PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Nikky 12.09.2020. 00:11

A eto, fali malo da bi bilo idealno,
obzirom na razvod tj. kućnu instalaciju bila bi gnjavaža dodavati neko malo pojačalo (obavezno sa regulacijom pojačanja) a i moralo bi samo na dijelu prema tv - ima a da nije prema routeru.

vlatko27 14.09.2020. 15:20

OMG, ja ću poludit.

10.09. ostavim na web obrascu podatke da me nazovu u vezi prijenosa fiksne iz HT u A1, zanima me opcija bez ugovorne obveze jer istu reklamiraju.

Zove me odmah famozni Ljudevit i priča priče; "da bez ugovora je, jedino unutar 6 mjeseci ako raskinete, plaćate penale 250 kn po usluzi".
Ja ću njemu; "OK ali mogu li ja to molim Vas dobiti napismeno, da si ja to sve na miru zgruntam, zbrojim ovo, oduzmem ono".
Ljudevit; "ovako Vam to funkcionira; ja u sustav moram staviti da vi prihvaćate izradu ponudu koju ćete vi onda potvrditi na jedan od navedenih načina u ponudi"
Ja; "naravno ok, pošaljite na taj i taj mail"

Isti dan stižu 3 maila od A1;
1. Potvrda e-mail adrese; - nisam kliknuo na poveznicu

https://i.imgur.com/VnWOPfn.png

2. A1 ponuda za sklapanje ugovora

https://i.imgur.com/nyKGYtH.png

Ovaj link sam kliknuo te isti vodi na ovu stranicu;

https://i.imgur.com/hT6SrfN.png

3. Jedinstvena izjava krajnjeg korisnika o raskidu ugovora s postojećim operatorom

https://i.imgur.com/JvUQ9Hb.png

Ovaj link isto vodi na stranicu iz broja 2.

Danas 14.09. primam SMS od A1 da će se uključenje usluge izvršiti 26.09.2020 :zdero2:;

WTF, kako i u kojem trenutku su oni to pokrenuli? Jel moguće da sam samim klikom na link da pregledam ponudu(br.2) u pravilu prihvatio ponudu? Kako je ovo moguće i legalno? Jesam ja najveći debil na svijetu ili šta?

Zvao sam ih i rekao da ne prihvaćam ponudu te isto napravio i pismenim putem te dobio usrani automatski odgovor, bog zna kada će oni ovo stopirati te hoće li uopće.

Koja je šansa da se ovo sprovede? Jel mogu pisati T-Comu da ne želim raskinuti uslugu, strah me da me ovi ne isključe po njihovom nalogu?

Ima tko kakav savjet?

Stipest 14.09.2020. 15:33

Ugovor je važeči tek kad platiš prvi račun po njemu ( to ti i piše). Stornirati sve možeš u roku od 14 dana. Evo ti službeno iz njihovog ugovora:

''Obzirom da ste pretplatnički ugovor sklopili putem sredstava daljinske komunikacije ili izvan poslovnih prostora trgovca, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, imate pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora. Ugovor se smatra sklopljenim danom kada Pretplatnik dostavi potvrdu svoje suglasnosti na ovu obavijest o sklopljenom ugovoru. Zahtjev za raskid ugovora nam možete dostaviti poštom, na adresu A1 Hrvatska d.o.o., Vrtni put 1, 10 000 Zagreb ili elektroničkim putem na adresu zahtjev.za.raskid-privatni@A1.hr. U zahtjevu ste obvezni navesti vaše podatke, uslugu koju raskidate i dan kad je usluga naručena ili primljena. Ako zahtjev za raskid ugovora podnosite u pisanom obliku obvezni ste isti potpisati. Ugovor će se smatrati raskinutim u trenutku kada A1 Hrvatska zaprimi vaš zahtjev za raskid. Za detalje o podnošenju zahtjeva za raskid ili dodatna pitanja u vezi s ugovorenom uslugom možete se obratiti na e-mail adresu: sluzba.za.korisnike@A1.hr ili poštom na adresu A1 Hrvatska d.o.o., Vrtni put 1, 10 000 Zagreb, ili pozivom službe za korisnike na broj 0800 091 091.''

