PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

donkimizer 03.12.2020. 12:28

Citiraj:

Autor medo (Post 3466639)
Ne razumijem što si time htio reći.

Kako bi ti riješio problem soba koje rezoniraju 20dBm+ na nekoj frekvenciji iz najdonjih oktava?

To što imaš na svom subu je parametric EQ filter uskog frekvencijskog raspona i ako dobro vidim na slikama, možeš samo stišavat.
Istu stvar možeš postići besplatno, ako imaš nekakav player sa DSPom u sebi, odnosno ako kupiš poseban DSP uređaj tipa miniDSP, antimode i takve gluparije.
A imaš i subwoofere sa par parametric EQ filtera, uglavnom dosta žešćih cijena od onoga na što srale cilja. Dakle praktičnije mu je uzet recimo bilo koji sub i dodat na njega miniDSP za 200€.

Trbonja 03.12.2020. 12:45

Citiraj:

Autor xlr (Post 3466297)
Kad ste me lepo izignorirali, dao sam si truda i odrijesio kesu :D Hvala kolegi Lacyju na visokom pragu tolerancije za pm-ove. Uzeo na kraju Topping E30+P50.

Kao sto rekoh, plan je bio upregnuti Shield i preko USB-a izbacivati zvuk na BX5-ice. Uz to sve morao se uklopiti i CC Audio pa sam iskoristio priliku da ga po prvi put spojim toslink-om. Sad je to proper šmensi komad plastike. Da ne bi bilo problema, dodao sam u pricu i linearno napajanje za DAC i CC.

Prvi put cujem da BX5 zvucnici vise ne sume kad su u idleu. Ili sam gluh ili je hum jaaako mali. Takodjer nema vise pucanja kod paljenja/gasenja izvora zvuka, napokon!

Slusaonica ce pricekati, trenutno se slaze polica pa ubacim fotku kad bude gotovo. Na prvu, jedina mana - ako je input podesen na USB i ne koristi se, dac ne prebaci automatski na toslink kada aktiviram CCA.

Zasad samo ovoliko:
https://i.imgur.com/9Z0GZFj.jpg

Edit:
https://imgur.com/a/WSzDJ4s

Sve imaš u manualu. Ako ostaviš na toslink, kod slijedećeg paljenja tu ostane, a osim kod daljinskog, izvor zvuka na Topping E30 možeš mijenjati pritiskom na standby gumb. I kakva je razlika kad koristiš Topping P50 i bez njega? :)

Imagine 03.12.2020. 12:47

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3466645)
To što imaš na svom subu je parametric EQ filter uskog frekvencijskog raspona i ako dobro vidim na slikama, možeš samo stišavat.
Istu stvar možeš postići besplatno, ako imaš nekakav player sa DSPom u sebi, odnosno ako kupiš poseban DSP uređaj tipa miniDSP, antimode i takve gluparije.
A imaš i subwoofere sa par parametric EQ filtera, uglavnom dosta žešćih cijena od onoga na što srale cilja. Dakle praktičnije mu je uzet recimo bilo koji sub i dodat na njega miniDSP za 200€.

Može to i jeftinije ako se trazi samo PEQ .
Nekoč davno sam za to koristio BFD (behringer feedback destroyer) s SPL metrom i bio prezadovoljan kako je to šljakalo u kombu s REWom za 2 XLS12 kutije.
Ako se dobro sječam jedina mana je bila sto se nije moglo korigirat ispod 20hz.

Mislim da sam BFD prodao za nekih 400 kuna. :)

srale7 03.12.2020. 12:54

Citiraj:

Autor medo (Post 3466639)
Ne razumijem što si time htio reći.

Kako bi ti riješio problem soba koje rezoniraju 20dBm+ na nekoj frekvenciji iz najdonjih oktava?

