PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Kupovina i prodaja preko Ebaya - Upute o Carinjenju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102294)

borisko 16.01.2010. 14:56

Meni također 3-4 paketa s početka 12 mjeseca

Facelessone 16.01.2010. 15:00

Meni također jedan nije došao u 11. mj. naručen. Vratio seller pare i rekao da uplatim natrag u slučaju da dođe.

Bubba 16.01.2010. 15:03

Gdje vam je bila pamet narucivati standardnim (jeftinim/besplatnim) metodama u (pred)Bozicno vrijeme, ccc... :)

Facelessone 16.01.2010. 15:07

Pa kad bi me shipping došo više od itema onda :D

Munjara 16.01.2010. 16:20

Citiraj:

Autor Zvrk (Post 1540515)
Ako itko ikada bude imao problema sa registriranjem u ebay ili paj pal, slobodno neka mi se obrati mogu mu pomoc........ja sam se uspjesno regal i vec obavio par kupnji...........
P.S. svaka kartica koja je VISA Elektronic odgovara nije bitno je li od ERSTE ili PBZ il neke trece banke, ja imam dva racuna na paypal-u i oba rade.
Lijep Pozdrav

Ne širi netočne informacije.
Ne radi svaka Visa Electron već ona koja ima troznamenkasti sigurnosni kod i kod koje banka omogućuje da se koristi na internetu.
Npr.
Pbz, Erste, rade
Zaba, Rba, OTP... ne rade

Halos 16.01.2010. 18:14

Potpis. Ja imam Pbz...

Usputno pitanje, dali je netko naručivao nekakav proc sa ebay-a?Ja sam samo tenesice i slicne fore, nikad informatiku. Konkretno se radi o Tualatinu 1.4S, kojeg bih dobio za nekakvih 80 kn...bojim se dijela sa carinom i to, neznam na kojoj osnovi informatiku cijene?(znam da imaju gro onih debelih kataloga koje onda prelistavaju...)

p.s. ako netko ima tulca 1.4s za prodat, još bolje :D

Perica 2 16.01.2010. 18:42

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1537455)
USPS First Class Mail International je prva i osnovna međunarodna usluga bez broja za praćenje- što bi rekli slanje običnom :D

Sta to znaci, da ce poslat ili ne u inozemstvo? Jer kazem nisam dobio odgovor u mailbox.

Molim pomoc, jer ako ne moze da mogu narucit od drugog prodavaca a ovog ko hebe. :lol2: tj ako ne mognem povuci ponudu. :fala:

Munjara 16.01.2010. 19:13

Ajd zaključi sam: Pitao si čovjeka za poštarinu - poslao ti je za poštansku uslugu koja u nazivu ima international i ja sam ti jos potvrdio :D

Facelessone 16.01.2010. 19:18

Citiraj:

Autor Halos (Post 1540938)
Potpis. Ja imam Pbz...

Usputno pitanje, dali je netko naručivao nekakav proc sa ebay-a?Ja sam samo tenesice i slicne fore, nikad informatiku. Konkretno se radi o Tualatinu 1.4S, kojeg bih dobio za nekakvih 80 kn...bojim se dijela sa carinom i to, neznam na kojoj osnovi informatiku cijene?(znam da imaju gro onih debelih kataloga koje onda prelistavaju...)

p.s. ako netko ima tulca 1.4s za prodat, još bolje :D

Tulca bi ti mogo Dizel imat.

99% da ti neće skeljit carinu ni ništa na to, pogotovo ak dolazi bez hladnjaka.

Perica 2 16.01.2010. 20:50

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1540974)
Ajd zaključi sam: Pitao si čovjeka za poštarinu - poslao ti je za poštansku uslugu koja u nazivu ima international i ja sam ti jos potvrdio :D

A, je, al nije u inbox nego na mail doslo, pa nisam znao jel to automatiziran neki odgovor ili je od prodavaca.

Jbg, ipak se o lovi radi pa moram biti siguran, ne bih bas volio platit nesto sto necu dobit. :D

I da postarinu ne zaracunava pa mi je to bilo malo cudno.

