![]() |
Jutros napravio update na S10, super, rijesili konačno neke debilane tipa boja ikona notifikacije na AOD-u ako je mob u dark modu, konačno stalno svijetli pozicija za FPS.
Ako su sa ovim svojim vratolomijama jos dodatno skratili bateriju, ne znam, stvarno su krampusi. |
S10e jutros bio update.
Imam osjećaj da ždere bateriju. Uglađenost sučelja je jednaka, bar ja ne primjetim ništa. Sučelje kamere malo izmijenjeno, ne znam ima li razlika sem toga. |
Pozz..
Imam Samsung Galaxy S9 i sada me zanima što znači oznaka U6 ili U7, točnije kako saznati koju oznaku mi mobitel ima? thx.. |
Koristim par dana na medium battery. Osjetno sporije radi, ali baterija traje 2-3 dana. Mislim da ce ispraviti problem sa baterijom u iducem updatu, bar se nadam.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk |
@KR-DI
Objasni malo svoju tvrdnju. Gdje piše tih tvojih U6/U7? |
Verzija firmware bootloadera - blokira downgrade
Отправлено через iPhone |
Namjeravam napraviti root, a prema navedenoj stranici ima dvije verzije za skinuti...
Code:
http://www.firmwarebd.com/2019/12/how-to-root-samsung-galaxy-s9-sm-g960f.html Code:
https://www.youtube.com/watch?v=b_0zWwxzUIU&t=1s Citiraj:
|
Na S10e i ostali: dal se vama desava nakon update na A10 da se redovno instagram app crasha prilikom zumiranja slike sa prstima? Ne na svaku sliku, neg random...
|
Ako nije napravljen reset nakon ažuriranja, svakakve nepravilnosti su moguce.
|
Sretan Božić ekipa
Pitanje u vezi dostupnih opcija za brzo aktiviranje kamere na S8-ici. Ono što sam sam otkrio: Dupli pritisak na power button-a je neprihvatljiv zbog maske koja ili prekriva ili djelomično maskira tipku. Ta tipka je i bez maske daleko tvrđa nego home button na S7-ici. Double tap na AOD za aktivaciju početnog zaslona > aktivacija povlačenjem ikonice je još duži proces. --------------------------- Zar ne postoji mogućnost da dodam shortcut ikonicu za kameru na AOD ? Pokazuje mi samo sat i beskorisne gluposti. |
Ja na S9 uključujem kameru sa duplim klikom na power tipku preko Spigen Neo Hybrid covera koji ima power tipku na sebi, tako da mi baš nije jasno zašto i ti to ne možeš napraviti.
|
Mogu ali nije to to - home tipka je bila pristupačnija, veća i preciznija za napraviti dupli klik.
U bumper maskici još nekako ide, ali u novčanik-futroli koju mislim koristiti je to potpuno nepraktično. Evo, našao sam da Indijci imaju opciju pokretanja kamere direktno sa AOD-a double tap-om na home button ikonicu. Ovo su za njih morali napraviti, ali mi nije jasno zašto ne dodaju istu opciju i za druga tržišta. https://www.sammobile.com/news/india...ays-on-display |
Toeto, kompletirana serija :)
https://i.imgur.com/HU3mmbT.jpg |
Ne koristiš fingerprint?
|
Koristim za neke appove koji to dozvoljavaju, ali mob kao takav je unlockan dok je u dometu sata. Zasto? :)
|
Pitam zbog maske i špage jer stoji na krivom mjestu.
Pretpostavljam nmaska od dBranda? Отправлено через Pixel |
Fingerprint nije iza već u ekranu
|
Citiraj:
Отправлено через Pixel |
Aha aha zbilja, nisam skuzio olovku. Ehh ne znam onda :)
Iako maska ima rupicu di ova crvena traka prolazi... |
Fp radi najnormalnije, iako ocitava samo vrh prsta, a ne cijeli prst. Treba samo nanovo dodati prste s maskom i trakom i voila.
|
Citiraj:
just a thought :goodnite: |
Jel moguce da je baterija ovako losa? S10+
Ima netko sa boljom baterijom da podijeli svoja iskustva i eventualno popis ugasenih aplikacija i sl. Hvala unaprijedhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f4f242f819.jpg Sent from my SM-G975F using Tapatalk |
Pa to je Samsung, naravno da je losa baterija.
