![]() |
Imam jedno pitanje vezano uz 3D paket. Naime, imam sada Iskon.Duo (tel+3M/384k) i B.Net osnovni paket TV. Jedino sto taj osnovi paket ide preko koaxijalca pa mi radi i analog kablovska na jednom TV-u, a na drugom je njihov STB, koji su mi isporucili besplatno prije cca 1god. :D
Sada vidim da imaju 3D paket od kojih 220ak kuna u kojem je osnovni paket TV+8M/512k+tel. Moze li netko od korisnika pomoci? Zanima me stvarno iskustvo korisnika i par notornih cinjenica: - ako uzmem 3D, pretpostavljam da ce mi i dalje raditi TV preko STB-a; ali, hoce li mi ostati i analog TV (znam da su u razlicitom frekv. rangeu, ali svejedno)? ili cu mozda morati mijenjati i STB (sa koax na Ethernet, ako ide na modem/router)? - je li tih 8mbps stvarno radi ili je to nekakav best effort pa ako prodje - prodje? i kakva je kvaliteta veze? jer Iskon mi puca 4-5 puta tjedno, a nije do parice, za nju znamo da ne ide više od 6M/8k (losha parica) - mogu li ja uopće dobiti taj 3D 8mega preko koaxijalca ili bi morao na paricu? - je li to usluga sa javnom IP adresom ili nekakav NAT iz privatnog rangea (kao Vodatelova optika prije 4-5 godina; pitam, naravno, zbog BT-a :D)? - mogu li dobiti bridged mode na toj vezi ili je samo routing? skužio sam da se može i modem dobiti, ako se ne varam? - ciju opremu B.Net koristi? osim STB-a... Eto, rjesenje moje dileme iskreno ovisi o odgovorima na ova pitanja, a sumnjam da bi ih bas (sve?) dobio od Korisnicke... Pa ako netko zna... unaprijed hvala. |
Citiraj:
Citiraj:
- B.net je jedini koji je garantirao brzinu, sada ovim drastičnim povećanjem to više nije moguće ali ja mogu reći za sebe da imam uredno 22 Mbit a plaćam 24 tako da sam zadovoljan. Kvaliteta veze meni je odlična, nikad nikakvih sranja. Ali to bi morao provjeriti sa nekime tko živi gdje i ti -naravno da možeš dobiti 3D na coax, bnet niti nema parice. Inače preko coax kabla ide puno više mbita nego preko parice :D (i u teoriji i u praksi) - javna IP - može i bridge mode, uzmeš najjednostavniji modem koji nema mogućnosti rutanja i to je to. - cisco linksys, cisco scientific atlanta, thomson, motorola... Nadam se da sam pomogao. poz |
kaj da velim na ovo?
http://www.speedtest.net/result/844970221.png u početku mi je ping bio kojih 10ms, nikad preko 20ms, a sad oko 500?? ne kužim... i tako već oko mjesec dana, svaki put preko 500... isto tako kod mjerenja downloada, prije se popelo na 3.8 Mbps i tamo mrvicu variralo od 3,78-3,82 Mbps, a sad nonstop skače gore pa pada i uopće ne dobiva neku konstantnu brzinu... torrenti mi neidu preko 250 kBps , a uredno sam pratio sve one savjete na netu, postavljao statični ip, ograničavao upload, uključio enkripciju i tako to... imate kakve komentare, savjete? |
Citiraj:
|
24 mbit placam, isporuče 22-22.5 ja sretan.
