![]() |
Evo novosti za sve vas koji slikate pokretne stvari ili osobe...
https://twitter.com/MaazMz/status/15...61cBM4S3A&s=19 |
šta, da mi slika kad stisnem tipku?
Ništa to ne znači, barba :D https://pbs.twimg.com/media/Ff0TJIoa...jpg&name=large "This may decrease picture quality." Ne moram niti komentirati :D |
1 privitaka
Citiraj:
To je samo po sebi na mobitelima praktički nemoguće. Upozorenje je tu reda radi, i kod drugih mobitela stvar funkcionira na isti način... Btw, stigao je i taj dan. OneUI 5 je tu, upravo skidam. Update je težak 2854Mb, a changelog je jako dug... |
evo, potražija sam taj goodlock app, ali ga ne nalazim, vjerojatno treba pričekati koji dan.
EDIT: radi samo na Android 13. Treba pričekati update. https://www.samnews24.com/2022/10/24...-app-features/ |
Citiraj:
No, postoji zamjena, zove se FineLock. Skineš ga sa Playstorea, a module (.apk) skidaš kroz njega... GoodLock je ionako ništa drugo nego (originalni Samsungov) launcher za sve te module koje koristiš... |
NiceLock, ne FineLock :D
|
1 privitaka
Citiraj:
|
za riješiti se reklama, preporučujem Blokadu.
Već godinama je imam, sudjelova sam i u developmentu, odlično funkcionira. |
Citiraj:
|
Imaš još koju aplikaciju za preporučiti?
|
Citiraj:
Ima toga još brdo, ja sam isproba manje više sve, ovo je ono što mi trenutno paše... :chears: Edit: evo link za Camera Assistant |
1 privitaka
Evo jedna kvalitetna u 18:20 danas.
S22Ultra ako ista, jest konzistentna :D |
Ništa bolje hmm, ni sa Camera asistentom?
|
Pa to sta brze okida ne znaci da bolje obradi, očito :D
|
Upravo mi sletio official android 13 na s22u, swipe za split screen mi je čudo :) sitnice a čovjeka vesele
|
I meni sletio, i zbrjekao mi S-Pen. Svako malo mi iskace notifikacija da se disconecta.
3/5 puta se nece uopce da spoji :facepalm: https://i.ibb.co/Zzpnc4v/Screenshot-...ir-command.jpg Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Meni niti jednom... Čudno...
EDIT Probao resetirati telefon jer sam dobio 2 tipke za fotografiranje u kameri... sad se neće uopće spojit na s pen... tak da nisi sam |
Meni se već desetak dana s pen neće povezati sa telefonom, a nisam dobio nikakav ažur (Note 10+). Poveže se i odmah javi prekinuto. S pen radi, ali bez zračnih naredbi. A i jedino sam koristio gumb na olovki za okidanje u kameri.
|
Ima netko da još nije dobio novi update?
|
Nesto mi se neda sada traziti po temi, pa da upitam...
Vec godinu i pol imam S21 5G i generalno sam dosta zadovoljan sa njim. Baterija mi u pravilu bez nekog heavy koristenja traje od jutra do kad krenem spavati i to mi je ok. Ono sto mi se desilo par puta je da mi nekad navecer baterija dodje do 15% gdje mi se pali onaj power save mod i da tih 15% iscuri u doslovno 20 minuta, tj. visestruko brze nego recimo prvih 15%. Evo sada mi je mobitel recimo na 91%, a skinuo sam ga sa punjaca u 6 jutros. Da li jos netko ima takav problem? |
Citiraj:
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Moji dojmovi zasad: mobitel radi osjetno glađe, sve animacije su fluidnije, neke poput one u galeriji kad brišeš sliku su čak ubrzane (što je dobra stvar IMO, jer je prije animacija trajala predugo), aplikacije koje nisu u ramu se brže pokreću, stand-by drain baterije je smanjen, FP senzor (kao što rekoh iznad) mi radi osjetno brže, prijelaz između aplikacija svajpanjem prsta preko gesture bara lijevo/desno (samo za one koji koriste geste) sad radi kako treba. Prije se događalo to da bi se aplikacija u koju prebacujem pojavila i onda na tren nestala pa se opet pojavila, kao da se rendala nanovo... Mislim da se mob manje grije, ali ne mogu reći sa sigurnošću. Performanse nisam testirao, kad budem postat ću rezultate, iako sumnjam da će biti neke značajne razlike. Najbitnije je da su realworld performanse poboljšane. Jedina stvar što mi smeta je to da kad povučem status bar dolje 2 puta, ne mogu postaviti 6 stupaca ikona već max 5. U A12 se moglo (pomoću Quick star modula) postaviti po želji, od 3 do 6, sad je 5 max... Sitnica na koju se treba naviknuti. Sve u svemu, A13 i OneUI 5 je za mene pun pogodak, mobitel sad radi onako kako se očekuje od jednog Ultra flagshipa IMO. |
Meni na S22 od updatea ni traga ni glasa.
