PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

d0X 20.01.2021. 17:38

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3484613)
ok to vrijedi i kad napravis factory reset ili samo kod updejta?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Neki dan sam napravio full wipe da bih se prebacio sa jednog custom ROM-a na drugi i poslije sam reaktivirao PBZ app na taj način.

Tajl3r 21.01.2021. 07:30

ok ty

fico007 21.01.2021. 07:54

Citiraj:

Autor d0X (Post 3484669)
Neki dan sam napravio full wipe da bih se prebacio sa jednog custom ROM-a na drugi i poslije sam reaktivirao PBZ app na taj način.

Sad meni nije jasno (kao i inače).
Ako napravim update na MIUI 12 sa Miui 11 bez factory reseta da li će doći do problema u radu aplikacija koje imam na mobitelu (redmi note 7)?
Jer npr. token od hpb nije moguće prebaciti na drugi mobitel ili ponovno instalirati sa starim podacima već opet trebam ići u banku.

A i drugo pitanje (sad nakon nekog vremena korištenja): Kako vam se ponaša baterija (Redmi note 7) nakon updatea na V12.0.2.0QFGEUXM?

spawn 21.01.2021. 10:36

Update ne ubija bankarsku aplikaciju ako podrzava tu verziju androida. Miui sam po sebi nije bitan ako je verzija androida podrzana od strane banke. Raspitaj se koje verzije podrzava hpb app,miui 12 za note 7 je jos uvijek android 10 koliko znam tako da ne bi trebalo biti problema. A kako radi note 7 na miui 12 ,nekima radi super,neki su morali napraviti factory reset, sve to ovisi o tome kako si prethodno koristio mobitel,koliko app imas,koliko smeca imas u mobu, temporary fileova itd itd

delavi 21.01.2021. 10:38

Citiraj:

Autor fico007 (Post 3484831)
Sad meni nije jasno (kao i inače).
Ako napravim update na MIUI 12 sa Miui 11 bez factory reseta da li će doći do problema u radu aplikacija koje imam na mobitelu (redmi note 7)?
Jer npr. token od hpb nije moguće prebaciti na drugi mobitel ili ponovno instalirati sa starim podacima već opet trebam ići u banku.

U banku moraš ići samo ako si izbrisao app. Nakon updatea je sve ok. Provjereno (ja imam mb HPB). Factory reset nisam nikad radio i kad sam ga radio baš mi ništa nije popravio niti promijenio. Tako nekoliko puta. Ne zamaraj se time.

aski 21.01.2021. 10:45

Erste i zaba imaju opciju da se preko m-tokena, aplikacija moze na drugi mobitel prebaciti.

Pa ako se sve pobrise, moze se i s ovom kombinacijom probati tj. Vratiti kasnije na izvorni mobitel.

Pod uvjetom da i PBZ to ima...

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

fico007 21.01.2021. 11:37

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3484903)
Update ne ubija bankarsku aplikaciju ako podrzava tu verziju androida. Miui sam po sebi nije bitan ako je verzija androida podrzana od strane banke. Raspitaj se koje verzije podrzava hpb app,miui 12 za note 7 je jos uvijek android 10 koliko znam tako da ne bi trebalo biti problema. A kako radi note 7 na miui 12 ,nekima radi super,neki su morali napraviti factory reset, sve to ovisi o tome kako si prethodno koristio mobitel,koliko app imas,koliko smeca imas u mobu, temporary fileova itd itd

Citiraj:

Autor delavi (Post 3484906)
U banku moraš ići samo ako si izbrisao app. Nakon updatea je sve ok. Provjereno (ja imam mb HPB). Factory reset nisam nikad radio i kad sam ga radio baš mi ništa nije popravio niti promijenio. Tako nekoliko puta. Ne zamaraj se time.

Hvala svima!
A kakva je situacija s aplikacijama ako prelazim s trenutnog androida 9 na android 10? Da li to "ubija" bankarske aplikacije koje podržavaju i android 9 i android 10?

spawn 21.01.2021. 13:09

Citiraj:

Factory reset nisam nikad radio i kad sam ga radio baš mi ništa nije popravio niti promijenio. Tako nekoliko puta. Ne zamaraj se time.

Ne mogu nabrojat klijente koji su dosli nakon "ne zamaranja time" i napravili update.

delavi 21.01.2021. 15:39

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3484971)
Ne mogu nabrojat klijente koji su dosli nakon "ne zamaranja time" i napravili update.

Ja sam ti iznio svoje iskustvo. Najgori bugovi (bar na xioamiju) su i dalje tu a koje sam imao i prije factory reseta.

spawn 21.01.2021. 17:03

Zato sam pisao da ovisi kako koristis mob i koje aplikacije su gore. Ne treba preporuciti da se ne zamara s time jer nije sve crno-bijelo.

tiki66 21.01.2021. 18:10

Citiraj:

U mHPB te "puste" i ako ideš na stvaranje novog accounta pa kažeš da trebaš samo pristup svom accountu jer si resetirao/promijenio mobitel štoveć...

Tajl3r 21.01.2021. 19:29

samo da nadodam updejt prosao ok sve ostalo isto,reset mozda napravim vidjet cemo kako se ponasa pa javim ...
hvala na pomoci

delavi 22.01.2021. 11:52

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3485081)
samo da nadodam updejt prosao ok sve ostalo isto,reset mozda napravim vidjet cemo kako se ponasa pa javim ...
hvala na pomoci

Pa da. Ako budeš imao problema onda reset, inače nema potrebe. Ako ti pomogne - super.

vedran031 22.01.2021. 16:06

Kako mi se sjebao a3 uzeo sam 10t lite, dali svima kasne notifikacuje (neke ni ne dođu) ili je to samo meni?

