PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   WD TV Live (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=163098)

zdravko_c 26.07.2011. 11:55

ako su ti wdtv live i komp povezani mrežom onda disku koji je spojen na wdtv možeš pristupiti preko mreže, jedino će kopiranje sa i na disk ići sporije nego da je spojen direkt na komp

zdravko_c 10.08.2011. 20:07

Izašao novi firmware 1.06.15

Release 1.06.15 (8/9/2011)

- Supports Czech and Dutch languages in the user interface.
- Resolved Media Library issue where playing an ISO and DVD (.VOB) is not added in recent list.
- Resolved video quick menu not showing selection correctly.
- Resolved black screen when playing dat or ts video file.(mpeg format)
- Resolved PlayTo issue where menu icon in video option do not move when navigating during playback
- Resolved poor menu performance due to background task running.
- Resolved audio Track display always shows as file name.
- Other updates included. Please see Release Notes for details.

Veky.VGW 13.08.2011. 11:11

Citiraj:

Autor zdravko_c (Post 1954501)
- Resolved poor menu performance due to background task running.

Ovo se baš osjeti... Kako je vama?

Btw, u kojem su firmwareu izašle igre?!? Ne sjećam se da je to bilo u 1.05 a u change logu za 1.06 nije navedeno da su dodali igre.

novi1 20.08.2011. 22:40

ma nabijem ih. nakon ovog upgrade-a skroz se sve spizdilo, inicijalno prepoznavanje diska je trajalo barem 3 puta duže (oko min, možda i više), a browsanje preko mreže katastrofa, svaki klik na neki folder barem 30 sek. Nakon downgrade-a, sve opet ok!

ZeljaOs 27.08.2011. 16:37

i meni nakon zadnjeg updejta sve oslo kvragu :( ucitavanje videa je random, nekad oce nekad nece :I sad moram skontati kako downgrejdati...

acer 27.08.2011. 21:09

Meni sve radi ok sa novim softwareom.

coconut 28.08.2011. 08:14

Meni se čini da mi nešto sporije očitava vanjski hard kod paljenja. Ostalo ok.

quazar912 28.08.2011. 09:44

kod mene sve ok sa očitavanjem mreže ili fileova...išao bi tako daleko da bi rekao kako je ovo najbolji FW do sad

novi1 28.08.2011. 22:37

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 1963844)
kod mene sve ok sa očitavanjem mreže ili fileova...išao bi tako daleko da bi rekao kako je ovo najbolji FW do sad

Drago mi je da kod tebe štima. Imam 2 wdtvlive-a i svaki radi sa svojim hdd-om i na oba inicijalizira disk kako sam rekao bar 3 puta duže nego sa prethodnim fw-om. Ali bio sam i to spreman prihvatiti sve dok mi nije poceo preskakati s jednog na drugi file prilikom gledanja filma (točnije, sa ufc-a na neku dramu i to je kap koja je prelila čašu).
Međutim, nakon downgradea, sad baš iritira ono nuđenje novog fw-a. Zna li netko slučajno kako to disable-ati, osim normalno skidanja uređaja sa neta?

Sa_Stilom 29.08.2011. 16:20

Pozdrav!

Evo mene nakon dosta predaha i dalje WD radi i vrti filmove. Nedavno sam ga stavio na net nakon 3mj stanke i povukao je novi FW. Vidim, stavili "Games" što mi je baš fora.

Nego, dešava mi se sljedeće:
- Sam se pali
- Kad ga upalim, nedaje sliku, nego ga moram isključit iz struje i uključiti... cca 2-3put dnevno...

Itko s sličnim problemom?

s4vgR 30.08.2011. 14:31

Meni se isto sam pali nekad

Lewis 30.08.2011. 14:56

moj zna biti upaljen samo ako je nestalo struje pa nakon dolaska struje se iz nekog razloga upali umjesto da ostane u standby modu ali nikad mi se nije dogadjalo inace da se sam od sebe pali.

Veky.VGW 01.09.2011. 22:52

Ja u zadnje vrijeme imam često network problema.

Pristup filmovima ostvarujem preko "Network Shares" vec godinu i pol od kada ga imam... Za zadnjim fw mi se dogada, nakon klika na Videos/Network shares da trazi i trazi pa izbaci "There is no supported media" ili neku drugu poruku. Onda opet kliknem, pa opet, pa opet i onda proradi. Nekad moram restartati računalo, nekad WD. Izgleda da je vrijeme za popcorn.

