PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Hamm 14.08.2025. 11:29

Ko kada u fest’n’fjuriusu odvrne ventil pa se cuje psssssttt ko kad bocu cole otvoris. Vrm vrm bajeriše powah.

Sjetih se tebe i varga neki dan. Neki bemve junak zacadjzio cijelu ljubljansku od antunovica do ccw. Vozi jasno ko kreten lijevo desno gas nabijanje. :D
Veli zena…gle cudo…bmw. :D

Wolverine 14.08.2025. 12:03

Zakaj mene, ja ne vozim cadzu ko ti.
Iskreno u zadnje vrijeme puno pacijenata takvih vidim u VRS skodama.

Amdejac 14.08.2025. 13:16

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3817020)

Mučki provokator ni nema auto. Ima citrača, francuski poluproizvod i dva radna stroja. Na Češkoj hrački ima kuku i prikolicu za gnjoj vozit, a u onom Istočnom stroju vozi motike, štihače i frezu.

ALiEN17 14.08.2025. 13:56

ljudi, vozih se ja danas svojim vlastitim teritorijem (istarski ipsilon), vani ugodnih 35-36*C, klima ručna, potenciometar na max., znači na brojci "4", potenciometar za "toplotu" na najhladnije, a u prometnoj piše kia ceed iz 2016. i hiljadu i četiri stotine kubičnih centimetara

a onda samo odjednom, iz frižiderske kabine, odjedanaput - topao vazduh, gasim/palim AC, otvaram prostor motora, gledam cijevi, gledam kompresor, naizgled, sve se čini OK, nema nigdje masnog, nigdje ništa. Ugasim kompresor, upalim, čuje se KLIK. A hladnoće nema, pa nema, kao da sam u kabini kanadera CL-415.

Kompresor riknuo?
Pa klika.
Nema ni trunke hladnoće, samo vanjskog zraka.
Odjedanput iscurilo sav plin?
Samo odjedanput prestalo puhati hladno, nije malo po malo po malo - postajao manji intenzitet hladnog zraka postepeno...

Meho na G.O.

Alister 14.08.2025. 14:24

Probaj maknuti plastični čep gdje se puni klima i malo s odvijačem stisni pipak, pa budeš vidio da li ima pritiska u sistemu klime odnosno plina (samo nemoj baš biti blizu s glavom za slučaj da ima pritiska :) ).
Može ti biti da kompresor ne može nabiti pritisak, pa ne radi. Ili imaš rupu u sustavu.

Hamm 14.08.2025. 15:27

Citiraj:

Je, starije generacije postale su dostupne maloumnicima pa eto...gonja se. :)

Inače je da dizlo je ali da ti ne kažem ne bi ni znao jer ne smrdi.Jebeni euro6 ad blue govno. :D

ALiEN17 14.08.2025. 16:27

Citiraj:

Autor Alister (Post 3817039)
Probaj maknuti plastični čep gdje se puni klima i malo s odvijačem stisni pipak, pa budeš vidio da li ima pritiska u sistemu klime odnosno plina (samo nemoj baš biti blizu s glavom za slučaj da ima pritiska :) ).
Može ti biti da kompresor ne može nabiti pritisak, pa ne radi. Ili imaš rupu u sustavu.

aj baš ću to probati... živo me zanima

kolike su šanse da je stvarno zapravo riknuo kompresor?

spawn 14.08.2025. 18:33

Automobili

Sve je moguce. Ali vecina se da reparirati/popraviti. Neki modeli su all i one zatvoreni i nema popravaka. Ja sam morao mijenjati cijeli ali sam nasao polovni u Zgu pa sam ustedio puno novaca :)

the-rider 14.08.2025. 21:20

Lijepo odes kod nekog da ti provjeri/nadopuni kolicinu plina i kako radi kompresor
A mozda je i senzor tlaka ispustio bijeli dim

MAGARAC 14.08.2025. 23:04

Citiraj:

VRS Skode najvise vidam sparkane uz cestu bez registracija, TDi naravno.

medo 15.08.2025. 12:49

Automobili

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3817048)
Je, starije generacije postale su dostupne maloumnicima pa eto...gonja se. :)

