![]() |
Citiraj:
kakav 3.0? šta će ti točno to donijeti osim veće brojke standarda? |
Pozdrav
Izvinjavam se sto ovde pitam ali koliko vrijedi ova graficka i kako se pokazala EVGA GeForce GTX 285 Backplate, 1GB GDDR3 |
Citiraj:
Vrtim par virtualki zbog ELSE koja je cca 56 GB velika. Ma glupo mije sad mjenjati grafu kad trenutno sve što nekad zaigram vrti bez problema na max postavkama, tamo kasnije kad dođe vrijeme zamjenit proc i grafu i to je to... na to sam mislio, a razlike PCIe 2.0 i 3.0 će biti isto kao svojevremeno AGP i PCIe, par fps +-. Sad sam pogledao ram me je došao 1078 kn, što je po meni ok s tim da više nemam kemijanja s njim, što je tu je. |
Jel pase ovo :
http://www.amazon.de/gp/product/B001...pf_rd_i=301128 Dali pase na moj PC zamolio bi da mi neko odgovori Amd athlon 64x2 6000+ core dual 8 gb rama ddr2 ploca m2v green.Zanima me dali gore navedenu graficku mogu ubaciti i dali ce raditi bez problema. Jos jednom zamolio bi da mi neko odgovori |
Citiraj:
ma oke ako ti treba toliko rama sve 5, ali kak može biti oke umjesto 600kn dat duplo više za ISTU stvar? btw. što se 3.0 tiče - http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=375 @gigabayter... uhvati se gugla i prestani trolat sa grafičkama od 500€ koje vrijede 100€. |
--Za GigabYTeRa-- nemogu ti dopustit da das toliko novaca za tu karticu.. Nikako nemoj to uzimat. Evo ti malo da dobijes osjecaj kako se krecu cijene danas..
Procesor za tebe.. http://www.links.hr/?naziv=procesor-...kl=050.603.235 120Eura Maticna.... http://www.links.hr/?naziv=maticna-p...kl=050.303.585 110 eura Rami DDR3 8gb http://www.links.hr/?naziv=memorija-...kl=051.210.135 40Eura Grafika http://www.links.hr/?naziv=graficka-...kl=051.806.712 95Eura Ovo su ti cijene iz nase najskuplje trgovine.. MOZE I BOLJE ZA OVE NOVCE.. Imas sigurno ovakvih trgovina i u austriji, odi i nek ti sastave neki komp za 500-600 Eura.. Nikako za onu grafu davat 500 eura!!!! Sve skupa ni 400Eura ovo sto sam ti slozio! |
Citiraj:
|
Hvala ti mnogo na odgovoru da je 500 eura nebi je pogledo.Nego moj jedan frend je to ovsojio na nekom turniru u becu tu graficku kartu dobio kao pobjednik.
I prije 2h smo bili skupa i tako pricali oko pc, i kaze mi on da je pobjedio tu graficku, dobio je kao nagradu,i dat ce mi je za 150 eura, zato ja vas i pitam kakva je to graficka i dali je mogu na moju plocu i procesor ugraditi da radi bez problema. Ima kako nema jeftini stvari npr preko amazona cesto kupujem, a imaju dosta jeftiniji cjena nego ovde po shopovima zavisti sta je u pitanju. Hvala ti jos 1 na odgovoru. Imam jos jedno pitanje kad se mjenja ploca jel moram i procesor promjeniti (nemojte se smijati neznam stvarno ) Ja bi da ulozim nekako jos samo za plocu novu, a ovo sve da ostavim, ili da prebacim na nju ? Na ljeto akobogda planirao sam uzeti intel i7 a ako me bude sve dobro slusalo i sluzilo necu imati potrebe vidjet cemo. |
Citiraj:
I gdje ima ta graficka za 100 € da ih 10 narucim pa da svabama prodam ???? da nesto zaradim i ja ako je tako ??? |
zato što si lijen.
|
ovo ti je jako star procesor, nisam tocno upoznat sa amdom, ali mislim da ovaj procesor nece radit na nekoj novoj am3 ploci. Tako da ako mjenjas plocu morao bi i procesor. Ona ti graficka nece dobro radit jer je tvoj procesor preslab za nju.. Uradi onako kako sam ti rekao ili pricekaj ljeto pa kupi i7.
|
Citiraj:
I nisi mi odg gdje ma po 100 eura tih graficki ?? Mozel odg za pitanje prije ?? |
Citiraj:
Za sada imam ati 5450 1gb graficku da ostavim ovo sve ovako do ljeta ? sta ti mislis ? I nesto me vuce da kupim ovu graficku za 150 eura, ako je nekupim ja kupit ce drugi ako nista ostavit cu je do ljeta pa ugradit je u i7 sta kazes ti na to ?? |
do ljeta ti ta graficka nece vrijedit ni 70eura. Pusti to sve, igraj se na svom kompu do ljeta, a onda u kupovinu! Izaslo ti je 2 generacije grafa poslije nje i jos ce izac jedna do ljeta!! U ljeto kupovina!
