PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

coconut 31.07.2019. 09:31

Mob je zakrivljen i to se vidi iz aviona. Staviš na ravnu površinu i on se klacka. To je bilo prvo što su napravili u Elipsu.

U RI nema službenog Samsung servisa za mobitele.

android-split 31.07.2019. 10:41

Ako je tako onda zaboravi da ce proc. Ili šalji u ovlašteni da poprave pa ces zadrzat garanciju ili u ne ovlašteni (jeftinije) al garanciju nemaš.
https://preporucamo.com/popis-ovlast...oj/2018/07/30/

coconut 31.07.2019. 11:45

Mob je star 7 mjeseci. U Elipsu su joj rekli da je vjerojatno ekran pukao iznutra i da zato ne daje sliku. Po meni, više je vjerojatno da je pukao kabel između mbo i ekrana. Kako god okreneš, moraš ga rastaviti i promijeniti i kućište i ekran. Zna li netko koliki bi bili okvirni troškovi takvog rada kod ovlaštenog servisa i kod neovlaštenog?
Na oglasniku se polovni s garom nađu za 1.400kn.

kiki86 05.08.2019. 18:53

Pozdrav,
Dogovorio sam sa kingstonom zamjenu rama (lifetime jamstvo, isteklo nase u trgovini...) i traze da ga posaljem u njemacku u njihov ovlasteni servis. Zanima me samo preko koga da saljem? Hp ok? Il da idem preko glsa/dhla/nekog treceg?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

panasonic 05.08.2019. 21:59

Šalji preko HP, nisam proučavao ove druge ali mislim da su dosta skuplji.

RAUL 05.08.2019. 23:01

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3326736)
Pozdrav,
Dogovorio sam sa kingstonom zamjenu rama (lifetime jamstvo, isteklo nase u trgovini...) i traze da ga posaljem u njemacku u njihov ovlasteni servis. Zanima me samo preko koga da saljem? Hp ok? Il da idem preko glsa/dhla/nekog treceg?

HP preporuceno,tako da dobijes tracking number.

coconut 06.08.2019. 06:56

HPE je najjeftiniji.

kiki86 20.08.2019. 15:45

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3326736)
Pozdrav,

samo nadopuna na ovaj post. Poslao sam HR poštom rame do njihovog serivsa u njemackoj (oni su poslali mi adresu, ispalo me 120kn preporučeni paket). cca tjedan i pol kasnije paket je stigao do njih (začudo naši su unutar 2 dana to do njemačke dofurali aonda je 7 dana stajalo u njemackoj posti, bar po trackingu). Odmah isti dan šalju paket sa novim ramima prema meni. Više nisu imali ram koji sam ja gore poslao (2x hx424c12sb2k2/8 kit, znači 4x4gb rama) pa su mi ponudili isti ram samo 2x8 kit. Zamolio sam ih ako bi radije mogao dobiti hx432c16pb3a/8, pošto mi je isti na qvl memory listi za matičnu a ovaj koji nude nije, i oni su pristali bez problema, kažu da ga imaju na stanju i da odobravaju zamjenu. Nakon 4 dana ram stiže meni doma na vrata!

Ovaj post je više pohvala za hyperx i njihov rma servis. Prijavio sam ram na rma iako nisam imao računa(a i jamstvo u trgovini je bilo isteklo), više onako app, i odmah isti dan smo dogovorili slanje rama za njemačku.

:goood::goood:

maXonja 24.08.2019. 16:41

Jel ovo stvarno istina i vrijedi ili?

https://www.guru3d.com/news-story/ga...ree-years.html

https://www.google.com/amp/s/www.com...jahre/%3famp=1

borny 29.08.2019. 10:39

Vrijedi li u HR jamstvo na uređaje kupljene u inozemstvu?
Ovdje postoji ovlašteni servis, barem je naveden na stranici prodavača.

markotornic 29.08.2019. 13:32

Citiraj:

Autor borny (Post 3333190)

Da, trebalo bi ali s obzirom gdje se nalazimo :fiju:
https://europa.eu/youreurope/citizen...q/index_en.htm

Old Iggy 29.08.2019. 17:07

Citiraj:

Čuj se s njima, ne postoji obaveza.

