PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex Vip (Optika) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=288943)

satman1w 03.07.2021. 08:55

Citiraj:

Autor sakomako (Post 3508653)
Siget kod Crkve.

Jer je Hakom trebao predložiti zakon koji vrijedi na bakrenoj parici pa bi se izbjeglo tripliciranje optike u jednom ulazu pa bi ova sredstva otišla tamo gdje još nema optike, no tako to ide kod nas jer nekome sve i to u triplikatu a drugi su još na 10 Mb/s a imaju veću cijenu nego ja na optici 1000/500 što nikako nije u redu prema ostalima stanovnicima naše države.

Mrežna infrastruktura nikad nije smjela ići zajedno sa telekomima - u startu kad su prodali ht skupa sa infrastrukturom je već počinjena nepopravljiva šteta.
Infrastruktura je trebala biti zasebna firma koja svoje kakacitete izbajnljuje svim telekomima pod istim uvjetima.
Onda nebi bilo ovih sranja koja se događaju. Naime.
U Vrapče je tako nedavno stigao VIP sa svojom optikom i ja sav sretan odmah uzmem uslugu (180kuna mjesečno - samo internet bez telefona). Dođe ekipa spoji kabel donese ruter i ja kažem sad ga samo prebacite u bridž i gotovi smo. Ser kenj par telefonskih razgovora i stručnjak s druge strane kaže - optika ne ide u bridž!!! (stvarno je to rekao...)
Nakon mjesec dana odem u VIP centar ispričam cijelu priču, kažem "bridž" jedno pedeset puta, kažem da je nit već u kući i lik se sa svim složi i kaže dolazi ekipa za 10 dana.

Dođe ekipa ponovo i odmah se počnu penjati na stup - oni neznaju čak ni da je nit već unutra!!! O.K. velim dajte ruter prebacite ga u jebeni bridž i da to skinemo s dnevnog reda. Dečko me pita što je to bridž?!?!
Opet O.K. ne mora on to znati... valjda... Opet telefonski razgovor, opet čekanje i opet legendarna rečenica - optika ne ide u bridž!!!
Nazovem Terracom, ispričam priču i lik s druge strane se zahlikne i umre od smijeha kad mu velim da "optika ne ide u bridž" ali mi ne može pomoći jer ne može pustiti uslugu kroz tuđu optiku.
No zahvaljujući neregulaciji infrastrukture za tjedan dan eto prođe i T-comov kabel.... Njihoba usluga je 50 kuna skuplja ako nisi u nekoj govnjivoj magenti i žele ti svakako prodati telefoniju. Ja kažem O.K. ne treba mi ali ajde pustite mi SIP i sve u redu. E, SIP ne može makar je usluga upravo tako došla do mene nego mogu na ruter spojiti "analni" telefon ?!?!?
Koji će mi qratz analogni telefon kad već odavno koristim sip i na jednom trunku imam i brojeva i govornih kanala koliko želim???
Eto sad - zahvaljujući neregulaciji infrastrukture čekam da i Telemach možda prođe sa kabelom pa da čujem njihovu priču.
Terracom koji bi mi uslugu kakvu želim dao odmah, mogu samo sanjati...

Eto znam da je thread star, ali nisam mogao odoljeti a da ovu priču o internetu u Bananalandu ne podijelim s vama...

živjeli

kopija 03.07.2021. 10:16

180kuna mjesečno - samo internet bez telefona, a Alfredo dobio trio za manje, na koju foru? Nije valjda zato što si Vrapčanec :)
Citiraj:

6mj. besplatno optika 1gbs, tv i telefon, a nakon 6mj. 200/100 za 139 kn ili 1gbs za 169
http://forum.pcekspert.com//showpost...postcount=1026

Old Iggy 03.07.2021. 13:14

Citiraj:

Autor satman1w (Post 3529823)
Koji će mi qratz analogni telefon kad već odavno koristim sip i na jednom trunku imam i brojeva i govornih kanala koliko želim???

