![]() |
Citiraj:
Misliš da je hg-spotu ono bila politika iz dobrote za hrvate? :) Oni su samo probali igrati fer play po zakonu. Iz takve politike da je nema u zakonu nemaju koristi s poslovne strane, jer tom reklamom samo navuku one koji to žele iskorištavati namjerno. Zašto inspektorat? Zato jer se zakoni krše iako postoje. Zato jer će trgovac probati ispravni uređaj tumačiti bilo kakav po njegovom izboru. Za drugi uređaj moraju se usuglasiti obije strane. |
Neki ljudi zbilja imaju neobicne poglede na svijet, i pogotovo maloprodaju. Normalna je pojava da i trgovac i kupac zele svoju korist maksimizirati, samo je sramotno da kod nas trgovcu nije dosta da profitira jednom od kupca a to je kroz sam čin kupnje gdje zaradi na marži, nego još se želi i dodatno okorisiti kroz eventualnu reklamaciju. Dakle, da kupca ostavi na maltene dvostrukom gubitku a iz jedne kupovine i reklamacije. Obrazac ponašanja naših trgovaca je takav da postprodajna usluga je svedena samo na to da si trgovac zaradi još više. A tako je i sa hardovima sad, naravno da će vraćati novce kad je razlika u cijeni 2 ili 3 puta, a slučajno da je cijena harda pala dodatno za 2 ili 3 puta ne bi vratili novce nikako jer ne podnose zadiranje u svoj djep. Dakle, moto nasih vrlih trgovaca je zavuci ruku u Vaš, odnosno kupčev djep što je više puta moguce. Očito ovdje ima nekih koji rado to puštaju, neka im se uzima njihovo pa trgovac da živi od njega. Ja svoje ,teško stečeno, ne dam nikome.
|
osnovni problem po mom videnju je sto primjerice disk istog kapaciteta nije jednak onome koji je kupljen ranije, a to bi reklamacija morala rjesavat u slucaju zamjene uredaja.
jer sta ako povecamo malo proizvod i kazemo da smo kupili Mercedes A klasu 1.6 benzin za 230000kn, a kad se pokvari proizvodac ponudi u zamjenu Renault Clio 1.6, cak ima i vise mjesta i vise snage, ali je auto u pola jeftiniji. Je li to isto u redu? Po meni ne, zamjenjeni uređaj ukoliko popravak nije moguc MORA biti istovjetan uredaju koji ide na reklamaciju ukoliko to korisnik zeli, ukoliko ne, povrat para pa ti kupi Clio ako ti se svida usparat malo novaca (a da je tako, ne bi kupio Mercedesa na prvom mjestu) |
Ako pocnemo sa "car analogy" onda ode sve u k.... :). Bolje se zadrzat samo na hardware-u.
Bilo bi dobro cuti od pokretaca teme kako je na kraju zavrsilo tj. jel uzeo lovu i pomirio se s time sto moze kupit duplo manji HDD za tu lovu ili jos odlucuje :)? |
moze i hardware,
kupim 2600k i crkne, vrate mi 2600 jer po proizvodacu je proizvod isti po prodajnim speciikacijama. Onda dalje, Maticna ploca, neka Asus ROG bla bla, 2500kn, u isto vrijeme postoji ploca sa istim chipsetom za 1200kn. Mozemo i s olovkama ako se nekome vise dopada :) Nije vazno sto je pokretac napravio ili nije napravio, jer to mjenja kompletan ugovor o kupoprodaji, ukoliko obje strane prihvate zamjenu sve je u redu. Ducan dobije povrat diska i proda ga po X cijeni, a korisnik je prihvatio zamjenu pokvarenog diska za neki drugi uredaj. Zakon smatra da je to ucinjeno u obostranu korist u tom slucaju. |
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo. Kupio sam karticu na forumu (bugovom - od onda više ne kupujem tamo) i došla mi doma, ali ventovi nisu radili.. Kartica je bila stara par tjedana, s garom i svim. Odnesao sam ju u adm, oni preuzeli i rekli mi najsnije 7 dana. Prošlo je 7 dana, zovem, još ništa, prošlo je i 14 dana, i onda mi kažu da je reklamacija uspješno odrađena, čeka se kartica da stigne :S I tako sam dobio karticu tek nakon 3 tjedna.
|
Citiraj:
Kad im Microline odobri reklamaciju mogu ti dati drugu sa svog lagera, ako je imaju na lageru, ako nemaju čekat ćeš im Microline dostavi novu karticu. |
Kupio sam proc + maticnu u adm-a , ram i grafu u drugom ducanu..Isao isprobati i naravno nije uopce bootalo...Otisao u adm-ov servis decki mi odmah spojili komponente sa svojim RAM-om , utvrdili da je moj neispravan(koji nije kupljen u njihovom ducanu) i sve 5.Naplatili mi nisu nista..Moje iskustvo sa servisom +5 za sad ,a i decki u ducanu su ljubazni..
|
Citiraj:
Veliki :respekt: za Adm :) |
evo, ja sam jučer u 1 u noci naručio Lenovo z575 danas u 12 je stigao OES-om.