Inače je da dizlo je ali da ti ne kažem ne bi ni znao jer ne smrdi.Jebeni euro6 ad blue govno. :D

Uđi u servis pun Juro 6 čađara pa reci da li smrde ili ne :D

Jedno vrijeme nisu imali one nastavke za moderne skrivene auspuhe da ispuh odvedu van preko krova pa je ispuh ispunjavao radione. Milina :)

https://static1.srcdn.com/wordpress/...shift-Meme.jpg

Hamm 16.08.2025. 06:48

Smrdi i servis pun juro 6 benzinaca pa eto....činjenica je da u vožnji iza euro 6 ispravnog automobila ništa ne smrdi.

MAGARAC 16.08.2025. 08:07

Neispravni se ionako ne mogu dugo vozit jer skoro svaki kvar na motoru u konacnici vodi do zastopavanja DPFa jer cim komp skuzi da nes nije u normali nema vise regeneracije.

Nedavno sam bas gledao, neispravan senzor za vanjsku temperaturu, obicno u retrvoizoru radi ogromne probleme na euro 6 autima jer zbog tog ne radi regeneracija i izbacuje gro gresaka na dijagnostici. Ko ne zna skupo je platio a u servisima ne znaju ili se prave da ne znaju..
AdBlue i euro 6 su generalno odveli sranja na next level, narocito na HDi motorima gdje je pomor pumpi za adblue koje se naravno ne mogu kupit posebno nego idu u kompletu sa spremnikom za pisljivih dva soma eura. Cak i ako se ugura nova pumpa u stari spremnik ne radi, nekim cudom.

Amdejac 16.08.2025. 09:14

Mi koji idemo kod fušera nemamo problema sa EGRovima, DPFovima, adBluom, niti euro normama. Sve se to lijepo izvadi, blindira, stavi remap i voziš se ko čovjek.

MAGARAC 16.08.2025. 09:45

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3817211)
Mi koji idemo kod fušera nemamo problema sa EGRovima, DPFovima, adBluom, niti euro normama. Sve se to lijepo izvadi, blindira, stavi remap i voziš se ko čovjek.

Znam, umjesto da promijenite termostat na VAGenu, pocupate sve van i prefleshate "bios" sa novim u kojemu su sve cifre uvijek savrsene pa se na kraju nema ni zbog cega palit lampica od motora :) Sve to ok dok je Bosch i Garrett pod haubom jer drek je drek sa DPFom ili bez :)

Amdejac 16.08.2025. 10:05

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3817213)
Znam, umjesto da promijenite termostat na VAGenu, pocupate sve van i prefleshate "bios" sa novim u kojemu su sve cifre uvijek savrsene pa se na kraju nema ni zbog cega palit lampica od motora :) Sve to ok dok je Bosch i Garrett pod haubom jer drek je drek sa DPFom ili bez :)

Jalni ste i ljubomorni na nas koji vozimo njemačke aute. Kako netko tko živi u HR kupi istočni auto. Živim u HR i igra Njemačka-Japan i ja navijam za Japan. Taj pomak mi neće biti nikad jasan. Pa navijat ću za bližeg susjeda.

MAGARAC 16.08.2025. 10:28

Pih, ovaj moj japanac ima vise dijelova iz evrope nego tvoj VAGen. Proizvodi se od glave do pete u Madzarskoj a pod haubom mu je cistokrvni JTD. To su nam pravi susjedi a ne svabija. Nadi neku drugu zrtvu, imas ovih sa turbo KIAma kolko hoces :)

Amdejac 16.08.2025. 10:32

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3817224)
Pih, ovaj moj japanac ima vise dijelova iz evrope nego tvoj VAGen. Proizvodi se od glave do pete u Madzarskoj a pod haubom mu je cistokrvni JTD. To su nam pravi susjedi a ne svabija. Nadi neku drugu zrtvu, imas ovih sa turbo KIAma kolko hoces :)

To, to. Bravo. Nek si ti meni reko ko su pravi susjedi. 😂

raliSHA 16.08.2025. 10:40

A što kad imaš i Koreanca i Nijemca?

