PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

davidovski 19.06.2019. 13:13

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3312211)
Drži dugo notifikaciju i pojavit će se clear all

Nema toga na bipu

prileee 19.06.2019. 13:19

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3312211)
Drži dugo notifikaciju i pojavit će se clear all

STARI MOJ PA DI SI BIA DO SAD???? :lol2:

Nevjerojatno da nigdi nisam nasa (ili se sjetia isprovat prije)! Hvala puno! :dobar:

Radi na vergeu.

freddie 20.06.2019. 08:54

Koji od ova tri,stratos,huawei gt ili samsung galaxy

domy_os 20.06.2019. 12:57

Ovisi o tvojim željama i potrebama. Imaš tu dovoljno komentara i testova za donijeti konačnu odluku.

BTW, naravno da sam našao punjač za sat nakon što sam naručio novi. :lol2:

Kruno M 20.06.2019. 13:16

Citiraj:

Autor davidovski (Post 3312216)
Nema toga na bipu

Clear all na bipu ima kada dođeš do kraja notifikacija, i onda ima delete. Briše sve notifikacije.

davidovski 20.06.2019. 13:19

to znam, ali moras skroz listat do kraja, nema precac

freddie 20.06.2019. 13:59

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3312441)
Ovisi o tvojim željama i potrebama. Imaš tu dovoljno komentara i testova za donijeti konačnu odluku.

BTW, naravno da sam našao punjač za sat nakon što sam naručio novi. :lol2:

Najgore je to,kaj vise citam i gledam sve manje znam...

Gabre 20.06.2019. 16:38

Citiraj:

Autor freddie (Post 3312455)
Najgore je to,kaj vise citam i gledam sve manje znam...

znam kako ti je, svi mi imaju neke nedostatke, a svi kostaju previse da bih imao kompromise.

Zato mi mi band 3 za sada sluzi super, a 4 ce biti jos bolja. A kosta manje nego watch strap za te nove satove.

Newmie 27.06.2019. 13:50

Postoji li kod nas neka opcija bezkontaktnog plaćanja putem Andorid smartwatcha? Konkretno Samsung Galaxy Watch.

xlr 27.06.2019. 14:35

Samsung pay ne dela kod nas, a koliko vidim na nasim satovima niti ne dolazi predinstaliran samsung pay app (see regija).
Google pay je rezerviran za wearOS satove (to bi trebalo raditi kod nas jer je usluga dostupna, al ne na nasem satu).

Rekao bih da nista od toga jos neko vrijeme.
Galaxy watch ima tizen os, ne onaj guglov wear os (ekvilalent androidu)

Mommistake 27.06.2019. 14:43

Bip, 22 dana, 50% baterije :D

domy_os 27.06.2019. 15:13

Citiraj:

Autor zupy (Post 3308035)
Kako traje baterija na Huawei GT i novom AOD opcijom - jeli ko probao?

Konačno sam testirao kako spada. Izdržao je punih 8 dana s AoD-om, HR monitorom, svim notifikacijama, svakodnevnim alarmom i vremenskom prognozom. Preko noći ga skidam s ruke, nakon 5 min stajanja na stolu se ugasi AoD i probudi kad ga vratim na ruku.

LAcy 27.06.2019. 17:13

Super, baš mi je trebalo :D

Bolje nek isprave bugove i feature koji napola rade.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...591fa4d4be.jpg

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

mlajo 04.07.2019. 14:47

Smartwatch ?????

Tražio sam po netu jeftinije ali kvalitetnije pametne satove ili narukvice.
Evo pronašao dva modela smartwatch
GT08 i DZ09 pogledao video na You tube to ne izgleda nimalo loše.
Međutim ovi web shopovi koji ih prodaju mi izgledaju jako sumnjivo po niskoj cijeni i besplatnoj dostavi.
Pa koja je onda njihova zarada u svemu tome ????
Da nebi ispalo da kad dobijem paket unutra bude
GNJURAC ,iako bi platio pouzećem što ti to vrijedi kad ne možeš prije plaćanja otvoriti paket da vidiš što je unutra a kad platiš dostavljaču poslije se hebi.
Evo linkova od tih naših web shopova pa što mislite i ima li itko kakva saznanja o njima.

