PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   BTC kartice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284935)

Facelessone 17.04.2018. 21:33

Radi sve oke sa bitpande, i brže je od Revolut opcije jer moraš čekati da se sepa transfer odradi. Na revolutu je nešto manji fee i to ti je više manje to.

Brut 17.04.2018. 22:14

Citiraj:

Autor lit (Post 3185138)
Jel koristi tko bitpandu na skrill ili ste svi na Revolutu? i zašto svi govore "Revoult" a servis je: www.revolut.com
zanima me jel radi sve OK sa bitpande na skrill?

radi al uzme panda pa skrill

lit 17.04.2018. 22:33

Citiraj:

Autor Brut (Post 3185171)
radi al uzme panda pa skrill

ak ima druga jeftinija opcija do skrilla javi :)

Brut 17.04.2018. 23:21

Citiraj:

Autor lit (Post 3185181)
ak ima druga jeftinija opcija do skrilla javi :)

epayments je jednostavnija, direktno se puni.. isplativost nisam proucavao jer ionako jako sitno dizem u ova tmurna vremena.

kreso75 18.04.2018. 09:17

epayments uzima dodatnu proviziju na POS-evima i jako je loš tečaj ukoliko se diže keš u kunama na bankomatu.
Ali da je jednostavan, je.

Gilbert5 18.04.2018. 09:22

Nije uopće loš tečaj (ako ideš bez konverzije), jedino se naplaćuje 3% provizija.

kreso75 18.04.2018. 10:08

Uvijek sam išao bez konverzije.
Znači zadnje dizanje na ATM-u, 5.3.2018. Exchange rate 1 EUR = 7.19058 HRK, nakon par min. na ATM-u druge banke 1 EUR = 7.19052 HRK, plus naknada za dizanje u kn 2,4 €.
Na taj datum nisam imao transakcije sa Revolut karticom, ali dan iza, 6.3. je bilo 1 EUR= 7,4077 HRK.
Ja bi rekao da je to poprilično loš tečaj, na 1000 EUR preko 200 kn razlike.

Gilbert5 18.04.2018. 10:13

Meni nikad tečaj nije bio manji od 7.2, a bilo je slučajeva (na većim iznosima) da je preko 7.4, ali onda ide 3% fee.

https://i.imgur.com/XVr3tVk.png

rudi1 18.04.2018. 10:46

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3185320)
Meni nikad tečaj nije bio manji od 7.2, a bilo je slučajeva (na većim iznosima) da je preko 7.4, ali onda ide 3% fee.

https://i.imgur.com/XVr3tVk.png

Isplata atm s revo u kn s konverzijom, isplao me da je tecaj 6.84 kn / eur. Lopovske hr banke.
Bez konverzije, satro nepoznati tecaj, are you sure, pa opet are you sure, 7.44 kn / eur.

kreso75 18.04.2018. 10:47

Da, moguće. S druge strane, meni u 2 slučaja dizanja kn kod nas tečaj nikad nije bio preko 7,2, barem ne u 3. mj. kada sam isprobavao karticu.
U jednom slučaju su čak naknadno promijenili tečaj pa sam sa stanjem računa završio u tehničkom minusu.
Jedino se isplatilo otići u Sloveniju pa tamo dići EUR.

Edit: pričam o epayments kartici.
Revolut zna preko vikenda imati nešto lošiji tečaj.

aerial 19.04.2018. 14:34

Koliko vidim Revoult se ne može fillati u kunama i trošiti kune u GR trgovinama - moraš biti u EUR ili sl.?

k31k0 19.04.2018. 14:42

Citiraj:

Autor aerial (Post 3185917)
Koliko vidim Revoult se ne može fillati u kunama i trošiti kune u GR trgovinama - moraš biti u EUR ili sl.?

Puniš ga u eurima, a on ti u trenutku plaćanja pretvara kune u eure i skida odgovarajući iznos eura.

aerial 19.04.2018. 15:06

Citiraj:

Autor k31k0 (Post 3185926)
Puniš ga u eurima, a on ti u trenutku plaćanja pretvara kune u eure i skida odgovarajući iznos eura.