vlatko27 14.09.2020. 15:45

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3438392)
Ugovor je važeči tek kad platiš prvi račun po njemu ( to ti i piše). Stornirati sve možeš u roku od 14 dana. Evo ti službeno iz njihovog ugovora:

OK, ali njima je očito važeći odmah jer su mi naveli datum priključenja usluge, što podrazumjeva raskid sa HT-om a ja ništa od toga nisam pristao. Bar ne svjesno. Jasno mi je da to sve mogu otkazati u 14 dana ali mene brine što će oni sada mene možda odjaviti od HT-a gdje ću izgubiti svoje uvjete koji su mi dosta dobri i više ih neću dobit.

Jednostavno ne razumijem na osnovu čega su oni sve ovo pustili u proceduru.

Ag008 14.09.2020. 15:54

Jesi tražio ponudu, kliknuo si da se slažeš tj pokrenut je prelazak

Blagus 14.09.2020. 15:57

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3438388)
2. A1 ponuda za sklapanje ugovora
[slika]
Ovaj link sam kliknuo te isti vodi na ovu stranicu;
[slika]
[.......]
WTF, kako i u kojem trenutku su oni to pokrenuli? Jel moguće da sam samim klikom na link da pregledam ponudu(br.2) u pravilu prihvatio ponudu? Kako je ovo moguće i legalno? Jesam ja najveći debil na svijetu ili šta?
[........]

Lijepo ti u tom mailu piše da klikom na link pregledavaš i potvrđuješ ponudu. Kliknuo si i, posljedično, potvrdio ponudu. Ništa oni nisu napravili protuzakonito, druga je stvar što su ti uvalili skuplju ponudu, ali tu se mogu izvući na "ljudsku grešku".

vlatko27 14.09.2020. 16:04

A kako sam ja mogao drukčije vidjeti ponudu Bog im pomogao osim da istu otvorim?

Ag008 14.09.2020. 16:07

Pošalji im mail da sve otkazuješ, ionako ti je skuplje

vlatko27 14.09.2020. 16:08

Pa jesam poslao, samo me muči da će to odrađivati 2 mjeseca a u međuvremenu HT me isključiti. Valjda ne bude, bumo vidjeli.

Stipest 14.09.2020. 17:28

Jesi zvao HT ?

vlatko27 14.09.2020. 20:17

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3438426)
Jesi zvao HT ?

Jesam. Kaže da kad oni dobiju nalog od A1, kao potvrđen od korisnika, oni tu više ne mogu ništa. Ali isto tako je pogledala u sustav i rekla da vidi nalog za prebacivanje i da je storniran, tako da je ok valjda.

Jebem ti kurvinjska posla. Otvoriš ponudu i automatizmom si ju prihvatio. :lol2:

Morpheous 15.09.2020. 09:01

Danas idem kod starijih rođaka konfigurirati njihov Technicolor 7200 router jer su imali nekih problema, žena iz podrške je rekla da ga resetiraju i sad im se izgubila cijela wireless konfiguracija. Na naljepnici im piše TC7200.20

Molim vas za informaciju koji je defaultni username i password za A1 technicolor router? Vele da ne mogu naći knjićicu s uputstvima, a ne da mi se nakon posla još visiti na telefonu dok ne dobijem tehničku podršku, pa ćete mi biti od velike pomoći ako znate.

