![]() |
Povlačim sve što sam rekao o Minideal-u kao ozbiljnoj stranici. Prekjučer, 5 minuta nakon podizanja dosputea pošalju mi link s "credit memo-om" na kojem se vidi refund. I sad normalan čovjek očekuje da kroz par dana sjedne lova na račun. Kad jutros mail od Minideal-a "can you wait one more week" i ista obavijest na paypalu. Jel oni mene smatraju budalom ili šta? Sad sam im dao rok od 1 dana, namjerno jer me s tim "please wait" je*u u zdrav mozak već neko vrijeme. Sutra ide claim, dosta mi je zafrkancije..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve doslo danas preko poštara bez ikakvih problema. Ova visa sila nema veze sa mozgom. Ocito je netko stisnuo krivi gumb. Telefon od pošte i carine je beskorisan. Informacije se mogu dobiti tek na šalteru kad gospoda nazove u skladiste i provjeri.... |
Citiraj:
|
Carina tražila račun. Poslao u subotu, ali nisam dobio onu automatsku povratnu poruku. Da pošaljem ponovno?
|
Nije ni meni došla - poslao sam još jednom faksom u petak ujutro i evo došao mob danas.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Moze, a ti to ne mozes znat dok god paket ne dode na carinu pa ti ga oni otvore
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kužim da bi bilo teško raditi sa tako velikom zalihom,ali onda brate mili nemoj lagat da šipaš u roku dan,dva. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
19.11.2013. naručen preko Banggood-a. U kojoj državi je mobitel? Da li da dignem case za nekoliko dana. Od 03.12.2013. je isto stanje sa tracking numberom.
https://imageshack.com/i/f5s5eup |
U Singapuru je i ceka put za svicarsku. Ocito je da mob nisu imali na lageru pa su ga poslali nakon 10ak dana. Put od Singapura do svicarske moze trajat 10, 15 dana... zlatno pravilo prije narudzbe je ispitati je li mob dostupan, ocito da to nisi napravio, pa ti u startu sve kasni 10 dana. Kejs dizi za novu godinu, ne prije. Kad bi ga svi dizali tako lako di bi nam bio kraj
|
Da,isti zajeb imam i ja,iako piše da šalju u roku jedan do tri dana trebao sam prije provjeriti.
Ovako me bang počastio sa lažnjakom od TN. |
E jbg. Za ubuduce ces znat. Prva stvar prije ikakve konverzacije nek vam bude "is this phone (onda link telefona) on stock?"ako je odgovor yes, tek tada se nastavlja razgovor
|
Ne tako, preciznije je da se razgovara "SKU taj i taj..." - znači šifre dotićnog uređaja ili što več je.
|
Iskustvo s antelifeom
Iskustvo s antelifeom mi je dobro i lose.
Dobro: poslali odmah drugi dan TN, u roku 2 tjedna od placanja je bilo u ZG. Odlicno zapakirano, kutija u kutiji s mjehuricima. Sve je na broju i mob radi kako se spada. Loše: Nisu me uopce dozivili. Napisao sam im upute kako da salju(sto da napisu na paket - fora koja je prosla frendu) i do koje vrijednosti da deklariraju. Takodjer, ako im nesto od toga ne pase da mi se jave prije slanja da se dogovorimo. U odgovoru su mi napisali da su poslali sa deklariranom vrijednoscu 30$ jer je EU carina striktna i ne mogu spustiti nize. Paket je dosao sa deklariranom vrijednoscu 30€ i opisom cellphone. Naravno, Slavko je zabio, vjerojatno bi i bez toga, ali ovako nisam imao nikakve sanse i zato sam ljut. |
Jedino što nema "fora" koje prolaze ili ne - ili imaš sreće ili ne, ne obaziru se uopće na carini na to što piše na deklaraciji već ga otvore ili ne.
|
Ne vjerujem da bi prosla ijedna kutija na kojoj pise cellphone i 30€.
Nek me neko proba opovrgnut. Nevjerojatno mi zvuci da im je eci-peci-pec jedini kriterij kod slicnih tezina/velicina i da mozes napisat gold bar - 10000€ i proci liso... |
Moj paket sa ZTE 967s nisu otvarali, a ipak su trazili "Invoice". Rentgen radi svoje.
|
Kod mene je obratno; moj su otvarali, a pisalo je cellphone...To su prek rentgena vidjeli.
Mozda je pitanje carinika, koji zeli vidjeti i koji ne zeli...rentgen i paket. Drug brko valjda uvijek naleti na jednog takvog :D |
Meni su dva otvarali, a dva nisu. Na sva četiri sam platio pdv. Na dva je pisalo gift 20$, na jednom phone accesories a na jednom ništa . Tako da to sto piše ne znači ama baš ništa
|
Točno tak,čista sreča je u pitanju.Moj xiaomi je bio zapakiran u tri kutije i ja sam se namučio da ga raspakiram,kao one ruske figurice bačuške ali vidi se na rentgenu kaj je unutra ili nije otišao na rentgen kad je došao bez slavka.
Nema tu pravila i nema poznate šeme. i dobar je xiaomi,jeb... dobar. |
Citiraj:
|
Meni je jučer naplaćen jedan sa DE nastavkom tako da ni to više ne prolazi.
|
Citiraj:
|
Dear,
Thank you for your order 1188820 . We are sorry that the logistics tracking system still have problem now.How about we send you 100 points as a gesture of good will? Evo kako Banggood pokazuje dobru volju,poruka me toliko raznježila da sam im odmah poslao odgovor da mi vrate lovu da se ne natežemo preko pay pal-a. Namijem te na k.... zajedno sa 100 bodova. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja ne kužim zakaj se natežeš s njima preko mailova ili chat-a kad znaš da nebu niš od toga. tako sam i ja probao. pa sam na kraju morao otvoriti paypal claim jer kada sam otvorio paypal case niti tamo nisu ništa pisali. pa sam na kraju putem claima dobio lovu :) |
Dabomba, naručio si 5.12 jer ja imam manji broj trackinga a naručio isti dan. Prošlo je svega tjedan dana i dali ti krivi tracking number. Big deal.
Znalo se dogoditi da dođe i na carinu i dobiješ pismo s drugim trackingom a tebi na stranicama stoji i dalje krivi broj. Strpi se, ako ne dobiješ paket u roku 44 dana digni paypal case. Nemoj nas gurati na crnu listu. Što si naručio da ti je tako hitno? |
Ja isto ne kuzim ljude, ako ste vec narucili iz kine, s tim ste pristali na moguce cekanje i do 45 dana, a moguc i ne dolazak stvari, a za to postoji paypal, nije bezveze postavljen broj od 45 dana za dizanje casea. ako vam je hitno, nemojte narucivat iz kine i bok, ovako dizanjem caseova selleri vise nece htjet slat u hrvatsku, pa ni mi strpljivi necemo moc narucit nista...
|
Citiraj:
Jasno da je idiotizam prijavit paypalu prije 40-tog dana od kupnje, ali nakon... ne znam što bi me spriječilo. |
Nije problem u dizanju case-a nakon 40 dana. Problem je kada nakon 12-13 dana od kupnje ljudi dizu case jer im se tracking nije pomaknuo i takve stvari. Pogotovo sada kada su guzve pred blagdane i sve zivo i nezivo u postanskom prometu kasni na nivou Europe a kamoli iz Kine i ostalih slicnih zemalja. Naoruzati se strpljenjem, 25-30 dana je prakticki normalno da poslijka putuje do adrese kupca. Tko to ne moze cekati najbolje da ne narucuje uopce
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:21. |