Pa to se rijesi kablovima:D:D:D:D

Imagine 03.12.2020. 13:09

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3466659)

:roller:

Ne znam koliko ozbiljno zelis riješit sub ali činjenica je da ako upariš onaj drajver s kakvim plate ampom s DSPom kao što je onaj Hypex ili miniDSP ICE 125 s kojim možeš jašit s biquad filterima , rezultat ce bit nesto sasvim pristojno. Prema tome sve ovo što je spomenuto u temi ti moze posluzit samo za odnit u vrtal , odvidat drajver i natrpat slame u kutiju da se macke mogu di ugnjezdit.

srale7 03.12.2020. 13:16

Citiraj:

Autor Imagine (Post 3466668)
:roller:

Ne znam koliko ozbiljno zelis riješit sub ali činjenica je da ako upariš onaj drajver s kakvim plate ampom s DSPom kao što je onaj Hypex ili miniDSP ICE 125 s kojim možeš jašit s biquad filterima , rezultat ce bit nesto sasvim pristojno. Prema tome sve ovo što je spomenuto u temi ti moze posluzit samo za odnit u vrtal , odvidat drajver i natrpat slame u kutiju da se macke mogu di ugnjezdit.

:roller::roller::roller::roller:

Znam da je tvoj savjet tj prijedlog i vise nego dobar, ali nemam vremena, ni volje, ni prostora zayebavat se sa DIY:beer:

donkimizer 03.12.2020. 13:22

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3466659)

Pa da. Kupiš cca 50 kila kablova i prekriješ subwoofer njima. Riješeno. :D

Odinarius 03.12.2020. 13:32

U Provoxu ima starijih Wharfedale zvučnika, ali nisu nikad korišteni i mislim da su dobra vrijednost za novac, ja isto razmišljam o subu da si samo malo u filmovima pojačam low end: http://www.provox.hr/audio/katalog.a...roizvodjaca=94.

smirnoff 03.12.2020. 14:26

bilo koji od tih njihovih suba će bit dovoljno da se dobije tih 60% zvukova koje idu na sub. ionako većina ljudi nema zasebnu sobu za KK neg neg nešto u stambenjaku gdje opet zbog "komšija" ne smiju pojačat kasno navečer.

nego apropos Provoxa i Wahrfedalea ima li ovdje itko centar 9 CC da mi projveri nešto od drivera za bas.
http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=94&Source=1

zanima m razmak rupa kod njega.

xlr 03.12.2020. 14:53

Citiraj:

Autor Trbonja (Post 3466655)
Sve imaš u manualu. Ako ostaviš na toslink, kod slijedećeg paljenja tu ostane, a osim kod daljinskog, izvor zvuka na Topping E30 možeš mijenjati pritiskom na standby gumb. I kakva je razlika kad koristiš Topping P50 i bez njega? :)

Skužio sam što me zeza - Shield iz nekog razloga, kad ne svira ili je u standbyju, ne dozvoljava DAC-u da ode u standby pa je tako USB input cijelo vrijeme okupiran.

Ovo dosta dobro opisuje auto on/off i auto input select funkcije:
https://nwzimg.wezhan.hk/contents/si...es/2660660.jpg

Budem pronjuškao zašto je tako jer očito nije vezano uz DAC koji uredno ide u standby ako je odabran toslink na kojem ništa ne svira. Također, uredno se budi i odabere USB input kada upalim Shield.

Nisam probao bez P50, ali mi sve izgleda drukčije naspram prethodnog setupa gdje je TV isporučivao analogni signal na BX5 (tu je razlika gotovo sigurno zbog dodanog DAC-a). Nekako sumnjam da ću čuti razliku ako izbacim P50. Čekam vikend pa pročačkam sve skupa, a do tad ću se probati naviknuti na trenutni setup.

P50 lijepo grije policu :D

Imagine 03.12.2020. 15:36

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3466672)
Znam da je tvoj savjet tj prijedlog i vise nego dobar, ali nemam vremena, ni volje, ni prostora zayebavat se sa DIY:beer:

Poznat mi je taj osjecaj kad nisi za nešto pa te shvacam.
No to ne mora znacit da nesto moras otpisat jer se uvjek da naći nekog drugog. ;)
U ovom slucaju ti sigurno nebi bio problem naci nekog da ti slozi kutiju a što se tiče ostalog može se daleko dogurat ako se nauči par osnovnih stvari.

