![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A ovo što nam je AMD servirao sa 300 serijom.. Nakon NV sapunice u vezi 970 kartica misliš evo šanse AMDu da iskoristi situaciju i plasira kvalitetnu novu seriju kad ono oni još gori, serviraju nam muda pod bubrege. |
Citiraj:
Vidim da i dalje ne pise nista pametno niti duhovito . Ako bude koji njegov post,a da je interesantniji od snova umornog knjigovođe ili gledanja trave kako raste opali qoute. EDIT. Iako moram priznat da mi se ne svidja ponasanje AMDa sa serijom 300. Ako je istina da su ukrcali nove drivere na 390x,a ostavili stare na 290x pa onda usporedjivali kartice,to je zalosno. http://i.imgur.com/L9XiJlPl.gif |
Zanimljivo je i kako u starijim naslovima (tomb raider, bioshock infinite, metro, crysis 3) R9 290X nije u rangu GTX 780 Ti, dok u novijima GTX 780 Ti redovno zaostaje za R9 290X (GTA 5, battlefield hardline, witcher 3) a briljiraju nove nvidia kartice. Hmm...
|
Sorry sto se ubacujem bez prethodnog citanja...ali zanimala me je samo cijena r9 380x ako netko zna da li je vec objavljena
|
Citiraj:
|
Cijena?
|
Citiraj:
http://www.pcekspert.com/clanak/sapp...-380-4gb-test/ Imaš u tekstu "preporucenu" cijenu. Nema ih još nigdje u ducanima! |
http://www.eteknix.com/sapphire-nitr...s-card-review/
Nije lose za rebrand, ako su toliko blizu 980ke bit ce fino. |
Hvala vam. ...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uzmi još u obzir da je gtx 780 bila negdje 25% skuplja od R9 290 (non X), a 780Ti možda negdje duplo skuplja. Masa su još "nvidia" naslovi. Pa se još svi čudimo ko pura dreku što su ih rebrandirali |
Citiraj:
Citiraj:
353.06 su ti koji "ispravljaju" bugove prema Keplerima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
:) |
Citiraj:
Možda je tu dijelom došlo do izražaja što su amd grafe "mesnatije" (sabirnica, više vram, čisti vram :D, ROPs štajaznam, općenito neki arhitekuralni elementi). Naravno da se različiti tabori i različiti čipovi ne mogu uspoređivati po brojkama zbog različite arhitekture, ali nešto tu ima... Ili to ili ona teorija zavjere o nvidijinom sabotiranju keplera. Jer ni teorija o driverima ne drži baš vodu. Ne može nvidia imati lošije drivere od amd-ovih, a pogotovo za igre u kojim je usko surađivala sa developerima. Također ako novim driverima podigne perfomanse keplericama, novim driverima će se opet podići i maxwellicama zar ne? Opet ostaje ta prevelika razlika između dvije nvidijine serije gpu |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A za ovu moju drugu teoriju o većoj "mesnatosti" možda idu u prilog ovakvi i ovakvi detaljni testovi na višim rezolucijama. Znači te obje gpu su jače od amd-ovih na 1080p, ali na većim rezolucijama možda sabirnica ili nešto drugo znatno smanji razliku, ako ih čak i ne prestignu kao u prvom linku. Te starije igre tipa tomb raider i sl. su općenito manje opterećivali gpu, jedva preko 1gb vram prebacivali i sl., međutim ove nove igre izgleda više opterećuju sve živo (i sabirnica dolazi do izražaja možda) Evo još jedan primjer za teoriju mesnatosti na dvije amd-ove gpu. Novija tonga R9 285 i starija R9 280. Prva je efikasnija gpu i u svim stranim recenzijama je u svim igrama bolja, i onda na pce recenziji dođe na red novi hitman gdje bude slabija i kaže ovo: Citiraj:
|
Da to je ironicno kod AMD-a sto njihov hardver sto je stariji to je bolji, gledano i za graficke i za procesore.
|
Isuse boze sad si se toliko prosro da si mi toliko digao tlak, da ces bit druga osoba na cijelom forumu koja mi je blacklisted, neznam gdje samo nalazite ovaj PCE, mora da je BUG pretrpan... Zadrzite se na raspravi i pejstanju konstruktivnih linkova a manje ovakvih proljeva...
|
A sta je tebi imalo dic tlak milo??