Namjestio sam u postavkama da mi za sve app dolaze notifikacije ali svejedno kasne

strgani 22.01.2021. 16:26

Citiraj:

Za mPBZ ne treba ić u banku.

nikoss 22.01.2021. 16:46

Citiraj:

Autor strgani (Post 3485359)

Sto treba napraviti za mPbz?

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk

robimarko-bug 22.01.2021. 16:53

Mozes s kodom za oporavak direktno kroz aplikaciju ili s fizickim tokenom preko web bankinga odraditi redistribuciju.

scarzz 22.01.2021. 17:38

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 3485354)
Kako mi se sjebao a3 uzeo sam 10t lite, dali svima kasne notifikacuje (neke ni ne dođu) ili je to samo meni?

Namjestio sam u postavkama da mi za sve app dolaze notifikacije ali svejedno kasne

Imam isti mob i iste simptome, pogotovo sa FB Messengerom. Kad je duze ugasen ne dolaze notifikacije i tek kad otvorim Msgr refresha poruke i onda tek stignu..

spawn 22.01.2021. 18:09

Stara boljka Xiaomi mobitela,ne bas na svim modelima ali na dosta modela. Nema pomoci nazalost. Osim mozda xiaomi.eu roma.

Ag008 22.01.2021. 18:10

Maknite miui uštedu enerhije u postavci aplikacije

delavi 22.01.2021. 18:14

Citiraj:

Autor strgani (Post 3485359)

Pa on je u HPBu.

dakky 22.01.2021. 18:44

Dobih danas ponudu za OTA updejt na Poco F2 Pro na V12.2.4.0.RJKMIXM, jel to zadnji stable global ili? Znam da vec neko vrijeme ima Android 11 za F2, ali bile su neke beta verzije... sačekati ili ga staviti? Tnx

edit. piše na na XDA da je to "stable beta" rom i da je krcat bugova. Zašto mi onda to šalju kao OTA kao stable, nije upaljena nikakva opcija da dobivam novije verzije preko reda... dobro da nisam updejtao, ali sad nervira ikonica i ne da se maknuti.

aski 23.01.2021. 09:23

Nije beta, stable verzija je. E sad je li ima i koliko velikih bugova, ne znam. Meni sve radi i nema crashanja. Zbilja nisam primijetio ništa posebno.
Animacije su drugačije bile kad se updaetala još prošla verzija. U developer options sam ih namjestio, a i MIUI optimization mi je uključen, tako da je meni sve fine.
Baterija mi se na A11 čini boljom od one na A10.

https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?device=1900380

mitra 23.01.2021. 09:37

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3485403)
Stara boljka Xiaomi mobitela,ne bas na svim modelima ali na dosta modela. Nema pomoci nazalost. Osim mozda xiaomi.eu roma.

Zar nije zaključavanje app u task mamageru rješavalo ne dolazak notifikacija?
Vec je podosta vremena prošlo kako nisam na Xiaomiju ali sam prije redovno zaključavao u Task mamageru ove app: Viber, Whatsapp, Messanger, MiFit (za dobivanje notifikacija na narukvici), Gmail.. i sve je radilo uredno.

locks 23.01.2021. 09:51

Na Redmi 9AT nisam mogao pronaći kako zaključati pojedinu aplikaciju. Kolegi ne stižu notifikacije s Messengera, osim ako aplikacija ne radi u pozadini. Ali pošto ima samo 2 GB RAM-a, vrlo brzo ugasi aplikaciju.

Ag008 23.01.2021. 09:59

Neka instalira messanger lite.

mitra 23.01.2021. 10:21

Citiraj:

Autor locks (Post 3485588)
Na Redmi 9AT nisam mogao pronaći kako zaključati pojedinu aplikaciju. Kolegi ne stižu notifikacije s Messengera, osim ako aplikacija ne radi u pozadini. Ali pošto ima samo 2 GB RAM-a, vrlo brzo ugasi aplikaciju.

Svaki MIUI bi trebao na isti način da zakljucava app u task mamageru

Lock Apps in Recent
When you are temporarily running an app and don't want to clear the app from the Recent list, then simply lock the app in the Recent list. To lock apps in Recent, follow the below steps...
Go to Recent
Tap and hold on the app
Tap on the lock icon
The app is now locked

locks 23.01.2021. 11:40

Ok, budem probao 👍

dakky 23.01.2021. 13:00

Citiraj:

Autor aski (Post 3485583)
Nije beta, stable verzija je.

Vidi ovdje za global verziju. Kazu... "V12.2.4.0.RJKMIXM IS A beta stable" ... , ovdje kako izgleda launcher nakon updejta i ovdje za EU stable verziju ... i jedna i druga su krcate bugova. Uglavnom nestao mi je update, više ga ne nudi preko OTA. Valjda dovoljno prijava MIUI-ju da su zeznuli pa pustili "beta stable" kao "stable".

thunder11 23.01.2021. 13:36

Meni su svi messengeri pod lock + sve moguće optimizacije napravljene koje se spominju + još toga...i opet kako koji dan.

Samo čujem kako na kompu dobijem poruku na recimo WhatsApp a mobitel u ruci i ništa, dok ne otkljucam ...nekad čak dok ne otvorim app iako radi u pozadini.

I to na EU Romu 12.5

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:49.