https://jeftini-top-proizvodi.com/pr...etni-sat-dz09/

https://kupibrzo.hr/pametan-sat/

prileee 04.07.2019. 14:52

Pitaj u topic za pametne satove koji vec postoji, otvaranje nove teme za svaki drlog od sata nema smisla. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500

U shopovima tih naziva ne bih kupio čunga lungu. :kafa:

xlr 04.07.2019. 15:26

Ovaj drugi shop bi odj* samo zbog fejk countera dostupnih satova na lageru. Pujjebatepsihologijaprodaje :D

Oba sajta izgledaju shady, a sat necu niti komentirati. Bojim se da su to jedni od onih proizvoda je je eye candy prezentacije >> stvarne karakteristike sata. Drugo, ta cijena i popust, ne znam, valjda sam cijepljen od tih pokusaja manipuliranja kupcima i njihovim emocijama :D

mlajo 04.07.2019. 15:59

Citiraj:

Autor prileee (Post 3316421)
Pitaj u topic za pametne satove koji vec postoji, otvaranje nove teme za svaki drlog od sata nema smisla. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500

U shopovima tih naziva ne bih kupio čunga lungu. :kafa:

Ali si me nasmijao ,
Kad sam upisao u Google smartwatch pa mi izbacilo ove shopove odmah sam se nasmijao pa jel moguće da ima ljudi koji to kupe a ima sigurno i ovakvi lopovi više zarađuju nego oni koji prodaju vrijedne stvari jednostavno jako malo uloženo a puno zarađeno za smeće.
Pozdrav.

mlajo 04.07.2019. 18:11

Xiaomi Mi band 3 za 219 i Mi band 4 za 349 kn kod nas u web shopu jel ima tko ,neki se žale da se jako slabo čitljivi na suncu .
Preporuka za to ili nešto drugo u tom rangu .

Gabre 04.07.2019. 18:26

ja imam band3, i na suncu je slabo vidljiv. band4 ima puno jaci brightness i vecu rezu ekrana i veci ekran opcenito, i trebao bi biti bolji.

meni je stvarcica super, za te novce je no brainer.

bas gledam da band4 narucim, ali nikako da dodje na amazon, a ne ceka mi se i riskira sa kinom.

Nixis 04.07.2019. 18:56

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3316476)
ja imam band3, i na suncu je slabo vidljiv. band4 ima puno jaci brightness i vecu rezu ekrana i veci ekran opcenito, i trebao bi biti bolji.

bas gledam da band4 narucim, ali nikako da dodje na amazon, a ne ceka mi se i riskira sa kinom.

Cijena oko 50kn jeftinija iz Kine ne racunajuci shopping... :lol2:

mlajo 04.07.2019. 20:11

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3316476)

Pa imaš Mi 4 na Smartus.hr iz Rijeke je shop ,za 349 kn ja mislim baš uzet njega kad si mi napisao da je 3 slabo vidljiva.

Gabre 04.07.2019. 22:18

Citiraj:

Autor mlajo (Post 3316484)
Pa imaš Mi 4 na Smartus.hr iz Rijeke je shop ,za 349 kn ja mislim baš uzet njega kad si mi napisao da je 3 slabo vidljiva.

Nisam u hr.

uzivo se vidi na suncu jedva, nije da bas imas sto i gledati na njemu, osim kolko je sati i tko zove.
Ali cim si u hladu da sunce ne dere direkt u ekran vidi se sve normalno.

davidovski 04.07.2019. 22:38

Na Aliju je 27$ mi band 4 i to je definitivno najisplativije. Jedino je problem da je na granici za PDV i troškove carinjenja pa može ispasti oko 100 kn skuplje

mlajo 05.07.2019. 05:02

Xiaomi Huami Amazfit Cor 2
pametna Narukvica
a ovo jel bolje od Mi band 4
u Smartus .hr je 389 kn.

Gabre 05.07.2019. 05:32

kolko gledam, nije. ni blizu.

kepmip 05.07.2019. 12:53

Ako vam je bitno da se vidi na suncu, a nećete potrošiti previše para, amazfit bip je nobrainer. Imam ga malo više 2 tjedna, koristil sam gps 6 put za trčanje/bicikl, trenutno mi je na 29%.