Ne žele se operateri gnjaviti s korisnicima koji žele bridge ili SIP...
Samo dodatna gnjavaža, bez neke koristi.

tascam 03.07.2021. 17:31

Citiraj:

Autor satman1w (Post 3529823)
Mrežna infrastruktura nikad nije smjela ići zajedno sa telekomima - u startu kad su prodali ht skupa sa infrastrukturom je već počinjena nepopravljiva šteta.
Infrastruktura je trebala biti zasebna firma koja svoje kakacitete izbajnljuje svim telekomima pod istim uvjetima.
Onda nebi bilo ovih sranja koja se događaju. Naime.
U Vrapče je tako nedavno stigao VIP sa svojom optikom i ja sav sretan odmah uzmem uslugu (180kuna mjesečno - samo internet bez telefona). Dođe ekipa spoji kabel donese ruter i ja kažem sad ga samo prebacite u bridž i gotovi smo. Ser kenj par telefonskih razgovora i stručnjak s druge strane kaže - optika ne ide u bridž!!! (stvarno je to rekao...)
Nakon mjesec dana odem u VIP centar ispričam cijelu priču, kažem "bridž" jedno pedeset puta, kažem da je nit već u kući i lik se sa svim složi i kaže dolazi ekipa za 10 dana.

Dođe ekipa ponovo i odmah se počnu penjati na stup - oni neznaju čak ni da je nit već unutra!!! O.K. velim dajte ruter prebacite ga u jebeni bridž i da to skinemo s dnevnog reda. Dečko me pita što je to bridž?!?!
Opet O.K. ne mora on to znati... valjda... Opet telefonski razgovor, opet čekanje i opet legendarna rečenica - optika ne ide u bridž!!!
Nazovem Terracom, ispričam priču i lik s druge strane se zahlikne i umre od smijeha kad mu velim da "optika ne ide u bridž" ali mi ne može pomoći jer ne može pustiti uslugu kroz tuđu optiku.
No zahvaljujući neregulaciji infrastrukture za tjedan dan eto prođe i T-comov kabel.... Njihoba usluga je 50 kuna skuplja ako nisi u nekoj govnjivoj magenti i žele ti svakako prodati telefoniju. Ja kažem O.K. ne treba mi ali ajde pustite mi SIP i sve u redu. E, SIP ne može makar je usluga upravo tako došla do mene nego mogu na ruter spojiti "analni" telefon ?!?!?
Eto sad - zahvaljujući neregulaciji infrastrukture čekam da i Telemach možda prođe sa kabelom pa da čujem njihovu priču.
Terracom koji bi mi uslugu kakvu želim dao odmah, mogu samo sanjati...

Eto znam da je thread star, ali nisam mogao odoljeti a da ovu priču o internetu u Bananalandu ne podijelim s vama...

živjeli

O Terracom-u i njihovoj usluzi bi se mogli romani pisati....:goood:

Alfredo nr.3 03.07.2021. 17:32

Citiraj:

Autor kopija (Post 3529832)
180kuna mjesečno - samo internet bez telefona, a Alfredo dobio trio za manje, na koju foru? Nije valjda zato što si Vrapčanec :)

http://forum.pcekspert.com//showpost...postcount=1026

Ma A1 je mene dugo ganjao i nikad nisam htio preći jer su mi bili preskupi. Zadnji put kad su me zvali da prodem kod njih sam im rekao mi se javi kada budu imali optiku za za 132kn. I eto nazvali prije par dana da imaju optiku za 139kn. To je cijela priča. Trenutno imaju promociju 6mj. besplatno za sve usluge pa sam uzeo 1gbs, tv i telefon besplatno tih 6mj, a poslije ću vjerotavo uzeti samo optiku 200/100 za 139 jer 169 mi je preskupo.

kopija 09.07.2021. 10:15

Citiraj:

Planirani datum početka postavljanja: 10.07.2021.
Planirani datum kraja postavljanja: 21.12.2022.
I evo ih mašala danas pred kućom!
Al mi se ovaj datum kraja postavljanja čini malo predaleko u budućnosti.
Ko će to dočekat....
Istječe mi ugovor s Tcomom krajem godine, ima li nade da do tada prispoje?
Radi se o kvartu s obiteljskim kućama, pa ak ko ima iskustva nek podjeli.

robimarko-bug 09.07.2021. 11:27

Načekat ćeš se, kod mene je prošle godine trebalo po 2-3 mjeseca nakon što napraviš ugovor da montiraju.

kopija 13.07.2021. 06:46

Invazija u kvartu danas.
Četri ekipe simultano rade u krugu sto metara: uvlače kabel u DTK, postavljaju kabel na bandere, instaliraju razdjelnike na bandere, betoniraju temelj za ormar.
S druge strane, parstotinjak metara dalje, Tcom krenuo s optikom u petom mjesecu, još nisu ni završili s postavljanjem optike na bandere u zoni obuhvata, sve stoji već mjesec dana, ni žive duše vidjeti.