Gabre 02.09.2011. 00:22

Meni se iata stvar dogadja, i lud sam, jedan diak mi uopce encw prepoznati, pa ga onda nekako nadjem, pa vidi samo 2 filma na njemu, pa jedan cas vidi folder i filmove pa u drugom ne..
Veceras sam ga htio razbit, na kraju sam preko kompa morao gledati, jer smece non stop kavlja non suported media, ili nista ne vidi...

quazar912 04.09.2011. 13:33

Citiraj:

Autor novi1 (Post 1964256)
Drago mi je da kod tebe štima. Imam 2 wdtvlive-a i svaki radi sa svojim hdd-om i na oba inicijalizira disk kako sam rekao bar 3 puta duže nego sa prethodnim fw-om. Ali bio sam i to spreman prihvatiti sve dok mi nije poceo preskakati s jednog na drugi file prilikom gledanja filma (točnije, sa ufc-a na neku dramu i to je kap koja je prelila čašu).
Međutim, nakon downgradea, sad baš iritira ono nuđenje novog fw-a. Zna li netko slučajno kako to disable-ati, osim normalno skidanja uređaja sa neta?

ma samo ignoriraj to...:no2drug:

meni još nikakavih nuspojava...sve radi odlično.:goood:

Lewis 09.09.2011. 20:00

Hmm, meni nece da vrti tilove sa NASa ? Vrti film nortmalno ali javlja "No subtitle" kad ga palim/gasim :(. Sa USB diska playa titlove sa mreze (NAS) ne, sad sam lud, WDTV je bio jedan od bitnijih razloga zasot sam uzeo NAS :(.

EDIT: Argh, sam esebi odgovaram, istina je nece da playa subtitolove sa NASa :( - http://community.wdc.com/t5/General-...highlight/true

morat cu probati ovaj sistem direktno sa mreze bez NAS DLNA/MediaServer opcije :(

Prijateljski 14.09.2011. 21:36

Sutra planiram uzeti neki FullHD tv i uz njega WD Live. Da li ima neka bolja opcija koju možete preporučiti u tom cjenovnom rangu(od playera)?

quazar912 14.09.2011. 21:48

Citiraj:

Autor Prijateljski (Post 1976766)
Sutra planiram uzeti neki FullHD tv i uz njega WD Live. Da li ima neka bolja opcija koju možete preporučiti u tom cjenovnom rangu(od playera)?

neka druga opcija a da prima puno različitih formata i da radi stabilno bez da se mora napraviti hard reset usred Transformersa III i za manje para???
Nema!:amen:

Prijateljski 14.09.2011. 21:51

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 1976790)
neka druga opcija a da prima puno različitih formata i da radi stabilno bez da se mora napraviti hard reset usred Transformersa III i za manje para???
Nema!:amen:

Mislio sam da je tako. Zahvaljujem! :chears:

quazar912 15.09.2011. 10:55

Citiraj:

Autor Prijateljski (Post 1976794)
Mislio sam da je tako. Zahvaljujem! :chears:

i? jesi kupio?

Prijateljski 15.09.2011. 11:42

Idem popodne u Osijek po TV pa se najvjerojatnije uzima i WD Live :)
Bio sam sad u Brodu i ima neki WD sa 1TB diskom i duplo je više love.

EDIT: Stigo jedan FULL HD tv i WD Live :)
EDIT2: ovaj stroj je zakon...spojio ga na mrežu i sam čupa update....vrti YT.....pokreće sve sa kompa preko mreže.....iznad očekivanja!

Prijateljski 16.09.2011. 07:34

Jedno brzinsko: kad se spajam na disk od kompa preko mreže svaki put mi traži lozinku. Ne moram ju upisivati al moram ići dolje na "OK". Kako to izbjeći?

Ciclajbek 18.09.2011. 09:38

Samo da provjerim, WD Live ne moze pustat BD ISO?

vidim da torrente ima, jos da roka ISO bluray i to je to...

hedon 18.09.2011. 13:04

Pozz ekipi
Helpajte me sa uputama kako se radi downgrade

Rudy 19.09.2011. 15:50

Poznanik ima problema sa hrv znakovima u titlovima, firmware nije upgradeao od kada je kupoo WDTV Live (prije 2 god), pa da li se taj problem riješi s najnovijim firmwareom? Hvala!

Lewis 19.09.2011. 15:55

Citiraj:

Autor Rudy (Post 1979803)
Poznanik ima problema sa hrv znakovima u titlovima, firmware nije upgradeao od kada je kupoo WDTV Live (prije 2 god), pa da li se taj problem riješi s najnovijim firmwareom? Hvala!

To je radilo i od pocetka normalno (bar meni). Jel namjestio dobro setup za znakove ? neko postavi CE Widnows 1250 u settingsima od WDTVa pa nek proba onda.

