PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Telemach (ex Tele2) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79622)

jopis 02.06.2014. 11:41

Citiraj:

Autor NeooS (Post 2605475)
Ako pošalješ zahtjev za raskidom ug.ugasi ti se broj skroz,tj pretplata. Imaš mogućnost podnijeti zahtjev za prijenos broja sa pretplate na bonove ili prijenos broja u drugu mrežu. Dakle, ne postoji direktna mogućnost,tj. neće ići na ovaj način kako si zamislio.

Ne postoji direktna mogućnost, ali postoji zaobilazna :D
Raskid ugovora-zahtjev za prijenos broja sa pretplate na bonove - za 2-3-5 dana od aktivacije istog broja na bonove - novi ugovor, tj prijelaz sa bonova na pretplatu:fiju:

Brko 02.06.2014. 11:45

Tako je. Treba prvo ubiti ugovornu obavezu, a onda dalje po željama (druga tarifa, novi ugovor, bonovi, druga mreža...).

aski 02.06.2014. 12:10

Ja cu danas u Tele 2 ici raskinuti ugovor, godinu dana prije isteka pa vam javim sto i kako, cisto da ljudi znaju. :)
Ici cu na bonbon, to je trenutno najisplativije, barem za mene :)

Valley7 02.06.2014. 13:37

Citiraj:

Autor NeooS (Post 2605475)
@Valley - što točno želiš? Raskid tipa gašenje broja, raskid tipa prelazak na bonove ili bi tražio prijenos broja u drugu mrežu.

Raskid ugovora i prelazak na bonove uz zadržavanje broja.

Inače mi je ugovor trebao trajati još 14 mjeseci. Uz tarifu imam i uređaj kojeg plaćam 50 kn mjesečno. Matematika kaže ovako: 50 puta 14 jednako 700.

U dva različita razgovora sa szk potvrdili su mi da je 700 kn okvirna cijena za uređaj i to ću jednokratno platiti po zadnjem računu.

Okej, lijepo ja danas odem na najbliže prodajno mjesto (jer mi je postalo jasno da neću niš obaviti na daljinu) i tamo izverglam sve o raskidu ugovora. Sve je bilo dobro dok se nije spomenuo preostali iznos za uređaj. Ja fino velim 700 kn, ali ženska me počela uvjeravati da je to ustvari 1300 kn.

Skoro me moždani udar strefio.

Pitam ja nju nek mi sa nečime dokaže da je u pravu, budući da je moja matematika sasvim jasna i dvaput potvrđena od szk. Ona veli da nema pojma odakle to meni, ali da njoj tih 1300 kn piše u sustavu. Malo zavirim preko pulta da vidim u kakav to "sustav" ona točno gleda i na ekranu je bilo nešto što je opasno sličilo na tele2 stranicu sa slikama uređaja i, naravno, njihovim redovnim cijenama. Zbogom pameti.

Krenem ja na licu mjesta zvati szk po treći put. Sve ispričam i tražim da još jednom potvrde je li tih 700 kn stvarno stoji. Naravno, i treći put se ovo pokazalo istinitim. Također mi rekoše da prodajna mjesta imaju svoju tehničku podršku i da se prodajna mjesta moraju obratiti njima u slučaju bilo kakvih problema.

Ali naravno, ženska se uopće nije obratila toj podršci nego je i dalje tupila sa teorijom o 1300 kn iz svojeg "sustava". Čak se i ljutila na mene. Vrhunac gluposti i neprofesionalizma.

Da skratim igrokaz, rekla sam joj da je službena informacija koju JA imam takva i takva, neka me pusti na miru sa svojim pričama i privede kraju raskid ugovora. Na tome je i ostalo. Potpisala sam zahtjev za migraciju sa pretplate na bonove (i dobro ga prije toga pročitala), pobrala novu sim karticu i smršavila za nekih 5 kila.

Nadam se da me na zadnjem računu neće dočekati nekakva šok terapija. Muka mi je više od svega ovoga, to je zadnji put u životu da se pretplaćujem na išta...

Na onom papiru piše da će mi deaktivirati pretplatu 10.6. Fakat predugo.

