calypso |
25.08.2025. 22:47 |
Citiraj:
Autor xlr
(Post 3818192)
Taj strah da ces ostati zarobljen citav zivot u unutarnjoj traci rotora, to je nesto nemjerljivo. I kad se ne uspijes prestrojiti desno, kazu da je zla sreca napraviti puni krug, pa je bolje stati u unutarnjoj traci i pricekati ...ili ako nista ne upali jednostavno zazmiriti i dati desni zmigavac. Ali niposto nemoj napraviti puni krug u rotoru!
|
Nemas ti pojma... :) Dodji u Rijeku, rotor na Skurinjama... Tamo kada se spustam prema gradu lovim lijevu traku za ulaz na srednju u rotoru i onda brze bolje pola okreta na rotoru, desni zmigavac i izletavam van... Ako je neka kolona, naguravam se i ne hebem zivu silu (imam ZG tablice pa se zna da cu ionako skrenut desno na obilaznicu za 100m)... :D
Citiraj:
Autor Mommistake
(Post 3818201)
Ja sam došao po lijevoj, nisam se ni prestojavao, jer je gužva već postojala, ali se vozilo lagano. Nakon ovih ispred mene, stajalo se sigurno 5 minuta.
Nisam se pjenio, čak sam i pustio par auta, ali ljudi ispred mene su izazvali gužvu jer su puštali sigurno 3 minute. Očito su svi bili u krivu, pa i ja, što su počeli pizditi i trubiti, i preskakati kolonu. Nije problem pustiti 2-3 auta, ali puštati 50 auta, nema smisla.
Lijeva traka, koja je tehnički prolazna i nije zatvorena je bila puna, do CC auti stoje, desna traka se ispraznila, jer su nekom logikom oni imali prednost ako pitaš ljude ispred mene. Ne znam gdje su to vidli/učili, ali red je na ovima u desnoj da nađu pravo vrijeme da se prestroje, puštanje je čisto dobra volja pojedinca. Puštanje 30-50 auta je idiotarija. U desnoj traci nije ni bilo toliko auta, nego su ljudi počeli preskakati kolonu (s lijeve u desnu pa ponovo u lijevu) jer su ovi ispred nas samo stajali. Čak sam na trenutak mislio da im se auto ugasio.
Mislim da ne shvaćate situaciju. Jedno je puštati i lagano se micati, drugo je zaspati 5 min i čekati.
|
Kad spominjes taj rotor kod CC iznad Zagrebacke avenije, imas trik kako mozes izbjec kolonu koja ide za CC... Odes po lijevoj traci do rotora, udjes u rotor i napravis puni krug... Na izlasku iz rotora prema CC imas prednost... :D
Imas jos par trikova po gradu takvih... Vukovarska krizanje sa Savskom (smjer od istoka prema zapadu), ako ti je prevelika kolona u lijevoj traci, lijepo odes ravno, predjes Savsku i onda se na prvom semaforu vratis nazad i skrenes desno na Savsku... Tamo nemas semafor vise, nego se samo ukljucujes tamo kod trajvanske stanice...
Citiraj:
Autor zgmmax
(Post 3818310)
Imam dvoje, školarca i vrtičanku pa se non stop svađaju, nismo nit sa parkinga izašli već su počeli ��
|
Kod mene ista prica, skolarac (2.razred) i vrticanka... Ali se nikada ne svadjaju... Klincu ako dam par onih papira iz blokica, miran sam jedno barem dva sata dok on ispresavija origamije od toga... A mala si je izrezala od papira nekakav 'mobitel' i onda stalno igra igrice i gleda crtice... :D Ima 'Veselo pile', 'Zatvorska vrata' i '500 H', od crtica ima 'Gogs', 'Peppu pig' i 'Lineu'... :D I tako ona u miru gleda u svoj papirnati 'mobitel' satima ili gleda van kroz prozor... Nekad ju nazove prijateljica iz vrtica pa joj se neda javit... :D
Pricamo o relacijama od po 300km, nikad se nis ne posvadjaju... Ako im postane dosadno im pustim Lineu na infotainmentu par epizoda pa im je fora... Nekad i odspavaju pa se cudom cude kako su brzo stigli... :D
|