PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

tor 11.07.2007. 17:17

Skini http://www.vistabootpro.org/ pa udri...

LAcy 11.07.2007. 20:07

Koliko znam (nisam provjerio) smrdat' će ti se boot, ali nije problem. Vistu oporaviš sa njenim DVD-om i onda instaliraš Vistabootpro i naštimaš boot. Ako imaš dva harda (kao ja) onda isključiš ovaj sa Vistom, instaliraš na drugi WinXp i vratiš onaj sa Vistom. Ako BIOS ima opciju kod dizanja (ne ulazak u BIOS) odabira sa kojeg harda da bootaš onda je to najbezbolnija opcija-"hardverski" boot manager.

Ako ti se iz nekog nerazumnog razloga ne sviđa ideja sa BIOS boot managerom :D evo još nekoliko načina sa kojima editiraš Boot Configuration Data (BCD):

1. Control Panel-> System And Maintenance-> System-> Advanced System Settings-> Startup And Recovery-> settings

2. msconfig:

start-> run-> msconfig.exe

3. BCDEdit:

Start ->All Programs -> Accessories-> desni click Command Prompt-> Run As Administrator-> ukucaš bcdedit...

FatalERROR 13.07.2007. 18:04

Sad da ne otvaran novu temu, možete mi reči jel se splati stavljat vistu na 512Mb rama?

Mr.Ex.President 13.07.2007. 18:07

Citiraj:

Autor FatalERROR (Post 768481)
Sad da ne otvaran novu temu, možete mi reči jel se splati stavljat vistu na 512Mb rama?

"Gušit će je jako" al ako baš moraš, stavi...
Moj savjet bi bio ne

LAcy 13.07.2007. 19:21

Citiraj:

Autor FatalERROR (Post 768481)

Ajd baš probaj staviti, zanima me a vjerujem i ostale kako će raditi. I onda ako imaš probaj ubosti USB stick te omogućiti ready boost.

zvonac 13.07.2007. 22:55

frend nekaj trabunja da bi trebala uskoro beta SP1 bit izbačena..ima ko kakav info?

Mr.Ex.President 13.07.2007. 22:57

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 768652)
frend nekaj trabunja da bi trebala uskoro beta SP1 bit izbačena..ima ko kakav info?

M$ kaže idući tjedan

sipe 14.07.2007. 20:00

jupi iako imam sve te zakpe bit će mi zadovoljstvo ih još jednom staviti :lol2: :D

FatalERROR 15.07.2007. 11:59

Citiraj:

Autor LAcy (Post 768523)
Ajd baš probaj staviti, zanima me a vjerujem i ostale kako će raditi. I onda ako imaš probaj ubosti USB stick te omogućiti ready boost.

Stavi sam i sve super radi. samo kaj igre malo stekaju. Kak staviti da bude USB kao RAM?

LAcy 15.07.2007. 12:04

Citiraj:

Autor FatalERROR (Post 769344)
Stavi sam i sve super radi. samo kaj igre malo stekaju. Kak staviti da bude USB kao RAM?

Super radi? Ajd dobro :) Ubodeš stick koji će Vista istestirati da li je dovoljno brz i ako je, desni klik i izabareš ready boost.

Vuco 15.07.2007. 12:08

Citiraj:

Autor FatalERROR (Post 769344)

Gurni stick unutra, ili će ti se pojaviti prozor odma pa imaš na njemu readyboost opciju, ili pak desnim mišem klikneš na stick u exploreru, properties, tab readyboost.

Dalje se sam snađi :)

EDIT:
LAcy bijaše brži :(

FatalERROR 15.07.2007. 12:17

The device is plugged into an unsuported interface? kaj to znaci, to pise kad odaberem tu opciju

LAcy 15.07.2007. 12:21

Citiraj:

Autor FatalERROR (Post 769350)
The device is plugged into an unsuported interface? kaj to znaci, to pise kad odaberem tu opciju

USB 1.1?

FatalERROR 15.07.2007. 13:12

Citiraj:

Autor LAcy (Post 769351)
USB 1.1?

Nije, 2.0

HP man 15.07.2007. 20:57

sp1 za vistu

uskoro izlazi beta verzija sp1 a u studenome puna verzija i nadam se da ce od njega biti koristi.:pirate::fala:

Vuco 15.07.2007. 22:13

Neznam za vas, ali ja sam oduševljen kad izađe beta verzija ispravaka :rolleyes:

Nemreš vjerovat, sad još i beta testiraju patcheve i fixeve...

Warcraft1980 15.07.2007. 22:55

Ja promjenuo nešto hardvera na kompu (vga, mbo, cpu) pa u safe modu pobrisao sve aplikacije i drivere vezane za iste, te instalirao za postojeći hardver.
Svakih 5 minuta mi izbacivao BSOD:chears: . Valjda se poklali ostatci sa novim driverima:lol2: . Danas nanovo instalirao vistum sad se upravo downloadaju zakrpe. Uglavnom meni radi dobro, ako ne petljam previše:goood: .
Imam doma pripremljen ubuntu za instalirati, jel on može radit sa vistom na dual boot?

