![]() |
Vidim da ekipa uredno instalira Win 11 na procesore koji službeno ne podržavaju Win 11. To sve normalno radi ili ima kakvih ograničenja zbog toga?
|
sve normalno
|
Citiraj:
Jok, odbija instalirati H1/H2 apdejtove. |
hm do sad nisam čito da su ljudi imali problema, možda su počeli agresivnije to
vidim da CPU po novom mora supportat SSE4.2 |
btw.
Microsoft Pulls Windows 11 24H2 from Release Preview Channel, Build Riddled with Bugs :D https://blogs.windows.com/windows-in...eview-channel/ |
Citiraj:
https://learn.microsoft.com/en-us/li...rise-ltsc-2021 iot ima support do 32. |
Citiraj:
|
Jel ima netko ideju kako smanjiti Windows 11 taskbar po visini da mi ne ždere 48px ekrana...?
|
Provjeri ExplorerPatcher koji između ostalog nudi mogućnost vraćanja Windows 10 taskbara uz sve Windows 11 kombinacije.:)
|
Citiraj:
|
Hvala.
Ovaj novi taskbar je izazvao neviđenu razinu anksioznosti kod mene, prvo zbog visine, a drugo što su tek nedavno uveli "never combine" - bez tog jednostavno nisam mogao raditi. Vidim da ljude u mojoj okolini to općenito ne smeta pa se nekad pitam Lastane jesam li ja normalan :D Also, mali rant, znači Windows 11 UI mi se tek sad normalno ponaša na i9-14900HX i 64GB RAM-a. Imam još jedan laptop (službeni) sa i7-1255U (12th gen) i 16GB RAM-a i svaki klik ima delay dok UI reagira. Right click - delay. Click na alert ikonu u taskbaru - ne otvori se :stoopid:. Klik opet - delay - otvori se tromo nekako. Svaka UI akcija je troma. Znači trebaju 24 jezgre da bi se izbornici normalno otvarali, ono što je radilo bez greške još na Windows 98 sa 32MB RAM-a. Strahota. Žalim što sam prisiljen zbog prirode posla za sad raditi na Windows 11... :fuming: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Never combine opciju sam cekao ko ozebao sunce. Jedino sam ja medju 40ak kolega znao sto ta opcija znaci. Ostali, eno ih, i dalje start menu u sredini, a prognoza lijevo. Yuck! |
Došao mi copilot..to je sad to, konačno windowsi sa kojima mogu razgovarati :D
|
Citiraj:
|
Uh, drago mi je vidjeti da nisam jedini kojeg smeta takav taskbar. Već mora biti "never combine" da je sve pregledno odmah iz prve :D
|
Never combine uvijek stavim jer ne volim grupiranje ekrana.
A kaj se UI-a tiče, meni je smeće nepregledno. Ja bi UI da je win98 ili da daje privid 3D-a tipki titlebara i svega. Micanje titlebara tj. stavljanje stvari u njega poput searcha mi je tako odbojno. Na Linuxu su Chrome i Opera bez titlebara, ali u Chromeu su barem omogućili da vratiš titlebar. Men i fali ta površina za odvlačenje prozora između 2 ekrana. Ovako moram ciljati gdje moram stisnuti da odvlačenje na drugi ekran. |
Citiraj:
|
Win + desno/lijevo + gore/dolje šalje i u željeni kut
|
Citiraj:
|
Alternativa (bolja po meni) LTSC-u je i Education verzija.
- Nema CDM (content delivery manager) iliti komponentu koja prikaziva one aplikacije oglase - nema spotlighta za lock screen kaj prikazuje reklame, daje odgađanje feature i quality updejtova (do 365 dana za feature, 30 dana za quality) - nema onaj Meet now u taskbaru - podržana je ko Enterprise verzija, kaj znači da i prihvaća group policy za gašenje telemetrije, web searcha + driveri i aplikacije delaju ko i na svemu ostalom. |
Citiraj:
:nono: |
Citiraj:
https://www.neowin.net/news/windows-...ng-permission/ M$ u zadnje vrijeme fakat samo frca (starim) idejama :D |
Uskoro neće biti potrebna ni instalacija, u UEFIju češ loadati browser i onda otvoriti Windowse preko browsera :D
|
Sve je to za dobro naroda.
Minus nas. |
Da te malo ispravim 😁
Citiraj:
|
je je oće, 99.99% ljudi nezna da postoji drugi OS, a kamoli da ga koristi
|
Citiraj:
E sad ću ja tebe ispraviti: Ne. :D |
Ma znam da nece. To eventualno predjemo mi "entuzijasti", ali opet neke stvari (posao npr) ti ne dozvoljavaju jer si ogranicen softverom koji radi iskljucivo na windozama.
To je samo bilo malo utopijsko razmisljanje, my bad 😁 |
Citiraj:
Yep. Upravo to. I MS to zna. I zato si dozvoljavaju ovakve pizdarije. |
Da, al bas su mucki krenuli podmetat ta sranja, bez ikakve obavijesti na ekranu prilikom instalacije. Krajnje pederski.
|
Ja mogu kazati da sam prebacio par kućnih i light office korisnika na lindows bez većih problema :D Tko ne zna bog zna kako koristiit windowse neće znati niti linux, dođe mu na isto što se toga tiče, a ipak dosta manje problema. Nedavno sam bio u određenoj nedoumici da jednu susjedu prebacim na neki normalan OS ali na kraju sam je prepustio slučaju (windows 11) :D
|
Ti se baš voliš samokažnjavati na nekom posebnom levelu :D Prebacivanje drugih ljudi na drugi OS sam prestao raditi još tamo na faksu. Da ne spominjem kako odonda lažem svima da se "ne kužim baš u to" i da "nisam nikada radio baš to" i "ne bih htio nešto pokvariti jer onda ćete izgubiti sve slike unučadi s desktopa". Čak i punici. Svatko neka bude kovač svoje digitalne (ne)sreće.
|
Ako ima koja dobra duša, da ima viška licencu za aktivaciju Win11 Pro, najljepše molim u inbox. Od srca H.V.A.L.A.
