PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=144700)

ECHO 23.01.2012. 00:03

I dalje ide po šabloni oružja ima neka nova i zavisi na početku koju opciju izabereš(asault,sniper ima još jedna) počeo sam sa sniper- i na početku igre dobio nosin-nagat karabin te se i nisam baš s njim usrečio.Našao sam u opcijama aktivni nišan treba uključiti ai dobiješ samo jednu točku kao cilj:fuming: te je i stim teško gađati beštije koje skaću:hitthewal: jako malo municije a živine dosta.
Baš nisam oduševljen igrom te i neigram evo već 2 dana taj mod.
Mod nije ni vizualno lijep, skroz neke tmurne i tamne smeđe boje ma katastrofa vjerojatno ću i ja odustati ili samo ponekad ubiti malo vremen npr. 1h jer me uopće neprivlaći

Brko 24.01.2012. 13:56

eto, i ja probao budući nisam imao pametnijeg posla. jedan od lošijih modova koje sam probao za STALKER serijal. izbjegavati i ne trošiti vrijeme na taj mod. ništa novo, inovativno ili revolucionarno. čini mi se kao neka blijeda kopija LURK moda za SoC. :(

kasper_sky 30.01.2012. 14:39

kad završim mod S.M.R.T.E.R. Pripyat
jel ima koji bolji ili jednak ovom da zaigram.

Brko 31.01.2012. 08:37

Citiraj:

Autor kasper_sky (Post 2087926)
kad završim mod S.M.R.T.E.R. Pripyat
jel ima koji bolji ili jednak ovom da zaigram.

prvo moje pitanje tebi, odakle tebi taj mod??? napisao si "kad završim ovaj mod". koliko vidim, on je još uvijek TBD. jedino ako si ga pribavio preko veze.
Sigerous je vrijeda spomena, ali je malo bugovit. u svakom slučaju, probaj.

kasper_sky 31.01.2012. 14:11

sry ostao u copy paste krivi naslov ovo sam završio smrter_0.41_alpha

kasper_sky 01.02.2012. 17:24

smrter_0.41_alpha
to sam odigro ali sam loado sejv i ne odletio se helićem pa osto počistit masakar oko heli zone. uglavnom jako me iznenadilo kad sam iz kuće našo u jednoj od kolko već ima onih mali crnih kutija unitkat pušku. našo sam falovku FN fal moja omiljena pljuca u stvarnosti i virualnim igrama. korsiti onaj .308 winčester ammo. ako se ne varam. dali ima kakva karta za one koji su prešli igru pa da nađem sve te crne kutije drvene sa uniqat stvarima šta je moder nadodao?

stalkeri?anyone?

edit:opa našao video na jutube. enivej thx

Brzi Picek 02.02.2012. 12:07

ja sam pak naišao na problem u tome modu (smrter_0.41_alpha), tražim po netu kako proči tunel za Yanov .
Dođem do lifta i neznam što tada , jel može netko da pomogne gdje se nalazi prekidač za lidt , ako ga opće ima, prekopao sam net , ali nekako mi neide

help
želim živjeti !
Stalkeri upomoć !
zapeo sam u liftu i da bude najgore sam samcat , neznam kako pokrenuti lift
lift je u tunelu za Yanov

Hitno je gubim razum !

hammer_of_thor 02.02.2012. 22:14

Pa vrati sejv i vidi di je zapelo.

Inače prema Pripyatu se ide tek kad skupiš team.

Bar sam ja uvijek išao sa timom, ti tuneli su bome napeti i zastrašujući.
Guzom uza zid i ne saginji se po sapun - bar na Master težini, zna Brko :D

Brzi Picek 02.02.2012. 22:59

ja se pokušavam vratiti u Yanov istim tunelom , sigurna kuča je "zakljuičana" poslje onog s heličem , vratio sam se i ne puštaju me unutra, onda sam iza pronašao PLAVE strelici i skužil da se tam vrača u tunel za Yanov, ali došao sam do onog velikog lifta i neznam što dalje ...

nema nigdje gumba za to, niti imam ikakvu ekipu s sobom svi su ili zaključani u kuči ili odletjeli !

baš nigdje nemam ni saznanje dal se može opet vratiti nazad ! , u orginalnal verziji sam se lako vratio iz "sigurne kuče" , ali sada nemogu u nju !