Moja žena bez punjača i powerbanka ne izlazi iz kuće |
Nešto mi ne štima s tvojim.. Ja imam S10+ i s normalnom uporabom imam oko 6 sati SOT. Ako pazim može se i do 8 sati, ali nisam ga uspio ubiti za manje od 5 nikako.
Nemam nikakve pogašene aplikacije, sve stock, jedino ne koristim Facebook i Instagram. Nakon updatea na Android 10 sam napravio factory reset. S time da su promijenili način na koji se prikazuje SOT, sad je po danima pa moraš zbrojit ako hoćeš ukupni SOT, da te nije to zbunilo? EDIT: Mada sad vidim da imaš 2 sima na standby i bluetooth upaljen.. Recimo da je još brightness na visokom nivou, čisto normalno da ga ubiješ po meni. Teško je to s baterijom, svatko ima drugačije navike i koristi mob na svoj način pa su usporedbe zapravo bezveze. |
Citiraj:
Koristim i Facebook i Instagram, bluetooth upaljen samo kad imam sluske ili u autu. Wifi gasim kad nisam doma. Lokacija iskljucena, AOD upaljen. Cudno mi je da tako brzo izgori baterija jer sam na Mate 20 pro sa identicnim aplikacijama i postavkama izvlacio minimum 5 sati. Sent from my SM-G975F using Tapatalk |
Baterija na samsungu nema nikakav kontinuitet trajanja, zato postoje takve oscilacije u trajanju baterije.. Da samsung sredi softver, možda bi bilo malo bolje..
Evo sad u nadolazeće flagšipe bu utrpali veće baterije, tu bi se trebala popravit situaciju malo, ako ne srede softver odnosno značajno poboljšat ako srede softver.. |
Izgleda da je Sami preimenovao S11 u S20 te da će ga prezentirati 11.02.
https://www.xda-developers.com/samsu...xy-s20-launch/ |
To je bilo za pretpostaviti. I Huawei je napravio slično. I nVidia.
Tko bi htio da mu se mobitel jednog dana zove S12 ili S14. Totalno bezveze. Fine okrugle brojke i tako do 100. Za 10 godina bude Galaxy S X1 i onda opet ispočetka :D |
S10 lite izgleda jako zanimljivo, konjska baterija, napredniji OIS, snapdragon 855. Jedino je teško očekivat da će cijena bit prihvatljiva :D
Jedino je šteta da se aspect ekrana i dalje povećava u totalni debilizam, sad smo dogurali do 20:9, a samo zato da može biti 0.1 inča "veći", što u stvarnosti naravno ne stoji. Svugdje je standard 16:9 osim kod genijalnih proizvođača mobitela. |
A zašto uopće 16:9 kad je 16:10 još bolji zbog širine.
Mene isto iritira ovo s dimenzijama tacne. S7 Edge mi je ima idealne dimenzije. Sad imaš samo one male modele s uskim ekranima tipa S10e i glomazna čudovišta a'la Plus, Note, Mate i sl. Baš zato jer je lakše imati "veliki" ekran sa što većim omjerom stranica, a taj kretenski ekran se nigdje ne može iskoristiti. Da, baš gledam YT ili filmove na bijednih 6 inča, a za web, mail i sl i onako scrollaš i gledaš samo sredinu ekrana. Zašto mobiteli moraju biti 160x75mm, a ne recimo 140x70/72mm što je masu kompaktnije, a funkcionalnost ekrana nije ništa manja. Ne da moram gledati prognozu da ne izađem na jako jugo ili buru pa da mi ga odnese iz ruke :D Da ne govorim ovo s mikro bezelima, notchevima i rupama u ekranu, izbacivanja notification leda, loših zvučnika, izbacivanja proximity senzora itd.. bože dragi koja je to nakarada, zbog čega? Nekoliko milimetara debelog ruba gori i doli. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:37. |