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 3466713)
bilo koji od tih njihovih suba će bit dovoljno da se dobije tih 60% zvukova koje idu na sub.

Tješiš sebe ili njega? :D

Citiraj:

ionako većina ljudi nema zasebnu sobu za KK neg neg nešto u stambenjaku gdje opet zbog "komšija" ne smiju pojačat kasno navečer.

Misliš da če ti komšiji bit mrsko što si s boljim subom s DSPom kod sebe ukrotio problematične modove prostora? :D
Može mu bit mrsko jedino ako drljaš po ekstenziji ali za svaku oktavu niže ti treba 4x hoda i 16x snage,
tako da mu nebi dugo bilo mrsko :)
jer se ovdje ipak radi o kutiji s jednim drajverom s čime možeš ku*ca.

smirnoff 03.12.2020. 15:51

Citiraj:

Autor Imagine (Post 3466756)
Poznat mi je taj osjecaj kad nisi za nešto pa te shvacam.
No to ne mora znacit da nesto moras otpisat jer se uvjek da naći nekog drugog. ;)
U ovom slucaju ti sigurno nebi bio problem naci nekog da ti slozi kutiju a što se tiče ostalog može se daleko dogurat ako se nauči par osnovnih stvari.

Tješiš sebe ili njega? :D

Misliš da če ti komšiji bit mrsko što si s boljim subom s DSPom kod sebe ukrotio problematične modove prostora? :D
Može mu bit mrsko jedino ako drljaš po ekstenziji ali za svaku oktavu niže ti treba 4x hoda i 16x snage,
tako da mu nebi dugo bilo mrsko :)
jer se ovdje ipak radi o kutiji s jednim drajverom s čime možeš ku*ca.

nikoga ne tješim al slušat film bez woofer je ko slušat glazbu sa jednim uhom.

a većina woofer ima 1 driver.

Trbonja 03.12.2020. 16:17

Citiraj:

Autor xlr (Post 3466730)
Skužio sam što me zeza - Shield iz nekog razloga, kad ne svira ili je u standbyju, ne dozvoljava DAC-u da ode u standby pa je tako USB input cijelo vrijeme okupiran.

Budem pronjuškao zašto je tako jer očito nije vezano uz DAC koji uredno ide u standby ako je odabran toslink na kojem ništa ne svira. Također, uredno se budi i odabere USB input kada upalim Shield.

Nisam probao bez P50, ali mi sve izgleda drukčije naspram prethodnog setupa gdje je TV isporučivao analogni signal na BX5 (tu je razlika gotovo sigurno zbog dodanog DAC-a). Nekako sumnjam da ću čuti razliku ako izbacim P50. Čekam vikend pa pročačkam sve skupa, a do tad ću se probati naviknuti na trenutni setup.

P50 lijepo grije policu :D

Taj P50 se jako grije? :stoopid:

Odinarius 03.12.2020. 16:57

Citiraj:

bilo koji od tih njihovih suba će bit dovoljno da se dobije tih 60% zvukova koje idu na sub. ionako većina ljudi nema zasebnu sobu za KK neg neg nešto u stambenjaku gdje opet zbog "komšija" ne smiju pojačat kasno navečer.

nego apropos Provoxa i Wahrfedalea ima li ovdje itko centar 9 CC da mi projveri nešto od drivera za bas.

Ja ti imam 9.CS :) Kupio ga po ovoj cijeni koja gore piše prije godinu dana, ove cijene valjda stoje zadnjih 10 godina.

xlr 03.12.2020. 17:29

Citiraj:

Autor Trbonja (Post 3466769)
Taj P50 se jako grije? :stoopid:

Nije strasno, malo pretjerujem, samo je mlak na dodir. DAC izgleda prilicno hladan. Negdje u promo materijalu cak i pise da se P50 grije i da je to normalno.

smirnoff 03.12.2020. 18:22

Citiraj:

Autor Odinarius (Post 3466785)
Ja ti imam 9.CS :) Kupio ga po ovoj cijeni koja gore piše prije godinu dana, ove cijene valjda stoje zadnjih 10 godina.