Je, koliko vidim tako to funkcionira no to ne znači da ga moraš puniti EURima, meni kad skuži kreditnu koja je u HRK pita me hoću li puniti u kuna ili eurima i kad odabereš kune onda te samo ostavi ne ekranu na kojem si bija prije klikanja.
Pretpostavljam da je u pitanju neka generička forma a oni između tih 25 valuta nemaju HRK pa otud cijela priča. Prava šteta, mogla bi se izbjeći ikakva konverzija za slučaj da želiš dizati lovu sa hrvatskih kreditnih na bankomatima.

vacs 19.04.2018. 18:19

isao sam danas probati virtualnu od wirex (plasticne dolaze kroz dva tjedna), uzelo je 1.5% za punjenje kartice (btc -> usd) no za konverziju u kune kod kupnje bona uzelo je 5.99 tecaj tj isti koji je i srednji na hnb

znaci za online placanja je full povoljno a sad za dizanje na bankomatu cemo vidjeti

ako netko oce evo mog linka, dobijete obe kartice free

https://links.wirexapp.com/MpmB/4bTI...SkeKz8unTiTPvw

edit: ne mozete uzeti karticu bez verifikacije

lit 19.04.2018. 20:50

Znači za 2 tjedna dolaze? ja ih isto čekam, a jel će se plaćat ili će doći besplatno?

vacs 19.04.2018. 21:44

prvo su rekli besplatno zamjenske ali onda se ono sve sa zabranama izdesavalo i sad kad su opet krenuli negdje sam bio vidio da ide svima free

Nbdy32 20.04.2018. 11:25

I ja ju čekam po tvojoj preporuci,nadam se da bude uskoro ...

A verifikacija,muka i pomuka moram priznati sa slanjem dokumenta s adresom i okolicom ...

aerial 25.04.2018. 15:18

Isprobao danas avoju Revolut karticu. Dignuo 100 HRK na Zabinom bankomatu: pita me hocu li konverziju ili negarantirani tecaj karticarske kuce; biram zadnje onda me pita hocu li teretiti u HRK ili u GBP (racun mi je u EUR) biram opet zadnje i zavrsim sa duplom konverzijom i tecajem 6.9xyz. Kupovina u ducanu savrsena, lipu skuplje od srednje tecaja HNB-a.

Sjecam se prica da je vikendom nepovoljniji tecaj. Kakva su iskustva sa dizanjem na bankomatu?

Sent from my Apollo Lite using Tapatalk

buljaka 25.04.2018. 15:47

Ne garantirani tečaj i u kunama i dobiješ 7.4

Facelessone 25.04.2018. 15:50

Citiraj:

Autor aerial (Post 3188058)
Isprobao danas avoju Revolut karticu. Dignuo 100 HRK na Zabinom bankomatu: pita me hocu li konverziju ili negarantirani tecaj karticarske kuce; biram zadnje onda me pita hocu li teretiti u HRK ili u GBP (racun mi je u EUR) biram opet zadnje i zavrsim sa duplom konverzijom i tecajem 6.9xyz. Kupovina u ducanu savrsena, lipu skuplje od srednje tecaja HNB-a.

Sjecam se prica da je vikendom nepovoljniji tecaj. Kakva su iskustva sa dizanjem na bankomatu?

Citiraj:

Autor Revolut
During the weekend, when the currency markets are closed, we apply a small markup ranging from 0.5 - 2% on top of the interbank exchange rate. This will depend on the particular currency.

Citiraj:

Autor Revolut
Also, make sure that you always choose to withdrawal cash in the local currency when you are abroad. Some ATMs will let you withdraw cash in your native currency but they will apply foreign exchange fees for doing so.

& What you didn't know about using ATMs abroad 🏧

kreso75 25.04.2018. 16:26

Citiraj:

Autor aerial (Post 3188058)

Da, i na POS-evima i na banomatima je vikendom po mojim iskustvima obično nepovoljni tečaj.

johnsmith 25.04.2018. 16:49

@aerial : tecajeve vidis cijelo vrijeme gore desno u appu (dodas si koje parove trebas) i da, tečajevi vikendom su 0.5-1% (ne sjecam se tocno brojke) lošiji jer forex ne radi (čije tečajeve koriste).

