![]() |
|
Super, drago mi je.
Ja ću i dalje autom, a bicikl kao hobby ili aktivni odmor |
Citiraj:
I dalje ću zagađivat. Trubit biciklistima. Prolazit kraj njih na milimetar. Ljut sam na njih. Vratio sam se jučer iz Istre. To je magnet za luđake na biciklima. Koje gluposti rade po cesti. Stvaraju kolone. Užas. |
Ti baš tražiš nevolje :D
|
Citiraj:
|
Ujutro kak je friško spustio prozore da uđe malo svježeg zraka.
Uživao sve dok majstor u BMW 1, 118d nije dao gas. Očito mu sva ekologija ugašena,. Peklo me za oči i usta od smrada. Ne kužim kak on prođe EKO test i zakaj se ti neki ekstra štetni spojevi ne testiraju. |
To je to, gotov si sad, RIP
|
Potpisujem Maxa, imam DPF, pardon FAP i nema tih para da ga ugasim, a siguran sam da će potrajat.
Ne samo to nego je i "Prečipan", a tuneri točno znaju o čem pričam. Kad hoćeš i zadnjih 5-10 konja izvuč, pa nema veze, nek dimi. |
Citiraj:
Nisam iz Zagreba pa nemam preporuku majstora ali nedavno sam imao havariju s klimom pa eto samo savjet. Ako taj zvuk nisi prije čuo ili je bio dosta slabiji, ne pali klimu, traži majstora. Meni je remenica na kompresoru blokirala(ucvikala).Auto nije bio u voznom stanju. Sreča u toj nesreći je ta što sam skretao u dvorište :fiju: Zamisli samo havariju dok si negdje na putu. Pozz |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Možda je “majstor” pretegnuo kanalni remen?
|
|
Citiraj:
Al eto, primjetio sam da se tako glasa nakon velikog servisa, sto mi je cudno. |
|
Citiraj:
|
Dijagram iznad se može čitati i da 51.79% dolazi iz ne fosilnih goriva. Što je više od pola a to je zapravo vrlo dobar rezultat. Tako da, stvar interpretacije ;)
Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk |
Je li itko od vas ovdje kupovao auto u Njemačkoj od privatne osobe? Zagrizao sam za neki auto, a prije ikakvog kontakta volio bih znati proceduru od nekoga tko je to prošao.
Hvala. |
Ista procedura kao i da kupuješ od firme, sam kaj dodatno trebaš platit još i upravnu pristojbu
|
Hvala.
Što treba od papira uzeti od vlasnika? |
Citiraj:
Zulassungsbescheinigung Teil 1 i 2 Ugovor Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Nije sigurno uzimati od privatnika zbog tendencije skidanja kilometraže.
|
I koliko sam upoznat, barem je tako bilo prije par godina, ako uzmes od firme imas po njihovom zakonu garanciju, ako uzmes od privatnika nemas. Covjek na miatinom forumu naucio da je dobro napravio kad je uzeo od firme :D
I da sto se tice skidanja kilometara, mislim da je ipak sigurnije od pravne osobe uzimati. Sto se tice HEP-a, pa to je super rezultat s obzirom na nikakva ocekivanja :D |
Citiraj:
Uredno ispunjena servisna knjižica, potvrda garancije i kilometara u ovlaštenom servisu i nema brige. |
To sa garancijom je upitno.
jer ti autokuća zna uvjetovati da servisiraš auto kod njih ako želiš imati tu garanciju. |
Nema toga sa uvjetovanjem garancije u Njemackoj jer to u stvari i nije garancija nego nesto sto se zove "Gewährleistung" i to je obavezna dati svaka pravna osoba kad prodaje bilo sto. E sad, ne znam jel se to odnosi samo na prodaje kada je kupac u Njemackoj ili vazi i za cijelu EU.
A to sa kilometrazom je sarena tema. Bude dosta auta sa vracenom kilometrazom i kod Turaka preprodavaca, i obicno takve aute ne zele prodati kupcima u Njemackoj nego naglase da je samo za izvoz jer onda im ne mozes nista. Ja bih auto svakako najprije provjerio i ispravnost i kilometrazu pa ga onda tek kupio, neovisno da li je od pravne ili fizicke osobe. |
Citiraj:
|
Kad sam htio uvesti auto iz DE gledao sam samo pravne osobe baš zbog skidanja kilomentara itd.
Firma u koja je trebal araditi uvoz je isto rekla da sa fizičkim osobama ne želi imati posla zbog par loših iskustava tak da samo renomirane auto kuće. Ništa šoderaši itd. Za par kaj sam mu ih poslao mi je rekao da zabiđem. |
Citiraj:
najbitnija stavka ti je da u oglasu ne piše for export only. ako piše ta rečenica, u 90 % slučajeva znači da postoji neki zajeb. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18. |
|