![]() |
Za OGame mi je dovoljno 800 mhz na 1.10v. :D
Kad prestanem igrati i doma složim mrežu sa routerom idem ju ubit. |
@Crash009
Gore su kingmaxovi chipovi, barem su na mojoj FNAS-ici bili. Ovako su moji išli, poprilično hebeno :) http://www.imagesforme.com/thumbs/2366FNAS - 260.jpg @GORKI Ma joj, zaboravili oni na ocw-u na mene. Nije mi niš došlo i nemrem tamo još niš postat. Pice... A šta će mi quad core? Kad bi jedva opteretil i Dual core proc? @Tao2 Nadam se da neš imat početnih problema sa njom :) No, dosta OT, topic je prešao preko 1000 reply-a :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma nije neki veliki problem taj vmod, osim sto moras izvuci maticnu iz kante i sve rastaviti :D , osim toga je minuta posla. |
Jel netko napravio na forumu?
I kako onda, pomiču se koraci samo za 0,1V? Npr ak namjestim u biosu 1.45V bit će 1.55V? :) |
ne, onda ti se pomakne za 0.4V tako da kad stavis na 1.075V dobijes 1.475V i tako do 1.15V=1.55V
|
Citiraj:
Kaj veliš da se zaletiš do mene jedan dan,to napravimo pa ak dela sve platim cugu :):D |
Prdnula mi matična :D
Valjda je ona otišla... Em ti vraga, a taman sam ju stavio u novo kučište... Uglavnom, pojavi se POST screen i samo piše: Pres F11 to boot meni SIngle Channel memory I samo tako stoji :D Resetiro CMOS i vadio bateriju na duže vrijeme i ništa. Valjda BIOS corrupt...:( Dovraga, zašto ja kada god nekaj vadim iz kučišta, kad natrag spojim ne dela ? :D Nadam se da će dečki u Linksu bit brzi :) |
Vučko, Vučko ti bi i geviht strgal.
|
Sad me najviše frka ako je matična živa i ako mi je ipak memorija prdnula...jer onda ću morat platit servis :(, a nisam baš pri kintama...
Viš, to ti je peh, kad nemaš kod nekog probat kaj ti dela a kaj ne... Kad mene netko treba, u sekundi mi je raskopano kučište i mjenjam sve po potrebi, ali kad meni treba, onda moram ići žicat u Nobilis. Fala Bogu, dečki su tamo ok i bez problema mi iztestiraju sitne stvari tipa proc, memorija, HDD etc. |
Pa kaj nema niko blizu tebe na trešnjavki da probaš ramove? : hitthewa
Iako i ja mislim da ti je ploča prdnula... : baad : Ali ja bi se prije kladio na neku fizičku štetu nego na bios... :( |
Vucko prekontroliraj jos jedamput jesi sve dobro spoija i jel dobro sjeda sve na svoje misto pevenstveno mislim na IDE kabele.
|
Daj ištekaj sve ostavi samo proc i 1 slot memorije i grafu pa javi da li možeš ući u bios.
|
Ma ima nekih na Trešnjevci, ali ne poznam ih tolko dobro da ih baš mogu žicat i dolazit im doma da probam (barem oni koji su spremni malo razrovat kučište).
Kablove sam 2 puta prekontrolirao, sve sam spojio kako treba. Probao sam spojim minimalno (kako je AMD rekao), posebno sa SATA HDD-om i posebno sa PATA. Vadio van ploču, sve po knjizi, ali neće dalje od POST screena na kojem piše ono kaj piše. U BIOS nemrem nikako. Vjerojatno je došlo do kratkog spoja sa ventovima, jer mi se napajanje zgasilo odmah nakon pokretanja. Čudno, jer ventovi rade normalno, nit sam prčkao po žicama i igrao se naponima raznim. A peder masni ošo na godišnji, inače bi ga žico da se to malo požuri :D ;) (šalim se) |
Citiraj:
vec lagano popizdio ne znam šta bi nakon jedno 20 clear cmos je proradila normalno ušao u bios poštelao i izašao i sve radi ok, probaj još malo čačkat, možda proradi |
Citiraj:
Makar ne vjerujem da je problem u njoj al vragzna. Javi mi se na 098 9597 026 ili na fiksni. Imaš broj fixa na pm. |
Citiraj:
Citiraj:
Šalim se, stvarno hvala na ponudi, ako će trebat, zvat ću te da se dogovorimo. Ovakve ljude cijenim :) A ne GORKI-ja, koji se nije ni ponudil da iztestira :D:p |
Jao Vucko zgorila ti je :D
|
Citiraj:
Tako je to kad undervoltas :rolleyes: :D |
Da, vidim ja. Šprdate se vi sa mnom :D:D
A da tek znate kak sam ju ubil, tj. kaj ju je ubilo...Najobičniji 80mm vent :D Kada i ako dođe nova, svejedno će proc i dalje biti undervoltan :p Dosta OT-a, inače će ljudi počet izbjegavat ovaj thread... |
Citiraj:
Nisam zna da je situacija tako ozbljna...Poslat cu ti ja adresu pa posalji rame meni na testing :D Ja bi drage volje povadija mast tvome PQIću... : suicide Citiraj:
|
Isprika prihvaćena GORKI. No koliko puta ću ja morat napomenut, proc je bio undervoltan, a ne matična. Mah to ste svi vi ljubomorni :p
|
Meni ploča zna zaštekat kod POST-a ako se igram previše RAID-om i diskovima...
|
Isto ti napiše kao i ovo meni ili?
