![]() |
Radi sve oke sa bitpande, i brže je od Revolut opcije jer moraš čekati da se sepa transfer odradi. Na revolutu je nešto manji fee i to ti je više manje to.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
epayments uzima dodatnu proviziju na POS-evima i jako je loš tečaj ukoliko se diže keš u kunama na bankomatu.
Ali da je jednostavan, je. |
Nije uopće loš tečaj (ako ideš bez konverzije), jedino se naplaćuje 3% provizija.
|
Uvijek sam išao bez konverzije.
Znači zadnje dizanje na ATM-u, 5.3.2018. Exchange rate 1 EUR = 7.19058 HRK, nakon par min. na ATM-u druge banke 1 EUR = 7.19052 HRK, plus naknada za dizanje u kn 2,4 €. Na taj datum nisam imao transakcije sa Revolut karticom, ali dan iza, 6.3. je bilo 1 EUR= 7,4077 HRK. Ja bi rekao da je to poprilično loš tečaj, na 1000 EUR preko 200 kn razlike. |
Meni nikad tečaj nije bio manji od 7.2, a bilo je slučajeva (na većim iznosima) da je preko 7.4, ali onda ide 3% fee.
https://i.imgur.com/XVr3tVk.png |
Citiraj:
Bez konverzije, satro nepoznati tecaj, are you sure, pa opet are you sure, 7.44 kn / eur. |
Da, moguće. S druge strane, meni u 2 slučaja dizanja kn kod nas tečaj nikad nije bio preko 7,2, barem ne u 3. mj. kada sam isprobavao karticu.
U jednom slučaju su čak naknadno promijenili tečaj pa sam sa stanjem računa završio u tehničkom minusu. Jedino se isplatilo otići u Sloveniju pa tamo dići EUR. Edit: pričam o epayments kartici. Revolut zna preko vikenda imati nešto lošiji tečaj. |
Koliko vidim Revoult se ne može fillati u kunama i trošiti kune u GR trgovinama - moraš biti u EUR ili sl.?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pretpostavljam da je u pitanju neka generička forma a oni između tih 25 valuta nemaju HRK pa otud cijela priča. Prava šteta, mogla bi se izbjeći ikakva konverzija za slučaj da želiš dizati lovu sa hrvatskih kreditnih na bankomatima. |
isao sam danas probati virtualnu od wirex (plasticne dolaze kroz dva tjedna), uzelo je 1.5% za punjenje kartice (btc -> usd) no za konverziju u kune kod kupnje bona uzelo je 5.99 tecaj tj isti koji je i srednji na hnb
znaci za online placanja je full povoljno a sad za dizanje na bankomatu cemo vidjeti ako netko oce evo mog linka, dobijete obe kartice free https://links.wirexapp.com/MpmB/4bTI...SkeKz8unTiTPvw edit: ne mozete uzeti karticu bez verifikacije |
Znači za 2 tjedna dolaze? ja ih isto čekam, a jel će se plaćat ili će doći besplatno?
|
prvo su rekli besplatno zamjenske ali onda se ono sve sa zabranama izdesavalo i sad kad su opet krenuli negdje sam bio vidio da ide svima free
|
I ja ju čekam po tvojoj preporuci,nadam se da bude uskoro ...
A verifikacija,muka i pomuka moram priznati sa slanjem dokumenta s adresom i okolicom ... |
Isprobao danas avoju Revolut karticu. Dignuo 100 HRK na Zabinom bankomatu: pita me hocu li konverziju ili negarantirani tecaj karticarske kuce; biram zadnje onda me pita hocu li teretiti u HRK ili u GBP (racun mi je u EUR) biram opet zadnje i zavrsim sa duplom konverzijom i tecajem 6.9xyz. Kupovina u ducanu savrsena, lipu skuplje od srednje tecaja HNB-a.
Sjecam se prica da je vikendom nepovoljniji tecaj. Kakva su iskustva sa dizanjem na bankomatu? Sent from my Apollo Lite using Tapatalk |
Ne garantirani tečaj i u kunama i dobiješ 7.4
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@aerial : tecajeve vidis cijelo vrijeme gore desno u appu (dodas si koje parove trebas) i da, tečajevi vikendom su 0.5-1% (ne sjecam se tocno brojke) lošiji jer forex ne radi (čije tečajeve koriste).
Što se bankomata tiče, to je katastrofa. Čak bankomati ***ISTE*** banke imaju razliciti "software" jer bukvalno 3-4 bankomata zabe koje sam prošo potpuno drugačiji izbornici i opcije. Rule of a thumb je ovi koji su u 3pm iza 2 brda, ti su najgori, dok ovi u centrima i na "hot" lokacijama gdi ekipa vadi ko luda, tu su novi ili latest soft (nek me neko od bankara ispravi, ali znam kaj sam vidio :D ). Revolut, dok najdes neko groblje od bankomata koji niti ne nudi naplatu u eur nego oće gbp, ti je svejedno jer opet tečaj je bolji nego u banke (s konverzijom). |
koji sve nacini imaju za punjenje revoulta?
|
Citiraj:
Minerima/traderima je dodatno zanimljiva jer mogu jednostavno prebaciti lovu sa Coinbasea na Revolut, neki se nadaju da ce tim zatirati tragove svoga novca poreznoj, no poprilicno sam siguran da kad bi porezna htjela da bi vrlo lako dosla do tih podataka. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koristi li tko SKRIL na pypalu?
Vidim da i uredno konvertiraju sve u GBP mada je EURO kartica. i onda na Ebayu kupis u dolarima pa te konvertira u eure pa u gbp :( Na paypalu pise platio u usd- al kad odem an skril histori u biti je sve palceno GBP znaci skril je konvertiro usd-euro-gbp...al ga deru JEl tako i na Revoltu?. |
Citiraj:
Vikendima kaži da je nepovoljniji (1% okvirno?!) |
Za skrill pazim kao i za sve drugo da bude euro na euro, jer imam euro account. Ne kupujem po online shopovima koji nemaju euro i riješen problem :)
|
Citiraj:
Ko da je paypal povezao skril sa zemljom izdavatelja a to je engleska pa zato stalno radi konverziju u GB. Prave se ludi i to je to. u skril prepaid card u Authorization history sto god kupio il idizo luvu uvjek pise ili HRK ili GBP nema nijedne druge valute a kupovo sam za dolare i eure na ebayu. Bas me deru :( EURO je kartica- EURO je PAYPAL Nikad nigdje nisam izabrao GBP |
A jbg frende žao mi je, probaj onda ipak ne uzimat sa ebaya.
|
Citiraj:
|
Da li netko zna koji je trošak ako sa Skrill karticom (euro account) plaćam na POS-u u Hrvatskoj?
|
nema troška osim konverzije EUR-HRK, ovisno koji si VIP level.
|
Ne znam koliko pratite al pomalo nam se spremaju nove Wirex kartice.
Kažu da ih počinju slat u petom mjesecu, prvo UK pa EU. https://community.wirexapp.com/t/pla...re-coming/1437 |
Citiraj:
|
Revolut danas digao 600 kn.
Odbilo mi 81,05€. Zadovoljan. :chears: |
Citiraj:
''This card is not eligible for 3D Secure. Please contact support if you believe this is an error.'' |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=819 |
zanimljivo, u revolut aplikaciji stanje mi je 14,01 eura što je ok. top up 20E i dostva kartice 5,99E. i sad odem ma erste bankoma provjeriti stanje kad ono 862,22 kuna.
odakle sad to?? nema valjda revolut uvid u stanje računa u hr sa kojeg je išao top up?? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33. |