ECHO 03.02.2012. 10:58

Ima i može se vratiti natrag i sam sam išao te mislim da su iza "sigurne kuće" strelice i da se odatle može vratiti natrag ili na mapi pogledaj gdje ih još ima mislim na strelice.Nesjećam se da sam se vračao nikakvim liftom:stoopid:

I sačekaj savjet "Stalkera nad Stalkerima" tj. Druga Brku on je glavni:respekt:

Brko 03.02.2012. 12:10

Majke mi, ja nisam skužio ništa što muči kolegu Piceka Brzog :D

@Brzi Picek:
Ako sam donekle shvatio, ne može se tunelom od Pripyata vratiti natrag u Jupiter?
Koliko ja znam, nema tunela koji spaja Yanov sa bilo čime? ili ima a da ga ja nisam vidio?

jebiga, možda mislimo na isto, a sada da i razjasnimo:

Yanov = željeznički kolodvor, centralna postaja u području
Jupiter = kompleks zgrada u sklopu koje je lift i tunel gdje kreće misija "Pripyat Underground" gdje trebaš sa pajdašima stići do Pripyata, tj. do praonice rublja gdje čekaju preživjeli vojnici.

Ajde to sad malo bolje, jasnije i polakše objasni što te muči. Gdje ne možeš izači, kuda ideš uopće, zašto ideš uopće... u nekim momentima tvog teksta nebi skužio o kojoj se igri uopće radi da nisi tekst napisao u ovoj temi ;)

@ECHO:
Ja sam samo 2 puta prešao taj mod. i meni se čini da tu nema nikakvog lifta, već da je nekakav teleport u igri, a ne ni gumbi, ni poluge i liftovi koji se uključuju.

@hammer_of_thor:
O da, dolje nema prijatelja, osim ovih beskorisnih levata koji niš ne pogode ili ih ubije onaj mali štakor mutirani :)

Brzi Picek 03.02.2012. 15:11

kada završim Helikoptere... ostaje mi se ili ne u igri..
kao Mali STALKER odlučujem da neču "kraj " ...m i borim se s oni banditima i td...

i onda sam došao do malo od sigurne kuče tunella kamo se ide za Yanov ... i došao sam do Lifta

neznam ako ti mogu to prekopirati, ali dolje je bio Masakr po pitanju Psiho, i ostalih čudesa... treba imati zalihe za "konja" ubit ! da to pretrćiš ili ..ja drugačije nisam znao ..."brze noge" zakon !

no evo sada sam prošao opet nanovo i sad asu mi otvorili vrata Sigurne kuče !!! , tamo je bio i vodič za Yanov

stvar je tamo odmah iza sigurne kuče kad auđeš u tunnel, u stvari malo dalje od kuče jer samo se izmjenjuje područje u koje idep ili neideš...

ukratko sad asam žib , nemam opremu "monolitha" , ali sam živ....

samo mi nije kasno kako proči taj lift "elevator"

bro !

Brko 03.02.2012. 16:25

Citiraj:

Autor Brzi Picek (Post 2091604)
kada završim Helikoptere... ostaje mi se ili ne u igri..
kao Mali STALKER odlučujem da neču "kraj " ...m i borim se s oni banditima i td...

i onda sam došao do malo od sigurne kuče tunella kamo se ide za Yanov ... i došao sam do Lifta

neznam ako ti mogu to prekopirati, ali dolje je bio Masakr po pitanju Psiho, i ostalih čudesa... treba imati zalihe za "konja" ubit ! da to pretrćiš ili ..ja drugačije nisam znao ..."brze noge" zakon !

no evo sada sam prošao opet nanovo i sad asu mi otvorili vrata Sigurne kuče !!! , tamo je bio i vodič za Yanov

stvar je tamo odmah iza sigurne kuče kad auđeš u tunnel, u stvari malo dalje od kuče jer samo se izmjenjuje područje u koje idep ili neideš...

ukratko sad asam žib , nemam opremu "monolitha" , ali sam živ....

samo mi nije kasno kako proči taj lift "elevator"

bro !