Rudy 20.09.2011. 00:47

S tehnikom i engleskim (a setup menu je valjda na eng) nije ni na Vi, prije na Oni :D ... tak da sumnjam da je nista namjestavao od kad ga je kupio. Znaci vec i prave postavke mogu pomoc, super tnx!

9800pro 21.09.2011. 09:18

Pitanjce za stručnjake: jel se može recimo spojiti wdtv+eksterni hdd+komp na usb hub i da to radi sve. Znači da wdtv vidi eksterni hdd a ja da kopiram stvari sa kompa na taj hdd a ne preko mreže?

s4vgR 21.09.2011. 11:50

Komp preko USB-a (kao disk). Mislim da to ne bi išlo.

9800pro 21.09.2011. 12:00

Ne ne ne, ne mislim komp kao usb disk već usb disk i komp i wdtv. Kužiš, wdtv pušta filmove sa usb diska a ja sa kompa prebacujem filmove na taj usb disk ali da ga cijelo vrijeme ne preštekavam niti koristim mrežu preko koje je sporo.

acer 21.09.2011. 12:02

Kratko i jasno ne može.

Ciclajbek 24.09.2011. 11:06

A jel moze Bluray ISO ikako vrtiti?

Veky.VGW 26.09.2011. 20:30

Moj riknuo. Prilikom svakog playa, samo vrti plavi spindle...
http://wdtvforum.com/main/index.php?topic=4611.0

Nije pomogao ni factory reset ni full reset. Srećom imam račun i jamstvo koje još vrijedi... Nosim ga za koji dan...

Prijateljski 28.09.2011. 19:16

Jel se može namjestiti nekako da umjesto liste ili thumbova prikazuje dvd covere filmova (vidim da je lijepo odrađeno sa custom firmeare-om)?

Skinio sam program "WDTVThumbs" ali ne uspjevam. Ima neka caka....može neki prijedlog?

Prijateljski 28.09.2011. 19:17

Jel se može namjestiti nekako da umjesto liste ili thumbova prikazuje dvd covere filmova (vidim da je lijepo odrađeno sa custom firmeare-om)?

Skinio sam program "WDTVThumbs" ali ne uspjevam. Ima neka caka....može neki prijedlog?

EDIT: Stavio sam isto ime za folder,video file, titl i dvd cover(200x300pix) sličicu i ništa :(

windfucker 03.10.2011. 09:58

Pozdrav!
Tražilica mi ne izbacuje ništa za ovaj player po pitanju tema, pa ću postaviti ovdje, eksperti ;)
Zanima me konkretno Media Player ASUS O!Play Media Player Mini, vidim da je cijena sasvim pristojna u Linksu, ali pošto nemam nikakvoga iskustva sa tom vrstom hardware-a uopće, kako navedeni stoji u komparaciji sa WD-om iz naslova topic-a, nekakvi komparativni nedostatci/prednosti iz opisa uređaja, možda i neki info iz prve ruke...?
Zahvaljujem na pomoći unaprijed :beer:
EDIT: sada uočio da nema mogućnost umrežavanja :(
No, postoji i jača verzija, ima mrežu, ali je skoro 2x skuplja...

quazar912 03.10.2011. 20:08

sad vidiš da je WD live naisplativiji.

novi1 04.10.2011. 22:08

Citiraj:

Autor Prijateljski (Post 1986928)

EDIT: Stavio sam isto ime za folder,video file, titl i dvd cover(200x300pix) sličicu i ništa :(

Cudno, meni uredno radi. Mozda glupo pitanje, ali vjerujem da si namjestio view na thumbnail mode? Uglavnom, probaj program thumbgen, sve automatski proceslja i skine covere i jos svasta uz to ako zelis, samo steta sto se ovi iz wd-a nikad nisu potrudili napraviti prave movie-sheet'e kao onaj b-rad. Kamo srece da su ga zaposlili, puno bi bolje prosli.

novi1 04.10.2011. 23:02

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 1981231)
Ne ne ne, ne mislim komp kao usb disk već usb disk i komp i wdtv. Kužiš, wdtv pušta filmove sa usb diska a ja sa kompa prebacujem filmove na taj usb disk ali da ga cijelo vrijeme ne preštekavam niti koristim mrežu preko koje je sporo.

Wifi usb.. radi odlicno, stabilno i meni sasvim dovoljno brzo, 5-6 gb par min.

novi1 04.10.2011. 23:05

Citiraj:

Autor Prijateljski (Post 1977653)
Jedno brzinsko: kad se spajam na disk od kompa preko mreže svaki put mi traži lozinku. Ne moram ju upisivati al moram ići dolje na "OK". Kako to izbjeći?

Koliko se sjecam u settingsima je bila neka postavka tipa remember logon..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:33.