Sve super bez ikakvih problema preporučujem svima koji hocu kupiti informatičku opremu za jeftino. |
Ljudi zašto cijene idu konstantno gore? Pratio sam ADM 2 tjedna. Dignu cijenu svakih par dana po 10 do 40 kuna...
RAM, 300 kuna, 310, 320, 330 2500k, 1610kn, 1680 I ostale komponente isto... I ostale trgovine to rade sam primjetio. Jel to samo zbog Božića da cijene idu gore i hoće li se to opet smanjiti ili bude sve ostalo na toj cijeni? Glupo mi da jedan dan ovako cijena, drugi dan za par desetica gore... Dućan je inače super nemaš šta. Jedino me ovo živcira... |
Sad sam bas pogledao, ploca koju sam kupio prekjucer za 570kn danas 610kn.
|
To ti ja pričam. Sve komponente...
Gledam tu malo o trgovinama topice... Ajme katastrofa... Uzeo sam GTX 570 u Protis ili Portio, ne sječam se. Nisam je još isprobao, još je u kutiji već 3 tjedna. Što ako ne radi? Ima garanciju, jel to netko dužan onda zamjeniti/popraviti? Ili budem morao plačati nešto puno ako ne radi? Ispričavam se za off topic. ALi malo me ono, zaprepastilo sve ovo o Protis i Portio... Links i ADM djeluju za sada najbolji. ADM možda i zato diže cijene. Ali to im nije pametno kad mislim da Links ima najbolju kvalitetu i uslugu. ADM je imao cijene i ok usluga. |
Jako su male šanse da nova grafa dođe neispravna.
Ako ne radi možeš ju jedino poslati na servis i čekati da se riješi. Makar ne vidim razlog zašto nebi radila. |
tigerija & rendula
Vrijednost dolara raste pa se mijenjaju i cijene . Cijene hardvera su vezane uz vrijednost dolara . Ali to je OT rasprava (samo sam vam morao odgovoriti). |
jel ovo samo kod mene ovak izgleda ili??
ss cjenika znaci sve redom su mi ovolko snizene cijene, a kad napravim ponudu onda ju izradi po normalnim cijenama... WTF |
LoL, kad je 2500k bio 1400kn !? Sad je 1680.
|
Cijene jesu nešto niže ali za par kuna .
Čini mi se da imaju neke probleme sa stranicama. Kod mene je cijena za i2500k i dalje 1669.99 kn |
ma sad je i kod mene po starome... ali evo vidite i samo ss kak je izgledalo... a i pogledaj košaricu sa strane, koje komponente su unutra i koja cijena piše...
|
Nemoraš se sada hvaliti :-)
|
Citiraj:
|
Sto predstavljaju one prekrizene cijene u ADM-u? Cini mi se da ovako navode kupca da misli kako je cijena snizena, ali nije - cak i kad poskupi nesto, recimo sa 500 na 550kn, prekrizeno pise cijena od 570kn recimo. Nije li to obmanjivanje kupaca?
Cini mi se da je uvjek "snizeno" 2%. |
To je neki stalni popust na gotovinu koji imaju. Zanemari to i gotovo :).
|
Isto kao magazin RS ima -10% na sve komponente ako se ne varam. haha
|
Ajd da i ja napišem koju riječ ovdje :D
23.12. kupio Lenovo Z575, došao u dućan, pitao imaju li dotični laptop ovdje, u roku 10 minuta platio laptop, uzeo torbu i dodatno produljenje garancije na 2 godine (za 200kn). Ljubazni su, strpljivo su odgovarali na pitanja i teroriziranja od strane moje malenkosti te sam vrlo zadovoljan uslugom i cijenom :) Gotovo sav harver kupujem kod njih, nikad problema. Preporuke! |
Samo ne daj Bože da ideš nešto reklamirat ili tražit novce natrag uslijed reklamacije...ja sam ostavio desetke tisuće kuna tamo za sebe i druge, još dok su bili u onom podrumu...to njima ništa ne znači...
Najbolja mi je ova ekipa...došao sam, platio i za 10 minuta bio već vani sa svojom novom komponentom i onda dođu tu pisat hvalospjeve...vau to mora da je stvarno odličan dućan, danas se to stvarno rijetko viđa :hitthewal: |
Kakve to veze ima, ja sam im ostavio preko 200000kn, pa kaj to znaći... nemam problema ni s reklamacijama. Uvijek su ljubazni, ako ti ti ljubazan budu i oni bili...