S mi band 2 sam imal problem s alarmima i notifikacijama, s bipom do sad nikakvih problema.

Cartmann 13.07.2019. 13:42

Citiraj:

Autor Cartmann (Post 3270456)
Vjerujem da bi nagurao 5 dana, ja ga stavim punit kad dođe od 20% jer ne vidim zašto bi čekao da se full isprazni i mislim da je posljednji put trajao 4 dana, sumnjam da je 5.

Ovo je poruka od 24.1., ne znam koji face sam imao tad (a i zamjenim ih ponekad), ali sve ostalo je bilo ukljucenog, gps, konstantni hr itd.. bat je trajala 5 dana, vec cca. mjesec dana (možda i duže) ne može izdržat ni 3 dana, bez gps, hr, iskljucio i autorefresh alt itd.. jedino mogu promjenit face s njegovog genuine na neki jednostavniji i tamniji. Nije uključen aod i sl. Da uključim sve što je bilo tad uključeno, ne bi izdržao ni 2 dana. Nekako mi je ta degradacija prebrzo došla, s obzirom da sam ga mjesecima punio cca. jednom tjedno (s 20 na 100).

xlr 13.07.2019. 15:34

Imas zadnji fw (oneui)?
Koristim gw46 oko 3-4mj, sve jos izgleda oke. Imao sam mali osvrt na bateriju tu ako nisi vidio:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3311313

Jucer sam fore radi imao aod upaljen (sve ostalo off) i navigaciju par sati. Od 6h do 23h je pojeo oko 40-50%. Vjerojatno zbog aod-a (neki custom watchface).

Inace 99% vremena imam stock Analog utility face

Gabre 13.07.2019. 16:18

Ima tko ovdje apple watch 4?

Uzeo ga zeni, pa da pitam za kakve tips and tricks generalno?

Evala

Nixis 13.07.2019. 22:51

Upiknuo sam si Amazfit Bip crveni.

Malo se vozikao bajkom i namjerno spavao dvije noći sa njim. Fora je to praćenje spavanja. Baterija je 15% otišla u 2 dana, ali je heart rate uključen uvijek kad ga imam na ruci.

Kompass je fora, pregled vremena dobro dođe. Aplikacija solidno radi i prikazuje dosta detaljnju statistiku.

Nisam nikad bio neki fan tih pametnih satova, ali za ovu cijenu je fora gadget. Vozio sam po sunčanom danu bajk i ekran se odlično držao, ostao sam iznenađen iako sam znao da je AMOLED u pitanju, jako se vidi i nisam imao problema iako je sunca udaralo direktno u sat.

Sat je vrlo lagan. Notifikacije mi ne trebaju jer imam mob u dzepu.

Gabre 13.07.2019. 22:55

Daj ljudi shvatite da Bip ima transreflektivni ekran, a ne amoled. Sto vise svjetla na njemu, to se bolje vidi.
Obrnuta situacija je po mraku. A pozafinsko svjetlo je žali boze.

Nixis 13.07.2019. 23:01

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3319743)
Daj ljudi shvatite da Bip ima transreflektivni ekran, a ne amoled. Sto vise svjetla na njemu, to se bolje vidi.

Zabrijao sam da sam pročitao da je amoled.

Nema veze, služi svrsi i to je najbitnije.

Ne treba bit cigan i cjepidlačiti za smart watch od 400kn.

Sinac 13.07.2019. 23:16

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3319743)

Ja sam s Bipom prezadovoljan, koliko god drugi satovi izgledaju dobro, baterija na ovom čudu traje mjesec dana bez problema, po danu je lijepo vidljiv a po noći ionako upališ pozadinsko svjetlo. I ne, ne očekujem da mi svjetlo bude dovoljno dobro za čitat knjigu na satu nego da vidim koliko je sati i za to je predobro.

xlr 13.07.2019. 23:35

Transreflektivni sat je imho must have za bilo kakav sportski sat. Sve dok ga koristis po danu i dok ga imas potrebu gledati. Po noci nema smisla, pa ako imate dosta nocnih aktivnosti i imate potrebu pratiti sat (hr zone, intervali i sl) onda mu je to minus. Sve ostalo imho samo plus! Nebitno je li bip ili garmin. Kaze lik koji je sa transreflektivnog presao na amoled.