Zvijerko 15.07.2007. 23:01

Radi ubuntu s vistom u dual bootu bez problema, svejedno kojim redoslijedom instaliraš :)
Jedino će se razlikovati hoćeš li imati ubuntuov loader ili vistin

Warcraft1980 15.07.2007. 23:06

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 769709)
Radi ubuntu s vistom u dual bootu bez problema, svejedno kojim redoslijedom instaliraš :)
Jedino će se razlikovati hoćeš li imati ubuntuov loader ili vistin

Thx. na info.

Sutra akcija dual boot-a:chears:

zvonac 15.07.2007. 23:13

hehe,ekipa leti na vistu a ja se uskoro selim na linux:D ,svaka čast visti,ali...

HP man 16.07.2007. 22:26

linux

Slazem se sa zvonac_1 ja isto odo na linux :chears:

ZCracker 16.07.2007. 22:37

Kaj nije onda najbolje imat 3 kompa na jednom XP na drugom Vistu, a na trecem linux pa nemaš problema koji OS-uzet niti moraš radit dual boot:D

Ja osobno sam se vratil na XP jer mi na isti neradi TV-tuner, a i spora je ko sam vrag, nakon kaj poinstaliravaš sve kaj treba

Vuco 16.07.2007. 23:09

Ja sam se jako brzo vratio sa Ubuntu-a 64-bit na Vistu, čisto da prkosim Linuxu :)

Jesam strpljiv i probat ću neke stvari više puna na više načina - ali kad te ne ide, onda se vratiš na Bill-ovo "čudo".

zvonac 17.07.2007. 07:47

Citiraj:

Autor Vuco (Post 770272)
Ja sam se jako brzo vratio sa Ubuntu-a 64-bit na Vistu, čisto da prkosim Linuxu :)

Jesam strpljiv i probat ću neke stvari više puna na više načina - ali kad te ne ide, onda se vratiš na Bill-ovo "čudo".

uhhh,dobro je,ja sam mislil da si otišel sa linuxa zato kaj ne valja OS:D

LAcy 17.07.2007. 21:18

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 770352)
uhhh,dobro je,ja sam mislil da si otišel sa linuxa zato kaj ne valja OS:D

U neku ruku je to i rekao :D

Da se odmah ogradim, daleko da Linux ne valja...

zvonac 17.07.2007. 21:30

ljudi dajte i linuxu šansu,pa nije sve u visti:D
ko zna,možda če jednog dana bit popularnija neg vista...

vistu ne priznam ko ozbiljniji OS dok sp1 ne zasja:D

a do tad....

Vuco 17.07.2007. 21:46

Sve je to super, ali ja sam očito imao neku "fuš" verziju Ubuntua 7.04 jer ni uz sve mogućnosti google-a, ja nisam:

a) uspio promjeniti rezoluciju sa 800x600 56Hz (ono, 56Hz, nakon 5minuta su mi oči htjele iskočiti van)
b) pokrenuti USB 108-icu sa driverima od XP-a (preko ndiswrappera, jer se dotični nije mogao instalirati bez 154823 errora, koje naravno nitko na netu nije dobio, osim mene)

Naravno, to sam pokušavao cijeli dan. Onda sam smireno odlučio prihvatiti da to nije za mene (još) i digao image od Viste. Ali naravno, bootloader od Ubuntua je pregazio Vistin, tako da sam morao raditi fresh install od Viste da bi mogao vratiti image. Naravno, u cijeloj situaciji sam bio maksimalno smiren (:D), ali sam zaboravio pogledati prije brisanja particija sa linuxom, kako zamjeniti boot loadere.

Al u jednom se slažem sa vama - Linux zajednica je ogromna i ima puno načina kako jednu stvar napraviti :)

Ježi ga, Ubuntu me nikad nije volio :)

IMHO, nije ni Vista bez mana, daleko od toga - ali nju sam u pola dana sredio da radi ko urica, ali neke stvari poput indexiranja, drivera za zvuk nemreš prešutiti. Sva sreća pa daju Trial od 30 dana :D

Eto, Ubuntu ću probati još jednom kasnije ili neku drugu distru (mada sumnjam, Ubuntu me ubio ko magarca, a kamoli tek neš drugo). Budemo videli, rekli su slijepci...

Sad sam opet na XP-u i fali mi prikaz slova od Viste, taman su mi prirasla srcu :(

Al ovo je thread o Visti, tako da nemojte komentirat moja zbivanja sa Ubuntu-om :)

zvonac 17.07.2007. 22:00

pa nemoraš baš na ubuntu imaš još distri,nije da te nagovaram,daj linuxu šansu:D

ja sam se izgleda previše zaletil na vistu,a znal sam da nije još to to,al bumo vidli za par mjeseci jel bu se kaj promjenilo na visti..mada me lagano živciralo od ubacivanja dvd cd medija pa se zamrzne na tipku open,neke ikone netragom nestanu,neke instalirane programe nemreš nač da se ubiješ,i opet instaliraj iste redovito sam imal makljažu kaspersky vs ashampoo bs,ne sječam se da me na xp-u zezalo to itd..ima tog sitnice al,koje znaju r......t čovjeka.