a nekad i ti imaš loš dan, pa kaj, oprosti im se poneki zajeb ako se riješi sve kako spada |
@skyman - kupovao sam kod njih kod 3-4 godine svoj trenutni komp i to mi je prvo iskustvo s njima... bili su još na Ferenšćici u tom legendarnom podrumu, još sam im pomogao odnesti dvije kutije s matičnim pločama na "blagajnu" :D
Uglavnom, nakom mjesec dana krepala je memorija na tadašnjoj HD3850 i nosio sam im cijelo kućište (jer su ga oni sastavljali i bile su one naljepnice na njemu). Isti dan su me nazvali, rekli da je krepala grafa i da nemaju istu na lageru te su mi nudili HD4670 ili 8600GT. Rekao sam da želim HD4670 i gotovo, navečer sam otišao po kućište. Nadalje, nedavno mi je krepalo napajanje na monitoru, odnio monitor njima, rekli su da ne znaju kada će biti popravljen pošto ne ovisi to o njima. Isti dan kada im je stigao monitor s popravka nazvali su me da ga pokupim. Moram napomenuti da nisam nosio račun jer su mi ga bez problema isprintali iz njihove arhive. Frendu prošli tjedan krepao laptop koji smo išli tamo kupiti pred mjesec dana. Donijeli smo račun i laptop te rekli u čemu je problem. Nazvali su 2 dana kasnije i rekli da frend dođe pokupiti drugi laptop jer je ovaj imao nekakav kvar na matičnoj. Tako da ja imam povjerenja u njih i imam iskustva u trgovanju s njima. Većina ovdje veli da su OK i da su strpljivi i pošteni te istu stvar tvrdim i ja. Ako su prema tebi bili takvi kakvima ih predstavljaš a prema većini ostalih su ok - onda ne znam gdje bi mogao biti problem :fiju: |
neki dan uzeo jeftinu konfu, sve uredno stiglo overseasom, jedino su umjesto kingmaxa poslali kingston, al to nema uopće veze..
|
Ima veze, pogotovo ako su Kingmaxi skuplji.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A jos vise ima veze ako mu na racunu pise kingmax, a dobio je kingston, jer na taj nacin nema garanciju. |
Imam jedan zanimljiv problem, pa najprije da pitam tu, prije nego pošaljem mail ADM-u.
Prije 3 mjeseca sam kod njih uzeo slijedeći laptop: http://img823.imageshack.us/img823/3421/asusxp.jpg Laptop je bio namjenjen prije svega za starce pa tako ja nisam provodio baš previše vremena na njemu. Već je jednom bio na garanciji u ADM-u zbog problema oko wireless kartice, no to nije toliko bitno. Bitno je to da sam sada starcima formatirao disk, instalirao nove drivere i ono za čime prije nisam ni išao je slijedeće. U windowsima je naveden ovaj procesor: http://img845.imageshack.us/img845/968/prock.jpg I ova grafička: http://img836.imageshack.us/img836/7439/grafabe.jpg Što bi značilo da sam ja platio laptop sa jačim procom i grafom, a dobio ovo. E sad, da li je moguće da su windowsi to možda nekako krivo očitali (nemam pojma, lupetam pošto se smatram laikom)? Da ne šaljem bezveze njima laptop u zagreb a da onda ispadne da stvarno imam pravi laptop. Dodatno me zbunjuje što na samom laptopu imam "ispravne" naljepnice: http://img850.imageshack.us/img850/3640/proc2.jpg http://img94.imageshack.us/img94/703/grafa2e.jpg Bio bih zahvalan kad bi netko mogao reć neku pametnu o ovom slučaju. Možda netko sa sličnim iskustvom? Da im šaljem mail, i da li će mi uopće to priznati budući da sam "grešku" primjetio tek nakon tri mjeseca? |
Ako te software ne laže onda se radi o nedostatku i za njega prodavač odgovara unutar dvije godine.
Tvoja prava (po tvom izboru): Citiraj:
Edit: Kako ćeš postupiti ovisi o tome šta želiš... moj savjet je da im se obratiš pismeno dopisem s povratnicom. Evo i na šta se pozivaš (Zakon o obveznim odnosima): Citiraj:
|
Oče li ovaj čovjek dobiti neku medalju?
Pričamo o Alfa_R :) . |
probaj sa aidom pogledat o cem se tocno radi, ipak je malo detaljnija od device managera...
|
Hvala Alfa_R i darkydark
evo, pogledao sam sam sa Aidom i potvrdila je ono šta kaže i device manager http://img716.imageshack.us/img716/5958/cpu3y.jpg http://img705.imageshack.us/img705/3480/gpu3z.jpg izgleda da ću sad morat u borbu s njima... |
Izgled da su ti stavili sporiji procesor unutra, sto automatski znaci i drugu graficku s obzirom da je integrisana gfx u procesoru i odma je grafa losija.
|
Uđi u bios i pogledaj šta ti piše za model CPU-a
Softver ne mora biti točan, tako da provjeri u biosu. |
Da, i bios kaže da je unutra C-50 a ne E530 :/
Poslao sam im mail za početak pa da vidimo šta će reć... Najviše me brine to šta sam problem skužio tek tri mjeseca nakon kupovine, pa bi tu mogli radit probleme. Već sam im jednom slao laptop na garanciju jer je stigao sa western tipkovnicom bez naših znakova a to nigdje nije bilo naglašeno. To sam im slao 2 tjedna nakon kupovine i već su bili zauzeli stav "zašto se tek sad javljate, ajde dobro nek vam bude...". |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:00. |