|
Citiraj:
Smeta mi njihovo izmišljanje tople vode. Ako ja želim jeftiniji račun , moram sad potpisat ugovor na 2 god za uslugu koju koristim vec nekih 8 god. Najvjerovatnije ču ionako koristit još njihove usluge i dalje iako su redikuli ali uopče se o tome ne radi. Radi se o tome što je razlika u tom novom paketu jedino NAZIV. U to me uvjeravao taj njihov agent. A kad je več stvar samo u NAZIVU, onda su ga mogli automatski promjenit kad su več uveli taj 2D / 3D u svoj cijenik. Nego,zvučiš kao da ti to djeluje normalno jer svi nas hebu ovako ili onako... a zašto ja nebi njih...kako bi npr. bilo da ja uzmem taj ugovor i drmnem jednu tužbu tražeči nadoknadu štete od tih 100eur godišnje jer ja ubiti koristim taj njihov paket po cjeniku za 2 zasebne usluge ?? |
Citiraj:
I nije ti samo promjena u nazivu usluge, mjenja se štošta kao npr. brzina interneta i dobiješ recimo i FLAT telefon i neke dodatne programe.... i tako dalje, ovisi koji 2D ili 3D paket uzmeš. Ovo što se tiče tužbe ti nije moguće jer si ti postpisao prije već ugovor kojim su se oni osigurali :D Nema smisla toliko se uzrujavati oko toga i znaj da se ja potpuno slažem sa tobom da bi sve to skupa trebalo biti transparentnije, jasnije i jednostavnije. :chears: |
Citiraj:
Več sam rekao kako mi je njihov agent objasnio da je stvar samo u NAZIVU (što piše na računu) kad je htio pokazat koliko je u biti ta promjena za mene kao korisnika jednostavna. Kad kažeš da se mijenja štošta ispada kao neka prednost a ustvari je korak unazad. S 2D dobijam samo osnovni tv paket i opet mi treba prošitreni paket. Brzina neta bi ostala ista (razlika je upload / 512 vs 768 kbps) a nekakvi 3 D / telefon me ne zanima...( možda da imaju popust od 50% za invalide :D) I sad krajnja cijena nastranu, jednostavno ne vidim ikakvu prednost 2D paketa u odnosu na ono što sad plačam... A plačam nekakav 1D paket u koji spada net i TV. Ups, zar to nije 2D? Uglavnom evo račun od ovog mjeseca pa pogledaj :beer: http://i58.photobucket.com/albums/g2...h_f1f7ce71.jpg |
Citiraj:
Pa promjena i je jednostavna jer razlike nema osim u nazivu usluge, i naravno manjoj cijeni. Ovi paketi koje trenutno imate ostaju i ne mjenjaju se samo se "single" usluge (stare usluge prije uvođenja telefonije, odnosno net i catv) sad pokušavaju prebaciti na skupne pakete a to ne može bez novog ugovora :D Evo ovako otprilike po novom ugovoru bi bilo: 2D običan paket (osnovni paket tv + net 8 Mbit) = 170 kn (ovo je umjesto 1D neta i 1D catv po trenutnom važećem ugovoru od prije 8 godina) nadoplata na prošireni paket tv = 25 kn (ovo ostaje) nadoplata za još jedan stb = 25 kn (ovo isto ostaje) ------------------------------------------------------- ukupno 220 kn Tamo na računu se vidi da trenutno košta 290 kn :D Ušteda od 70 kn mjesečno za istu stvar koja se drugačije zove, jedino što se mora je potpisati novi ugovor na 18 mjeseci. Nema nikakve prednosti osim cijene, ali cijena je vrlo bitna, barem meni, ipak je to 840 kn godišnje (70 kn x 12 mjeseci):D B.net-u vaših 840 kn godišnje ne znači previše ali im jako puno znači to što ćete biti korisnik sljedećih 18 mjeseci. :chears: |
http://www.pingtest.net/result/18938279.png
danas opet predivno... nemrem nis normalno igrat, joj da skoro mi dode da odem na t-scum 10x skuplji i sporiji al bar nemaju problema svaki drugi dan |
http://www.speedtest.net/result/850850533.png
Sve valja ali stekaju torenti ,steka skype, steka jutub, promjenim lozinku nitko nije spojen i dzaba ... koji im je k... |
Taman razmisljam da uzmem 3D paket i procitam tonu postova sa ovakvim zaljenjem :(
Zivite li u neboderima sa puno korisnika b.neta/gusto naseljenom kvartu ili to nema nikakve veze sa ovim problemima ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja jučer došo kuč i neradi mi net ionako ruter kaže da je spojen, i ja resetiram ruter i proradi net bez da sam zvao službu za korisnike. |
Ja imam inače 3d paket i problemi sa internetom su mi počli kad sam dobio bezicni modem a u isto vrijeme su povecali brzine. Tako kad upalim pc treba sacekat dosta vremena da internet proradi i cesto brzina pada na 0 tako da sve steka. Dok u torrentima brzina probija granice i skida 1mb po sekundi.