:chears: |
Citiraj:
https://distrowatch.com/?newsid=00521 Vjerojatno mislis Ubuntu il tak nekaj :) Lindows/Linspire je jedna od onih "cudnih" distri. Citiraj:
Ne bas....dovoljno je da je osoba otvorenog uma. Al da je za svakog - nije. Ja sam svu uzu familiju prebacio na Mint/OpenSuse. Nema vise "ne radi mi xy" ili "cudno se ponasa" ili "spor je odjemput" poziva. Plus - kao sto sam neki dan objasnjavao svom Windows nastrojenom sefu - ne - Linux na Desktopu nije ono sto je bio pred 20 godina (diskusija je isla u smjeru da je tad morao sam rezoluciju postavljat i da dual monitor setup nije radio). Ak ti ne treba MS Office a sav hardware je podrzan koji osoba koristi - iskustvo je mnogo dobro (naravno ako osoba koja postavlja sve skupa postavi to kak spada). Kad sam prezentirao svoj mobilni setup gore spomenutoj osobi nakon 6-og "da ali" mu je ponestalo argumenata :D. Ako moras koristiti neki propriatery software - moras korisitit Windows - nema kemijanja. Al zato imam sluzbene kompove. Privat > Fedora i nakon ovih sranja sto MS radi sa Win11 nema sanse vise da MS u ovom formatu prismrdi na moj privati komp. Sto je steta jer tehnicki Windows 11 je dobar OS - da ga MS ucini modularnijim i makne po defaultu sva ova sranja i ne aktivira random feature koje je korisnik ekspilicitno disejblao bio bi fakat hvale vrijedan OS. |
Kak je danas sa linuxom u gamingu, podrška za amd grafe i široku paletu igara?
|
Citiraj:
Pitanje za Linux temu ;) Al kad smo vec tu :) AMD grafe rade bolje nego nvidia, ne treba doslovce nista instalirat extra (vidi moj komp). OpenSource driver radi perfektno. Sve radi, pogotovo Wayland (iako kolko citam nvidia sa sluzbenim driverom tu isto u zadnje vrijeme ogromne korake radi u pravom smjeru). Gaming - zavisi kaj igras ali generalno situacija je puuuuuno jednostavnija nego je to bilo pred 10 godina. Necu biti jedan od onih koji ljudima mazu oci i reci da sve radi super jer - neradi. Ako ti je sve bazirano na Steamu ogromna je sansa da ce raditi out of the Box. Postoji mogucnost da neki updejt skrsi igru na Linuxu (Halo Infinite sam jucer htio nakon par mjeseci ponovo lupit i skuzio da samo stoji na onom Easy cheat ekranu i dalje nejde - prije par mjeseci je radilo bez ikakvog kemijanja). C&C remastered ne radi vec duze vrijeme (al tu mi se cini da me grafa zeza jer i na Windows 10 imam identican problem). Red Alert 2 ne starta zbog elevacije prava. Al zato EA APP konacno radi preko wine-a (neki koriste Lutris za onaj klik osjecaj) - samim time i Red Alert 2. Starcraft 2 radi normalno , bez obzira dal prek Steama (extern app) ili kroz Lutris/wine. 95% igara koje posjedujem radi. Isprobao sam Horizon Forbiden West radi uz manji performance drop (rekao bih 45-50 fps vs 55-60 na 1080p). Assetto Corsa KONACNO radi out of the box sa Proton-GE (Steam). Uglavnom tu si cekiraj ak te detaljnije zanima neka igra: https://www.protondb.com/ https://appdb.winehq.org/ https://lutris.net/ Sve sto pise uzmi sa zrnom soli jer ne radi bas svakome out of the box - ali radi vecini. |
Na windowsima sve radi super u gamingu, svjedočim tome svakodnevno u širokom spektru igara sa svim gaming launcherima, a imam ih 9-10 komada na kompu.
Doslovno sve plug and paly poput konzole. |
Citiraj:
A za gaming je čini mi se Win i dalje naj. Ali ima npr Batocera koja mi je odličan Linux za emulatore, tj da si spojim mini PC na Tv i lupam. |
Citiraj:
No shit Sherlock :lol2: Cudno kak komad softwera pisan za odreden OS radi kak spada na tom OS-u :fiju: Vjeruj mi - za tebe je bolje da ostanes na Windows platformi. Citiraj:
Krivo pretpostavljas. Linux je kreiran sa "sigurnost po defaultu" ideologiji i lozinka za svaki korisnicki account je primarna za tak nekaj. Naravno - ako si jedini korisnik racunala mozes konfigurirat autologin , cak i i interno elevaciju privilegija bez da te OS za svaku glupost gnjavi za lozinku. A sad dosta o Linuxu u Windows temi :D. @mod > aj prebaci ovo u linux temu ak nije bad da tu ne spamamo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31. |