Guls 05.09.2019. 07:47

Kupili smo TV prije malo više od dvije godine u Sancti, 2999kn.
TV je imao tvorničko jamstvo 2 god + Partum jamstvo 3 god.
TV je krepao i reklamirali smo ga.
Partum je javio da se popravak ne isplati i da će nam isporučiti novi uređaj, kad nađu neki sličnih karakteristika.

E sad, ja ne bi bio ja da me ne zanima da li se kod jamstva isporučuje uređaj istih karakteristika, ili cijena samog uređaja tu igra neku ulogu?
Jer, oni bi sad meni isporučili uređaj koji trenutno košta 2000kn nov, a platili smo ovaj 2999kn. A ja bi, kao pravi điber, da mi isporuče uređaj koji trenutno košta 2999kn (bolji veći jači).
Vjerujem da ja nemam pravo na to, ali bolje da pitam. Kaj vi velite?

coconut 05.09.2019. 07:56

Ako ti ponude isti TV, ti ga moraš prihvatiti. U svim drugim slučajevima, ti tu obvezu nemaš. To znači da sličan možeš, ali ne moraš prihvatiti. A možeš tražiti i povrat love (puni iznos!).
Prije bilo čega, bilo bi dobro da proučiš što piše u uvjetima jamstva Partuma.

Pupo 05.09.2019. 08:01

Pitanje je kakvu oni imaju obavezu, ovo nije jamstvo već dodatno osiguranje, i tu može biti da su prepisali ono s jamstva, a bome može pisati i sasvim nešto deseto.

Prouči to dodatno osiguranje odnosno uvjete kako kaže kokos :D pa vidi da li imaš uopće prostora za tvoj plan :)

Ag008 05.09.2019. 08:20

Da, kod osiguranja nikada ne dobivaš lovu već zamjenski po trzisnoj vrijednosti tada reklamiranog

Guls 05.09.2019. 08:25

Nađoh:

Vrijednost elektroničkog uređaja obuhvaćenog Protecto jamstvom je cijena novog uređaja ili uređaja jednake tehničke
vrijednosti na dan nastupanja štete ("Protecto vrijednost"). Vrijednost elektroničkog uređaja obuhvaćenog Protecto jamstvom
uvijek se odnosi na kupoprodajnu cijenu uređaja bez poreza na dodanu vrijednost i bez subvencija ili prigodnih popusta (potpore
primjerice proizvođača ili dobavljača, popusti i/ili akcije prodavatelja).

ali ipak

U slučaju potpune štete ili ekonomski neisplativog popravka, Korisnik će u zamjenu za stari neispravni uređaj dobiti novi
uređaj, koji će prema tehničkim specifikacijama biti najmanje jednak ili bolji u odnosu na stari uređaj. Ekonomska
neisplativost znači da troškovi popravka prelaze Protecto vrijednost. U slučaju raspoloživosti istovrijednih uređaja ne
može se isticati pravo na tehnički bolje uređaje niti u slučaju kada je njihova vrijednost manja od izvorne Protecto
vrijednosti;

Tako da ova moja ideja pada u vodu.

borny 05.09.2019. 10:27

Citiraj:

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3333380)
Čuj se s njima, ne postoji obaveza.

Kontaktirao sam direktno proizvođača (Audio Technica) u UK te jamstvo vrijedi unutar Europe, ali nije prenosivo na npr. SAD. Te situacije vode kao "grey import".
Ovlaštenis servis (KBZ Electronic, naveden na Sonus Art stranici) za HR mi nije znao odgovoriti, a nakon 3 maila nisu niti pokazali volju da pitaju direktno proizvođača nego su samo tupili da za provjeru moraju imati uređaj, s/n i račun.
Fw sam im mail proizvođača da imaju za informaciju ubuduće kad već sami ne znaju/ne žele pitati.

Old Iggy 05.09.2019. 15:10

Citiraj:

Autor borny (Post 3335124)
Kontaktirao sam direktno proizvođača (Audio Technica) u UK te jamstvo vrijedi unutar Europe, ali nije prenosivo na npr. SAD. Te situacije vode kao "grey import".
Ovlaštenis servis (KBZ Electronic, naveden na Sonus Art stranici) za HR mi nije znao odgovoriti, a nakon 3 maila nisu niti pokazali volju da pitaju direktno proizvođača nego su samo tupili da za provjeru moraju imati uređaj, s/n i račun.
Fw sam im mail proizvođača da imaju za informaciju ubuduće kad već sami ne znaju/ne žele pitati.