Brko 15.09.2020. 09:12

Ako se dobro sećam:

Username: (prazno)
Password: admin

Edit: nema frke ;)

Morpheous 15.09.2020. 09:18

Hvala care :-)

Ag008 15.09.2020. 10:00

Pin na modulu je uvijek 1234

Stipest 17.09.2020. 14:02

https://i.postimg.cc/qgknFfcb/20200917-095305.jpg

Ima li tko isti problem sa titlovima na BBC First preko CAM-a? TV je LG. Titlovi su uključeni. Na svim ostalim kanalima,rade bez problema. Vratio sam ga na tvorničke postavke. Nije pomoglo.

bertone 17.09.2020. 14:07

Takav nisam imao, imao sam onaj kaj sam opisao par stranica teme ranije no vraćanje na tvorničke postavke TV-a je pomoglo.

Ag008 17.09.2020. 15:18

koji broj je bbc first da provjerim?

Stipest 17.09.2020. 17:49

130

Ag008 17.09.2020. 17:50

Normalno su titlovi, biram HR ili SLO, Philips

qbone 17.09.2020. 19:57

Jel netko ima problema sa internetom ovih dana (svako malo puca, ne mogu ni netflix gledati) ili je samo kod mene?

vlatko27 17.09.2020. 20:33

Ja baš napravio speedtest, Peščenica, dobio jedva 20 mbps.

qbone 17.09.2020. 20:47

Meni trenutno oko 11 mbps, dok je bio Bnet sve je manje vise funkcioniralo kako treba, od kad su presli na A1 stalno neki problemi, a racuni redovito stizu...

domis 21.09.2020. 08:47

Jel ima neko onaj splitter za TV/Data ili TV/Data/FM viška? Ili barem da se zna gdje mogu kupiti?

Trenutno mi je modem spojen direktno bez splitera pa neću spajati još i STB.

Nikky 21.09.2020. 08:54

Nije nužno koristiti "poseban" splitter, raditi će i sa standardnim (poželjno kvalitetnijim sa manje gušenja).

Kako misliš da ćeš ti spajati ?
To odradi tehničar, jedino ako si sam premještao po kući / stanu.

domis 21.09.2020. 09:04

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3440655)
jedino ako si sam premještao po kući / stanu.

Yup, that's the case :)
Rekli su da mogu poslati tehničara, al da je to onda nekih 180kn po satu :lol2:

Znači, problema ne bi trebalo biti ako na taj obični splitter (5-1000MHz, 4,5dB) spojim i STB i Modem?
Vidio sam na jednome Data/TV/FM da je jedina razlika u tome da odreže FM frekve za TV izlaz, nešto sam još čitao i o prigušnicama, al onda sam se pogubio :fiju:

Nikky 21.09.2020. 09:24

Samo nađi kvalitetan razdjelnik (ne po cijeni nego po specs / najmanje gušenje) i ne bi trebalo biti problema.

Kao info / usporedba, slikaj / zabilježi stranicu gdje prikazuje nivo signala u routeru.

Stipest 21.09.2020. 12:49

Citiraj:

Autor domis (Post 3440649)
Jel ima neko onaj splitter za TV/Data ili TV/Data/FM viška? Ili barem da se zna gdje mogu kupiti?
Trenutno mi je modem spojen direktno bez splitera pa neću spajati još i STB.

Biraj :D

https://i.postimg.cc/Kkpj5djq/20200921-124657.jpg

Cilim 21.09.2020. 18:29

Ako nemas par komada u rezervi, kakav si ti onda TV gledaoc, skupljeni kroz povijest. :fiju:

https://i.postimg.cc/gx7FH5t5/Spliteri-razni.jpg

bertone 21.09.2020. 22:46

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3440717)

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3440836)
Ako nemas par komada u rezervi, kakav si ti onda TV gledaoc, skupljeni kroz povijest. :fiju:

https://i.postimg.cc/gx7FH5t5/Spliteri-razni.jpg

A jeste hrčci :D

Brko 23.09.2020. 07:18

Zvalo me sinoć, kaže jesam li zainteresiran za produljenje ugovorne obveze i dobijem:

200/15 Mbps
70 programa osnovni paket + obiteljski ili sporcki paket gratis (koji se mogu mjenjati na mjesečnoj bazi)
199,00 kn / mj

Sad imam Turbo 2D+: 150/15 Mbps + osnovni TV paket za 179 kn / mj.