Ma znam CS al on ime veće drivere. Meni trebaju točni razmaci rupa bas drivera za 9CC jer bi njegove bass drivere stavio u kutije 9.0

LAcy 03.12.2020. 18:34

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3466674)
Pa da. Kupiš cca 50 kila kablova i prekriješ subwoofer njima. Riješeno. :D

Gumena podloga za vesmasinu™ vise nije in?

Trbonja 03.12.2020. 21:37

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3466828)
Gumena podloga za vesmasinu™ vise nije in?

Njet. Sada sprčiš 4 nVidie 30X0 ispod pojačala. :goood:

medo 03.12.2020. 21:51

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3466645)

Znam jako dobro što je filter kojeg imam na subwooferu. Da približim problem.

Moja dnevna soba rezonira na 42Hz na cca 15-20dB kako gdje se postaviš u odnosu na sve ostalo. U starom stanu je rezoniralo na oko 67Hz na preko 25dB. Ako tu frekvenciju pogodiš pri normalno glasnom slušanju muzike, to toliko trese vrata i ormare da imaš osjećaj da će se sve izbiti van. Ne moram ni reći što se događa kada gledaš film... Neupotrebljivo je pogotovo ako živite u zgradi.

Ne znam za niti jedan DSP koji je u stanju toliko usko izolirati neku frekvenciju u području ispod 100Hz i spustiti za toliko decibela. Filteri na subwooferu rade upravo to. Dizajnirani su za to i potrebno im je. Osobno bi zakonom zabranio subwoofere u zgradi koji nemaju taj filter.

Moj sub stoji na debeloj tvrdoj pjeni kakva se koristi za pakiranje hardwarea da ne prenosi vibracije na pod. Moji susjedi u zgradi niti ne znaju kad gledam film čak i kad si dam malo oduška.

smirnoff 03.12.2020. 21:59

Citiraj:

Autor medo (Post 3466941)

Moj sub stoji na debeloj tvrdoj pjeni kakva se koristi za pakiranje hardwarea da ne prenosi vibracije na pod. Moji susjedi u zgradi niti ne znaju kad gledam film čak i kad si dam malo oduška.

jel, a čime si izolirao zrak u sobi da ne prenosi zvučne valove van sobe?:stoopid:

medo 03.12.2020. 22:06

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 3466946)
jel, a čime si izolirao zrak u sobi da ne prenosi zvučne valove van sobe?:stoopid:

Nisam zvučno izolirao ako na to misliš. Susjedi kažu da me ne čuju. Kad je sub bio na svojim nogama čuli su me ispod. Gumene podloge su pomogle ali ne puno. Kombinacija pluta i gume je pomogla više. Tvrda pjena je bila pun pogodak.

donkimizer 04.12.2020. 02:57

Citiraj:

Autor medo (Post 3466941)
Ne znam za niti jedan DSP koji je u stanju toliko usko izolirati neku frekvenciju u području ispod 100Hz i spustiti za toliko decibela. Filteri na subwooferu rade upravo to. Dizajnirani su za to i potrebno im je. Osobno bi zakonom zabranio subwoofere u zgradi koji nemaju taj filter.

Hmmm?
To je običan parametric EQ notch filter. Jedina razlika je što je tvoj implementiran hardverski i kontroliraš ga kotačićima. (i koliko vidim ne možeš kontrolirati širinu notcha)

Svaki komad hardverskog ili softverskog DSPa sa parametric EQom to može, koliko god usko i široko želiš.

LAcy 04.12.2020. 03:43

Citiraj:

Autor xlr (Post 3466730)

Settings, Device Preferences, System, USB Port Power, Off During Sleep.

tr@yche 04.12.2020. 11:08

Pitanje za znalce, imam avr Sony 790QS i razmišljam si da 95% vremena ustvari slušam muziku (čisti stereo ili uz sub). Jedino što mi je nužno potrebno su digitalni ulazi zbog tv-a i xiaomi boxa.

Isplati li se prebaciti na novije stereo pojačalo npr onkyo 9130 ili 9150, hoću li dobiti na zvuku toliko da to mogu raspoznati kao netko tko nije zagriženi entuzijast?

