSG 6. AdBlu i DPF ON :D - auspuh nema trunke crnoga u sebi

Od bitnijeg - izvana ERlajn, adaptivni farovi, ganz nove Conti P7 gume, ACC sa lane assistom, DCC ovjes, memory sjedala s ventilacijom, grijani volan, grijana sajba, Dynaudio ozvučenje, Ambient level 1, discover PRO

Plan je možda stavit ga na Eibach ProKit, Pretoria 19", definitivno stavit Discover mediu iz facelifta s Carplayem i možda Virtual kokpit

Sve u svemu prilično zadovoljan nakon 900km, u comfortu prilično udoban, u Sportu drži cestu ko da je na tračnicama, lijepo ide, na 170kmh se komforno vozi i priča sa suvozačem

Nelos lubenicar, sretno.
Vjerujem da nece dugo bit na tvornickim postavkama :D

MAGARAC 27.08.2025. 21:24

2 privitaka
Pa da skuri to malo DPFa sto je ostalo :)

230kmh bez pardona, na 140 trosi 5 i pol litara a medu ubrzanja se osjete u zelucu. Nema nikakvog smisla flashovat tog TDIja ako je u dobroj formi jer ide ko kuga..

Evo mog bivseg sad sestrinog, q3 ispred Zelen Dvora, isti motor. Zvijer.. 2022 uvezen 2024te iz Svabije sa 50tkm, 37k eura.. Quattro oprema, nisam jos vidio isti u Zg.. Prvi i zadnji takav auto koji sam ikad kupio. Ne isplati se to vozit po Zg. Obje strane iza su ko na slici.

Amdejac 27.08.2025. 23:59

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3818698)
25k eura polovnjak. :) Da se tu svašta naći. :p

Da, da. Ima lijepih auta s malom kilometražom. Volvo S60, XC 60, Audi A5, A6, Q5, Superbica, Arteon, Renault Talisman, Passat, BMW 5, Mercedes C klasa, CLA, Insignia, Mazda 6. To sam samo nabrzaka pobrojao vez velikog broja SUVag vozila. Svi imaju u manualce i automatike oš čađaru ili beMzinca. Naravnu da istočna vozila nisam nabrojao

spiderhr 28.08.2025. 07:18

1 privitaka
Pošto nije došlo s dodatnom policom a ima složeno za nju te mi se nije dalo kupovati, stolar mi je napravio od drveta kako sam htio (ne znam kako je original) a u tapetariji dao da mi se stavi tepih. Sada imam ispod mjesto za sitnice (kišobrani, vrećice,...).

Još samo moram 2 panta kupiti da šarafim pojačanje ispod s lijeve i desne strane ako kojim slučajem bude nešto malo teže.

Drvo je jelovina.

Ja prezadovoljan kako je napravljeno.

Mommistake 28.08.2025. 09:55

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3818692)
Ne znam, gledam kaj bi mogel kupiti za do 25k eura umesto Kie a da ne delam kompromis oko opreme, motora, interijera itd. i nažalost nemrem ništa naći.

Kao netko tko je prešao sa Kie na nešto drugo, za 25k nađeš stvarno bilo kakav auto, gotovo svaki je bolji od kije. Pričam o polovnjaku.

Uzmi ovog Passata gore, ni jedna Kia mu nije do koljena, a ne vjerujem da je puno skuplji bio od 25k, čak bi rekao da je bio jeftiniji.

Naravno, novo za 25k, kupuješ nižu/ulaz u mid klasu automobila, gdje dobivaš puno opreme i puno jeftine plastike, upitne kvalitete i sigurnosti.

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3818704)
230kmh bez pardona, na 140 trosi 5 i pol litara a medu ubrzanja se osjete u zelucu. Nema nikakvog smisla flashovat tog TDIja ako je u dobroj formi jer ide ko kuga..

Ja sam svog digao odma na 240.
Da li je prekopotrebno? Nije.
Da li je bolj puno? Naravno.

I troši pola litre manje, mapa se sama isplatila nakon 20k km.

raliSHA 28.08.2025. 10:03

Nije to ona Kia od pred 15 godina.. A ako gleda istu kilometražu, starost, konjažu i količinu opreme može kupiti kitu ��

Mommistake 28.08.2025. 10:04

Citiraj:

Autor raliSHA (Post 3818741)
Nije to ona Kia od pred 15 godina.. A ako gleda istu kilometražu, starost, konjažu i količinu opreme može kupiti kitu ��

Niti ne pričam o toj, pričam o modelima koji su došli nakon restrukturiranja firme, od 2012. Imao 2.

To da se ne može kupiti isto za istu lovu, slažem se. Ali ako gleda tipa 2 godine starije, kupi tenka za 25k EUR. Jačeg, boljeg, kvalitetnijeg. Kažem, Passat gore.

Ali razmišlja o promjeni, valjda ima nešto iza toga. ;)

raliSHA 28.08.2025. 10:07

Ako traži 200+ konja automatik karavana s ful opremom teško će za te pare naći nešto zanimljivije... Možda neki Leon st 2.0 tsi

A što se tiče promjene pretpostavljam da je oko ove zajebancije s garancijom.. Zato ja kiu nebi izvana.. Zbog kmag govnara jel.

Mommistake 28.08.2025. 10:09

A to je ona klasična dilema.

Lošije i novije ili bolje pa starije.

Vjerujem da Kia nudi dosta, možda i najviše za lovu kada se uzima novo.

zkljaja 28.08.2025. 11:43

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3818692)

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...44d8c23&vc=Car

Koji bi ti npr. ovdje bio kompromis? Ak se sjećam gledao si Superba ili Octy

Visage 28.08.2025. 14:50

Imam poveci video na Telegramu, ali ga tenutno ne mogu prebacivati, na temu, zasto sve TV prognoze u svijetu (vecina) mora svaku noc u sumaciji vremenske prognoze, naglasiti Co2.

Evo sto jedan od osnivaca Green Peacea, jos prije 9 godina izjavio. Inace, upravo je on koristio analogiju na predavanjima devedesetih, koje sam vise puta spomenuo, da je najcisci auto na svijetu, onaj koji je vec proizveden, te kojega se prilagodjava, najciscoj opciji dostupnoj.

Iz njegovih usta:

https://images4.imagebam.com/c0/dc/96/ME15F5VL_o.png

Ivo_Strojnica 28.08.2025. 15:16

Danas vozim biciklu, u zoni fino i neki tip iza mene mi zatrubi, ja se stresem i zveknem u njegov auto, fino ga izgrebem i jos udubim bocna vrata jer sam se odbio koljenom.

Sva sreća, meni ništa. :D

Prvo sta sam ga pita: AMDejac, jesi to ti?
Nije. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:11.