Amdejac 16.01.2010. 22:17

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1540830)
Ne širi netočne informacije.
Ne radi svaka Visa Electron već ona koja ima troznamenkasti sigurnosni kod i kod koje banka omogućuje da se koristi na internetu.
Npr.
Pbz, Erste, rade
Zaba, Rba, OTP... ne rade

Ne širi dezinformacije ako neznaš ili nisi siguran, a očigledno je da neznaš.
VISA Electron od RBA RADI.
Ja s njom plačam preko PayPala gdje imam acc.
Kupovao sam do sada na desetke paketa preko DealExtrema i Ebaya. Od Kine, Tajlanda do Amerike.
Plačao sam bonove na Skype-u.
Igram sportsku na Bwinu dok još nisu imali lokalizaciju na HR (radi i plačanje i isplata).

Zvrk 16.01.2010. 22:32

AMD tako je ma radi svaka samo mora biti visa electron i mora imati troznamenkasti kod....i mozes imat ih ako oces pet na paypal-u...

Bubba 16.01.2010. 22:41

Citiraj:

Autor AMD (Post 1541148)

Meni Visa Electron ne radi ni za tekuci (fizicke osobe), ni devizni (fizicke osobe) a bome ni ziro od firme (nema CVS/CID/CVV2/CVC2, kao sto je receno).

Kakvu's ti to karticu od RBA dobio? Mo's poslikat, skrivajuci kljucne dijelove ili opisat proceduru?

Raven_1 16.01.2010. 23:04

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1541182)
Meni Visa Electron ne radi ni za tekuci (fizicke osobe), ni devizni (fizicke osobe) a bome ni ziro od firme (nema CVS/CID/CVV2/CVC2, kao sto je receno).

Kakvu's ti to karticu od RBA dobio? Mo's poslikat, skrivajuci kljucne dijelove ili opisat proceduru?

Frend ima od RBA i isto mu ne radi, ali mozda su nesto mijenjali na novijim karticama. Evo nacuo sam od kolege da neka narancasta VISA od ZABE radi.

Edit: Ja ima PBZ VISA Electron i sve radi, a ovo sam reko za frenda. On ima VISA Electron od RBA za devizni racun i njemu ne radi na paypalu, tj. ne prihvaca. Nema prave i krive Vise. :D Jedna je debitna, druga je kreditna. :)

Amdejac 16.01.2010. 23:42

http://www.rba.hr/my/bank/services/p...en&language=HR

Pobrkali ste lončiće. RBA ima dvije nazovimo to VISA kartice.
Prva je Visa Electron Tekući Račun. (To je ova prva). Samo za elektronsku uporabu (dizanje gotovine, odlazak u banku i plačanje sa direktnim skidanjem s računa).
http://www.rba.hr/web/photos/visa.png
Prava VISA je revolving kartica i od ukupnog iznosa potrošenog s nje plača se 5% mjesečno.
Isto tako imam i http://www.rba.hr/web/photos/mastercard.png
Znači i Visa i Master od RBA mogu se provući kroz slip, gurati u bankomat, jedna i druga kartica su revolving. Master 10% Visa 5% mjesečno. I najbitnije imaju sa zadnje strane zaštitni troznamenkasti broj za registraciju na internetu.

Zaboravio sam reči da ove nove kartice imaju sa lijeve strane i chip koji prijašnje nisu imale, ali to za plačanje na netu nije imalo veze.
http://www.rba.hr/web/pdf/pristupnic...ter-osobna.pdf
Iste ovakve samo sa čipom.

Munjara 17.01.2010. 01:41

Citiraj:

Autor AMD (Post 1541148)
Ja s njom plačam preko PayPala gdje imam acc.
Kupovao sam do sada na desetke paketa preko DealExtrema i Ebaya. Od Kine, Tajlanda do Amerike.
Plačao sam bonove na Skype-u.
Igram sportsku na Bwinu dok još nisu imali lokalizaciju na HR (radi i plačanje i isplata).