:care::care::care::care::care::care::care:

probaj naći nekakvu svijetlo plavu maglicu koja svijetli, to bi ti mogao biti teleport, ako se dobro sjećam. Znam da je teleport sa gornje strane u Jupiteru, ali čini mi se kao da je i dolje.

ECHO 03.02.2012. 18:59

LooL :care: al se to ovdje zakompliciralo jbg. ja znam da 1 puta kad ideš onda ideš sa kompanjonima s liftom i moraš pobiti sve one beštije u tunelu i ideš ljestvama gore:D
Ako i kad se vračaš neznam isto za nikakav "lift" jedino ima mjesta sa kojeg te teleportiraju dolje u tunel i onda ima više beštija nego kad ideš prvi puta i stvarno moraš biti dobro opremljen kako "helmetom/odjelom" tako i dobrim pljucama:D:care: to znam a sad gdje si zapeo bog zna valjda jbg.:)

Najlakše bi bilo kad bi postavio par sličica tj. screanshotova pa bi onda bilo jasnije:D

Brko 03.02.2012. 19:42

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2091816)
LooL :care: al se to ovdje zakompliciralo jbg. ja znam da 1 puta kad ideš onda ideš sa kompanjonima s liftom i moraš pobiti sve one beštije u tunelu i ideš ljestvama gore:D
Ako i kad se vračaš neznam isto za nikakav "lift" jedino ima mjesta sa kojeg te teleportiraju dolje u tunel i onda ima više beštija nego kad ideš prvi puta i stvarno moraš biti dobro opremljen kako "helmetom/odjelom" tako i dobrim pljucama:D:care: to znam a sad gdje si zapeo bog zna valjda jbg.:)

Najlakše bi bilo kad bi postavio par sličica tj. screanshotova pa bi onda bilo jasnije:D

popil sam 5 bambusa sada pa sam uspel skužiti kaj trabunja :D :no2drug::no2drug:
on je zapucao na nekoga kraj praonice i nisu mu otvorili vrata, a morao je u Yanov. onda se zaputio po tunelu. Pa se vratio i onda su mu otvorili vrata, ali svejedno je on opet probao... i jebiga, opet sam se pogubio :D
u svakom slučaju, s tebom se slažem, jeftinije je za nekaj para otići nego sjebati municije i oklopa za duplo više para...

Dr43eN 03.02.2012. 20:01

znam da kolegi brzom nije do smijeha, jer je zapeo pa se muči i ne zna što dalje :hitthewal:

al moram da se nasmijem jer izgleda da je on nešto popio pa ne može dobro objasniti (nisam ni ja skužio gdje je zapeo- a nedavno sam završio) a lijek za to je upravo ovo kako je kolega brko napravio :D

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2091852)
popil sam 5 bambusa sada pa sam uspel skužiti kaj trabunja :D :no2drug::no2drug:

kako bi rekli stari klin se klinom izbija :D

Brko 03.02.2012. 20:47

ma ja sam popio 5 bambusa samo da se otusim. :D lopatao sam snijeg ispred zgrade 2 ure, ima ga otprilike 15-20 cm, i vani je -16 :D a sad sam već fest ušlagiran... i dalje ne mogu skužiti kaj se točno dogodilo. :D
al bude skužil kad tad, nema nerješive stvari u STALKER-u. jer ako ima, odma uninstall i zaboravi da taj serijal postoji :D

Brzi Picek 03.02.2012. 20:57

samo za info..umro sam...čast mladom i nadobudnom stalkeru, no vratil sam se onamo prije nego je Zrakomlat ošo i uspio sam se vratiti poslje u "kuču " kao da sam je sagradio... i sada opet jurim gamad po Yanovu !
Hvala svima na objašnjenu...