Problem je u tome što domaći servis zakonski ne mora prihvatiti jamstveni popravak, na to ga donekle može samo "primorati" proizvođač ako je tako definirano ugovorom, odnosno ako je proizvođač sklon snositi troškove.

Morpheous 23.09.2019. 14:00

Bok ljudi. Zanima me jedna stvar oko reklamacije s obzirom da uskoro jedan mob ide na servis. Ako servis ne bude mogao popraviti kvar i ponude isti mob, ali druge boje, da li moram prihvatiti takav uređaj ili ga mogu zakonski odbiti? Nije da mi život ovisi o tome, ali me zanima da li itko ima iskustva s ovime?

coconut 23.09.2019. 14:48

Načelno bi ga morao prihvatiti jer se radi o istom modelu.

Mommistake 23.09.2019. 15:04

Mislim da se ne možeš izvući s "boja mi ne odgovara", iskreno, ako se po svemu drugome radi o identičnom mobitelu.

buljo 23.09.2019. 15:08

Garancije, povrat novca, zamjena robe...

Mozes, boja je dovoljan razlog.
Imao sam identicnu situaciju i ponudjen mi je isti mob druge boje koji je momentalno odbijen i nikakvih dodatnih upita/problema nije bilo.

I nemojte brkat identican ALI druge boje. Identican je identican, kako po HWu tako i po boji.

Morpheous 23.09.2019. 15:15

Citiraj:

Autor buljo (Post 3339995)
Mozes, boja je dovoljan razlog.
Imao sam identicnu situaciju i ponudjen mi je isti mob druge boje koji je momentalno odbijen i nikakvih dodatnih upita/problema nije bilo.

I nemojte brkat identican ALI druge boje. Identican je identican, kako po HWu tako i po boji.

Hvala buljo, to sam i mislio jer boja također spada pod "specifikaciju uređaja" odnosno "tehničke karakteristike", a pod istom kategorijom se navodi i u cjenicima trgovina. Ovo pitam čisto iz razloga ako mi ponude nešto tipa zlatno, bijelo i slično što me bode u oči.

coconut 23.09.2019. 15:25

Ako bi išli gledati čisto teoretski, modeli različite boje nisu isti modeli. Ako pogledaš ime modela, u većini njih postoji slovo/oznaka za određenu boju. Različite boje - različite oznake. Teoretski, to nisu ISTI modeli. Ali to je već 'šiljenje'.

okarm 23.09.2019. 16:54

Naravno da nisu isti modeli, postoji part number, i ako on nije isti, to nisu isti uredjaji.

Morpheous 23.09.2019. 17:50

Citiraj:

Autor okarm (Post 3340035)
Naravno da nisu isti modeli, postoji part number, i ako on nije isti, to nisu isti uredjaji.

Budemo vidjeli pa javim dojmove za 2-3 tjedna kad odem reklamirati da potvrdimo tezu,osim naravno ako ga poprave umjesto da ga zamijene :-)

domy_os 02.10.2019. 00:26

Imam Protecto jamstvo na laptop i trebam zamijeniti ventilator jer krči. Je li moguće birati servis odakle ću naručiti novi ili oni odlučuju o tome? Ne ostaje mi se bez laptopa mjesec-dva. Ideja je da ga naručim od poznatog servisa i sam zamijenim.

FRipper 02.10.2019. 07:56

Ne smijes otvarati i sam popravljati ako je pod jamstvom.

Kvar prijavljujes protectu ako je proslo vise od 2godine od kupnje te oni dalje sve riješavaju.

Mommistake 02.10.2019. 08:53

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3342433)
Imam Protecto jamstvo na laptop i trebam zamijeniti ventilator jer krči. Je li moguće birati servis odakle ću naručiti novi ili oni odlučuju o tome? Ne ostaje mi se bez laptopa mjesec-dva. Ideja je da ga naručim od poznatog servisa i sam zamijenim.

A naručio ti od ovlaštenog ili ne, sam ne bi smio otvarati.

Jedino ako budeš pažljiv pa da ostane neprimjetno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:49.