Riješenje? Vjerojatno silovati Clear CMOS... Sutra ću valjda dobit natrag matičnu, ko zna... |
Pa stane kad treba detektirat diskove. Napravim clear CMOS, ponovo naštimam i radi.
|
Kod mene to nije palilo. Kao što sam rekel, resetiro sam cmos više puta, ostavio bateriju vani preko par sati i niente.
|
Evo, zahvaljujući susretljivosti sky-a sam došao do zanimljivih rezultata.
Stavio sam njegov opty na assrokicu, i ruši se pri HTT-u od 265-270 mhz. Sve mi je bilo jasno. No prava zabava je počela kad sam svog vennija stavio na njegovu DFI Ultra D. HTT je potegao do 360-370 mhz više se ni ne sijećam, moram screenshot pogledat, a bootao je čak na 425 mhz. Max frekva je oko 2750 mhz, a bootao je na 2970 mhz. Screen shotovi slijede poslije jerbo moram prebacit slike sa stickom a to mi se sad ne da. Fish i fleks su bili tu pa mogu potvrdit :) Zanimljivi rezultati nadasve :) Stabilnost i ostale điđe miđe nisam stigao testirati, to drugom prilikom, sutra-prekosutra kad malo uhvatim vremena i sna od ovog usranog posla koji radim. Pozdrav, regards to sky. |
I dalje nemrem vjerovat da tebe ploča koči. Si ti siguran da ne delaš neš krivo? :)
Inače, dobar proc... Moja ploča je nepopravljivo oštečena :D i sad čekam da me zvrcnu da se dogovorimo kaj ćemo dalje, jer matičnu nemaju u ponudi. Razumni smo ljudi, dogovorit ćemo se nešto ;) |
Citiraj:
|
Samo se treba paziti na memoriju (postaviti divajder), spustiti CPU-NB na 600 (probaj na 400, ko zna), Vcore na 1.45V, množitelj na max. i to je to. I dizati HTT...
BIOS službeni 2.20 ili beta7 (tako da nema HTT locka na 274Mhz). EDIT: Istina Bog, ja kad sam išao tražiti max. HTT, onda sam i spuštao NB-SB proporcionalno sa CPU-NB. Makar GORKI veli da se to ne smije inaće će biti problema sa hardovima, USB i ostalima čime upravlja SB. Domy, kak si ti imao (ili još imaš) narihtan NB-SB kad ti je HTT bio na 313Mhz? |
Citiraj:
Jednostavno ne ide preko 265-270..:( Edit, bios je beta 7 |
Ne boota il pada prime/super pi?
Probaj službeni V2.20 BIOS...Ako ni on neće, onda je matična :( |
Citiraj:
|
Citiraj:
zaboravio si rec bananu s ramom...nedostatkom mem djelitelja,htt djelitelja...i medu ostalom kocnicom za proc...maticnom:D daklem ovim povodom trazim plocu BILOKOJU s939 koja ide preko 450.../da znam da trazim puno...al recimo to ovak...taj proc bez beda potegne i visi fsb...jednostavno preko 430 nismo probavali(da butalo je;) ) 430x6 je bio max...al tad ilploca il ram nije htio...ram... e da sky btw uspijeli smo ldt natjerat na 370x5:D:D ploca je MRCINA nema sta...al je preslaba za proc... isto tako ce najvjerojatnije sutra moj UTT (da tocno taj) ic gore na 3.5> V:D btw super pi na 2.6/2.7(nisam siher) sa nekih 350*8(bubam fakat neznam...al imamo ss) je bio 32.8;) a se razmemo ram je bio na 1/2 ram/cpu:D dakle ispod 200...sto rec...brda moj komentar si cuo...najhebeniji E6 kojis am vidio(da dobro ste procitali nikakv e3,e4...vec E6) ak sam nes propustio...nadopunite me...napon je bio 1.6...extremi su buili na 1.72(425 i 430) ...jednostavno me bilo trta dalje klokat...nije moj pa...)al je zanimljivo da je temp u idleu bil 38-42....bolest od proca;) slinim lol |
Citiraj:
moja ide na 360fsb stabilno |
http://www.imagesforme.com/images/821290-2755.JPG
http://www.imagesforme.com/images/4913350-2800.JPG http://www.imagesforme.com/images/5023365-2373.JPG Evo sto smo par screenova pohvatali na brzinu. Detaljnije u dogledno vrijeme :) |
detaljnije kad sredimo onaj ram i ldt pa da udemo prek 400 u win;) to ce bit podhvat...enivej ja sutra moram do doma ujutro prije tebe pa idem to THE ram;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I nisi imao nikakvih problema? Tipa sa HDD-om (ne dizanje windowsa) il USB-om?
Fischer, ajd probaj i NB-SB snižavat isto kako i CPU-NB...možda pomogne :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:24. |