![]() |
Citiraj:
Jos da nisu tako spori u shippanju, kao i nasa carina na kojoj je bio tjedan dana, gdje bi nam bio kraj :) Hehehe znao sam da ce biti ovakve reakcije, sto se temp tice :D Ukratko senzori su dobri (barem koliko sam dosad u radu skuzio, a i Tj Max je ispravan tj. 99°C), jer je pod Mugenom bio na cca 25-30 stupnjeva, a pod stockom oko 30-35 ... u idleu fkors :) Moram priznati da mu ovaj i5 na stocku i nije nekakav izazov :/ BTW kao sto rekoh ceka se bolja "pasta" a onda slijedi dizanje napona i ozbiljni testovi. |
a instalirao si :) nisi mogao čekati :D
btw. koji vent u pitanju? |
Hehe nisam mogao izdrzati ... tak mi je bil lepi da ga nisam mogao samo gledati :D
Radi se o Slipstreamu od 1900 RPM-a ... nije los, ali se cuju pomalo lezajevi :/ Zato ce onaj 800 RPM S-Flex biti za 24/7 milina :) |
Dali je ta temp sa Scytheom na max RPM?
Razmišljam o nabavci :) http://cgi.ebay.com/Thermalright-Ven...item255823ae5f 110$ sa shippingom, oko 550 kn :) Još ga šalju kao gift. Top rated seller,100% positive, ali ima samo 400 feedbacka Ali nedoumica je velika, Mega Shadow, TR V-X ili Noctua NH D14 :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
http://img691.imageshack.us/img691/1...vapila3.th.png BTW vec imam jednog 800 RPM u ormaru, stoji duze vrijeme (kao da je znao gdje ce :D) |
gdje mogu nabaviti taj kit iz T Venomous
http://www.abload.de/thumb/2w5ay.jpg triple bolth thru 775/1156/1366 socket |
Hmmm nisam siguran da li se moze tako nesto za druge coolere nabavit (ovo sa dodanim zatezanjem odozgo) ... barem nisam vidio u pojedinacnoj prodaji.
Imas ovako nesto za TR (1, 2, 3, 4, 5, 6) ... nazalost za Megahalems nisam tako nesto vidio :/ Probaj poslati mail TR-u, mozda imaju kojeg viska :) P.S. sorry sto tek sad odg jer nisam bio uopce pri kompu cijeli dan EDIT: BTW sto se tice temperatura na malo visim naponima/taktovima ovakvo je stanje: http://img197.imageshack.us/img197/6...mhzidle.th.png http://img259.imageshack.us/img259/7...mhzload.th.png Ovaj je napon poprilican za ovaj takt, ali mi se nija dalo traziti bas najnizu vrijednost pa pokusajte ovo uzeti kao ekstreman slucaj :) |
@ dh41400
Moddanje starog mounting bracketa je bilo lakše od očekivanog. Samo je trebalo malo rupe prepravit i to je to. za sad se Fenrir drži bolje od očekivanog, i5 750 3600mhz @ 1.25v pod primeom 65c 63c 62c 63c. Vent gore je neki Scytheov koji sam skinuo s bivšeg Kama Anglea. Vrti se na 1200rpm i super mi je tih. Čini mi se da mi volje leži cooler na ovom I5 nego na ex e6300 jer su temp podjednake na istom clocku, a ovo je quad. Razmišljam o 4ghz, kaj misliš da li bi pomoglo da smontiram gore još jedan vent pa napravim push-pull kombinaciju. I taj drugi vent bi morao biti neki tiši i oko 1k rpm.... |
Vrlo solidne temp za taj takt i vent (imao sam ga na Mugenu), a ni 4GHz ne bi trebalo biti problem :)
Cini mi se da bi to odlicno radilo i s jednim ventom na 1k RPM, a za push-pull se uglavnom dobije stupanj-dva sto i nije nesto puno (isprobao sam sa dva Scythea na 1900). Probaj dignut takt i prati temp ... trebalo bi odlicno raditi |
Meni su to poprilicne temperature za taj procesor pod loadom, cca 70°C po jezgri...previse, previse....a jos ti i vent radi preko 2000 RPM.
|
Bas i nisu s obzirom na 1.32V i 4GHz ...