Tko god misli prijeć na B.net ne namjervam ga sprječit jer je to firma na koju nisam nikad imao niti riječ prigovora, jedni eto ti problemi od nedavno ali smatram da ce se rjesit. |
bnet
Ovako to danas izgleda u Osijeku popodne
http://www.pingtest.net/result/19215879.png Bnet očito ima problema na mjestima gdje imaju velik broj korisnika. Prije nekih godinu dana kada je krenula cijela ova fama sa digitalnom tv, 2 mjeseca sam čekao da se se sredi ping premda je brzina gotovo svakog dana bila i više nego što je paket nudio ,ali je štekanje i igranje bilo gotovo nemoguće. E sad da li nakon ovog zadnjeg dizanja brzina još uvijek sredjuju parametre za mrežu, što rade....nemam blage veze, znam evo da je prije 5-6 dana net štekao u vražju mater. Ali po svemu sudeći na nekim mjestima imaju užasnu zagušenost. Mogli bi fino zarađene novce uložit u infrastrukturu pa nam ponudit optiku do kuće i povećat propusnost :goood: |
Da evo danas banana sa netom, download je shit a isto tako i ping. Kod mene je bar bilo sve 5 do ovog zadnjeg dizanja brzine... nadam se da ce rijesiti to.
|
Ja srecom nisam ima problema s torrentima, dok su Youtube i surfanje opcenito, ponekad znali zastekat (uz iskljucen bittorent naravno), i sve to tijekom ove akcije "dajmo im svima 8 Mbit" kroz ovih mjesec dana:banana:
|
Meni ništa ne šteka, isto živim u zgradi sa masu korisnika. Download torrenta mi bude i do 1 MB/s, ovisno o seederima, a upload oko 100 kb/s. Ni youtube također ne šteka.
|
Kako Bnet uz 3D Carnet pakete nudi jedino žićni modem za 300kn iz nekog razloga (navodno tehnički razlozi, iako se uz "običan" 3D paket može odmah uzeti i WLAN modem) trebao bi mi neki prijedlog WLAN routera koji bi radio s time.
Kako sam vidio na stranici, čini se da se modem (žićni) i router samo spoje kablom i router se konfigurira za PPTP. Jel to to? Oni na svojoj stranici imaju uputstva za spajanje routera Linksys WRT-54GC, Canyon CN-WF514 (i D-Link DI-604), ali morao bi prema tome ići bilo koji wlan router pošto oni prodaju "svog" za 420 kuna, a ima masu jeftinijih po dućanima, pa ako netko ima to tako složeno samo da mi potvrdi da to radi :) thx |
Meni net radi dobro, jedino ponekad zajebava youtube. Ali mi se to nekak cini da je do youtuba i razlicitih servera na kojima je video pohranjen.
Primijetio sam da neke otvara dobro, a neke tak sporo da je za popizdit. Ne znam kako vecina, ali ja imam bnetow wifi Thomson TWG850 Router i kad sam koristio wifi spajanje na net onda je net stalno stucao. Zovem korisnicku sluzbu i kazu ma racunalo vam predaleko od routera, ima previse zidova. Reko wtf komp u drugoj sobi i jedan zid izmedju. Promijenio dve wifi kartice i onda mi dopizdilo pa sam kupio Linksys wrt610n router, piknuo ga u shrotnetov router i da vidis wifija ne samo po cijelom stanu nego po cijelom ulazu (zgrada 3 kata) i jos mi i do parkinga di mi je auto dopire. Uglavnom kaj sam htio reci je ovo ako uzimate bnet (shrotnet) onda uzmite onaj najjeftiniji zicani modem u njihovom paketu i u njega piknite svoj wifi router ili stagod. |
Ljudi, trebam pomoć. Zanima me dali Bnet šalje digitalni signal preko kabelske? U zadnje vrijeme mi je jako loša slika jer su stari kablovi a i još su dva tv-a spojena preko splittera pa me zanima dali ima šanse da primim digitalni signal od njih. TV je panasonic 42x10 i ima mpeg2 tuner. Probo sam searchat programe na auto ali ne nade nista digitalno (možda ja ne znam kako da tražim)...
Znači koristi se obična bnet kabelska (nema neta ni telefona jer nije dostupno još)... :fala: |
Krivi topic. Ovo je DVB-T.