Mr.Ex.President 17.07.2007. 22:03

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 770888)
ljudi dajte i linuxu šansu,pa nije sve u visti:D
ko zna,možda če jednog dana bit popularnija neg vista...

vistu ne priznam ko ozbiljniji OS dok sp1 ne zasja:D

a do tad....

A šta će ti to SP1 donit ?

Je*ate i taj SP1 je posta nekakav fenomen i o njemu se pričaju priče slične pričama o NLO-u. Ljudi u njemu pričaju kao da u startu donosi 50% bolji OS. A u biti jedino šta će donit je sve updatove u komadu, dok si ih dosad (ako si na Visti) skida jednog po jednog + par novih updateova...

LAcy 17.07.2007. 22:12

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 770917)

Je*ate i taj SP1 je posta nekakav fenomen i o njemu se pričaju priče slične pričama o NLO-u. Ljudi u njemu pričaju kao da u startu donosi 50% bolji OS. A u biti jedino šta će donit je sve updatove u komadu, dok si ih dosad (ako si na Visti) skida jednog po jednog + par novih updateova...

Upravo tako! Već samo bio komentirao to čekanje SP1. Da netko kaže, "neću preći prije nego se OS dobro istestira u praksi i dok se ne sakupi dovoljno ispravaka za jedan SP", još bih razumio. Ovako ispada da će (karikiram) MS izdati OS sa SP1 samo da ispuni i taj uslov.

zvonac 17.07.2007. 22:26

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 770917)

a čuj donesel on bolje il ne,pa nije vista jedini OS,naravno da se neču ograničavat na nju..Samo kaj ja pričam,ak bu bilo bolje,a to :"ak bu bilo bolje"govorim ak sp1 promjeni na bolje:D al ok,znam da je to set zakrpi,al bez obzira na sve,stvar bi se trebala poboljšavat,mislim na vistu...

Vejita 18.07.2007. 12:10

Da vas pitam dali znate di se nalaze podaci od firefoxa i MSN-a, probo sam i trazilicom ali ništa mi ne nađe pa da ubacim te dodatke vec jednom.

Ipak ne rijesio sam problem

rams 18.07.2007. 13:15

Evo i ja presao na Vistu, konfa je Undead iz siga, znaci zamjetite da imam 512 rama samo, i mogu rec da radi solidno, bez nekog prevelikog stekanja. Uredno radim u Photoshopu, ili igram CoD2 naprimjer, manjak rama se primjeti tek kad se treba Alt+Tab-at iz igre u windowse ili kad u PSu kliknem da me prebaci u Imagready, e to onda traje vjecnost, al snaso sam se i za to kako da brze to napravi.

Uglavnom, zaljubio sam se u Aero, prekrasan je hehe :D

denied 18.07.2007. 19:40

Budući da ima već 36 stranica ovog topica, pa da ne tražim sad po svakoj stranici.......jedno kratko pitanjce....
Instaliro sam sad Vistu x64 i nakon što se zbuta, disk još par minuta rošta. Jel znate možda zbog čega?

LAcy 18.07.2007. 19:47

Odgovor imaš mislim još na prvoj stranici. Nekoliko je razloga zašto rošta po hardu: indeksiranje, superfetch, kasnije defragmentacija, update, trusted installer... Vjerojatno su prva dva najočitija.

denied 18.07.2007. 19:53

Thanx!!
Još jedno pitanjce: Budući da mi je sad prvi put da sam instaliro......nakon čiste instalacije, vindoze mi troše gigu rama....zašto? Nakon instaliranja programa - 1,2 gige. Imam 4gige (pa nije sad neka panika, al svejedno).

Mr.Ex.President 18.07.2007. 20:27

Citiraj:

Autor denied (Post 771489)
Thanx!!
Još jedno pitanjce: Budući da mi je sad prvi put da sam instaliro......nakon čiste instalacije, vindoze mi troše gigu rama....zašto? Nakon instaliranja programa - 1,2 gige. Imam 4gige (pa nije sad neka panika, al svejedno).

Imaš i na to odgovor.
Većina tog rama u je u pripravi;)

denied 18.07.2007. 20:31

Hvala, glavno da je to normalno....priznajem da mi se neda sad čitat svih 30-tak stranica, al definitivno čim nađem vremena budem... :chears:

Mr.Ex.President 18.07.2007. 20:34

Citiraj:

Autor denied (Post 771526)
Hvala, glavno da je to normalno....priznajem da mi se neda sad čitat svih 30-tak stranica, al definitivno čim nađem vremena budem... :chears:

Gle, puno toga pametnog ti piše, tako da je ok štivo kad uvatiš vrimena:)

LAcy 18.07.2007. 20:35

Citiraj:

Autor denied (Post 771489)
Thanx!!

Trošiti će ti sav RAM, to je onaj superfetch. Pratiti će što i kada pokrećeš i onda će to učitati u RAM tako da ti se recimo program digne brže. Za divno čudo to dosta dobro radi, nekad baš iznenadi. Čak se i leveli znaju brže dići :D
Kad malo razmisliš, bolje da i tako koristi RAM nego da zjapi prazan.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:03.