|
Ja sa S20 FE 5G ovaj OneUI 5 mogu samo sanjati... :D
|
Citiraj:
|
|
1 privitaka
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Što se tiče animacija, kao što rekoh, nikad nisu bolje izgledale ni ljepše radile, nema trzanja ni kad izlazim iz kamere ili bilo koje druge aplikacije koju koristim... Doduše, što se tiče kamere - nisam ih ni prije imao na A12, ali ovo je sasvim drugi nivo. Mogu snimiti kratki screen record, da vidiš kako to izgleda kod mene, tj. ako su popravili framerate. Ako nisu, snimka će izgledati kao da je u 30fps :) Edit: vidim da su popravili screen record, napokon. Sad snima u 60fps, tako da izgleda pristojno - bolje nego prije... Uživo animacija izgleda još bolje jer je u 120fps. Inače, one 3 postavke za animacije u Developer settings su mi na default tj. 1x Snimak Citiraj:
|
2 privitaka
Btw, Expert RAW app je dobio update, dodali su Multiple Exposure mode i Astrophotography mode.
Postoji i opcija da se upali overlay za položaj zvijezda na nebu dok koristiš Astrophotography mod... :goood: Edit: Koga zanima, aplikacija radi na ovim modelima: S22, S21, S20, Note 20, Z3 i Z4 serija. |
Moj S22 mi ima csc EUX/-/EUX/CRO.
|
Citiraj:
Pretpostavljam da si kupio mob kod nekog providera, vjerojatno zato treba pričekati da oni odobre i izbace (tj. useru :D) update. Druga opcija je Odin, flashas original firmware u 10min, ako ti se da zajebavati s tim... |
jel Odin radi factory reset?
|
Citiraj:
Sa svakim firmwarwom, među ostalim fajlovima, dolaze i dva CSC fajla, "CSC" i "Home_CSC". Home_CSC zadržava sve postavke i korisničke fajlove dok CSC briše i nanovo instalira... |
Mob je dobiven od t-kome za produženje pretplate u 04/22. Nikuda mi se ne žuri pa se neću baćkati s Odinom.
|
Citiraj:
----------------------------------------------------------------- Evo datumi i lista modela koji će dobiti update na OneUi 5: October 2022 Galaxy S22 Galaxy S22+ Galaxy S22 Ultra November 2022 Galaxy Z Fold 4 Galaxy Z Flip 4 Galaxy Z Fold 3 Galaxy Z Flip 3 Galaxy S21 Galaxy S21+ Galaxy S21 Ultra Galaxy Note 20 Galaxy S20 Galaxy S20+ Galaxy S20 Ultra Galaxy Tab S8 Galaxy Tab S8+ Galaxy Tab S8 Ultra Galaxy Tab S7 Galaxy Tab S7+ Galaxy Quantum 3 Galaxy A53 5G Galaxy A33 5G December 2022 Galaxy Z Fold 2 Galaxy Z Flip 5G Galaxy Z Flip Galaxy S20 FE Galaxy Tab S7 FE/S7 FE 5G Galaxy Tab S6 Lite Galaxy A Quantum Galaxy A Quantum 2 Galaxy A52s 5G Galaxy A51 Galaxy A51 5G Galaxy A42 5G Galaxy A32 Galaxy Jump Galaxy Jump 2 January 2023 Galaxy Tab A8 Galaxy Tab A7 Lite Galaxy Tab Active 3 Galaxy Buddy 2 Galaxy Wide 6 Galaxy Wide 5 Galaxy Buddy Galaxy A23 Galaxy A13 Galaxy M12 Galaxy XCover 5 |
Fali S21FE...:D
|
Citiraj:
Vidim da fali i Note20 Ultra :fiju: |
Izašao je October Google play system update.
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:21. |