TV peket mi toliko nije bitan jer se ne sjećam kad sam na STBu otišao dalje od programa 20, a sport koji pratim je na IPTVu :)

Koliko sam shvatio momka, mogu produljiti ili sada ili uskoro prije isteka, ali kako god bilo, ovo moje sada za 179 kn, više nema u ponudi i ne može se produljiti ta opcija.

Pitanje za vas glasi, ima li vajde pregovarati ili je ta ponuda od 199 kn sa novom UO na 24 mjeseca leđit i nema niš povoljnije. Ono, nije mi do 20 kn mjesečno ali baš da se ne zaletavam ako baš ne moram jelte :)

Rozi klošari su sa optikom došli u susjednu zgradu koja je od mene 50 metara, dok za moju već 4 godine govore "iduća 2 tjedna su ključna" tako da od njih nikakve koristi ili pomoći glede pregovora, jer mi je njihova alternativa usrani VDSL preko parice za 209 kn što bi bio krajnji idiotizam :(

Unda, 199 kn za 200Mbps + 70 kanala + neki paket po izboru - yes or no? Fala

Pomo 23.09.2020. 07:33

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3441243)
Zvalo me sinoć, kaže jesam li zainteresiran za produljenje ugovorne obveze i dobijem:

200/15 Mbps
70 programa osnovni paket + obiteljski ili sporcki paket gratis (koji se mogu mjenjati na mjesečnoj bazi)
199,00 kn / mj

Sad imam Turbo 2D+: 150/15 Mbps + osnovni TV paket za 179 kn / mj.

TV peket mi toliko nije bitan jer se ne sjećam kad sam na STBu otišao dalje od programa 20, a sport koji pratim je na IPTVu :)

Koliko sam shvatio momka, mogu produljiti ili sada ili uskoro prije isteka, ali kako god bilo, ovo moje sada za 179 kn, više nema u ponudi i ne može se produljiti ta opcija.

Pitanje za vas glasi, ima li vajde pregovarati ili je ta ponuda od 199 kn sa novom UO na 24 mjeseca leđit i nema niš povoljnije. Ono, nije mi do 20 kn mjesečno ali baš da se ne zaletavam ako baš ne moram jelte :)

Rozi klošari su sa optikom došli u susjednu zgradu koja je od mene 50 metara, dok za moju već 4 godine govore "iduća 2 tjedna su ključna" tako da od njih nikakve koristi ili pomoći glede pregovora, jer mi je njihova alternativa usrani VDSL preko parice za 209 kn što bi bio krajnji idiotizam :(

Unda, 199 kn za 200Mbps + 70 kanala + neki paket po izboru - yes or no? Fala

Yes.
Čisto za usporedbu, 150/15 + osnovni paket TV, tj Turbo2D, 244kn.
Teško da ćeš jeftinije ispregovarat.

Stipest 23.09.2020. 10:06

Po meni ok ponuda. Ako ti tv i nije napet, dobivaš 200 Mbit/s net. To je u skladu sa onom njihovom posebnom ponudom u kojoj piše da za 2D paket uz ugovor popust može ići do 70 kn. Cijena bez ugovora je 269 kn. Ne vjerujem da se može niže. Ja imam 2D,150 net i prošireni za 192 kn, ali to je bilo po starome.

Cilim 23.09.2020. 12:36

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3441243)

200/15 Mbps
199,00 kn / mj

Cekaj zar ti nije ponudjena brzina 200/20 Mbit/s :nono:

Ag008 23.09.2020. 13:38

Tel nemaš?