P.S. Ženska je također rekla da se navodno (svaki novi ili postojeći) ugovor može raskinuti bez ikakvih penala bilo kada, čak i nakon 30. 6. (uz otplatu preostale cijene za uređaj, ako je isti uzet). Je li to stvarno istina???

Brko 02.06.2014. 13:38

Tele2... Kako m je drago što m od njih otišao i nikad se ne vratio... :(

Valley7 02.06.2014. 14:16

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2605648)
Tele2... Kako m je drago što m od njih otišao i nikad se ne vratio... :(

Ma i ostali su gamad što se pretplate tiče..

No sada mi je samo bitno da ova trakavica prođe bez iznenadnih šok-troškova. Iskreno se nadam da je formula "mjesečna cijena uređaja puta preostali broj mjeseci" stvarno točna...

U suprotnom neću platiti niš, neka me gone po sudu.

Maloprije sam od szk tražila da mi pošalju službeni izračun preostale naknade za uređaj, da to imam crno na bijelo. Jer očito je da svaka neznalica može radit, primati plaću i ne odgovarati za (dez)informacije koje daje.

hrvoje29 02.06.2014. 14:16

Ma nek oni mene prebace na bonove jer necu smecu placati 10 kn iz principa! Pa cu ja lako prici na neko drugo smece od mreze kada mene bude volja!

Brko 02.06.2014. 14:19

Pa bonove ćeš plaćat 10% više. Nije da ćeš ostat netaknut.

Valley7 02.06.2014. 14:25

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2605692)
Pa bonove ćeš plaćat 10% više. Nije da ćeš ostat netaknut.

Zašto je uopće uvedena ta promjena??

coconut 02.06.2014. 14:27

Jer državi fali para pa im stavila nove namete jer oni imaju para. Naravno, telekomi nisu ludi da im daju svoju lovu, pa su povisili cijene korisnicima.

Brko 02.06.2014. 14:28

Zato što ministarstvo financija raspolaže sa praznom vrećom bez dna pa je odlučilo da nagazi davatelje usluga u mobilnoj telefoniji. A naši jadni napaćeni pošteni i na rubu ivice propasti telekomi su morali to iskazati prema nama.

Ironija u tome svemu je ovo pravo na mukte bail out sa skupih pretplata :D

Valley7 02.06.2014. 14:31

Citiraj:

Autor coconut (Post 2605700)
Jer državi fali para pa im stavila nove namete jer oni imaju para. Naravno, telekomi nisu ludi da im daju svoju lovu, pa su povisili cijene korisnicima.

A. Tako dakle.

Savjetujem glupoj državi da štampa svoje beskamatne pare umjesto da posuđuje tuđu lihvu koju će otplaćivati naši praunuci. :D

Ali to je neka druga tema...

Na pretplatu više nikad! :nono:

Brko 02.06.2014. 14:35

Zašto nikad na pretplatu? Nikad više robijanje na 24 mjeseca radi skupog mobitela. Bolje uzet izvana nešto ili na rate u dućanu.
Pretplati od 50-80kn niš ne fali, a ktome nema vremensku obavezu.

JozicA 02.06.2014. 14:41

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2605701)
Zato što ministarstvo financija raspolaže sa praznom vrećom bez dna pa je odlučilo da nagazi davatelje usluga u mobilnoj telefoniji. A naši jadni napaćeni pošteni i na rubu ivice propasti telekomi su morali to iskazati prema nama.

Ironija u tome svemu je ovo pravo na mukte bail out sa skupih pretplata :D

Pa se nebi cudio jos nekome porezu na telekomunikacijske usluge. Uzimati ce od tamo di ima, a telekomi su najlaksa meta trenutno, samo HAKOM uvede novu naknadu i to je to.

mod: nećemo o politici

Valley7 02.06.2014. 14:55

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2605710)
Zašto nikad na pretplatu? Nikad više robijanje na 24 mjeseca radi skupog mobitela. Bolje uzet izvana nešto ili na rate u dućanu.
Pretplati od 50-80kn niš ne fali, a ktome nema vremensku obavezu.