Zvučni koje imam su Cambridge Audio SL30.

srale7 04.12.2020. 11:20

Na zvuku ćes sigurno dobit, e sad koliko ce to tebi biti čujno, to je tesko predvidjet :D

Pupo 04.12.2020. 11:31

Citiraj:

Imam ti ja negdje kod staraca u šupi CC model, ako se dobro sjećam. Sljedeći vikend ti mogu izmjeriti.

tr@yche 04.12.2020. 12:11

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3467100)
Na zvuku ćes sigurno dobit, e sad koliko ce to tebi biti čujno, to je tesko predvidjet :D

Ufff, vise sam ocekivao odgovor drugi je to svijet koji odmah prepoznas:)...ali svejedno hvala

Mislim za ovaj sony su pisali da je dobar za stereo, ali nisam imao priliku poslusati pravo stereo pojacalo. Strah me da se ne prebacim pa kazem ja ne cujem razliku:)

smirnoff 04.12.2020. 15:07

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3467108)
Imam ti ja negdje kod staraca u šupi CC model, ako se dobro sjećam. Sljedeći vikend ti mogu izmjeriti.

:wtf2:

u šupi?
jel ispravan? poluispravan?
ak je voda uništila kutiju nema veze, driveri idu u druge kutije.

donkimizer 04.12.2020. 17:04

Online ti pišu dimenzije zvučnika, zgrabiš sliku, skaliraš uz neko ravnalo i imaš sve mjere. :D

Pupo 04.12.2020. 17:16

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 3467203)
:wtf2:

u šupi?
jel ispravan? poluispravan?
ak je voda uništila kutiju nema veze, driveri idu u druge kutije.

Ispravan je, kutija je ogrebana a nikako da to riješim. Nije šupa u pravom smislu riječi, na čistom i suhom je. Samo mi posalji sta tocno zelis da ti izmjerim

medo 04.12.2020. 19:24

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3466998)
Hmmm?
To je običan parametric EQ notch filter. Jedina razlika je što je tvoj implementiran hardverski i kontroliraš ga kotačićima. (i koliko vidim ne možeš kontrolirati širinu notcha)

Svaki komad hardverskog ili softverskog DSPa sa parametric EQom to može, koliko god usko i široko želiš.

Mislim da si malo podcijenio stvar. Za software se mogu donekle složiti, ali za hardware ne mogu. Navedi dva konkretna primjera hardwarea koji imaju tako uski filter ispod 100Hz.

A što kada izvor zvuka nije PC? Odnosno što ako imaš više različitih izvora zvuka koji nemaju tu mogućnost? Nije li bolje da to imaš na subwooferu pa sve štogod spojiš svira kako treba bez petljanja i ekstra podešavanja?

Citiraj:

Autor tr@yche (Post 3467096)
Isplati li se prebaciti na novije stereo pojačalo npr onkyo 9130 ili 9150, hoću li dobiti na zvuku toliko da to mogu raspoznati kao netko tko nije zagriženi entuzijast?

Ovdje vlasnik Onkyo A-9150 modela. To pojačalo zvuči onako kako bi pojačala trebala zvučati. Ako ciljaš na neobojeni neutralan zvuk sa svim detaljima muzike koji nisu ni naglašeni ni potisnuti onda je ovo pojačalo za tebe. To tjera svake zvučnike s takvom lakoćom da ne možeš vjerovati koliko zapravo malo košta naspram onoga što nudi.

Ako slušaš modernu muziku prevelike kompresije zvuka, s ovim pojačalom će se čuti daleko bolje nego s jeftinijim pojačalima i kućnim receiverima. Glasovi pjevača se čuju prirodno, glazbeni instrumenti također. Mnogima se zvuk tog pojačala neće svidjeti jer nije ni "toplo" nije ni "hladno". Nema karakter jer radi točno ono što treba - pojačava zvuk i ne izobličava ga.

DAC mu je jako dobar, ali opet, fali mu "muzikalnosti" jer neće obojati zvuk pa se to neće svima svidjeti.

Osobno mislim da mu A-9130 nije ni blizu pogotovo po dinamici.