Anyway, nemam bnet, ali zar je tak teško nazvat i pitat. Tak i onak ćeš to morati ako dobiješ pozitivan odgovor. (iako mi za digitaliju smrdi ako ne nude net) |
Citiraj:
Ja priključim običan dvb-t prijemnik od 150 kn i lovi te kanale kao iz zraka. |
Ma problem ih je zvat jer na neku foru (njihova greska valjda) su prestali slat uplatnice pred dosta godina, tak da vec dugo gledamo osnovni paket za dzaba...da placam TV vec bi im se i zalio na kvalitetu analognog ;)
Nego, kako da ja nadem ta 4 digitalna? :) |
Kod mene bez DVB-C receivera nema digitalne, samo analogno... DVB-T je radio jedno kratko vrijeme pa su isključili.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ima li netko iskustva sa ovim w-lan modemima od b-neta?
Rekli su mi u bnetu da imaju u ponudi cisco epc2425 i neki thomson, zanima me isplati li se to uzeti, ili je bolja solucija uzeti odvojeno wlan router i spojiti na "obični" bnetov modem? Znači zanima me kakvi su ti bežični modemi sa switchem, pa ako ih netko ima neka podijeli iskustva? |
Citiraj:
Ako ti treba nešto naprednije onda ti je bolji izbor kupiti neki (skuplji, ne nešto za 300-400 kn jer je to isto kao i b.net-ov) zasebni router. :chears: |
Citiraj:
kao jedan od idiota koji se voli zabavljat time, mogu reć da su performanse očaj. Da, radi. Ne, ne radi preveć dobro. na kraju sam odjebo sve kupovne routere i sam si složio varijantu koja radi ko bubica. kupio compactflash na ide adapter, 4GB cf karticu, digao gore najnoviju IPCop router/firewall distru i radi ko bog. QoS koji radiš kak treba, tebi se klanjam ja. :care: |
Hvala na odgovorima
Meni netreba sad neka napredna tehnika, nego jednostavno modem, da mogu uštekat 2 kompjutera u switch, i laptop, pocket pc preko wlana, da sve radi normalno, da ne zeza previše. Znači koliko vidim po vašim odgovorima ti modemi su za tu namjenu skroz dovoljni Koji je od ta 2 bolji, da pitam da mi daju tog, meni Cisco ulijeva nekako više povjerenja? |
thompsoni su bolji. osjetno. kao čisti cable modem/voip baza su dobre atlante, al na router atlante se p.....m
|
torrenti
Jel se nekome možda još dešava da prilikom skidanja torrenta (kada torrent povuče max brzinu) sve stane na na 10-20 sekundi. Torrent se neskida, msn, i ostali programi vezani za net se pogase, i onda opet sve krene normalno...Nesjećam se da se to prije dešavalo u toj mjeri. Sada svaki put kada krenem nešto skidat kao da veza puca.
|
Citiraj:
|
Zanimaju me iskustva s Bnet-om a posebno ako netko ima optički net. Uzeo bi 1play2 optički net za 100 kuna pa me zanimaju iskustva.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.btnet.hr/1-play.aspx |
Citiraj:
|
Pozdrav ljudi. evo uzeo bi bnet u stanu u zagrebu. Stan je na Borovju, bnet ima povucene vodove po zgradi, uzeo bi 3D paket, pa me zaminaju vaša iskustva, mišljenja i dal da uzimam nekog drugog providera? Koja je razlika između kabelske i digitalne televizije? Dal se placa samo pretplata mjesecna ili i najami wlan routera?
hvala :chears: |
Čitam i ne vjerujem...od kad sam prije 2 godine rekao Hitler telekomu FUCK OFF! Samo smješak na licu imam, nikakvih problema sa torrentima, nikakvih problema sa jubitujom NIČIM! 2 puta je nestalo signala za sad, jednom oko Božića odmah prve godine , te sam dobio refound od kakvih 50 kn i ispriku , i drugi puta nakon grmljavine na kojih cca 24 sata. A o tome da oprema koju Bnet daje , a koju hitler telekom daje je neusporedivo.... Tcom - THOMPSON BULŠITH & KASDA BROTHERS dok, Bnet daje više manje kvalitetniju Cisco opremu..... Istina da živim u zgradi sa malo stanova, no stvarno NIKAKVIH problema , od mene samo i jedino pohvale! (Čak su i brzi što se kvarova tiće)
PS. Vlasnika sam 3d paketa sa ojaćanim tevejom i brzinom interpleta.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:08. |