Kad su tek počeli dilati u HR imali su pretplatu koja se zvala 0 (nula). Tj. nula minimalne potrošnje, plaćalo se samo ono što je stvarno potrošeno.

Nemam pojma je li to još uvijek postoji. Najvjerojatnije ne. Razbahatili se kao i ostali. Same shit, different asshole.

I da, potpisujem, bolje uzet mob na kredit / rate. Čak i sa kamatama ispadne puno jeftinije nego pretplata.

Garro 02.06.2014. 15:26

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2605707)
Savjetujem glupoj državi da štampa svoje beskamatne pare umjesto da posuđuje tuđu lihvu koju će otplaćivati naši praunuci. :D

Ah, da, dobro poznati Topčider model. Puno dobrog je donio bivšoj državi, cijena štruce kruha se sa protokom vremena povećavala (bar u nominalnom iznosu) tako da je ujutro bila 7 milijardi dinara, a navečer 8 milijardi. :D

A sada malo računice. Hoću sebi kupiti iPhone 5S 16 gb. U pretplati koju sam uzeo cijena istog je 18 kn + 24 rate po 75 kn, dakle 1.818 kn.

Radi se o T-comovoj Obitelj XXL tarifi, gdje za 400 kn mjesečno četiri broja imaju neograničeno zvanje prema T-Com i T-mobile mrežama, neograničene SMS-ove, 5000 minuta prema drugim mrežama i 5gb flat internet. I to sve bez naknade za uspostavljanje poziva. Na to se dodaje po 5 kn radijske frekvencije i 10 kn harača, tako da na kraju ću plaćati 460 kn cijelu pjesmu. Znači, u 24 mjeseca ću dati minimalno 11.040 kn. Ako oduzmemo cijenu telefona, ispada da ću dati 9.222 kn samo za uslugu koju plaćam za 4 telefona, odnosno 96 kn mjesečno po priključku.

A sada da vidimo kako ćemo taj isti mob kupiti na Njuškalu. Cijena je 3.200 kn za novi vakumirani uređaj sa garancijom i računom (iako su cijene u prosjeku veće, uzeo sam najnižu dostupnu). Dakle, odjednom pljusnem 3.200 kn i sada moram pronaći za 7.840 za dvije godine i četiri priključka sličnu uslugu. Dakle, za 81,67 kn mjesečno moram imati besplatne pozive prema T-comu i T-mobileu, neograničene SMSove, 1.250 minuta prema drugim mrežama (5000 podijeljeno na četiri, iako jedan broj može potrošiti svih 5000 minuta ako ostali ne troše ništa bez ikakve dodatne naknade) i 5 Gb prometa po 4G brzini, ako se prekorači onda se smanjuje brzina i nema naknade.

Moje pitanje je: da li postoji takva ili usporediva ponuda kod drugih operatera?

aski 02.06.2014. 19:21

Evo ja svoje odradio bez previse natezanja. :)
Pitala me trebica jel imam opciju uredjaj, rekoh - ne. Sve sredjeno za par minuta i na kraju me pita zasto to radim. Odgovorih joj da idem u mrezu gdje su ljepse cure hahahah, koji burn :D

partwish 02.06.2014. 19:59

Citiraj:

Autor aski (Post 2605923)
Odgovorih joj da idem u mrezu gdje su ljepse cure hahahah, koji burn :D

Hahaha, kako mućko džubradski! :goood:

Valley7 02.06.2014. 21:49

Citiraj:

Autor partwish (Post 2605966)
Hahaha, kako mućko džubradski! :goood:

Fućka se njima za ovakve teen dosjetke, bitno je samo da plaća sjedne na kraju mjeseca. :)

NeooS 03.06.2014. 03:28

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2605646)
Ja fino velim 700 kn, ali ženska me počela uvjeravati da je to ustvari 1300 kn.

Skoro me moždani udar strefio.

Matematika ne laže :goood:

Citiraj:

Potpisala sam zahtjev za migraciju sa pretplate na bonove (i dobro ga prije toga pročitala), pobrala novu sim karticu i smršavila za nekih 5 kila.

....

Na onom papiru piše da će mi deaktivirati pretplatu 10.6. Fakat predugo.

