![]() |
|
Prije 4 mj imao sam prometnu , nova Škoda Superb sport Line 2.0tdi dsg stara 7 mj , 38 000 km. Moja firma prvi vlasnik. Plaćena 49 000 eura sa popustom. Puna cijena 53400
Lik me pijan izgurao sa ceste , lupio u mene iza i bacio me u kanal i u ćupriju. Auto totalna šteta, ispucao sve zračne , meni i curi ništa skoro. Osiguranje ponudilo 24 000 i olupinu Za olupinu dobili 11 ponuda prije nego je i oglasena. Davali su 7 do 9000. Odbili osiguranje i ponudili 29 000 . Odbili opet i sad moramo na sud ako hoćemo nastaviti... Odvjetnik kaže da će trajati cca 5 godina ako krenemo u tuzbu. Opće oduševljenje u firmi 🤣 |
ljudi su danas opcenito postali nekoncentrirani u prometu. pjesaci, vozaci, biciklisti... nema pravila.
Danas u gorici mi pjesakinja mi izletila na crveno za nju, na zebru. zuji u mobitel i prelazi preko zebre. srecom vozio sam laganije jer se 50m nakon toga moram prestrojiti u desnu traku a ona je vec bila puna pa sam laganije dolazio da se mogu ubacit. da je ona 2-3 sekunde kasnije izasla ili da sam ja brze vozio pokupio bi ju. jer svi stoje na zebri ona kraj njih pred mene. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne znam ni sam. Pusiona svakako
Ako odlučimo na sud olupina navodno mora biti dostupna tj ne smijemo ju prodati a i tu će gubiti na vrijednosti kroz 5 godina... Začarani krug u kojem svakako pusimo. Ja bi ih natjerao da mi olupinu ni ne nude nego daju čisti novac . Nisam pametan Šef je rekao da sam odlučim ali da ako pristanem na ovo novi gledam do te ukupne cifre koju dobijemo tako da svakako ide downgrade 🤣 |
Citiraj:
auto totalka cca. 6 mjeseci star, s karambolom + osiguranje smo dobili cca 70% vrijednosti auta. slag na tortu je bio racun od cca. 100 eura za cuvanje olupine, direktno od Triglava, nakon kompletnog natezanja par mjeseci s isplatom i svim cuvanje olupine je kao trebalo bit besplatno, obzirom na kasko i dodatne usluge vuče blabla... sve u svemu velika smijurija je to bila, Triglav je od tad prekrizen, ne znam kak bi bilo da smo imali kasko u drugoj kuci, trenutno smo svi na Laqo, ali bez udesa ili ikakvih rjesavanja, a nek tak i ostane |
Citiraj:
Jer 3/4 biciklista su osobe bez vozačke dozvole i bez ikakvog znanja o ponašanju u prometu. |
Citiraj:
Imati vozačku dozvolu je kao i imati diplomu s fakulteta - nebitno. |
Citiraj:
Za ovo što opisuješ tu i u prethodnom postu dobivaš minimalno 6 kaznenih bodova i zatvor. 12 bodova je ban Dovoljan dokaz je snimka biciklista ili po prijavi bilo kakva snimka koju izvuku od video nadzora na mjestu na kojem se dogodilo. |
Stanite na bilo koje križanje 20 minuta. I brojite koliko auta napravi prekršaj, koliko biciklista, koliko skutera i motorista i koliko pješaka.
Vidjet će te da najviše prekršaja naprave pješaci, zatim biciklisti. Motorista ima manje u prometu, ali 95% njih se krivo prestrojava u križanju, a o brzini da ne pričamo. Dok automobila ima najviše, a prekršaj će napraviti maximalno do 5%. I sad kad sarkastično napišem kako se treba vozit na zadnje noge se dignu smetači u prometu, "Senfovci". |
Da da, senfovci. Vjerovat cu tvojoj sluzbenoj objektivnoj statistici. Prestani tipkat samo jos vise pokazujes koliki si mentol, nista bolji od tih vozaca bicikla iz primjera, dapace. Unatoc vozackoj dozvoli.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Naletio sam na ove u par navrata po gradu u zadnjih tjedan dana. Sa svakog semafora ful gas. Vidilo se da nece daleko, tragedija sto je zena nastradala usput :( Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Samo da je smetat po cesti. 😂 A Vi Senfovci, biciklisti i oni koji se tako osjećaju imate ovdje svoju temu. https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app |
Automobili
Citiraj:
Neki dan sam sam urlao na lika i ženu jer su s bebom u kolicima išli preko zebre na debelo crveno. Ono što me izbacilo iz takta je što niti u jednom trenutku nisu pogledali lijevo ili desno - samo idu a ja po cesti s biciklom ravno u njih. Lupam po zvonu a oni ne yebu živi silu. Križanje Praške i Tesline. Citiraj:
|
Da se vratimo na aute, ne znam sto da gledam, i trebao bih inspiraciju.
Ili SUVag, ili karavan, vjerojatno 1-5g staro gledam. Ono sto mi je zasad zapalo za oko: - Mazda CX-60 - Skoda Kodiaq - Skoda Superb combi Sto jos u okvirno tom spektru da bacim u usporedbu? |
Superb kombi naravno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovdje im je dosta da im netko pošalje video ili fotku na account koji imaju na društvenim mrežama i otvaraju slučaj i rješavaju ga instant na temelju toga. Jedna prijava je dovoljna. |
Citiraj:
Koje osiguranje? Kasko? |
Jaguaru dobro ide...
https://www.logicno.com/novac-posao-...-po-jedan.html |
Citiraj:
Za po gradu il po selu? |
Citiraj:
Selo i autocesta. Potrosnja mi nije bas bitna jer ne vozim puno (5-7k km godisnje). |
Gledaš tak veće modele zbog prostora, udobnosti, dizajna, nečeg trećeg?
Veći karavani su malo frka za parkirati po gradu, ali ak je selo i autoput onda nije frka. Pogledaj i Volvo V90, Passat, Mazda 6 Combi, ako hoces jeftinije ali manje aktualno tu je i Mondeo i Talisman |
Citiraj:
Kasko Croatia Kasko je želi preuzeti isplatu pošto je poznat krivac i treba se teretiti njegova polica... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Govorim ti jer ima puno bolji doseg od mazde. Službeno tipa 117km, neka je realno i 90 do 100, opet puno bolje od mazdinih realnih 40-50 (ako se dobro sjećam testova). |
Citiraj:
|
Hvala!
Jos napomena, trenutno imam mazdu 6 combi (2016, 2.5) i super sam zadovoljan, ali on ostaje u obitelji, i samo planiram dodati jos jedan (na razlicitim lokacijama, ne budu pokrivali iste zemlje..). Pa sad dal jos jednog karavana ili dodati suvaga, to je sad pitanje :) Idem malo vidjeti volvoe i rav4. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:13. |
|