Pro čemu se kia proizvodi u Slovačkoj a Hyundai u Češkoj? :D

A u dvorištu mi i fauve made in Španjolska :D

lowrider 16.08.2025. 11:04

Zašto ovo ne radi na VAG koncernu, radi na svim ostalim markama, da li zna tko?
Škode, Seati do 2010g. ne može se spojiti.

https://www.aliexpress.com/item/4000...JGo1OCRsMCRoMA..

WraGG 16.08.2025. 11:21

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3817219)
Jalni ste i ljubomorni na nas koji vozimo njemačke aute. Kako netko tko živi u HR kupi istočni auto. Živim u HR i igra Njemačka-Japan i ja navijam za Japan. Taj pomak mi neće biti nikad jasan. Pa navijat ću za bližeg susjeda.

A slusaaj, postoje ljudi kojima je auto prevozno sredstvo. Ne guraju se svi u torove i identificiraju sa materijalnim stvarima :D
Al ok, ja imam ovamo poznanika koji je prestao pricati samnom jer sam kupio GS-a. On je uvjeren da su svi GS-ovci supci, i to sto se poznajemo vec 30 godina mu ne moze pokvariti to uvjerenje
:lol2:

Mladenxy 16.08.2025. 11:31

Moja 1.0 kosilica nakon prvih 2000 km, otvorena/grad, pola/pola

https://i.postimg.cc/m1R0XSVD/Screenshot-1.png

naručio i set zimskih guma, 200 eura Kuhmo. Rekao bih za nas sirotinju sve skupa podnošljivo.

medo 16.08.2025. 11:46

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3817211)

I narafski namjerno dižete dimnu zavjesu ko sipa u moru kada vam je netko nešto kriv na cesti

coconut 16.08.2025. 12:17

Kome treba AdBlue, ima ga na akciji u Kauflandu 10l za 7 EUR
https://leaflets.kaufland.com/hr-HR/...w/flyer/page/4

lowrider 16.08.2025. 12:52

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3817231)
Moja 1.0 kosilica nakon prvih 2000 km, otvorena/grad, pola/pola

https://i.postimg.cc/m1R0XSVD/Screenshot-1.png

naručio i set zimskih guma, 200 eura Kuhmo. Rekao bih za nas sirotinju sve skupa podnošljivo.

Nit ide, nit troši.
Još je i to previše za taj deficit cilindara motora :D

Amdejac 16.08.2025. 13:14

Malo sam zamutio vodu pa je već zanimljivije. 😂
Ovu temu smo nedavno imali, ali ponavljanje je majka znanja.

Zaustavljanje na semaforu s automatskim mjenjačem: Loša navika koju mnogi vozači praktikuju https://share.google/5iqJIiTcTvaxkgx57

John Creasy 16.08.2025. 13:30

Stoga je ključno znati vrstu mjenjača kojom je opremljeno vaše vozilo! S obzirom da na našem tržištu najviše ima DSG mjenjača (Kod ove vrste mjenjača preporučljivo je prebaciti u neutralni položaj tokom dužeg zaustavljanja. Zašto? Zato što kvačilo ostaje "djelimično" uključeno čak i kada se vozilo zaustavi, što može dovesti do preranog habanja ako predugo ostanete u položaju za vožnju. Prebacivanje u neutralni položaj smanjuje ovaj pritisak i čuva mehaniku.), ne nužno uvijek, ali na dužim zaustavljanjima na semaforu poželjno je mjenjač ubaciti u "ler", iako nećete pogriješiti ako ostavite palicu u D položaju.

uff kakav kontradiktoran zaključak na kraju :D :D

Mladenxy 16.08.2025. 13:40

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3817239)
Nit ide, nit troši.
Još je i to previše za taj deficit cilindara motora :D

I još ne palim start/stop...jer mi je to debilno da opterečuje alnaser.

lowrider 16.08.2025. 14:16

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3817247)
I još ne palim start/stop...jer mi je to debilno da opterečuje alnaser.

Pa nisi kupio auto koji će odvrtit 300 000km.
150-160 000km max i u reciklažu.

Ma šalim se , samo gas.
Start stop je najveća glupost ikad izmišljena

Mladenxy 16.08.2025. 14:36

150 000 mi je za 20+ gadina, nakon toga više nebum ni vozio ako bum uopće to i doživio

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:22.