![]() |
Citiraj:
I moje tenisice su stvarno i vise nego dobre™. :fiju: |
Citiraj:
jbg ja kažem iz iskustva što sam testirao neplanriam nekome pisati da si kupi nešto smao zato što na ostaim forumima su rekli da je super :goood: p.s. tenisice nisu monitor...valjda bi to trebao prepoznati :S |
Citiraj:
A što je to tako dobro na tom monitoru? 16:9 format? Od digitalnih ulaza samo HDMI? Nedostatak ergonomije jer ne nudi niti swivel, niti podešavanje po visini, nti pivot... I još je TN-ac Osobno zbilja ne vidim ništa pozitivnoga na tom monitoru a kamoli da kažem da je dobar :D Košta kao recimo Dell 2312 a lošiji je. |
Citiraj:
U pravu si potpuno kad kazes da monitori nisu tenisice, zbog toga bas je situacija da se puno lakse komentiraju, Dell koristi lgdisplay matricu i pozadinsko osvjetljenje, te nema tu sta puno prckat, njihov je prakticki samo ostali dio elektronike i firmware, ali ovaj dio je identican kao u ostalim e-ips 24" ekranima ove generacije. @wolv... ha cuj, 2312 je manji, moras ga drzat puno blize da bi bio isti dojam velicine, konkretno ~4% blize, hehe :D sarkazamOff(); U svakom slucaju po tko zna koji put ovdje, bolje bilo koji trenutno dostupan 23" IPS nego 24" TN s FHd rezom, WUXGA bi bila vec argument, al u poslovne svrhe ne bi smjelo bit problem dat jos 500kn za bolju sliku i ergonomiju opcenito. |
Bio sam nedavno na jednom lanu i sad ja bas gledam kak to da su ti LCD monitori tolko bolji od mojega i da njima ne laggaju igre...
Gledam postavke i uočim da imaju po 70-75 refresh rate. Pošto se ne kužim baš u monitore, htio bih preporuku takvog monitora 24" 75hz, već sam bio trazio preporuke ali za 85hz, ali sad vidim da imaju po 75hz monitori i da su okej pa pucajte. |
2007WFP - šta poslije...
Pozdrav ,
Eto nakon vjernog služenja, od dobrih skoro 5g , polako me napušta a i pomalo mi je premali dell 2007wfp, pa tražim preporuku nekog monitora jasno veće colaže koji bi kvalitetno bilo dobar nasljednik, gledao sam ove što se navode u threadu 24 ( lg-ovi ips, dell 2412 itd..) ... no međutim uživo niti jedan mi nije bas po mom ukusu, da li se isplati nabaviti polovan 2407wfp ili 2408, da ima polovnih 3007wfp odmah bi ga kupio... Neki savjet? |
Za pocetak, pitaj u pravom threadu. Ocito ciljas 24" monitor, sta fali ovom threadu?
I uvijek se isplati kupit polovan kvalitetan monitor, ako je cijena dobra. Ali ja ga nikad ne bi uzeo - 3 godine garancije je 3 godine garancije. 40% niza cijena nije bas vrijedna tih 3 godine mirnog sna. Ne prodajem btw. :) :D |
Citiraj:
:stoopid: |
ništa ne fali threadu, može i premještaj, a možeš i razmisliti o prodaji....;)
|
Što ti nije po ukusu na 2412? Mislim, imao sam 2408wfp, sada imam u2711, vidio sam u2412 i nisam mu našao neku zamjerku osim kućišta koje se čini malo jeftinim, slika mu je vrlo dobra IMHO.:)
|
budem jos jednom pogledao ali cinilo mi se da nije ni slika bila bas neka...second look...;)
|
Moguće je da ti smeta AR filter, slika se može činiti "zrnata". Mene je ispočetka izluđivao na u2711, ali sam se navikao.
|
Citiraj:
|
nasao sam jedan na poslu koji mi se svidja, a cijenom je dohvatljiv ..LP2475W... po karakteristikama ispred je ovih gore navedenih, te po meni i slikom..
|
|
Citiraj:
|
Kakve su cijene polovnih 24" monitora? Neke srednje klase.. Kvaliteta slike me zadovoljava na LG Flatronu W2042T koji sada imam,mozete se po tom ravnat pa ako nije problem dat mi informaciju za koliko para bi se mogao nabaviti monitor takve ili bolje kvalitete slike a da je 24" polovni, nije mi vazno jel 16:10 ili 16:9,samo da ima DVI i da je slika dobra.I naravno da nije neki koji ce mi riknut za 2 mjeseca.
