![]() |
Citiraj:
|
koji ruter daju za iskon.duo carnet sada?
|
Ma tko zna...
Curi su za IskonTRIO dali SpeedTouch, a meni će doć SIemens za istu uslugu. Nazovi 0800 1000 i pitaj. |
dobit će siemens
|
Iskon je organizirao akciju uz koju se za sklapanje Iskon.Duo ugovora dobijaju nagrade. Ali ima par začkoljica (famozni catch 22):
1. nagrade važe isključivo za pravne osobe 2. nagrade važe isključivo za NOVE korisnike usluge Nagrade za 24mj. ugovor su hard disk PQI H550 320Gb za sklapanje Iskon.Duo flat ugovora, a Mio Moov 300M (t-scumovci, zvuči vam poznato?) za Biz.Net ugovor. Iskreno, mislim da to nije u redu jer ima firmi kojoj je Duo ugovor istekao i koji svaki čas mogu odjaviti uslugu. Umjesto da ponude nagrade i za produžavanje ugovora, oni ih nude samo za nove korisnike. Isto tako, to nije pravedno prema privatnim korisnicima. Šta oni ne plaćaju račune? Najljepše od svega je činjenica da su u Iskonu toliko kilavi da na njihovom webu o toj akciji možete naći samo jedan minijaturni banner, koji nije čak ni link, koji se nalazi na stranicama za poslovne korisnike i nigdje nije navedeno o kojim se uređajima radi. |
pa vjerovatno jer je akcija za poslovne korisnike.
Ali to znaci da se krece i da ce valjda biti necega i za privatne. |
Čisto sumnjam jer su u Iskonu totalno kilavi kad je u pitanju posao.
Frendu je istekao ugovor u firmi, pa čekam da mu se jave i kažu šta nude za produženje ako već ova akcija važi samo za nove korisnike. Inače, ugovor mu je istekao prije 1,5-2g. Nikad se nitko nije potrudio da ga nazove i ponudi nešto za produženje ili da ga bar podsjeti na tu činjenicu. Kad je on zvao, neka šefica (nakon jedno 15 prespajanja jer nitko nema ovlasti za odobravanje popusta) mu je nudila 1h mjesečno gratis u lokalnoj mreži za 18mj ugovor. Izračunao je da mu je oko 8kn/mj (impulsi + uspostava poziva!) pa ih je odbio. |
nazalost da, ako si mala/srednja firma koja nema svog KAM-a, nitko se ne brine za tebe.
|
Prijatelj dobio 'akcijsku' ponudu za produženje. Za produženje Iskon.Duo ugovora na 2g. možete dobiti:
1. mjesečno 100 minuta besplatnih razgovora u lokalnoj mreži ili 2. 410kn+pdv jednokratnog popusta Frend je uzeo kalkulator i napravio računicu: 1. 100 x 1 min + 100 x uspostava poziva = 100 x 0,2kn* + 100 x 0,07kn* = 20kn + 7kn = 27kn/mj. Na njegovu potrošnju od 500kn/mj, to je cca. 5% popusta. 2. 410+pdv = 504,3kn/24mj = 21kn/mj tj. 4% popusta * - obzirom da su im stranice sa cijenama tel. poziva za tvrtke već danima u outu (imaju li oni webmastera?), uzete su cijene za privatne korisnike koje su vjerojatno nešto više od onih za pravne osobe što indirektno znači da su popusti još manji. Iskon se stvarno raspištoljio s popustima. :hitthewal: Da nije smiješno bilo bi tragično. Frend ih je žestoko popljuvao i ohebo te rekao da mu se jave kad budu imali ozbiljniju ponudu, a ne ovu tragikomediju od akcije. Vjerojatno mu se nikada neće javiti. Za razliku od njega, mnogi neće uzeti kalkulator nego će se povesti velikim brojkama i potpisati produženje. |
Hehe, tek sam potpisao ugovor na 24mj, a već mogu početi tražiti drugog ISP-a:D
Inače, bio sam "spojen" na Iskon od ponedjeljka (3.5) u 13h. Međutim, sve je proradilo tek jučer nakon 200 poziva i moljakanja da dođu pogledati u čemu je problem. Istina. t-comovi "tehničari" su većim dijelom krivi za to, ali u SZK su mi valjda 15 puta rekli "proslijedit ćemo to tehničkoj službi". Ako imate kakav problem tehničke prirode, jednostavnije je nazvati 062 101010 (cijena poziva kao svaki drugi broj u nacionalnoj mreži) i direktno ih tlačiti jer očito ne komuniciraju sa ovima iz SZK. EDIT: upravo provjerio brzinu na Speed Testu, DL 5.4mb, UL 510kb, i to sa uključenim tv-om ako nekoga zanima. |
Citiraj:
|
LOL, pa pričao sam ja i s njima u par navrata, Rekli su "javit ćemo se tokom dana" i ništa:nono:
Sad sve radi, samo... Ne znam, nekad loada stranice cijelu vječnost, pa ugasim TV (tj. STB) i odmah loada. Zar je moguće da mu telka smeta da otvara stranice? Jer nije to samo PCE npr., koju god otvorim traje 3 dana:fuming: SpeedTest mi daje normalnu brzinu, pa ne kužim caku... |
ja imam par pitanja vezana uz ovu uslugu, a možda će vam se i neka činit glupava, al šta ću kad ne znam, lol
dakle, prvo da objasnim situaciju, za mjesec dana se selim u novi stan u kojem ću bit sljedeću godinu do ljeta, možda. i sad mi treba naravano net i tv. i iskon duo (net+tv) mi se čini idealno riješenje al neke stvari mi nisu jasne. u stanu nemam telefon (odjavljen je) niti TV....i da li onda mogu uzet duo, ili moram trio? mislim, telefon ne koristim kad imam mob. tamo na iskonovim stranicama piše da je u mjesečnu pretplatu uključen najma modem i tv prijamnika, e sad kad kažu tv prijamnik jel to samo neki reciever ili ono baš tv, lol. |
Prijemnik misle na set box
|
Možeš uzet duo zašto nebi mogao. Postoji usluga duo (net+tv).