Daj pogledaj da slučajno ne piše krajnji rok (datum) da je 10.6. Moglo bi bit ranije. U svakom slučaju znat ćeš kada nestane signal.

Citiraj:

P.S. Ženska je također rekla da se navodno (svaki novi ili postojeći) ugovor može raskinuti bez ikakvih penala bilo kada, čak i nakon 30. 6. (uz otplatu preostale cijene za uređaj, ako je isti uzet). Je li to stvarno istina???

Ako je u pitanju Tele2 ili Tmobile, obzirom da je odluka stupila na snagu od 1.6. svi novi korisnici na računu za 6.mj. dobiju i tih 10kn (sa PDVom), dakle oni ne mogu raskinut ugovor bez penala jer su potpisom pristali na sve od 1.6. Tako bi trebalo biti. Ako je bilo zaključno sa 31.5. potpisivanje ugovora onda postoji ta mogućnost.
Da li je ona u pravu ili ne, zaključi sama, jer pitanje je što je ona mislila kada ti je to rekla.

Ono što je nekad ljudima neshvatljivo je da su pretplata (bez ugovora) i pretplata sa ugovorom (u slučaju kupnje mobitela ili drugih pogodnosti) dva različita pojma. I misle ako im istekne ugovor da je istekla i pretplata, da je više nema.

nixass 03.06.2014. 06:37

"opcija mobitel" podrazumijeva samo slucajeve kad se uz pretplatu placa neka mjesecna cifra i za mobitel? ja sam kod potpisivanja ugovora dobio popust na mobitel (sa 2400kn na 1800kn), platio amexom na par rata i gotovo.. uz pretplatu nemam nikakvog dodatnog troska u vidu placanja neke dodatne naknade za mobitel pa pretpostavljam da mi nece nista zaracunat?
imam li pravo na besplatno dekodiranje tog mobitela kad i ako se odlucim za prekid pretplate?

Valley7 03.06.2014. 07:56

Citiraj:

Autor NeooS (Post 2606350)
:goood: pogledaj da slučajno ne piše krajnji rok (datum) da je 10.6. Moglo bi bit ranije. U svakom slučaju znat ćeš kada nestane signal.

Puh.. Već jutros me iskopčalo. Isprobavam sim kojeg su mi jučer dali na prodajnom mjestu - ne radi. Zovem szk - uvjeravaju me da novi sim radi. Ja opet uzvratim da ne radi. Povuci potegni. Tip me na kraju upita serijski broj sim karte i vidi čuda - razlikuje se od njihovog.

Ukratko: na osnovu mojih ranijih upita automatski su poslali poštom svoj sim. I moram sad čekati da to stigne jer ne postoji mogućnost da mi aktiviraju ovaj sim sa prodajnog mjesta.

Imam osjećaj da ću biti mjesec dana bez broja. :D

Brko 03.06.2014. 08:16

Citiraj:

Autor nixass (Post 2606360)
"opcija mobitel" podrazumijeva samo slucajeve kad se uz pretplatu placa neka mjesecna cifra i za mobitel? ja sam kod potpisivanja ugovora dobio popust na mobitel (sa 2400kn na 1800kn), platio amexom na par rata i gotovo.. uz pretplatu nemam nikakvog dodatnog troska u vidu placanja neke dodatne naknade za mobitel pa pretpostavljam da mi nece nista zaracunat?
imam li pravo na besplatno dekodiranje tog mobitela kad i ako se odlucim za prekid pretplate?

Moraju ti dati kod za otključavanje mobitela, ali ih moraš tražiti.
Na email im pošalji fotku računa i garancije, da se vidi i imei i to je to.
Tako su meni riješili nokiju 6303c. Čekao sam cca tjedan dana, poslali upute u pdfu i taj kod.

RAUL 03.06.2014. 08:24

Cujem da se vrti na TV neka nova Revolucija 3GB neta, 1500 min prema svima,,neogranicen sms prema svima i neograniceni pozivi u Tele2 za 100 krznasa ali na njihovoj strani ne nalazim nista o tome.