:) Imam amex, diners, visu elecron od pbz, erste, rba, zabe, otpa kao sto i pratim neko vrijeme komentare ljudi oko situacija sa visa electron karticama tako da vjerujem da znam ponešto o tim stvarima.
I bitno je razlikovati priča li se o Visi- pravoj kreditnoj kartici ili Visi electron debitnoj kartici vezanoj uz račun.
Ukoliko se nešto bitno nije promjenilo u zadnjih godinu dana do kada RBA Visa electron se nije sigurno mogla koristiti (kao sto i Bubba potvđuje)- sto znam po komentarima ljudi kao i iz prve ruke jer imam VE koja nema troznamenkasti sigurnosni kod.
S druge strane imam i zabinu VE koja ga ima ali banka ne da da se koristi online dok su vec neko vrijeme provjereno funkcionalne one od PBZ-a i Erstea.

Dakle ti govoris da imas od RBA debitnu Visu electron vezanu uz koji račun? koju koristiš na internetu?

Amdejac 17.01.2010. 09:09

U RBA primam plaču i kod njih imam 3 kartice.
Visa Electron - Tekući račun - Nema troznamenkasti broj otraga - Nema čip - Nema izbočene brojke za slip - Ista kao i Cirrus/Maestro (na obje kartice na linku stoji da su DEBITNE - Nemože se plačati na Ebayu.
Visa - Revolving 5% - Ima troznamenkasti broj otraga - Ima čip - Izbočeni brojevi za slip - Može se plačati na Ebayu.
Master Card - Revolving 10% - Ima troznamenkasti broj otraga - Ima čip - Izbočeni brojevi za slip - Može se plačati na Ebayu.

Ja mislim da sam sad dovoljno objasnio kartice od Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA).
Pogledajte bolje te svoje Visa Electron i vidjet će te da vam na njima piše TEKUĆI RAČUN.

Citiraj:

VISA Electron - osobna, debitna kartica po tekućem računu
Iz palete Visinih proizvoda, RBA izdaje međunarodnu debitnu VISA Electron karticu. Kartica je namijenjena vlasnicima i opunomoćenicima po RBA tekućem računu i između ostalog je i identifikacijska kartica uz čekove.
Citiraj:

VISA Electron karticom možete podizati gotovinu i plaćati u trgovačko-uslužnoj mreži u okviru raspoloživih sredstava na pripadajućem računu. Svaka transakcija odmah tereti račun.
Citiraj:

Visa Electron - osobna, debitna kartica po deviznom računu

RBA izdaje međunarodnu debitnu Visa Electron karticu EUR i/ili USD po deviznim računima građana. Kartica je namijenjena vlasnicima i opunomoćenicima po RBA deviznom računu.
Citiraj:

VISA Electron karticom možete podizati gotovinu u RBA poslovnicama, na bankomatima i isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu, plaćati u trgovačko-uslužnoj mreži u okviru raspoloživih sredstava na pripadajućem deviznom računu, te je koristiti za dobivanje informacije na RBA bankomatima o raspoloživom stanju izabrane valute na deviznom računu u kunskoj protuvrijednosti.

Dnevni limit podizanja gotovine iznosi ukupno 5.000 kuna, odnosno odgovarajuća protuvrijednost valute na deviznom računu. Limit kupovine na prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu je u visini iznosa raspoloživih sredstava.

Bubba 17.01.2010. 09:27

Citiraj:

Autor AMD (Post 1541227)
Pobrkali ste lončiće. RBA ima dvije nazovimo to VISA kartice.

Bojim se da si loncice pobrkao ti - Visa Electron (o kojoj se prica citavo vrijeme, a ti si citirao i sam napisao u postu koji su svi citirali kada su bili "all-in-wonder" kako ti to placas Electronom online) od RBA ne moze sluziti za placanje preko PayPala (ili gotovo ni za jednu online transakciju). Visa != Visa Electron.

