![]() |
Citiraj:
O cijeni bi se dalo, ali Asus sva svoja sranja precjenjuje da nebi nekakav uber-cool kuler koji izgleda poput sove. Citiraj:
Citiraj:
Kao što rekoh, ja bi prvo da bude sum-up od jedno 20-tak igara i da je 10 barem vrijedno spomena. Citiraj:
|
Brko a kakve veze tvoja strix ima sa ovim novim čudesima?
Napravili su neke poluproizvode (s obzirom na premium cijenu) i sad će to keljit na sve živo. Dobro, da se razumijemo nije sad smeće, ali ne vidim jedan razlog zašto bi to netko išao kupovati. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ti sad kažeš da nije isti i da je glasniji od FE. Onda je to za ne ni pogledat. Najtiše grafe koje sam ikad imao su bile Gigabyte 7900GS sa onim Zalmanom, MSI 660Ti sa TF i sad ova sa Strix. Ali sada nebi Strix opet kupio sigurno kad bi kupovao novo. Eventualno kad nebi imao izbora ako je dobar deal. Lani sam čak i rekao da Asus GTX970 otpada :D na kraju sam je kupio jer je deal bio bezobrazan :) samo u tom slučaju mogu uzeti. Ovako, nema šanse. Strix je skuplji od G1, a G1 pomete pod sa njom u svakom aspektu. Citiraj:
Citiraj:
|
Pa vidiš po izgledu da nisu iste jeboga ti :D
Inače ono o glasnoći je iz krešine recenzije. 4db iznad FE nije kiki-riki. Isti cooler je i na svim novim gpu, vidim da su švabe nešto gunđale da je glasna rx 480 strix. Znači di ima dima ima i vatre. Nebi ni krešo ni švabe lagali. Što se tiče frenda njega taj 75hz ne oduševljava, on bi 144hz freesync (overvoč jelte), ali plati guzo. Cifre gsync 144hz nećemo spominjati. AKo uzme gtx 1060 uzet će onda katoličku verziju 144hz monitora (bez syncova jel) kojih ima oko 2 soma. Edit kurac vidim ima sad neki 144hz g-sync za 3200kn, ali puno za 1080p TN 24". Za 400kn više od crvenih ima ovo 27" 1440p 144hz IPS freesync EDIT2 Svijet medija laže ko pas. Taj acer je TN. Još gledam i čudim se. To bi bio savršen monitor, imao bi baš sve |
Piše ti dolje u opisu monitora TN. Naslov im je malo kriv.:D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
https://www.amazon.de/Acer-XF240Hbmj...eywords=XF240H 2340 Kn s poštarinom a ovaj 27 inča je 1440p tak da se razlika izmedju 480 i 1060 drastično smanjuje na toj rezi, jbga 192bit bus ;P http://www.techspot.com/review/1209-...060/page2.html ako misli ići na 1440p onda može i pogledati Fury za 349€ ;) |
Citiraj:
Najjeftiniji g-sync od 3200kn, a praktično isti monitor bez g-synca košta 1930kn klik, dakle digne cijenu 65% jbte Inače tko kuka po hr cijenama i dostupnosti: https://youtu.be/hcpYcAip6t4?t=9m44s |
Imam taj AOC. Mislio sam otic na g-sync asusa 27" i 1440p ali da bi nazad dobio 100+fpsa na toj rezi treba gtx1080. Zasad ne.
1080p je jos uvijek sweet spot za od 970 do 1070 i takve monitore. (mislim, tko voli cari 100+hz/fps gejminga) |
Citiraj:
Eventualno u overwatchu kao daleko najzahtjevnijoj možda nebi mogao igrati na epic ako želi 100+ |
@MikaHR burki koje ti to prastare drivere koristiš.Ja nešto slučajno kod sebe imam 960 sa 368.81 i Hitman radi sasvim normalno,a bome i Forza(ostalo nemam).
|
A kad su te igre izašle?
ne hebe me više čekanje par mjeseci da se oni napokon sjete da bi mogli i napraviti nešto u vezi drajvera. I što s novim igrama, opet par mjeseci čekanje dok se njima sprdne? "game ready day 1 driver".....a ruši se u igri...ma odj ;P mogu to nekom drugom prodavati |
Ne znam ljudi koje reviewe vi čitate, evo prvi kojeg sam otvorio (Techpowerup) pokazuje da je Strix hladniji/tiši i od G1 i od FE.