Evo da ti u par recenica objasnim ono na sta si se napjenio: - prije par godina intelovi dvojezgreni procesori su u svim igrama bili bolji od AMD-onih visejezgrenih procesora, kako je vrijeme proslo i igre pocele koristiti vise jezgri AMD je postao bolji i zauzeo svoje mjesto. - pogledaj kako se fino jos uvijek igra na HD 7970Ghz, r9 290 i 290x a gtx 680, 780 i 780ti se vise i ne spominju, također u starijim igrama su AMD perjanice losije stajale nego danas u novijim naspram konkurencije. Ako si vec nervozan, rađe tu energiju usmjeri prema nekom komadu (ako ga imas :D ) a nemoj ovdje glumiti šerifa i biti bezobrazan. |
Upiši u Google "Nehalem vs Bulldozer", pa mi javi kako superiorna AMDova arhitektura stoji.:D
A to što ne vidiš/gledaš nVidia grafe ne znači da ne postoje i da ih nitko ne spominje. Fermi i Kepler su starije arhitekture na kojima se još uvijek može pošteno igrati. I nije mi jasan termin "spominje"... Što ti to znači u slučaju 7970? |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
dakle driveri :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Možete li mi pojasniti šta tu točno "sjeda na svoje mjesto", odnosno šta se točno događa kod te radnje da prouzrokuje poboljšanja? :D |
Sa pojedincima sa ovog foruma uopce ne treba ulaziti u raspravu niti bilo sta objasnjavati, zali boze zivaca i vremena
|
Citiraj:
Citiraj:
Ionako mi se neda čitat 751 review istog proizvoda...dovoljno mi je 5 da izvučem zaključke o performansama kartice! |
Čuj, KitGuru mi jedan od boljih site-ova (iako i tu ovisi dosta o novinaru), ali ono što smeta je obećati review sample pa ga povući zbog "negativnog pisanja", što je blago rečeno seratorski.
Jedina ispravna taktika, ako si toliko siguran u proizvod da je "početak nove ere", da ga daš onima koji po tebi najviše pljuju pa ih jednom zauvijek ušutkaš. :) |
Citiraj:
vijesti za sad na kapaljku, razvlace ovog furya po portalima, ko ja parizer po sniti kruha :D onda ce pisati jedni, malo kasnije drugi, odes na GO, vratis se i dalje ce se nesto pisat o istom.. :D |
Citiraj:
U zadnje vrijeme uglavnom gledam Youtube recenzije jer sam lijen čitat! |
Sta sad kmece ti siteovi.
Da sam na mjestu AMD a banira bi ih par godina kao sto nvidia radi. |
Ali sta nije vec bila neka slicna frka i to bas tu na PCE?
Neznam dali je AMD, Nvidia ili Intel... |
Citiraj:
http://www.vortez.net/articles_file/20152_bf3%201.png Jasno da ne može bit jasnije, žuto ti je 12.4 driver, plavo je 13.1 driver, drugi rez po redu, znači stock vs stock, samo razlika u driverima je donijela razliku od 96 na 129 fps-a na ISTOJ grafi i ISTOJ konfiguraciji, bez msaa, a sa 4xmsaa sa 68 na 85 fps-a. Eto to sjeda na mjesto, da finetuneaju drivere za nove generacije grafa. To ti je ono kad spektakularno najave up to 28% u bf-u, a na midrange segmentu to bude 5 ili u najboljem slučaju 10% poboljšanje, i za 2 top grafe bude tih 20-28%, u toj igri. U nekima ne bude ni 10%, sve ovisi. |
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_390X_Gaming/
Voli struju ko Zagreb Stoka, Dujmića koka, ko Marijan Ban bocu štoka. Super stedljiva, nema sta i nema hdmi 2.0 :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10. |