evo link: http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_duo/internet_tv |
Ljudi trebao ih malu pomoć. Znači useljavam se u unajmljen stan u zgu. Priključak i veza su bili na tcom prije i sada bih uzeo iskon zbog manje cijene i zbog toga jer se može samo internet bez telefona uzeti.
Dajte mi recite koliko se mora čekati da dostave modem (ili mogu ga sam uzeti) i da me uključe u svoju mrežu. Također kako to ide s unajmljenim stanom. Moram dati podatke vlasnika stana tamo ili dam vlasniku da to rješava? hvala unaprijed |
Citiraj:
nakon toga sam čekao dva tjedna. nazvali me da li mogu taj dan doć i kada. došao čiča i za 15min sve spojio. savjet: riješi sa vlasnikom tu postojeću tel. liniju ako je još uvijek aktivna. da ti ne bi natovario da ti moraš plaćati ili te napao nakon 2 mj. zašto ne plaćaš!! |
Citiraj:
vlasnik stana nema apsolutno nikakve veze s tim. ej, jesu li tebi instalirali novu liniju? ono šta obećaju u roku od 45 dana provest i instalirat? i tebi su dopli za 2 tjedna? |
Citiraj:
vlasnik stana je i vlasnik telefonske linije, a bez njegovog potpisa i osobnih podataka nema prebacivanja linije sa t-coma na iskon. AFAIK rok za uvođenje je 30 dana (više ako uvodiš novu liniju vjerujem), a modem se dobiva u najam ;) |
Postoji mpgućnost da vlasnik stana 'prenese' liniju na tebe. On ostaje vlasnik linije, ali računi idu na tvoje ime. Nakon toga ti potpisuješ razne ugovore sa ISP-ovima. To se mora napraviti u t-comu.
Pretpostavljam da si student i tada bi ti najbolje došao Iskonov CARNet.Duo gdje za 100kn dobiješ tf i flat net. |
telefon mi netreba pošto sve obavljam mobitelom. Treba mi samo internet.
CARnet mi nije baš zanimljiv jer sam vidio da dosta ljudi ima problema u večernjim satima i uz sve to ima problema s downloadom s torrenta i slično. Našao sam iskon adsl 3mbita, flat, za 130kn, to mi je ok cijena. Vlasnik mi je rekao da mogu ići na bilo kojeg operatera kojeg hoću. Dogovoreno je s vlasnikom da on meni šalje račune i ja plaćam. Ne moram se s tim zamarati. Znači rok je 30 dana za uvođenje neta? |
Citiraj:
Imam preko carneta spojeno 5 kompova. Nikakvih problema Promet DL: svibanj: 120070 MB lipanj: 78656 MB srpanj: 209217MB kolovoz (do danas): 75078MB Sve 5 :beer: |
:hitthewal:
čovjek je već bio napisao da mu ne treba telefon. t-com liniju neka vlasnik sam plaća ili neka je ukine ili zamrzne. da to ne bi tebi natovario ako ti ne treba (a ne treba ti ako ćeš uzimati iskon). a ti uzmi lijepo iskon.carnet, uštedi nešto kuna i surfaj bezbrižno. ja imam već preko pola godine iskon.trio carnet i nisam primjetio nikakva usporavanja iako dosta skidam :fiju: ja sam useljavao u novi stan u kojem nikada prije nije bilo telefona. došao tip iz iskona nakon dva tjedna, nešto je mrdao u kutiji u stubištu, spojio sve u stanu, isprobao i otišao... :chears: |
Citiraj:
ili mora uvesti novu... ili mora prenijeti postojeću... i da, samo usput. DUO.Carnet je u bridge modu, a DUO tj. Iskon.ADSL (koji on želi uzeti) je u routing modu. Možda se ne čini kao velika stvar, ali recimo spajanje na internet preko mobitela nije moguce u tom slucaju (HTC, iPhone...itd) |
Citiraj:
|
Citiraj:
inače, ja nisam vlasnik stana i nitko me iz iskona nije pitao tko je vlasnik niti su spominjali telefonsku liniju |
to mi je jakoooooo čudno...