Unaprijed zahvaljujem. :) |
Citiraj:
rista,rista.. Ajde me prosvijetli pa mi reci zasto si to uopce komentirao? |
Citiraj:
|
Kako kažu pametniji popušta, pa ću tako i ja...
|
Samo daj ;) Sretno sa lutrijom crveno/zelenog tintinga na HP-u u svakom slučaju. Meni ni treći zaredom primjerak nije bio prihvatljiv.
|
Citiraj:
Jel to postoje LCD monitori od neke specificne kompanije, pa bas zato rikavaju nakon 2 mjeseca (3, 5, 12?)? |
Pa naprimjer frendov AOC 19" je dobio po sebi crte i tockice raznih boja nakon 6-7 mjeseci. ;)
Gle,samo zelim znat kakve su cijene polovnih 24" monitora, nerazumijem se toliko u matrice ali znam da imam LG 20" sa TN matricom koju vi toliko podcjenjujete a ja sam sasvim zadovoljan s njim i evo radi vec trecu godinu bez ijednog mrtvog piksela ili neceg slicnog. Toliko je tesko reci cijenu polovnog prosjecnog 24" monitora? predpostavljam barem 700-800kn? |
Frendov AOC je odjednom mjerilo za nekvalitetu? Eno mojih 3 frenda ih imaju i nisu nis dobili a svi stari 2+ godine. Bla. Bez ijednog mrtvog piksela ili neceg drugog. Dajte ljudi malo logike - krepat ti moze i najskuplji EIZO od 25 soma kuna. Treba samo ne imat srece, ili imat pusiona kvalitetu instalacija u kuci (nestabilan napon i ekipa), ili neki drugi faktor (sobe hardcore pusaca, pregrijavanje i slicno comes to mind).
TN matricu pljujemo samo u kontekstu kvalitete slike. TN panel je avion za nezahtjevne korisnike. To sto si ti zadovoljan sa svojim znaci 2 stvari - nisi imao prilike raditi na boljem ili nisi zahtjevan korisnik jer taj koji imas ispunjava sve tvoje zahtjeve - vjerojatno pouzdanost, dobra slika, super za gaming, super za surfanje. E i cijena prosjecnog polovnog monitora je 60% od cijene prosjecnog novog monitora. |
Najskuplji EIZO je debelo preko 25k :D
|
Ma lupam napamet :D Al' poanta stoji :beer:
|
Ako je trajnost najbitnija stavka nema puno smisla gledati polovne monitore jer tu nitko ništa ionako ne može garantirat. Zato si uzmeš bilo kakav novi TN sa što duljom garancijom, DVI ulazom i vozi. Lošiji od tog LG-a sigurno neće biti.
|
Citiraj:
Kazem ti da se vidi tearing slike na ovom monitoru, ja sam to prepisao malom refresh rate-u, nadam se da se ne varam. |
Eto onda super... :)
Nisam zahtjevan korisnik,imao sam prilike raditi na boljem krenuvsi od T220,pa Dell 24" sa IPS matricom itd....Razlike postoje,ali (bar meni) nisu neke ogromne,jer mi je bitno samo da je ok slika i da moze trajat jos 2-3 godine i da ima DVI ili HDMI. Znaci onda trebam ganjat nekog TN-ca sa garancijom...mogao bi onda ulovit nesto i ispod 1000kn nadam se... Hvala na odgovorima. ;) |
Večer,
znači dvojba je ovakva: http://www.pcmonitors.org/monitor-re...msung-s27a350h http://www.pcmonitors.org/monitor-reviews/dell-u2412m Znam da če mi većina predložiti dell prvenstveno zbog ips matrice, i jer je to recimo best buy monitor za tu lovu ali ovaj 27" samsung 450 kn skuplji i isto je vrlo dobro ocijenjen i svi testovi koje sam pogledao su isto odlični em mi je dizajnom atraktivniji... Interesira me što u praksi znači 16:9 naspram 16:10 tj. da li je to toliko bitno? Nikako odlučit... Već vidim da ču krivo odabrat... :fiju: unaprijed zahvaljujem :goodnite: |
Zašto bi pobogu uzea TN naspram IPS i to TN kojem još fali 120px?
Šta imaš od tih 27" ako ti je u konačnici "manji radni prostor", laički rečeno. Imho, ovdje i nema neke dvojbe, bar je ja ne bi ima. To da je taj TN od 27" 2560x1440 pa da se radi toga misliš, još bi i razumija, ovako... |
Gledaj to ovako. 450kn skuplji sa inferiornijom kvalitetom, manjom rezolucijom i to onom za rad više bitnom, vertikalnom, lošim kutevima gledanja i lošijom uniformnosti po defaultu zbog tipa matrice. Jedina "prednost" Samsunga je veličina. Prednost pod navodnicima jer zbog 16:9 omjera razlika je puno manja nego bi se očekivalo, i ono što je bitnije, radi se o samo većim pikselima što u ovom slučaju i nije poželjno. I da su jednake cijene, Dell bi i dalje po meni bio puno bolji izbor.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To je to, hvala dečki na konstruktivnim kritikama....
Znači ipak če biti Dell onda, bez obzira na 27". Ma tih 16:10 me u biti vuče jako ka dell-u pa me interesiralo u biti kolko je to važno... zahvaljujem još jednom :respekt: |
Citiraj:
Znači taj dell bi bio best buy za tu lovu jel? Ako tko ima još kakav drugi prijedlog do max 2500Kn rado ču ga uvažiti.... :) |
evo još jednog ipsa do te cifre: http://www.protis.hr/products/detail...verblack/51005 samo pronaći neki review je malo teža aktivnost
|
Citiraj:
24'' Philips IPS je 240PW9ES |
A neznam, i na službenim philips specifikacijama piše 178/178 al ne i matrica.
Edit: hmmm, prad kaže da je tn, neznam sad tko tu koga. |
Znači Dell it is then... :)
thnx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33. |