Odinarius 04.12.2020. 20:07

Citiraj:

Autor tr@yche (Post 3467096)
Pitanje za znalce, imam avr Sony 790QS i razmišljam si da 95% vremena ustvari slušam muziku (čisti stereo ili uz sub). Jedino što mi je nužno potrebno su digitalni ulazi zbog tv-a i xiaomi boxa.

Kod staraca imam stari Yamaha 5.1 receiver i stereo amp iste načelne serije (496 ili tako nešto). Stereo amp je čujno, čujno bolji u stereu, nije uopće konkurencija. Ne može ta količina digitalnog procesuiranja i 5 kanala biti bolja od dva čista kanala, za istu cijenu uređaja.

Imam i sad stereo i surround setup u istoj sobi, ali nisu usporedivi uređaji, druga je klasa cjenovno, a tako i zvučno. Ponekad slušam filmove preko stereo DAC-a u stereo amp (umjesto preko 5.1 receivera). Surround rdi dobro i zvučna pozornica je odlična, no glasovi i sve drugo su puno razgovjetniji i jasniji preko stereo setupa i imerzija bude jednaka. Bude mi žao što sam uložio u surround.

tr@yche 04.12.2020. 20:47

Ok, nagovorili ste me:)...ako ne probam nikad necu znati:)

robert7 04.12.2020. 21:42

Slazem se, stereo majka. Isto imam a9150 i ne bih ga mjenjao za ništa. Odlično zvuči

medo 04.12.2020. 22:57

Teško da ću ikada više istovremeno posjedovati ovako interesantna dva pojačala: Onkyo A-9010 i A-9150

https://i.postimg.cc/xkdBjP4j/DSC05363.jpg https://i.postimg.cc/0znLq4ZH/DSC05362.jpg

donkimizer 05.12.2020. 05:30

Citiraj:

Autor medo (Post 3467283)
Mislim da si malo podcijenio stvar. Za software se mogu donekle složiti, ali za hardware ne mogu. Navedi dva konkretna primjera hardwarea koji imaju tako uski filter ispod 100Hz.

A što kada izvor zvuka nije PC? Odnosno što ako imaš više različitih izvora zvuka koji nemaju tu mogućnost? Nije li bolje da to imaš na subwooferu pa sve štogod spojiš svira kako treba bez petljanja i ekstra podešavanja?

Ne, nego ti precjenjuješ svoj uređaj.
Kao prvo, ne znaš koliki Q ima tvoj notch filter, a čini mi se ni ne znaš što je Q jer uporno pričaš da je "tako uzak filter" jako dobar, a nije, jer je najuži filter širine samo 1 Hz, a to nije dovoljno da se ispravi problem niti sa basom, niti sa bilo kojom frekvencijom zapravo.

A ovo je Q:

Q – (Also called “Q Factor”) – Stands for “Quality Factor,” defining the bandwidth of frequencies that will be affected by an equalizer. The lower the Q, the broader the bandwidth curve of frequencies that will be boosted or cut.

Hardverskih uređaja koji to rade ima na lopate i imaju puno više od jednog filtera. Nije ih nikakav problem implementirati u sustav jer se spajaju između izvora i subwoofera.
Ne znam uopće čemu nabrajat, DCX, Behringer, miniDSP, svaki pro brand ikad, AV receiver, te procesori...pogotovo oni koji ti ručno dopuštaju da manipuliraš filterima.
Neki subwooferi kao top modeli SVSa dolaze sa filterima, a postoji i nemali broj pojačala sa filterima. Sve hardveraj dakle.