|
Citiraj:
|
izbor matične ploče
nedavno mi se pokvarila matična gigabyte (intel) p35 ds3p, socket 775 i trebao bih kupiti novu po cijeni od nekih 500 do 600 kn okvirno.
moj komp (mozda ima suvisnih inf ali za svaki slucaj): graficka - amd radeon hd 6790 procesor - core 2 duo e8200 napajanje - corsair 450 W VX hd - seagate 500 gb SATAII 32 mb RAM - DDR2 4096 Mb PC 6400 cors cl5 dh (ne znam sta ej odavde bitno al svejedno cu napisat) citat/prizilica - dvdrw pioneer dvr-215bk sata ne razumijem se bas u maticne pa bi zamolio nekog iskusnog da mi da svoje misljenje o tome koju bi mogao kupiti Hvala! |
prodaj proc i rame i kupi si intel g530/g620, AS ROCK H61 M-S i G-SKILL DDR3 4gb 1333 mhz (cca 1000 kn),više ti se isplati nego trošit na novu 775 matičnu kojih ni nema više tolko.
|
a i koje se cijene na neke cifre od 400-500-600kn za mrtvu platforumu.
|
Ja prije par dana prodao svoju 775 za 700 kn Ima ljudi koji to vole.
|
ti ljudi se zovu pc entuzijasti s viškom novaca
|
ti ljudi se zovu nemam-para-za-novu-platformu-pa-ću-ostat-na-ovoj :D
|
Citiraj:
a problem mi je prodat to, ko ce to uzet, na netu je opet zajebano polovno prodavat... a da uzmem 8 gb ddr2? bi se nasla koja stara za ovaj procesor ili makar za ddr2 ram da ne moram oboje? Edit: hvala an pomoci, odlucio sam se za ASUS P5QPL-AM |
koja je best buy matična za i5 2500k do 1500kn?
|
|
Imao sam se priliku igrat sa ovom maximus IV i mogu reć da je strašna ploča i svakako preporuka za.nju.. jedino što je microatx. Netko to voli, netko ne.. (mala je)
|
Citiraj:
|
Razlika između Intelovih 965P i 975x čipseta
ovak, zanima me zasto je ovolika razlika u rezultatima istog procesora
na 965 proc daje u 3dmarku 6300, a na 975 6900. ista brzina proca ista brzina memorije, isti FSB isto tako da li netko zna kako funkcioniraju oni mostici za crossfireX. da li ono nadoknadjuju sporost 4x PCIE slota kod 965 chipseta? hvala |
Mostići ne nadoknađuju PCIe propusnost, oni služe samo za povezivanje kartice. A razlika je kako si i sam naveo zbog razlika u propusnosti same PCIe sabirnice.
|
CF mostić nema veze sa brzinom PCIE slota. Ako slot radi na 4x ne pomaže mu ništa da bude brži.
|
hvala, ali ja sam malo krivo postavio pitanje :)
znaci score na 965p je proc 6300, grafe 2x4770 11100, ukupno 3dmark p9400 na 975x je proc 6900, grafe 12400, ukupno p10500 cca to pricam napamet mene je zanimalo zakaj je razlika toliko u procu. proc je bio e5800@4ghz, fsb250, memorija ddr2@800 fala :) |
Daj ti izvrti to na nekoj igri koju igraš pa onda gledaj, ti čmarci uzmu u obzir da je 975 high end i odma veći skor.
Inače 965 ide sa ICH8 ili ich8R sb i to bi bilo bolje neg ich7r na 975. Edit: Aha i imaš veći skor na 965 kaj te onda muči? |
nemam veci score na 965p
ok to cu napraviti :) ode mi jedan dan :P |
Ne znam zašto se uopće zamaraš tim glupim sintetičkim testovima. Čisto sumnjam da ćeš u realnoj situaciji (igri) imati više od 2-3 fps razlike (ako uopće budeš imao ikakve razlike).
|
Citiraj:
ipak ima 2x 8x crossfire |
što mislite o ovoj ploči za i5 2500k:
Asrock P67 Pro3 SE http://www.asrock.com/mb/overview.as...67%20Pro3%20SE |
Rađe bi uštedio pare i uzeo onu ECS P67, nije mi ASRock neš marka, samo probleme sam imao sa njima, ili Gigabyte Z68AP-D3 super ploča :D
|
Koliko sam čuo, dosta hvale nove asrock ploče a ne trebam nikakvo zlo za 200-300 eura
|
Citiraj:
Za i5 2500k ne bi to uzeo. Ispod P67 Pro3 B3 ne bi išao. Citiraj:
Osobno s novim Asrockom nisam imao nekih problema, u rangu su s MSI i Gigabyte pločama. |
Citiraj:
Citiraj:
MSI :D ? njih ni ne uzimam u obzir |
Pa koliko vidim Pro3 B3 košta 717 kuna i jeftinija je od te SE verzije a bolja je.
Ima bolju regulaciju napona i bolji layout. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:36. |