To sto si ti naviknut na lazljive senzore, to je drugi par opanaka :) |
Citiraj:
Ako podesis dobro Tjmax nema problema sa lazljivim kuckicama. Spici ga ispod 1.3V i onda kresni 4 workera ;) |
Kad bas inzistiras :D
http://img190.imageshack.us/img190/8484/temp1b.th.png Tj Max je ispravan 99°C premda se temp nimalo ne mijenja njegovom promjenom, samo su one donje brojke u RealTempu drukcije. BTW jos uvijek mislim da ima dosta neiskrenih senzora ... mali lazljivi .... :D |
Dok se ne gase i ne gore, znaci da su jos daleko od treshholda :D
Ipak to polako napreduje, ako uzmemo da jos u preslerima nije bilo ugradjenih senzora...mozda je i bolje da ih nema, samo zbunjuju ljude. Nekada je bilo normalno procesor naprditi na 100°C i nijedan nije izgorio, danas se panika radi i na 70°C iako proizvodni proces bas i nije toliko napredovao od 65nm (CedarMill/Presler) do dananjeg 45nm aktualnog. |
Osobno mi nije bitno da li je 40 ili 50 celzijevaca u pitanju, ali mi je bitno da je pri tom hladnjak vrlo tih u svakodnevnom radu (cca 400 RPM) i naravno da radi kako spada, uz eventualan OC :)
Bas gledam malo u radu ove 45nm Lynnfielde i stvarno su solidni ... potrosnja cjelokupne konfe u svakodnevnom radu je oko 50W, zagrijavanje relativno nisko (cak i onaj Intelov isprdak na stock voltazi moze drzati kvada u granicama normale), a brzina u radu je nadasve zadovoljavajuca (pogotovo uz Turbo i C-State dzidze-midze). Cini mi se da ce to konacno doci u granice normale sa nadolazecim procevima ... Tko zna, mozda se opet vratimo u 286/386/486 eru kada niti nece biti potrebna sva ova zajban.... oko hladanjaka i senzora :) |
Da, ja jedva cekam da malo unaprijede taj i3 i da si slozim konacno full pasivnu konfu sa solidnim preformasama :D
|
Citiraj:
Imaš mislim veće temp nego ja na istoj voltaži, a ja imam gladiatora. E al mi nije jasno kak si ga dobil na 3.78GHz na toj voltaži? OT: jel moeš napisati koje su ti postavke u biosu? |
Stvarno ste mi smijesni ... usporedjujete temp na razlicitim taktovima/voltazama/okolnim temp ... ono kak kome pase :D, ali bitno da svi imaju 40°C u loadu na 4GHz LOL
BTW Everest mi pokazuje gotovo identicne temp kao i ostali programcici. Sto se OC-a tice, nije samo Vcore jedina postavka/napon u BIOS-u ... a i svaki proc je prica za sebe tako da ne postoje univerzalne postavke. Drugim rijecima, metoda pokusaja i promasaja :) |
Reko sam ti na istoj voltaži, i sigurno ga ne držim vani na balkonu na -15°C.
Vau, sad si mi otkril sve čari OC-a s tim kaj si rekel da vcore nije jedina postavka i da svi procesori nisu isti, thx :P |
Opet ponavljam Vcore NIJE jedina voltaza u BIOS-u ... a tih par stupnjeva je uglavnom razlika u sobnoj temp.
A za postavke se ponavljalo barem 10-ak puta u za to prikladnoj temi :p |
Upravo sam si kupio Gigabyte P55 UD6 matičnu ploču, pa gledam koji bi cooler stavio na nju, pošto za moju Zerotherm Nirvanu nema adaptera za socket 1156. Za sada mi je za oko zapeo Zalman CNP 10X Extreme, ali nisam siguran da li on ide na tu ploču. Gledao sam na Zalmanovim stranicama, ali ništa ne piše glede kompatibilnosti sa pločama.