Juice 13.07.2021. 07:28

Citiraj:

Autor kopija (Post 3531774)
Invazija u kvartu danas.
Četri ekipe simultano rade u krugu sto metara: uvlače kabel u DTK, postavljaju kabel na bandere, instaliraju razdjelnike na bandere, betoniraju temelj za ormar.
S druge strane, parstotinjak metara dalje, Tcom krenuo s optikom u petom mjesecu, još nisu ni završili s postavljanjem optike na bandere u zoni obuhvata, sve stoji već mjesec dana, ni žive duše vidjeti.

U kojem si kvartu?

kopija 13.07.2021. 08:39

Citiraj:

Autor Juice (Post 3531778)
U kojem si kvartu?

Črnomerec. Podjelili su teritorij A1 (sjever) i Tcom (jug).

vlatko27 13.07.2021. 08:59

Jbt kad god otvorim ovaj forum, gdje god se spominje optika, stalno se negdje nešto radi, provlači, kod mene sve stoji ko da smo zadnja rupa na sviralu, periferija(Svetice, kod Ekonomskog faksa). Imam Bnet kabel i to je to, zadnjih 15 godina. Imam feeling da u Novom Zagrebu svaki drugi dan negdje drugdje stavljaju optiku. Zakaj istočni dio toliko kaska? Jel se može gdje kakav zahtjev raditi ili nešto?

kopija 13.07.2021. 09:51

Prioriteti su im područja koja su još uvijek na ADSL i velike zgrade (niski troškovi instalacije).
Ako si u kući i imaš kabel zaboravi na optiku IMHO.
Ali za utjehu, ipak si povlašten naspram HR prosjeka:

https://img.mreza.bug.hr/2021/07/Bro...a-1536x629.jpg

tor 13.07.2021. 10:47

naj tako, ja sam u sesvetama, u naselju u kojem su isključivo obiteljske kuće dobio optiku, preko strujnih stupova. Isto tako sam mislio da ću dočekati Muska na marsu prije nego ovo, no eto, došla prije već sad par godina :)

Juice 13.07.2021. 10:49

Citiraj:

Autor kopija (Post 3531784)
Črnomerec. Podjelili su teritorij A1 (sjever) i Tcom (jug).

Heh, mislio sam da si u Gračanima možda jer su i oni javljeni od 11.7. no još niš nisam vidio po kvartu da se događa.

kopija 13.07.2021. 14:11

Citiraj:

Autor tor (Post 3531819)
naj tako, ja sam u sesvetama, u naselju u kojem su isključivo obiteljske kuće dobio optiku, preko strujnih stupova. Isto tako sam mislio da ću dočekati Muska na marsu prije nego ovo, no eto, došla prije već sad par godina :)

Kod mene ista situacija, ali... možda ti je promaklo boldano?
Citiraj:

Ako si u kući i imaš kabel zaboravi na optiku IMHO.

kopija 13.07.2021. 14:24

Citiraj:

Autor Juice (Post 3531820)
Heh, mislio sam da si u Gračanima možda jer su i oni javljeni od 11.7. no još niš nisam vidio po kvartu da se događa.

Cijeli sjeverni Črnomerec (Šestinski dol, Bijenik, Lukšići) i Podsljeme imaju isti datum početka radova i zabrinjavajući datum kraja radova (kraj 2022).
Moguće je da idu od juga prema sjeveru jer ja također nisam ništ primjetio osim tu kod mene na Šestinjaku.
Tak da se psihološki pripremi na čekanje jer nije bez vraga kraj radova tek krajem iduće godine.

tor 14.07.2021. 10:04

Citiraj:

Autor kopija (Post 3531865)
Kod mene ista situacija, ali... možda ti je promaklo boldano?

ma jes, vidio, govorim općenito za dostupnost optike u privatnim kućama ;) Nije nemoguće, teško i moraš imati sreće, ali nije nemoguće :)

Litra 14.07.2021. 11:03

U mom kvartu nema pomaka već 2 godine. Cijelu Dubravu su pokrili s optikom maltene osim malog dijela gdje sam ja i nema nikakvih naznaka da će se išta promijeniti. Tu su svi na bakrenim paricama i brzina je kriminalna, imam internet iz 98. Nije mi jasna ta njihova logika provlačenja optike, doslovno je stup sa kabelom 50m od mene i tako stoji već 2 godine kako sam i rekao.