Amdejac 17.01.2010. 10:42

Kak su svi pisali Visa Electron tak se i meni omaklo. Greška.
Ali mislim da sam na kraju ipak objasnio šta je šta. ;)

walbandon 17.01.2010. 15:56

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 1540745)
Meni također jedan nije došao u 11. mj. naručen. Vratio seller pare i rekao da uplatim natrag u slučaju da dođe.

same here ..
a drugi paket sam ga pitao dal bi mi mogao poslati ope umjesto da vrati pare, sam mi je napisao da on preporuca vracenje para, jer da bi moglo potrajati i mjesec dana dok stigne i dao link na honk kong post gdje stoji obavijest da kasne posiljke (ne mogu sad naci link)

Facelessone 17.01.2010. 20:24

Je, ja sam reko nek opet pošalje ali je htjela ženska poslat jedino ak uplatim nekej para za neku drugu shipping opciju, kaj mi u tom trenutku nije nikak pasalo. Pa sam rađe pare uzel. A pošto je ok seller, uzet ću kod nje opet isti item kad prođe još malo vremena.

SetH 19.01.2010. 15:46

pitanje jedno,u rubrici my ebay gdje ima lista svega šta ste kupili/ prodali,meni se ta rubrika jednostavno recimo resetirala tj. piše mi da sam platio 0$ a platio sam preko 30$,nema popisa onoga šta sam kupio ni šta mi dolazi,samo je ostao feedback koji sam ja dao,neka ideja?

dtrixxx 19.01.2010. 16:02

Pa prije koliko si kupio jer se reseta svaki mjesec.

SetH 19.01.2010. 16:03

Citiraj:

Autor dtrixxx (Post 1543726)
Pa prije koliko si kupio jer se reseta svaki mjesec.

nije prije bilo tako,sad neam baš ništa,mora negdje bit history il tak nešt

dtrixxx 19.01.2010. 16:11

Neznam kako tebi nije tako :D , mora se resetat svaki 31 dan,koliko ja znam nikakav history nema, jedino mozes ostavljat feedbackove za kupovine koje si prije zaboravio...
A cemu ce ti to ionako?
EDIT:naso sam nesto,idi pod won i opet dole ima podnaslov won i ispod toga period de bi ti trebalo pisat 31 days i promjenis ali ja mislim da samo moze do zadnjih 60 dana :(

SetH 19.01.2010. 16:23

Citiraj:

Autor dtrixxx (Post 1543741)
Neznam kako tebi nije tako :D , mora se resetat svaki 31 dan,koliko ja znam nikakav history nema, jedino mozes ostavljat feedbackove za kupovine koje si prije zaboravio...
A cemu ce ti to ionako?
EDIT:naso sam nesto,idi pod won i opet dole ima podnaslov won i ispod toga period de bi ti trebalo pisat 31 days i promjenis ali ja mislim da samo moze do zadnjih 60 dana :(

sve isto ,ništa se nemjenja

Vuco 19.01.2010. 18:08

Ako netko nije gledao, bila je jučer emisija Potrošačkog koda, o kupovini preko interneta i carinama i poštanskim naknadama. Pa ako je netko propustio, neka pogleda:

http://www.youtube.com/watch?v=B_WmIOBJ1dM

sasuke_the_king 19.01.2010. 18:36

i šta sad kad nam nisu stigli paketi u "predbožično vrijeme" (ako 11. mjesec spada u predbožić)? zašto cijele godine sve bude super, i niti jedan paket od valjda stotinjak se nije zagubio, ali tokom 11 i 12. mjeseca već 3 paketa debelo kasne?

Bubba 19.01.2010. 18:49

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 1543847)
zašto cijele godine sve bude super, i niti jedan paket od valjda stotinjak se nije zagubio, ali tokom 11 i 12. mjeseca već 3 paketa debelo kasne?

Zato sto te Djed Mraz mrzi.

borisko 19.01.2010. 19:20

Citiraj:

i šta sad kad nam nisu stigli paketi u "predbožično vrijeme" (ako 11. mjesec spada u predbožić)? zašto cijele godine sve bude super, i niti jedan paket od valjda stotinjak se nije zagubio, ali tokom 11 i 12. mjeseca već 3 paketa debelo kasne?