Cartmann 14.07.2019. 00:36

Citiraj:

Autor xlr (Post 3319599)
Imas zadnji fw (oneui)?
Koristim gw46 oko 3-4mj, sve jos izgleda oke. Imao sam mali osvrt na bateriju tu ako nisi vidio:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3311313

Jucer sam fore radi imao aod upaljen (sve ostalo off) i navigaciju par sati. Od 6h do 23h je pojeo oko 40-50%. Vjerojatno zbog aod-a (neki custom watchface).

Inace 99% vremena imam stock Analog utility face

Ako misliš na onaj big update, to imam odavno, redovito ga updateam tj. provjeravam iako je podešen auto-update.. Kaže One UI ver 1.0, Tizen ver. 4.0.0.4, R800XXU1CSE1, konx 2.3.1. Sve mi je off, i workout detection tj. samo izbaci alert. Nekad je sve bilo on. Mogao bi jedino face promjeniti (sad je genuine tomcat), ali mi se nakon svih aftermarket trenutno on najviše sviđa.

ps. nevezano za ovo gore, maknuo sam smart relay jer mi se čini da bi poslana poruka, npr. slika na whatsapp otvorila whatsapp na mob i ako je isti u dzepu, pa mi se znalo dogodit da slučajno ispritiskam hrpu toga, ili pošaljem punici ili direktorici proste slike iz whatsapp grupa. Možda ludim, ali čini mi se da se resetiraju postavke, npr. sad sam išao pogledat koji je software i vidim da su postavke drukčije nego prije. Ima par dana da sam primjetio da se nešto promjenilo (ne prikazuje detalje, vibrira i kad ga ne nosim itd), ali kako sam prije niti 5 dana podešavao (kad sam isključio relay), nisam pomislio da je do toga.

pps. da li postoji fora da prikaže whatsapp slike na satu, na netu sam našao neke fore, kao da treba isključit edge lightning itd., ali ne funkcionira?

kepmip 14.07.2019. 19:47

Jel mi može neko objasniti koji je problem s pozadinskim osvjetljenjem na bipu? Kaj se mene tiče, da je bolje, ne bi valjalo.
Prije mjesec dana sam instaliral amazfit aplikaciju, al nije bilo opcije za dodati bip, jučer sam opet i sad ima. Tak da ga je sad moguće syncati sa stravom.

xlr 14.07.2019. 19:52

Ma nema problema osim sto izgleda jeftino (da ne kazem lose) naspram amoled/lcd ekrana. Bitno da se vidi koliko je sati :)

Dottore 14.07.2019. 22:31

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3314410)
Konačno sam testirao kako spada. Izdržao je punih 8 dana s AoD-om, HR monitorom, svim notifikacijama, svakodnevnim alarmom i vremenskom prognozom. Preko noći ga skidam s ruke, nakon 5 min stajanja na stolu se ugasi AoD i probudi kad ga vratim na ruku.

Može li instalirati app Google Fit i Strava?

Nixis 14.07.2019. 22:41

Citiraj:

Autor kepmip (Post 3319991)
Jel mi može neko objasniti koji je problem s pozadinskim osvjetljenjem na bipu? Kaj se mene tiče, da je bolje, ne bi valjalo.
Prije mjesec dana sam instaliral amazfit aplikaciju, al nije bilo opcije za dodati bip, jučer sam opet i sad ima. Tak da ga je sad moguće syncati sa stravom.

Ja koristim ovu na Bipu:

https://play.google.com/store/apps/d...aomi.hm.health

Al vidim da su na sluzbenoj amazfit sad dodali u zadnjem updejtu ko što kazes i bip.

JuiceBox 14.07.2019. 23:22

Nova amazfit aplikacija mi je totalno poyebala vezu sa stratosom , plus na satu mi se počeo rušiti launcher pa sam morao reinstalirati app i odraditi factory reset na satu. Neznam jel imao tko ovakvih problema ali eto, čisto da podjelim iskustvo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:03.