obzirom na vreme koje je , iosječam se kao STALKER ! i moram do 3 u noči da idem pješke ! ako netko ima volje d avidi uživo kako to izgled aneka se javi..snimim HD rezolucijom !!!

inače dio je Između Delnica i Fužina, neki kažu najgori dio Gorskog kotra, procjep (prirodno nastao) gdje puše za krepati...! jedino nemam problema s hlađenjem procesor i grapičke

STALKER zauvjek !

inače taj tunel (ulaz je ona ne strelica iza sigurne kuče već malo dalje duplo označena , one dvije blizu su kao neka još nedorađena scena, moreš otić skoro do Yanov ali nemožeš preči ..pa sam mislil da bi tim tunelom prošao kako mi logika nalaže, ali kako rekoh, tamo dolje ..samo opremljen možeš proći !!! nije zajebancija jer dolje su sve oni teškoubivi stvorevi) ) neznam zašto mi Print screen neradi na igri pa neznam kako to snimiti ako netko želi mog poslati snimljene levele) kada sam ušao...uspio sam čak i izači natrag , čak i prelako obirom kako su me ganjali kada sam ušao... !!!! , ali tamo je pakao !!!, bez opreme nema tamo prolaza !!!

Evo prođoh teren...mama mija i onome koje to prođe..., ajme koja je ovo pustišija , snjeg, vjetar, nevidiš na moment ni pedalj, brisači rade, ali to je na razni razmazala djeca pljuvačku , još gore, stanem, ostružem taj led izvana, mislim idem dalje n kada ono još veče sranje pregrijava se motor, na mome "YUGO STALKER 45" modelu nema šanse to rješiti, ali gledajuči Brk-ota i ostale, pronam ići na fintu "kome je prevruče neka se žali" i tako moj YUGO 45 opet živahno ode dalje, čak se i temperatura smanjila na ispod "red" uli po domaći crveno ! ... za ostaalo vam javim jer je ovdje jebeno hladno i neznan kako reči da nemam sigurnost reči da je ovo pred posljednje javljanje.STALKER na znanje ! Čekam zapovjed !

Brko 04.02.2012. 09:28

Koji si ti kralj, svaka čast :D
a ništa, sad piči po modovima. imaš ih na sajtu www.moddb.com dok se vrijeme ne smiri.
BTW, znam za tu cestu i taj dio HR. vozio sam tuda po snijegu i ledu i vjetru, znam šta pričap ;)

Jelc 12.02.2012. 13:35

Bar neke koristi od novijeg hardveraja-sad se i na uredskim pilama može fino othaklat čuka dvije:D

http://img9.imageshack.us/img9/1694/scop1.jpg

zippo 25.03.2012. 21:13

Je li neko probao Sigerous 2.2 ?

Ovdje je link za skidanje

Zapeo sam na prvoj mapi - Kordon i ne znam kako dalje jer je sve na glagoljici :D

Ovdje je neka ruska stranica sa gomilom modova ali sam u banani ako je sve na glagoljici

Brzi Picek 25.03.2012. 21:29

ovdje ? HR

zippo 25.03.2012. 21:35

lako za to, mislim na modove
igram Sigerous 2.2 govore engleski ali sve piše na ruskom, banana

ECHO 26.03.2012. 00:14

Skinio s navedene str. ali nisam mogao pokreniti (probo extraktati ali neide s nićim jbg.) traži neki "code":fiju: i javlja virus:fuming:
Probao i iskljućiti antivirus ali svejedno "0" bodova.