Evo ja recimo imam ovo:
https://www.minidsp.com/products/min...minidsp-2x4-hd

Evo i demonstracije fleksibilnosti, notch na 15 Hz sa Q=50. Notch n a 30 Hz sa Q=10 i "notch" na 200 Hz sa Q=2.5, a svi atenuirani za 15dB.

https://i.postimg.cc/NjPPnHR0/eq.jpg

U praksi, što je realno i razumno s obzirom na akustiku prostora, korekcija u basu neće izgledati kao onaj notch na 15 Hz, nego više kao ovaj primjer na 50 Hz:

https://i.postimg.cc/qvt94wJK/notch.jpg

Ante M 05.12.2020. 14:12

Pitanje za ekipu koja ima a-9150 pojačalo ...koje zvučnike vozite na njemu ?

medo 05.12.2020. 15:00

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3467386)
Ne, nego ti precjenjuješ svoj uređaj.
Kao prvo, ne znaš koliki Q ima tvoj notch filter, a čini mi se ni ne znaš što je Q jer uporno pričaš da je "tako uzak filter" jako dobar, a nije, jer je najuži filter širine samo 1 Hz, a to nije dovoljno da se ispravi problem niti sa basom, niti sa bilo kojom frekvencijom zapravo.

Citiram te: "Svaki komad hardverskog ili softverskog DSPa sa parametric EQom to može, koliko god usko i široko želiš."
zatim ipak nije svaki komad nego "svaki pro brand ikad...." :nono:
Malo si se zaletio s pretjeranim banaliziranjem, a onda se ispravljaš na nekorektan način. I BTW tema je HiFi, a ne ProAudio. Moj cijeli subwoofer je novi koštao ne puno više nego tvoj DSP od 205$USD, pa i dalje smatram da sam bolje prošao. I ne znam da neki HT receiveri i/ili pojačala imaju notch filter za subwoofer, a da normalno koštaju...

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3467497)
Pitanje za ekipu koja ima a-9150 pojačalo ...koje zvučnike vozite na njemu ?

Mission M34i floorstanderi i Magnat Quantum Edelstein bookshelfovi.

donkimizer 05.12.2020. 16:01

Citiraj:

Autor medo (Post 3467512)
Citiram te: "Svaki komad hardverskog ili softverskog DSPa sa parametric EQom to može, koliko god usko i široko želiš."
zatim ipak nije svaki komad nego "svaki pro brand ikad...." :nono:

SVAKI. Postoje i hi-fi DSPovi. Sa hi-fi cijenom. Koje audiofili ne koriste jer to nije hi-fi. :roller:
Postoji DSP i u car audiu.
Computer audio ima...u kompjuteru.

Mislim da sam sad sve pokrio.

Citiraj:

Autor medo (Post 3467512)
Malo si se zaletio s pretjeranim banaliziranjem, a onda se ispravljaš na nekorektan način. I BTW tema je HiFi, a ne ProAudio. Moj cijeli subwoofer je novi koštao ne puno više nego tvoj DSP od 205$USD, pa i dalje smatram da sam bolje prošao. I ne znam da neki HT receiveri i/ili pojačala imaju notch filter za subwoofer, a da normalno koštaju...

Svakako si dobro prošao. Imaš najjeftiniji sub koji ima i jedan filter na sebi.
Većina ljudi, pogotovo ako kupuje za hi-fi će potrošit više...vidim ima ih hrpa između 3-6000 kn. A pošto kupuju za hi-fi nikakve filtere neće htjet koristit.
Oni koji ga kupuju za kućno kino, njima ne treba notch gore jer praktički svaki AVR sa mikrofonom za akustiku solidno rješava bas regiju. A koliko me pamćenje služi, samo najjeftiniji model u seriji skoro svakog branda nema room korekciju.
Moj miniDSP neće baš biti iskorišten od strane nekoga tko ima jedan sub. Za njih ima i DSP modula već od 20€ ako je budžet toliko kritičan.

medo 05.12.2020. 18:19

donky, dečko, jedno nisi pokrio a to je sebe po ušima.

Očito voliš biti bolji i pametniji od svih i voliš koristiti logičke zablude da nešto dokažeš makar to bilo van konteksta. Budi u pravu, misli što misliš, liječi svoje frustracije i komplekse kako želiš. I don't care.

Ja ne mislim da je moj sub najbolji na svijetu niti da sam u pravu niti da bi svi trebali raditi što/kao i ja niti imam misiju na ovom forumu uvjeravati ljude u bilo što. Ovdje smo između ostaloga da razmijenimo iskustva, zabavimo se i naučimo ponešto. Ali, uvijek ima najpametnijih, pogotovo u HiFi....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:59.