Prodavač mi je u Linksu predložio Scythe Mugen2 Rev B., ali sam opet čitao da ti cooleri su muka za postaviti na ploču. Znači, uzeo bi Zalman kada bi znao da stane na ploču ili neki također dobar cooler da ima u Zagrebu za kupiti... |
Uzmi Scythe Ninju 2 rev.B ili Kabuta.
|
Citiraj:
http://www.zalman.com/ENG/product/Pr...ad.asp?idx=350 |
Hyper 212 Plus je dobar izbor za ne dati puno para, a imati dobar hladnjak.
|
Citiraj:
|
Xigmatek Carbonado
izvor: Tweaktown |
As ti miša kaj je ljepi, ma nema mi kulera do Xigmateka, samo kaj ga mogu nabaviti NE.
Ta mrcina hladi ko blesava sigurno, jao HARDVERAJ jedini uvozniče xigmateka zašto si propao??? |
Sorry ljudi al vidim da se tu puno priče o OC-u odn. dizanju voltaže. Interesira me kolika je recimo normalna temp. i5 procesora pri defaultnoj voltaži i sobnoj temperaturi 24-25 C sa box coolerom u idle-u odn. loadu.
Nisam neki mali od znanja pa bih molio svekolike da mi kažu kada je znak za uzbunu obzirom na temperaturu procesora. Meni je u idle-u 50 C (znači win se podignu i sve mirno bze ikakvih dogadjanja) te 70 C u loadu što mi se (čitaj: load neka video obrada ili gaming 35-40% loada), čitajući malo postove, čini malo puno bez obzira što je intelov origigi cooler. Očitano sa Asus PC probe II i Rela temp 3.4----identično |
Ak je 70°C max onda je ok, al ako ide iznad onda razmisli o kupovini drugog kulera!
|
Jako mochno izgleda taj Carbonado, ali ja bi ipak prije uzea Tuniq Tower 120 Extreme ;)
|
Citiraj:
|
Scythe Ninja na q6700
Kako bi ovo radilo nigdje nemogu naći konkretan review ne bi clocko (vjerovatno) ali eto da ne bacim pare bzvz, jer sa onim stock coolerom mi radi na skoro 60 stupnjava skoro stalno, privremeno je gore ac freezer al ga moram vratit nazad pa sad trazim neki malo bolji cooler dok ne dođe sve za vodeno :)
|
Citiraj:
Premda Intelovi procevi imaju zastitu od pregrijavanja, kao i limit u BIOS-u na kojem se racunalo gasi/restarta u slucaju previsoke temp. Ukoliko nema OC-a i ne vrtis stalno Orthos ili Prime onda je i taj stock ok. Ako bas zelis bolji hladnjak potrazi nesto od Cooler Mastera 212 Plus, Zalmana 10CNPX Flex ili nesto od Scythea (Ninja, Mugen, Katana, Kabuto ...) BTW samo pripazi na prostor oko socketa (oni kondenzatori), da ne bi imao problema s instalacijom prevelikog/nezgrapnog hladnjaka. |
212 Plus je prilicno visok od baze do HS-a tako da na jako malo ploca moze doci do problema sa okolnim elementima ;)
|
Pretpostavljam da ce covjek kupovati u Linksu gdje su dostupni samo Scythe i Zalman kuleri za 1156 soc kod kojih velika vjerojatnost otezane instalacije.
BTW Cooler Mastera nema u OS ? |
Kako mi je cooler master nedostupan, jer se u Osijeku pozatvaralo skoro sve, ograničen sam na Scythe-a ili Zalman-a što je jedino dobavljivo u preostalom većem centru, da ga sad ne reklamiram.
Izbor je pao na Scythe Zipang-a SCZP-2000 ili Zalmana CNPS10X Flex. Ako netko ima bolji prijedlog, nek slobodno napiše, a i može odvagnuti ova dva. Pored samog učinka, mislim i na montažu jer mi se zbilja ne gube živci mozgajući kako montirati cooler.:lol2: BTW ploča je Asus P7P55D-Evo |
|
Citiraj:
|
Zipang ne bi preporučio... samo će grijati ram i mosfete.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |