![]() |
Panasonic FT3 mi polako pokazuje znakove da bi mogao u vječna lovišta, pa tražim neki podvodni fotić. Nisam već dugo pratio tržište, a ovog sam morao uzeti na brzinu pa sam samo uzeo onaj koji je u najviše reviewa završio prvi :lol2:
Budžet je max 2000 kn, a veliki plus aparatu je ako ima manualne postavke barem za ISO i ekspoziciju. |
Citiraj:
Od ovih superzumova bjezi sto dalje jer su sra*e sve do 5000kn. |
Citiraj:
|
Eto prodajem Sony hx300 ,ako ima zainteresiranih novi je star par dana,razlog ha nije to za mene meni treba nesto vise automatizirano :)
|
A da ti odustaneš od fotoaparata? :D
Koji je ovo već po redu kupljen, pa stavljen u prodaju? Treći ili četvrti? |
Citiraj:
|
Nitko nije uzeo aparat s manualnim postavkama u ruke i znao odmah raditi s njim.
Isprobavaj. Treba ti par dana dok pohvataš čemu što služi i onda možeš počet izvlačiti najbolje iz njega. |
DSLR za što manje novca?Treba mi za snimanje reviewa tako da je potrebno minimalno 1080p
|
Citiraj:
Ako si na full manual na bilo kojem digitalcu imaš 3 postavke: ISO osjetljivost, brzinu zatvarača i otvor blende. Recimo da si vani sunčan dan: stavi iso na nekih 100, 200 max 400 iako sumljam da će ti trebat. Poigraj se sa preostala 2 parametra i to je to :D. Ajd reci šta još imaš osim ta 2 parametra? p.s. Zaboravih: Imaš i točke fokusa, za početak stavi na centralnu točku :D. p.p.s ovo ti sve pišem da ti aparat (ni manula) vidio nisam - svi su isti :D. I ne bih ovo pisao da se jučer nisam bavio sa Nikonovim P520 pa eto znam kako je to radit na manaul postavkama nekog koji nije čisti SLR. I onak nije loš aparat za ali ne mogu podnijet njegov porcesor slike (bar mislim da je do njega). Slike ispadaju ajmo reć odlično ali kad se to zumira na 100% jednostavno se vidi kako kompresira slične pixele (ne znam kako da se drugačije izrazim). I recimo da bi mu rekao da je mana što mu je ISO postavka u meniju pa nema brzog mjenjanja. Istina ima neke custom funkcije i još neke stvari ali nisam se detaljno bavio s tim, bila su mi dovoljna gornja 3 parametra za full manual slike :D. I falilo mi je ručno izoštravanje sa DSLR.a :D. @Apsurdistan pogledaj si nikona d3100 http://www.dpreview.com/reviews/nikond3100/15 Ili canona 600D http://www.dpreview.com/reviews/canoneos600d/15 Postoji i noviji 650D ali ti je red veličine cca 5000 Kn dok su ova dvojica 3000 i 3600 :). |
Dslr samo za snimanje videa??? Ozbiljno?
|
ma i za slikanje,naravno,ali mi je potrebno da dobro snima videe
|
Gledaj mirrorless aparate.
Na DSLR-ima je video sporedna funkcija zbog ogledala koje mora biti podignuto cijelo vrijeme. Većina, ako ne i svi, imaju zbog toga ograničenje koliko mogu dugo snimati video jer se senzor počne pregrijavati. Pogledaj si Sony A3000. Odličan aparat, kako za fotke, tako i za video, a kompatibilan sa svim mogućim objektivima koji su ikad izašli. Za razliku od DSLR-a (osim Sonyevih) ima continuous AF i za video. http://vimeo.com/98636740 https://www.youtube.com/watch?v=xknIebv89GQ http://www.imaging-resource.com/PROD...ony-a3000A.HTM |
Za video Canon svejedno koji (550d,600d), eventualno Nikon d5100, d3200 ili iskuplji (isto vrijedi i za Canon). D3100 nije za profi snimanje!
|
Poslusaj Ivana i kupi Sony. Ove plasticne Canikon igrackice za video te nece usreciti.
|
@Apsurdistan - Ako ti 11500 nije puno, a još uvijek želiš DSLR, ja prodajem cijeli sustav (DSLR, grip, 2 baterije, vrhunski objektiv i 2 flasha) :D
|
1 privitaka
Forace
Ima ove opcije uz glavni MENU gdje ima jos kojesta :) ISO number Shutter speed Aperture value Exposure value to je sto se moze u brojkama mjenjati pod P,S,M Eto na slici su valjda sve ikone sta ima ! :chears: |
Dobro zaboravio sam neke sitnice :D.
Znači iso sam ti već napisao, wb ti je balans bijele boje tj. temperatura boje: imaš zgodne ikonice pa probaj šta se desi kad na sunčanom danu staviš recimo oblake ili stavi neonku :D. Imaš još single vs multi shoot ili ti ga da ide jedna slika ili više, ako je više držiš okidač on okida slike :), vezano uz to imaš i AF (tj. autofokus), tu postoji par modova. Exposure value mi je jedino sumljiv, ali mislim da je to možda kompenzacija ekspozicije. Ako je to će se mjenjat dole desno gdje ti je na slici +2EV, za početak to ostavi na 0, ako je to to. Radi se o sljedećem: ovisno o postavkama aperture i shutter dobit ćeš, svijetliju, tamniju ili normalnu sliku. E a ta kompenzacija ti posvjetljuje ili potamnjuje sliku. Za početak ti nije bitno, kasnije ćeš shvatit situacije gdje ti može koristit. Eto toliko od amatera :). Inače ako se tko pita, ja još uvijek ogledam SLR.ove i trenutno mi je favorit D5300 od Nikona naspram D7100 ovak na papiru zbog gps.a te wifi.ja integrirsnog i ekrana koji nije statičan. Eh da ima i 1080p naspram 1080i u D7100. Još ih nisam usporedio naspram Canon 650. I kad smo kod toga: s kojim modelom sony parira toj trojci? |
Mislim da su A77 i A77-II u toj kategoriji, ali ako ti je video bitan, i slabiji modeli su sposobni i isto imaju continuous AF
|
Citiraj:
|
DSLR je nepotreban za video, kad već jedan RX100 parira po foto i video mogućnostima, a "običan" je kompakt.
BBC navodno koristi NEX-5 http://www.eoshd.com/content/6825/so...shoots-for-bbc |
Bome ovi u Samsungu su azurni, dostupan je novi firmware za samsung nx2000
1.17 |
Citiraj:
Nedavno je vani bio 50% popust... |
Citiraj:
|
Nisam puno cackal po njemu, bum se posle pozabavil s tim..
|
Ajd kad je vec tema iskocila. Napokon sam si nabavio DSLR :D, i naravno to je nesto sto do sad tu nisam spominjao: EOS 70D sa objektivom 18-135mm IS STM i mogu sam rec da sam odusevljen. Ovih 135 je taman za neki every day use, da se fino izvuć makro s njim .... istina kasnije cu sigurno nabavljat bljeskalicu i nekih 250 ili čak 300 te neki prime ali ovisi šta će me zanimat i što će mi trebat.
A sad ukratko zašto on a ne 7100 nikon? Pa nkkon ima bolje slike i video out of the box, međutim manje ima ergonomije te nema na live view.u apereture preview. Pod ovo ervonomije spada eos.ov touch screen te mogućnost zakretanja. Druga stvar je što je ovaj canon bliži početnicima, a nadam se da neću biti jedini ukućan. Te treća stvar nikon za razliku od canon ima točke autofokusa bazirane u centru (bar onw sa dvije osi) dok canon ima sve sa dvike osi, samim tim canon bolje lovi periferne ovjekte koji se kreću :). Eto to je ukratko od mene, btw ima dobrih reviewova na youtubu. |
lol, pa tek sam 1.14 skinul za nx :D
jel moogu nekako pravit update bez onog softwarea na kompjuteru ? |
Citiraj:
Nikoni nize klase imaju lose lezanje u ruci, bar sto se tice mog dojma na D7000 kojeg i sam imam i nekih slabijih modela. Prije sam imao Canon 400D, za ostale ne mogu nista reci jer ih bas nisam imao prilike koristiti. Za moj ukus touch screen mi ne predstavlja nista posebno, ali fizicka rotacija ekrana je dobra stvar :goood: Ocekuje se koja fotka, ipak je to fini stroj :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
D7000, osobno mi je ergonomija na njemu i logika smještanja gumba i diala odlična. Jedino da je sam grip malo veći, kao D800 recimo. |
Pozdrav svima,
gledam fotić za oko 2500 kn, razmatram sljedeće: Olympux XZ-2 Sony HX50 Sony A3000 Nikon P340 Samsung NX2000 Ili neki drugi? Svaki savjet je dobrodošao... Hvala! |
Olympus pen e-p(l)3/5. Ne znam zapravo kakva im je dobavljivost kod nas, pretpostavljam losa buduci da ih ne vidjam bas.
|
Citiraj:
|
Bas se pitam da li se isplati dat toliko love za E-pl5 nekom ko se do sad apsolutno nije bavio fotografijom? Prema onome sto se moze procitat ne pravi bas neki video al to mi i nije od tolikog znacaja. Ima da se kupi sa double zoom kit, to bi trebalo posluzit koju godinu dok se ne skupi za neki dobar prime. Ima li neko E-pl5?
|
Citiraj:
Mozes navesti par preporuka za cca 2500 kn? |
Nezgodan izns. Ili nesto polovno ili E-PM1. U cijenu ti jos upadaju (podrazumijevajuci da kupujes i kit objektiv) samo Samsung NX1100 i NX2000 ali njih osobno ne bi zbog loseg izbora objektiva.
|
Citiraj:
Lezanje u ruci i raspored tipki su druga stvar. Meni recimo mali prst uvijek visi. A frend mi je isto rekao da mu na gripu smeta sto onaj dio di ti stanu vrhovi prstiju nije zaobljen pa se stvara malo cudan osjecaj. Na D800 je to odlicno napravljeno. Veci, zaobljeniji i samim time ruci ugodniji grip. Ali to je fotic koji kosta puno vise... |
Kako mnogi ovdje imaju Samsung NX 2000, možda će mi netko znati pomoći.
Imam Samsung Auto Backup instaliran na računalu. Program se bazira da se putem wi-fi veze šalju slike na računalo. Međutim, startup ne radi kao ni kada ručno pokrenem. Program se zaglavi ovdje: http://prntscr.com/4d1q7a Stvar je u tome što je pohrana na D disku (jer C koji je SSD bi se brzo zapunio) i program ispravno radi isključivo ako se pokrene "Run as administrator". Kako bi mogao ovo riješiti? |
Kolika je razlika izmedju e-pm1,e-pl3,e-pl5? Moze li e-pl3 odraditi lijepo posao za prosječnog korisnika za sve uvjete i jeli e-pm1 toliko losiji od e-pl3 kako se priča. Prijatelja zanima i snimanje također a ne samo slikanje. Dodatne nekakve lude opcije nisu bitne,bitna je kvaliteta slika za korisnika koji ne zna prčkati po posebnim postavkama. A slikati i snimati će se obitelj,razna događanja i turistički. Oduševljen je slikama s d5100 s kit objektivom ali mu je prevelik za nošenje.
|
Pm1 i pl3 su isti fotoaparat, razlika je samo u onom dialu kod pl3, kod pm1 do tih opcija moras preko menija. Imam pm1 i probao sam pl3, ali stvarno nisam mjerodavan za ocjene niti se imalo razumijem u fotigrafiju, uzeo sam ga iskljucivo jer je u US bio prejeftin.
|
Ekipa sta mislite jel se isplati uzimat Olympus OM-D E-M5 sa 12-50mm objektivom za 900$..ili ima sta bolje do te cifre?
Pitam za brata koji ce neko vrime bit vanka, pa bi tija da uzme nesto posteno kad vec kupuje. Nazalost nisam nista o mirrorless aparatma pratija u zadnje vrime pa neman pojma sta valja:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:12. |