čekati 35-40 dana od datuma plaćanja i onda otvoriti dispute na PayPalu (rok je 45 dana od plaćanja)

SetH 19.01.2010. 23:43

Citiraj:

i meni 2 postera kasne jakoo....isto vrijeme naručivanja

Munjara 19.01.2010. 23:50

uobičajena stvar svake godine u blagdansko vrijeme kada je poštanski promet višestruko prebukiran.
Evo neki dan mi doslo nesto naruceno prije tocno 60 dana, drugo mi je taman prodavac refundirao pare i stiglo dan poslije, pa sam mu ponovno platio itd...

sasuke_the_king 20.01.2010. 00:28

najstarija narudzba koja kasni je 7.11, onda 29.11 i 7.12. stvari narucene sredinom 12. mjeseca su vec stigle. nije bitno koliko kasne, samo da stignu.

SetH 20.01.2010. 00:45

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 1544175)
najstarija narudzba koja kasni je 7.11, onda 29.11 i 7.12. stvari narucene sredinom 12. mjeseca su vec stigle. nije bitno koliko kasne, samo da stignu.

imam sve isto,također :S

xlr 21.01.2010. 18:10

Zanima me da li je obavezno ostaviti feedback na ebayu nakon šopinga? Situacija je da sam još davno tipu ostavio neutralni feedback (nula od komunikacije, ali je stvar ipak na kraju stigla i sve je ok pa ono...), a on meni nikad nije ostavio niš, na niti da uzvrati istom mjerom. Naravno, skrenuo sam mu pozornost na to, al kako je komunikacija s njim očito nikakva, nikad nije ostavio feedback.

Zanima me ovo za ubuduće da znam...

SetH 21.01.2010. 18:13

Citiraj:

Autor xlr (Post 1545946)
Zanima me da li je obavezno ostaviti feedback na ebayu nakon šopinga? Situacija je da sam još davno tipu ostavio neutralni feedback (nula od komunikacije, ali je stvar ipak na kraju stigla i sve je ok pa ono...), a on meni nikad nije ostavio niš, na niti da uzvrati istom mjerom. Naravno, skrenuo sam mu pozornost na to, al kako je komunikacija s njim očito nikakva, nikad nije ostavio feedback.

mislim da nije

technix 21.01.2010. 18:30

zanima me jedan item, no prodavač prihvaća samo "Banktransfeer via SWIFT IBAN nr."...
ima li tko iskustva kolike su naknade u bankama za plaćanje u inozemstvo, može li se negdje povoljnije proći nego s western unionom?
(ciljam da će aukcija završiti na cca 100€, u WU je naknada 140 kn)

jopis 21.01.2010. 19:51

U erste banci i pbz-u cca 100kn ti je naknada za bankovni transfer u inozemstvo, preko te dvije sam plaćao, za ostale ne znam.

borisko 21.01.2010. 20:15

Citiraj:

Autor technix (Post 1545965)
zanima me jedan item, no prodavač prihvaća samo "Banktransfeer via SWIFT IBAN nr."...
ima li tko iskustva kolike su naknade u bankama za plaćanje u inozemstvo, može li se negdje povoljnije proći nego s western unionom?

Ne preporučam da trguješ na taj način čisto jer nemaš nikakve garancije da će pošiljka i stići do tebe.

Samo PayPal.

Munjara 21.01.2010. 20:22

Citiraj:

Autor xlr (Post 1545946)

Prodavači više ne mogu ostavit negativni ili neutralan feedback a sam rok za ostavljanje je 60 dana od transakcije.
Osim samog pozitivnog - negativnog neutralnog postoji i detailed seller rating koji sellerima od nedavnih promjena manje vise uvjetuje da trebaju dobivati pet zvjezdica ili im povise naknade pa se svi grebu i za tih 5 zvjezdica.

Citiraj:

Autor technix (Post 1545965)

Ni ja ti ne bih preporucio osim paypala što zbog naknada što zbog toga da praktički nemaš nikakav mehanizam zaštite. Ako pak ustrajes preporučam moneybookers jer je maksimalna provizija po transakciji 0,5 eura.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:14.