znači ja mogu svojem susjedu "uvesti" tel. liniju, bez da njega itko išta pita? vjerojatno je potrebna suglasnost vlasnika stana...ugovor o najmu stana, ili nešto slično tome |
Citiraj:
"buniš čovjeka bez veze" Iza duo carnet modema u bridge modu stavi drugi router (kupi ga na hr.ponuda ... za 50kn) i spaja se sa više kompova i svim ostalim (mobi, laptop ..) |
Citiraj:
Znači ako sam dobro shvatio. Ja moram imati priključak, al ne moram ga plaćati ako ne želim. To vlasnik može zamrznuti i ja uredno mogu uzeti iskon adsl? Koja je razlika između bridge i routing moda? To je u onom spajanju na net? I što da ja sad na kraju napravim. Dogovorim se s vlasnikom i pošaljem zahtjev u Iskon? I to je to? |
Citiraj:
btw. wlan router za 50kn?:) uostalom, zašto imati dva routera?meni to ne bi bila opcija. Citiraj:
Znači - ako je u tom stanu trenutno T-com linija, onda se trebaš sa vlasnikom dogovoriti da bi prebacio na Iskon. Nazoveš 0800 1000 i objasniš im. Dobiti ćeš dokumentaciju koju će vlasnik linije trebati potpisati. U tom slučaju će se postojeća T-com pretplata prekinuti i sa T-comom više nemaš ništa. Postojeći tel. broj će se izgubiti. -ako u tom stanu trenutno nema T-com linije, onda treba uvesti novu. Nazovi 0800 1000 i neka ti konkretno objasne proceduru. Postoji mogućnost da će ti trebati suglasnost/potpis vlasnika stana ili ugovor o najmu. Srećom broj je besplatan pa ih možeš pitati sve što te zanima. Svakako nam javi što si riješio i što su ti rekli ;) Ono što ti možda neće znati odgovoriti BRIDGE mod -tvoje računalo je spojeno na modem ali taj modem nije spojen na internet. Potrebno se iz Windowsa spojiti na internet koristeći pppoe konekciju (My Computer > Network connections > Create new connection) kako bi računalo imalo pristup internetu. Većina mobilnih uređaja nema takvu mogućnost i jedino što mogu je spojiti se na modem bežično, ali nemaju pristup internetu jer ne mogu ostvariti pppoe konekciju... ROUTING mod -tvoj modem je spojen na internet, a tvoji uređaji (računala, mobiteli...), koji su spijeni na modem automatski imaju pristup internetu. (jer je već modem spojen na internet) Ako ti je to bitno, uzmi radije Iskon.ADSL za 130kn kao što si rekao i bez brige si (bez podešavanja drugog routera, brige ako skidaš torrente i instaliranje dodatnog programa da proba to "sakriti" tipa PeerBlock, bez potencijalnog smanjenja brzine interneta vikendima/u večernjim satima, većeg pinga, čestih ispada) |
Citiraj:
2. Ne znam niti jeda router (koji dobiješ od davaoca usluge) koji ima malo naprednije opcije (QoS, UPnP, Port Forward, DDNS, statistike, ...). Ili je zaključan djelomično ili u potpunosti. Meni je to uvijek tako od prvog Ericssonovog ADSL modema do danas) |
Citiraj:
Wlan routera imam par u ormaru, tak da mi to ne treba. Ok, hvala i svakako ću se javiti što sam riješio. |
Citiraj:
2. oba uređaja koja daje Iskon imaju sve gorenavedeno. Pričamo o ST780 i SX763, imao sam oba. |
Citiraj:
Ne bi mi vjerovao ja se spajam na carnet istovremeno na dva računala.Oba su spojena na router Thompson ST780i. Radi wireless i žično. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da nije u router modu ne bi mogao spajiti više od 1 kompa istovremeno. Dakle, on JE u router modu.
|
Citiraj:
Ako je ovo drugo, zanima me kako jer i ja imam carnet pa ne mogu namjestit da radi u router modeu. |
Citiraj:
Citiraj:
:D **be lud zbunjenog. Moguće je imati router u bridge modeu i više bridge pppoe konekcija na Carnet (čak i sa istim podacima, isprobano!) Primjer, jedan komp spojen žicom > pppoe na Carnet drugi komp spojen wlessom > ista stvar pppoe na Carnet. Scenarije sa više kompova nisam isprobavao jer ih nemam toliko :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:51. |