Manac 26.09.2020. 16:17

Port forward TC7200.20

Pozdrav
I ja imam problem s port forwardingom na TC7200, nikako ne mogu dobiti otvoren (provjeravam na https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ što mi je uvijek dosad OK radilo)
Zvao sam A1, nisam iza CGNAT-a, imam public IP, ovo i dalje ne radi ni nakon reboota...
Ima tko rješenje?
Hvala!
SS konfe: https://ibb.co/sjqw7F0

bertone 26.09.2020. 19:26

Ok, sad je prošlo dovoljno vremena i pitanje za korisnike novih cam modula, prvo raspada li vam se slika i drugo zaključa li vam programe koji bi trebali biti otključani?

Meni se sad recimo RTL raspada do bola i sad imam ono štekanje slike o kojem su neki pričali prije par tjedana, prije toga nisam imao. Onda sam za probu vratio stari cam modul s bnet karticom i sa njime nema ni raspadanja ni štekanja ni ikakvih problema, pa pitam ima li još netko probleme prije nego reklamiram cam module.

Jučer poslijepodne je recimo novi cam modul u Philipsu otključao samo četiri programa (HTV1 i 2, RTL i Novu) sve drugo je bilo blokirano, dok je drugi (novi) modul na LG TV-u u isto vrijeme otključao sve programe (ali su opet bile prisutne anomalije u kvaliteti slike), navečer sam onda vratio stari modul u LG-a i anomalije nestale.

Ag008 26.09.2020. 19:45

Meni Philips tv svakih 10ak minuta pokaže na 1sek CAM modul umetnut.
Ili prebacim na kanal tipa Fox.
Piše nepristupačan kanal, ugasim, upalim opet taj philips tv, i radi fox.
I da, svakih par minuta mi na HD kanalima slika ima smetnju sekundu, češće kada je kiša i vlaga vani.
Tehničar je bio kada sam tek dobio modul, ovako je popravio
https://i.imgur.com/8U6QbbYh.png

Tako da je to meni isto valjda od lošeg modula

bertone 26.09.2020. 19:52

Kod mene ne može biti problem u instalaciji jer sam odmah kod vrata gdje ulazi njihova instalacija presjekao dolazni koaksijalac i dalje podžbukno razvukao po stanu svoju instalaciju koja je radila super do dolaska novih cam modula, odnosno radi i dalje super ako uštekam stari cam modul sa bnet karticom.
Nisam još stigao staviti stari modul u Philipsa, no nekako očekujem da će i tamo raditi ok i da je problem u ne kvaliteti novih cam modula ili su nešto softverski shebali.

Stipest 26.09.2020. 20:12

Ja sam se namučio sa novim CAM-om i starijim LG-om. Isti problem. Slika se povremeno kocka, ne cijeli ekran, nego jedna traka. Problem je i kad ga upalim nikad ne znam hoče li učitati CAM ili će dati poruku kodiran program. Onda ga terba ugasiti i ponovo upaliti. Problem je i što ponekad zna smrznuti cijelu sliku i onda se televizor sam ugasi i upali. Tu je i problem sa onim titlovima na BBC First, što nikome nije jasno. Pisao sam LG-u i proizvođaču CAM-a. Svi spojevi su novi kao i kabel. Moja sumnja sada ide na softwersku verziju CI slota. Ima tu dosta toga, ali u osnovi ovaj novi CAM, u koji se ne ubacuje kartica, preporučuje barem verziji CI+1.3. Meni je u TV CI+1. Nikakva softwerska nadogradnja ( frimware,service mode, usb) nije moguča. Meni jedino kad proradi, onda otvara sve kanale. I ja sam imao stari CAM sa karticom 3 g. i nikad problema sa LG TV-om koji nije ni bio smart TV. Interesanno je da kod matere na Vivaxu sve radi OK. Imam i novi LG koji ima CI+1.4 ( zadnja verzija) i kod njega sve radi, ali nisam ga toliko koristo. Zapeo sam riješiti ovo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:21.