https://s31.postimg.org/6rmpb0psb/techpowerup.jpg FE me ne zanima pa nisam ni obraćao pažnju na nju (osim u Krešovom testu, gdje je Strix 4dBa glasniji ali i 8°C hladniji od FE, znači na istoj temperaturi ili glasnoći bi Strix ipak bio za nijansu bolji), ali u svakom testu 1070/1080 bi Strix bila malo bolja od G1, bar što se temperature/buke tiče. Ponavljam, to velika razlika u cijeni ne opravdava, i definitivno je G1 (ili Gaming X) bolji odabir, ali da je Strix lošija kartica od G1 ili generalno loša, to baš i ne drži vodu. |
Citiraj:
Pogađaš....desilo se upravo suprotno. Imao sam prvo R9 290 pa R9 390 i prešao na GTX 970. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kupite običan 144Hz monitor i lockajte FPS na 145 (makar uz smanjene detalje ako imate slabije grafe). Netreba vam nikakav sink. Ionako igranje na 60-80FPS na 144Hz monitoru nema apsolutno nikakvog smisla. A igranje FPS-a na 75Hz nakon što probaš 144Hz tek nema smisla. |
Citiraj:
Što se tiče frekvencije osvježavanja monitora generalno bolje je što više herca no ne profitiraju sve fps igre od toga, cs go jako profitira ali kod overwatcha nije toliko bitno tako ako baš niste pro nije ni bitno imati više od 60 do 75 hz. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Je ali to košta, konzolaši nemaju tih briga i dobro im je.
|
Onaj koji kaže da su ti sinkovi gluposti i da to ne treba(neovisno jel monitor 75 ili 120 hz)nije probao freesync/gsync.Ja kompletno stojim iza toga da je to odlična stvar jer sam probao kod sebe u sistemu,kod kolege,na infogameru i na jednom laptopu.A i lockati fps vertikalnim osvježavanjem nije rješenje jer se ti sinkovi bore između ostalog protiv vsynca pa njega stavljat kao rjesenje,nema rezona.
|
Citiraj:
Zanima me. |
Citiraj:
Citiraj:
|
AMD je uložio para u mantle jer je napravio arhitekturu za Mantle(GCN 1.0):D
|
Za low level API, da budemo precizniji ;P Upravo zato da developeri mogu maksimalno optimizirati korištenje GPUa kao kod konzola. Uz to i korištenje multicore CPUa....nakon više od 10 godina što postoje :care: Pogle samo koji je CPU u konzolama :beer:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=CD4aEWa-FwU mislim da to sve govori ;P Ironija je i tome da bi Ark puno profitirao od DX12 :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
nikakava drastična razlika, što se tiče ovog ranga grafa ~10%, tek na medium igrivo al igra je odron pa nebitno, čak i ne testiraju u rezi većoj od 1080p :chears: dobra ideja, katastrofalna egzekucija, i kolko misle biti u EA, još par godina? :beer: |
Ako su stvarno ovakve performanse kao na slici onda bi igru trebalo zabraniti :D
|
Još jedan fan Far Cry. (za Ark)
Mislio sam da si ozbiljan pa sam čekao dobre odgovore :) |
Citiraj:
Citiraj:
Igra je odron? Planiraju je izbaciti krajem godine. Citiraj:
|
Citiraj:
Meni je ark baš za opuštanje odlična igra. Radi fino na gtx970. Istu mi je draga igrala i s hd4000...mjesecima...i njoj je bilo zabavno Igra se može namjestit da radi i na najvećem smeću i jedna mi je od najzabavnijih igra ikada. |
"Vidiš ja sam sa R9 290 imao povećanje FPS-a od nekih 15%, ali uz konstantne frame dropove i kojekakve grafičke anomalije."
Citiraj:
Fuckas FPS i stuttering i sve ostalo. Bitno da je asink.:lol2::lol2: |
Pa u driver logu već neko vrijeme piše pod "known issues" da se ne koristi mantle za BF4
|
A troll je troll šta ćeš, fućkaš to da su igre praktički neigrive na nevidiji :lol2:
|
Pitao sam na Bug forumu ali ne fali ništa pitati eksperte. Gledam kupiti gtx 1070 i sad vidim ima ova u uzi-u za 3790 kuna. Tražim nekakav review o kartici ali bezuspješno. Ima možda netko da je kupio ? Zanimaju me temperature, overclock itd... ili uzmem nešto skuplje ali provjereno ?
|
|
Ahaha skoro 1000kn skuplja od Palitove u istom dućanu, koji porez na naivce (godinu dana veća gara, veći kuler i ime ASUS koštaju :p)
https://www.svijet-medija.hr/art/gra...6gb-dual/74844 Za utjehu ostaje veći GPU i vRAM takt u ASUSA :D |
Citiraj:
Kao da ih nitko nije doživio :D S druge strane, ova ti je provjerena zvijer. Ista kao i Gainwardica, isti cooler jer je ista grupacija. Izvrstan cooler, sve 5. Pa ako si nestrpljiv, radije nadodatj još malo i uzmi tu Jetstream... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26. |