Instalirao neki novi "Ferru-mod" cca 120MB i probo igrati i poćetno mišljenje-vooooouuuuu, treba probati na poćetku igre sa ex. opremom i pljucama ali zato i protivnici opremljenj exo-ima na poćetku i 1-2 hica "the end" na master težini ajmeeee idemo na igranje.:D

Brko 26.03.2012. 14:32

Citiraj:

Autor zippo (Post 2129893)

Ovdje je link za skidanje

Zapeo sam na prvoj mapi - Kordon i ne znam kako dalje jer je sve na glagoljici :D

Ovdje je neka ruska stranica sa gomilom modova ali sam u banani ako je sve na glagoljici

op op, vidim da su se ubacile mape iz SoC-a i CS-a :D lijepo.
nego, lako za glagoljicu, treba onaj XML dokument prepičiti kroz translator.

zanima me kako je optimiziran? jel radi glatko ili tandrkelja ko 1.7?

zippo 02.04.2012. 07:19

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2130267)
op op, vidim da su se ubacile mape iz SoC-a i CS-a :D lijepo.
nego, lako za glagoljicu, treba onaj XML dokument prepičiti kroz translator.

zanima me kako je optimiziran? jel radi glatko ili tandrkelja ko 1.7?

za divno cudo, radi glatko. Ovo sto sam probao lijepo radi ali ima jedan problem, zbog glagoljice nisam skuzio kako proci na slijedecu mapu. Vrtim se po Cordonu, glavne mete su Banditi i beshtije, sve sam pomlatio jer sam mislio da je to uvjet ali rog. Budem probao to sa provlacenjem kroz googl pa isponova

Brko 02.04.2012. 08:06

Onda obavezno javi kako je to prošlo. :D
ja sam sad u nekoj gužvi, samo sam skinuo taj mod, nisam još instalirao, nemam vremena baš :(

zippo 08.04.2012. 21:02

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2130007)
Instalirao neki novi "Ferru-mod" cca 120MB i probo igrati i poćetno mišljenje-vooooouuuuu, treba probati na poćetku igre sa ex. opremom i pljucama ali zato i protivnici opremljenj exo-ima na poćetku i 1-2 hica "the end" na master težini ajmeeee idemo na igranje.:D

Igram i to :goood: hehe ( Ferrum), lici na preSGm mod, otprilike tako. Gnjavaza sa posebnom ekipom koja te lovi je ista jedino nemas Vintoreza sa dumdum municijom. Moras sa "klasicnim" snajperima ali ima pun klinac ostalog arsenala pa nekako ide :D
Sve u svemu nije lose ali previse lici na SGM

ECHO 12.04.2012. 12:03

Ja našao verziju 2.1 Sigerous moda koji sad igram(ova verzija zna se ponekad srušiti jbg.), da li je netko odigrao i kakve su razlike u odnosu na 2.2:D da neskidam i tu verziju jbg.
Ferru je odigran:D

Edit:
Pošto se mod 2.1 dosta ruši te sam već "pop***io lagano je krenuo uninstal jbg. a taman sam se navikao i pokupio ex. naoružanje:D
Instalirao sam 2.2 Sigerous mod i nije loš ali sam nažalost "zapeo kao i kolega zippo":) sve potamanio i jbg. nemogu izaći nigdje dalje obišo sveceste i "0" poena ako netko zna kako dalje bilo bi i više nego poželjno "otkriti tajnu":D Vidljiva je razlika 2.2 u odnosu na 2.1 što kad se skupi "loše oružje postojji kanta za reciklažu" i dobiju se pare za isto što nisam našao u 2.2 modu.
Ja sam skinuo komplet "translate" na engl. i samo izbriso mapu na "ruskom":) i sve dobro radi.

Hvala.

zippo 23.04.2012. 08:31

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2141961)
Ja sam skinuo komplet "translate" na engl. i samo izbriso mapu na "ruskom":) i sve dobro radi.

Hvala.

sad kad imas ingleski :D jesi uspio naci prolaz dalje ?

ECHO 23.04.2012. 09:56

:fiju: nisam i vratio se na 2.1 Mod, neznam di je fora ali sam se izvrtio po mapi i nisam našao ništa, ima neka misija gdje se mora nešto obaviti i prićekati nekog Stalkera negdje i to sam odradio i kad sam se našao s njim "0" bodova:fuming:

Ima tip kako prolazi kroz ona željezna vrata s vanjske strane ali su ona zakljućana s lokotom, probao sam to otvoriti explozivom ali ništa jbg. ma svašta sam probao:hitthewal:

Jesi ti prošao dalje ili.......????