Što se bankomata tiče, to je katastrofa. Čak bankomati ***ISTE*** banke imaju razliciti "software" jer bukvalno 3-4 bankomata zabe koje sam prošo potpuno drugačiji izbornici i opcije. Rule of a thumb je ovi koji su u 3pm iza 2 brda, ti su najgori, dok ovi u centrima i na "hot" lokacijama gdi ekipa vadi ko luda, tu su novi ili latest soft (nek me neko od bankara ispravi, ali znam kaj sam vidio :D ). Revolut, dok najdes neko groblje od bankomata koji niti ne nudi naplatu u eur nego oće gbp, ti je svejedno jer opet tečaj je bolji nego u banke (s konverzijom).

Brut 25.04.2018. 21:27

koji sve nacini imaju za punjenje revoulta?

aerial 26.04.2018. 10:11

Citiraj:

Autor Brut (Post 3188182)
koji sve nacini imaju za punjenje revoulta?

Revolut ti je Britanska banka koja ti omogucava otvarajne tekucih racuna u više valuta. Dakle možeš je puniti kao i svaki drugi račun + što ti oni omogućavaju da uplatiš lovu kreditnom karticom - mora glasiti na tebe. Koliko sam shvatio posluju samo preko mobilne aplikacije, neka me ispravi netko sa više detalja.

Minerima/traderima je dodatno zanimljiva jer mogu jednostavno prebaciti lovu sa Coinbasea na Revolut, neki se nadaju da ce tim zatirati tragove svoga novca poreznoj, no poprilicno sam siguran da kad bi porezna htjela da bi vrlo lako dosla do tih podataka.

Brut 26.04.2018. 14:33

Citiraj:

Autor aerial (Post 3188307)
Revolut ti je Britanska banka koja ti omogucava otvarajne tekucih racuna u više valuta. Dakle možeš je puniti kao i svaki drugi račun + što ti oni omogućavaju da uplatiš lovu kreditnom karticom - mora glasiti na tebe. Koliko sam shvatio posluju samo preko mobilne aplikacije, neka me ispravi netko sa više detalja.

Minerima/traderima je dodatno zanimljiva jer mogu jednostavno prebaciti lovu sa Coinbasea na Revolut, neki se nadaju da ce tim zatirati tragove svoga novca poreznoj, no poprilicno sam siguran da kad bi porezna htjela da bi vrlo lako dosla do tih podataka.

kuzim da se moze poslati fiat sepom tipa s coinbasea, al sto ako hocu tipa ZEC pretvorit u pare za trosit

aerial 26.04.2018. 14:44

Citiraj:

Autor Brut (Post 3188408)
kuzim da se moze poslati fiat sepom tipa s coinbasea, al sto ako hocu tipa ZEC pretvorit u pare za trosit

Ja konvertiram na burzi u LTC pa saljem na Coinbase/GDAX i dalje poznatim putem na Revolut.

livada2 26.04.2018. 14:51

Koristi li tko SKRIL na pypalu?
Vidim da i uredno konvertiraju sve u GBP mada je EURO kartica. i onda na Ebayu kupis u dolarima pa te konvertira u eure pa u gbp :(
Na paypalu pise platio u usd- al kad odem an skril histori u biti je sve palceno GBP znaci skril je konvertiro usd-euro-gbp...al ga deru

JEl tako i na Revoltu?.

aerial 26.04.2018. 15:01

Citiraj:

Autor livada2 (Post 3188417)
JEl tako i na Revoltu?.