Router 03.06.2014. 09:08

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2606386)
Cujem da se vrti na TV neka nova Revolucija 3GB neta, 1500 min prema svima,,neogranicen sms prema svima i neograniceni pozivi u Tele2 za 100 krznasa ali na njihovoj strani ne nalazim nista o tome.

Vidio sinoc istu reklamu, pisalo je i da je dostupna do 30.6.

RAUL 03.06.2014. 09:13

Steta sto nigdje na netu nema nista o tome....

Xenon 03.06.2014. 10:09

i ja se hoću prebacit na novu revoluciju

prvih godinu dana je 100 kn sa 3gb nakon toga 150 kn 1GB

mod: koristiti edit/multiquote

RAUL 03.06.2014. 11:13

Znaci zajeb je pisan malim slovima:D

Forace 03.06.2014. 15:08

Da ... ali reklamira se kao bez ugovorne obveze... jel to onda znači da nakon godinu dana možemo nešt drugo birat ak nam se svidi? I jel to pretplata ili bonovi?

NeooS 03.06.2014. 15:19

Da, možeš kasnije birati što god hoćeš.. to je pretplata, nisu bonovi. Pretplata bez ugovora tako da moš i nakon tjedan dana prelaska na pretplatu ići gdje god hoćeš, a možeš i kad prođe tih godinu dana.

Forace 03.06.2014. 15:48

Da, sad sam pročitao sve uvjete.

Ak koga zanima:
http://www.tele2.hr/podrska-korisnic...a/opci-uvjeti/
u cjeniku je to stranica 24, a imaju i uvjeti korištenja tarife revolucija u promo razdoblju :D.

Izgleda tarifa čist ok :D.

Mar 03.06.2014. 16:23

Danas otkazah ugovor (revolucija 190), iako je uređaj kupljen na pretplatu, ali nije na opciju uređaj.
Može se prebaciti broj na bonove (zadržava se broj), ili ukinuti broj u potpunosti.

Ja sam prebacija na bonove, pa ću vidit kasnije na kojeg operatera ću otići.

coconut 03.06.2014. 16:40

Možeš ti prebaciti broj i na drugog operatera i to odmah tj. ne smiju ti ukinuti broj zbog prebačaja drugome.

hrvoje29 03.06.2014. 16:45

Citiraj:

Autor coconut (Post 2606749)
Možeš ti prebaciti broj i na drugog operatera i to odmah tj. ne smiju ti ukinuti broj zbog prebačaja drugome.

Super, nisam to zna!

coconut 03.06.2014. 17:24

Pogledaj nekoliko zadnjih stranica na temi 'Kojeg operatera odabrati...' Tamo ti je sve objašnjeno.
http://forum.pcekspert.com/showthrea...201522&page=30

Valley7 03.06.2014. 22:10

Koliko treba čekati da novi sim dođe poštom kod prebacivanja na bon?

I zakaj oni meni ne žele aktivirati sim kojeg su mi dali na prodajnom mjestu?

NeooS 03.06.2014. 23:23

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2606909)
Koliko treba čekati da novi sim dođe poštom kod prebacivanja na bon?

I zakaj oni meni ne žele aktivirati sim kojeg su mi dali na prodajnom mjestu?

Čini mi se da si bila rekla da si poslala zahtjev emailom za prijelaz na bonove, a kasnije si tek išla u Tele2. Vjerojatno su ti već ranije odradili zahtjev poslan emailom i aktivirali SIM te ga poslali kući. Pa ti je bolje sad pričekati da ti ta kartica stigne.
A koliko može poštom stizati, 2,3 dana :D

FitzTN 04.06.2014. 08:06

Kolik vidim, ova "nova" revolucija je za one na bonovima i za nove tele2 korisnike. Ja ne mogu dobiti popust ako sam već na revoluciji :(. Ajmo, HT, daj mi ovo što sad imam u Tele2 za 150kn i odmah potpisujem :D

Garro 04.06.2014. 08:12

Pa Tcom ima onu promociju plana za surfanje L sa flat opcijom za 87,5 kn;)

Mar 04.06.2014. 11:34

Vezano za novu revoluciju, ženska je bila jučer i prišla sa stare na novu bez problema tako da se raspitaj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:14.