View post on imgur.com

Juice 16.07.2021. 10:13

Citiraj:

Autor kopija (Post 3531868)
Cijeli sjeverni Črnomerec (Šestinski dol, Bijenik, Lukšići) i Podsljeme imaju isti datum početka radova i zabrinjavajući datum kraja radova (kraj 2022).
Moguće je da idu od juga prema sjeveru jer ja također nisam ništ primjetio osim tu kod mene na Šestinjaku.
Tak da se psihološki pripremi na čekanje jer nije bez vraga kraj radova tek krajem iduće godine.

Postavljeno jutros ispred kuće.
Početak puštanja mreže u promet kroz mjesec do dva

kopija 16.07.2021. 17:49

Citiraj:

Autor Juice (Post 3532363)
Postavljeno jutros ispred kuće.
Početak puštanja mreže u promet kroz mjesec do dva

Nice.
Jedan first world problem manje :)

Eladio 18.07.2021. 21:04

Vidim da je u Utrinama pocela se nuditi optika , za moj neboder je ht vec dostupno.
Da li ima itko ikakvu informaciju ili poluinformaciju oko A1 da li ce oni tako nesto uskoro isto ponuditi ? Mislim idem sad i poslat mail A1 ali sumnjam da cu dobiti suvisao odgovor pa zato pitam gdje god stignem xD

ili da hladno predjem na HT?

jbg za online gaming je optika zakon, i to mi je bitnije nego da li imam neki tv program kad tv vise ni ne gledam.. :D

Cilim 18.07.2021. 22:56

Citiraj:

Autor Eladio (Post 3532915)
Vidim da je u Utrinama pocela se nuditi optika , za moj neboder je ht vec dostupno.
Da li ima itko ikakvu informaciju ili poluinformaciju oko A1 da li ce oni tako nesto uskoro isto ponuditi ? Mislim idem sad i poslat mail A1 ali sumnjam da cu dobiti suvisao odgovor pa zato pitam gdje god stignem xD

ili da hladno predjem na HT?

jbg za online gaming je optika zakon, i to mi je bitnije nego da li imam neki tv program kad tv vise ni ne gledam.. :D

A1 tamo ima staru optiku od bivšeg Amisa, koju ne nude novim korisnicima, produžiti ili povećati brzinu mogu samo postojeći sadašnji korisnici

Eladio 18.07.2021. 23:02

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3532953)
A1 tamo ima staru optiku od bivšeg Amisa, koju ne nude novim korisnicima, produžiti ili povećati brzinu mogu samo postojeći sadašnji korisnici

Ja sam vec na max 150/15 Mbit, vidjeti cemo sta ce mi odgovoriti na e-mail. Inače radi se o neboderu sa 140ak stanova, zato je HT vjerojatno tu i uletio. I nude recimo 500/200 optiku za ne puno skuplje, cak i brze ali meni bi to bilo dovoljno.
Thanks na info, javim ako mi sta odgovore. Ako još tko sta zna, neka natipka, bio bih zahvalan :)

Cilim 18.07.2021. 23:05

Ti si na kabela, tako da ti sigurno neće A1 vući tu postojeću Amis optiku...

Eladio 18.07.2021. 23:09

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3532960)
Ti si na kabela, tako da ti sigurno neće A1 vući tu postojeću Amis optiku...

da to mi je jasno. nekako se nadam da ce ih kompetitivnost natjerati da i oni ponude za cijeli neboder, nije da im se nebi isplatilo. ali ako ne budu ponudili, onda stvarno ozbiljno razmisljam da predjem na HT.

Cilim 18.07.2021. 23:16

Citiraj:

Autor Eladio (Post 3532961)
da to mi je jasno. nekako se nadam da ce ih kompetitivnost natjerati da i oni ponude za cijeli neboder, nije da im se nebi isplatilo. ali ako ne budu ponudili, onda stvarno ozbiljno razmisljam da predjem na HT.

Teško, prije će to ponuditi-napraviti Telemach

Eladio 18.07.2021. 23:19

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3532965)
Teško, prije će to ponuditi-napraviti Telemach

hm..
ne dira me cijena od 20-50-100kn vamo tamo mjesecno, ako cu dobit pravu stvar danas, a ne za godinu dana :)

tako da, za sad me HT jako primamio s opcijom, vidjet cemo sta ce mi odgovoriti A1. A telemach, pa dobra ideja, idem i njima psolat email, nista me ne kosta :chears:

Dubach 20.07.2021. 19:08

Pozdrav, dobio ponudu : "Šaljem Vam ponudu za hibridnu optiku.