Ne baš, iako sam se ja prvi put zeznuo i imao baš tu situaciju stvar ide direktno EUR -> HRK, tečaj je promjenjiv ali svaki put je jako blizu srednjeg tečaja po HNB-u (3 kupovine zasad).
Vikendima kaži da je nepovoljniji (1% okvirno?!)

lit 26.04.2018. 15:28

Za skrill pazim kao i za sve drugo da bude euro na euro, jer imam euro account. Ne kupujem po online shopovima koji nemaju euro i riješen problem :)

livada2 26.04.2018. 16:00

Citiraj:

Autor lit (Post 3188439)
Za skrill pazim kao i za sve drugo da bude euro na euro, jer imam euro account. Ne kupujem po online shopovima koji nemaju euro i riješen problem :)

pa npr jucer sam izabrao euro na paypalu naso u eurima prodavaca i kupim a onda na skrilu vidim euro to GBP konverzija.

Ko da je paypal povezao skril sa zemljom izdavatelja a to je engleska pa zato stalno radi konverziju u GB. Prave se ludi i to je to.

u skril prepaid card u Authorization history sto god kupio il idizo luvu uvjek pise ili HRK ili GBP nema nijedne druge valute a kupovo sam za dolare i eure na ebayu.

Bas me deru :( EURO je kartica- EURO je PAYPAL Nikad nigdje nisam izabrao GBP

lit 26.04.2018. 16:09

A jbg frende žao mi je, probaj onda ipak ne uzimat sa ebaya.

aerial 26.04.2018. 17:06

Citiraj:

Autor livada2 (Post 3188449)
pa npr jucer sam izabrao euro na paypalu naso u eurima prodavaca i kupim a onda na skrilu vidim euro to GBP konverzija.

Ko da je paypal povezao skril sa zemljom izdavatelja a to je engleska pa zato stalno radi konverziju u GB. Prave se ludi i to je to.

u skril prepaid card u Authorization history sto god kupio il idizo luvu uvjek pise ili HRK ili GBP nema nijedne druge valute a kupovo sam za dolare i eure na ebayu.

Bas me deru :( EURO je kartica- EURO je PAYPAL Nikad nigdje nisam izabrao GBP

jesi li probao raščistiti to sa Paypal ili Skril supportom?

lit 26.04.2018. 17:38

Da li netko zna koji je trošak ako sa Skrill karticom (euro account) plaćam na POS-u u Hrvatskoj?

Adzivu 27.04.2018. 01:51

nema troška osim konverzije EUR-HRK, ovisno koji si VIP level.

PR3DA70R 02.05.2018. 02:38

Ne znam koliko pratite al pomalo nam se spremaju nove Wirex kartice.
Kažu da ih počinju slat u petom mjesecu, prvo UK pa EU.

https://community.wirexapp.com/t/pla...re-coming/1437

Nbdy32 02.05.2018. 07:57

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 3189943)
Ne znam koliko pratite al pomalo nam se spremaju nove Wirex kartice.
Kažu da ih počinju slat u petom mjesecu, prvo UK pa EU.

https://community.wirexapp.com/t/pla...re-coming/1437

Poslao im mejl,javili da sredinom 5. mjeseca dolaze i da će me obavijestiti ...

Dambo 02.05.2018. 10:12

Revolut danas digao 600 kn.
Odbilo mi 81,05€.
Zadovoljan. :chears:

mierdadeltorro 02.05.2018. 10:57

Citiraj:

Autor aerial (Post 3188307)

Kako da prebacim eure sa coinbase-a na revolut. dobio njihovu Visa karticu i coinbase je odbio dodati jer nema 3d secure??

''This card is not eligible for 3D Secure. Please contact support if you believe this is an error.''

aerial 02.05.2018. 11:12

Citiraj:

Autor mierdadeltorro (Post 3190010)
Kako da prebacim eure sa coinbase-a na revolut. dobio njihovu Visa karticu i coinbase je odbio dodati jer nema 3d secure??

''This card is not eligible for 3D Secure. Please contact support if you believe this is an error.''

Nije mi se dalo tipkati pa sam se ubio trazeci adekvatne stare postove. :/

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=819

mierdadeltorro 02.05.2018. 11:30

zanimljivo, u revolut aplikaciji stanje mi je 14,01 eura što je ok. top up 20E i dostva kartice 5,99E. i sad odem ma erste bankoma provjeriti stanje kad ono 862,22 kuna.
odakle sad to??
nema valjda revolut uvid u stanje računa u hr sa kojeg je išao top up??

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33.