zippo 24.04.2012. 17:54

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2149306)

Jesi ti prošao dalje ili.......????

nope, i ja sam isprobao eksploziv i svasta radio i na kraju rog :fuming:
sad cekam nekog da negdje napise kako dalje :)

JoZ@ 22.07.2012. 20:24

Citiraj:

Autor zippo (Post 2129893)

evo danas malo igro
sve sami banditi okolo

za uč u sidrovičevu buksu treba nač exploziv a on se nalazi u kuči sa podrumom, mislim d aje druga kuča sa desne strane od glavne ceste, u predzadnju kuču sa ljeve strane u podrumj nemojte ič je nečete moč izač

Brko 23.07.2012. 13:46

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2204138)
evo danas malo igro
sve sami banditi okolo

za uč u sidrovičevu buksu treba nač exploziv a on se nalazi u kuči sa podrumom, mislim d aje druga kuča sa desne strane od glavne ceste, u predzadnju kuču sa ljeve strane u podrumj nemojte ič je nečete moč izač

daj si malo truda pa nam dočaraj, jel trza, jel nekako normalan jezik ili je ruska ćirilica :D

JoZ@ 23.07.2012. 18:32

netrza na mojoj staroj kanti
ima prjevod na engleski http://www.mediafire.com/?adr6xhy7ctkj912

a ko i kad sam prvi put išo igrat stalkera
zaletih se bez plana i programa pa sam moro ponovo
uspio kod ukokanih bandita nač 2 artafekta sa po -2 za radijaciju tak da se sad lakše diše
sad sam u swampsu i jedna baza je okružena minama pa to baš ne kužim
po onim zelenim kutijama se da nač stvari iako ste ih več pokupili

isplati se igrat :chears:

kasper_sky 24.07.2012. 16:54

idem skinut i probat
cheers

JoZ@ 24.07.2012. 17:30

zapeo sam na jednom djelu
stojim na oznaci i ničeg nema :wtf2:

kasper_sky 24.07.2012. 18:59

jel ima neki drugi dobar link SGM 2.2 moda jer sam skido sa ovoga koji si dao pa neki eror poslije skidanja.... uglavnom neće.
edit : našo neki drugi link pa da vidim.+ našo sam i patcheve za v2.2
http://forum1.onlinewelten.com/showthread.php?t=743858

edit2: pokreno igru starto kod baze. jako me razveselila ruska muzika na radiu :D.... za sada igra ne šteka ili cuka ne ruši se izgleda kao zamiljiv mod i da mapa je super.
idem iz baze sada na prvu misiju pa da vidim kaj ovaj mod nudi.
u vezi opterećenja. mod troši 1.2gb rama moja grafa high opcije 90% potrošnja vga i 60fps gore dolje.ali samo cpu1jezgru koristi. negdje sam pročito da se to može popravit ili bude ili treba nešto manualno namjestit.
ako znate javite

kasper_sky 24.07.2012. 21:54

problem kod sidorovica

odem po eksploziv dignem vrata u zrak uđem u nutra nema nikoga iz kutije uzmem stash i to je to??? piše investigate basment ali nemogu u njegovu sobu korz rešetke.hmm... je to to?

JoZ@ 24.07.2012. 22:26

tak je i meni bilo prvi put
probaj ponovo

tip kojeg tražiš je odma iza vrata kad ih digneš u zrak

malo je sjebano sa zadacima
npr. trebam se vratit u swamp da obavim zadatak al mutanti napadnu bazu i trebam ju obranit
ja odem u swamp i nemrem obavit zadatak
idem igrat ponovo
obranim bazu od mutanata i odem u swamp i obavim zadatak bez problema

pazite oružar može poginut u napadu mutanata pa nečete imat di popravit oružje
a skup je zapopizdit
11 000 za nosač za optiku na AK47 :hitthewal:
al aj bar sam ubrzo nakon te investicije našo optiku sa povečanjem 5x pa se lakše disalo :D

igra mi malo cuka al to nije niš čudno za nvidiu 8600 :D
srušila se 2 puta

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:39.