Duo paket za 174kn uključuje:

• Fiksni telefon, preko kojega ste neograničen prema svim fiksnim i mobilnim mrežama unutar RH bez uspostave poziva.

• Flat (neograničeni) internet brzine od 140-200 Mb/s"

Jel netko to koristi? Kakva je to hibridna optika?

Cilim 20.07.2021. 22:13

Za tebe kao korisnika to je koaksijalni kabel.

zgmmax 21.07.2021. 22:50

Prije mjesec dana negdje su me zvali da produžim ugovor bez ugovorne obveze i da dobivam do 200/20Mbit + TV za 269kn

Kak sam ih nešto odjebo, zovu me prije par dana...ista ponuda al ovaj put sa ugovornom obvezom.

Jel netko produžio po ovim gore uvjetima bez ugovorne obveze?

Cilim 22.07.2021. 08:22

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3533771)
Prije mjesec dana negdje su me zvali da produžim ugovor bez ugovorne obveze i da dobivam do 200/20Mbit + TV za 269kn

Kak sam ih nešto odjebo, zovu me prije par dana...ista ponuda al ovaj put sa ugovornom obvezom.

I to je još uvijek prevelika cijena za duo paket drži ih na ledu još malo, uz ugovornu obvezu bi trebalo biti jos povoljnije.

data202 22.07.2021. 09:48

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3533771)

To je po punoj cijeni 😂 i još ugovorna obveza??
Odbij to bez pardona.

zgmmax 22.07.2021. 10:43

Sada plaćam 279 :D
Pa mi je ovo jeftinije 10kn...

Uglavnom rekao sam da mi ne paše ugovorna obveza i to je to...

Cilim 22.07.2021. 10:54

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3533829)
Sada plaćam 279 :D
Pa mi je ovo jeftinije 10kn...

Uglavnom rekao sam da mi ne paše ugovorna obveza i to je to...

Trio paket uz ugovornu obvezu može se dobiti za cca 219 kn, pa još i niže,, zasto bi za duo paket plaćao onda 269 kn..
A kroz "mozaik" pogodnosti može se još sniziti ta ukupna cijena usluge. :kafa:

Juice 22.07.2021. 11:54

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3533832)
Trio paket uz ugovornu obvezu može se dobiti za cca 219 kn, pa još i niže,, zasto bi za duo paket plaćao onda 269 kn..
A kroz "mozaik" pogodnosti može se još sniziti ta ukupna cijena usluge. :kafa:

Optika da ide za 219 kn trio paket?

Cilim 22.07.2021. 12:12

Citiraj:

Autor Juice (Post 3533839)
Optika da ide za 219 kn trio paket?

U ovom slučaju se ne radi o optici (u pitaanju se radilo o brzini 200/20 mbps)...već o koaksijalcu...za optiku niza brzina je 200/100 mbps ako se ne varam...

Ali kad već pitaš za optiku u mene je trio paket optika brzine 1/0,5 gbit/s za 229 kn sa uračunatim popustom od 10 kn uz mozaik pogodnost...:kafa:

Izet Fazlinovic 28.07.2021. 22:06

Ja se selim i vidim samo koaksijalac na netu. Dodem u poslovnicu i kazu mi moze mozda optika od amisa ali moraju tehnicari potvrdit da li je izvedivo. Danas mi jave da moze optika.

Poslano sa mog SM-G970F koristeći Tapatalk

Cilim 29.07.2021. 10:00

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 3535134)
Ja se selim i vidim samo koaksijalac na netu. Dodem u poslovnicu i kazu mi moze mozda optika od amisa ali moraju tehnicari potvrdit da li je izvedivo. Danas mi jave da moze optika.

Poslano sa mog SM-G970F koristeći Tapatalk

Koji kvart...

kopija 29.07.2021. 10:21

https://www.a1.hr/poslovni/izvodenje...vinskih-radova
Gornja Dubrava i Novi Zagreb-zapad dodani.

Eladio 29.07.2021. 11:25

Meni se javili na email da je optika stigla (Utrine) i da rsde neka testiranja jer su uočili neke smetnje. Uglavnom čekam da se jave uskoro.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:33.