![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Znači non-inverter ok grije u prijelaznim razdobljima (jesen-zima : zima-proljeće), dok inverter može grijati praktički čitavu zimu ukoliko si na moru, ili dobar dio zime ukoliko si oko Zagreba/Slavonije. S time da i inverteru pada kapacitet što je vani hladnije. Preporuka: High End: Mitsubishi Super DC Inverter Toshiba Suzumi Plus Niži High End ili visoki Mainstream (:D): Mitsubishi Standard DC Inverter Toshiba Avant Mainstream: - 3,5kW modeli, ne znam da li ti treba jače od toga. Midea Alfa Plus (MSH-12HRDN1) Gree Change (GWH12KF-K3DNA6A) Samsung AQV12PWCN |
Fala ljudi ^^
|
Zdravo ljudi, kako sam naručio klimu iz jednog od nasih webshopova, koga bi preporučili kao majstore za instalaciju ?
|
ako ti ne treba ovlašteni, pukni pm frend se bavi s tim... ima tu na forumu dosta zadovoljnih mušterija.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Velka je stvar taj pečat za ovjeravanje garancije. Jesi se opće raspital kak idu reklamacije za klimu? Da li je trebaš demontirat pa dofurat k njima ili oni izlaze na teren ili šalju nekog trećeg? Čekaj kaj je opće kome kada crkla klima? |
Citiraj:
I vecina proizvodjaca/trgovaca uvjetuje garanciju "ovlastenom montazom" :). |
Citiraj:
Opet pitam kako se realizira garancija u slučaju da imaš kvar a klima je kupljena recimo u pevecu, metrou i sl? Tko izlazi na teren? Montažer koji je montirao klimu, trgovac koji ju je prodao ili je moraš demontirat zapakirat u originalnu ambalažu i odnijet na reklamaciju? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Opet pitam što kad klimu kupiš u nekoj trgovini koja nema servis za ugradnju tipa Metro? I opet recimo kupiš u nekoj trgovini klimu, daš nekom drugom tko ima certifikat za ugradnju i servis klima da ti je ugradi. Zamisli sad situaciju da nakon pol god klima ne radi kak se spada. Što sad? |
Citiraj:
|
samo je pojam "ovlašteni" kod nas iznimno smiješan u svim granama... čast iznimkama koje su to šta jesu - iznimke.
|
Citiraj:
Citiraj:
Stos je samo da ti Tvornica nece priznati garanciju ako je ugradio "Fusher TM" i ti mu platio solarno i slicno (ovi sto ugradjuju preko oglasnika za 500kn). Moras imati racun i to je to, inace se smatra nestrucnom ugradnjom (u 99% slucajeva) = nema garancije. |
Citiraj:
Može biti fušer bez ikakvog znanja, ali ima veću "snagu" od ozbiljne firme koja se bavi klimama i ima na desetine ozbiljnih stručnjaka, no koja nema ugovor o servisu. |
znaš ti dobro na šta sam ja mislio :D :D
|
Citiraj:
|
za takve uvijek postoji, u ovom slučaju, godišnje pranje filtera u vlastitoj kadi za 300kn :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Za 50kn - gajba pive će ti svaki majstor lupit pečat na garanciju, ionako to nitko nikad ne kontrolira. Obično svi "FUŠ" majstori rade u nekoj firmi koja i je ovlaštena za servisiranje/montiranje klima, a u fušu sa strane zarađuju i poslije radnog vremena ugrade tu i tamo koju klimu... Ista stvar kao i servisna knjižica kod auta, moj auto nikad nije vidio ovl servis a servisira ga u fušu doma lik koji radi u ovl servisu tak da imam sve pečate čak je i u sistemu ovl servisa.A to mi opet niš ne znači, garancije nema, kilometara malo manje od pol milijuna itd.. Ono što sam htio čut a to je da moraš platit ugradnju stručnog servisa da bi ti postavili klimu a koja je min 500kn skuplja nego "FUŠ", moraš platit godišnji servis da bi ti garancija dalje vrijedila, a realan utrošak materijala za taj servis je 20kn i 1h vremena dok ga ti opet masno platiš. Onda ako je kvar do samog uređaja (ne izazvan nestručnom ugradnjom), opet platit demontažu, pa opet montažu nakon popravka ili zamjene. E sad uzmi da se pokvari 1 uređaj na 1000 a i taj se pokvari nakon isteka garancije, da li se isplati tjerat s tim "ovlaštenim" servisom? Kad zbrojiš sve te ovlaštene ugradje i servise (odnosno samo razliku između uradi sam i ovl) dođe te veća cifra nego da odma kupiš novi uređaj kad klima počne zahebavat a starog baciš. Istina najjača je stvar nač servis koji ima prodaju klima uređaja pa da ti prodaju, ugrade i održavaju uređaj. Tu si najsigurniji al te to i košta. Druga stvar je nađeš u nekoj povoljnoj trgovini uređaj po želji, provjerenog majstora da ti to ugradi i teraj! Sve što treba da bi klima normalno radila dugi niz godina je jednom godišnje očistit vanjsku jedinicu odnosno prašinu između rebara kondenzatora a radi svog zdravlja i filtere unutra... Inače nateglil i naugrađival sam se klima uređaja, masa uređaja kojih smo skroz fušerski ugradili bez opće vakumiranja i dan danas nakon 10g radi normalno. Nema tu apsolutno nikakve filozofije..... |
Imam upit uz vezi vivax s invertarom vidim da ih ima već za 3000kn od 3.5KW bez montaže.
Kakve su to vivax s invertarom od 3.5kw na više, ima nekih modela kaj nude 3 godine ili godinu dana jamstva. Naime zanima me jel se to čudo kvari i trebala bi obavezno biti invertar da nemoram strepiti nakraju svakog mijeseca od povećeg iznosa računa, moglo bi se zalomiti da i zimi ju koji puta upalim da zagrije ak je vani u Zg prosiječna temepratura zimi od oka oko -7°C. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Bok svima,
hitno mi treba dućan gdje mogu kupiti sifon sa kuglicom kako mi ''majstori'' nebi ugradili odvod klime u kanalizaciju pa da mi ne smrdi. Unaprijed hvala |
pozdrav narode!
u maloj sam nedoumici sto se tice kupnje klima uredjaja, pa da pitam sto mislite da je pametnije uzeti, ne-inverter kvalitetnijeg proizvodjaca AA klasa grijanje/hladjenje (toshiba, mitsubishi), ili inverter nesto losijeg proizvodjaca (panasonic)? Na raspolaganju mi je 4000kn za uređaj. vidim da su toshiba i mitsubishi fix speed na akciji za nekih 3700kn, klasa AA: http://www.klimacentar.com/toshiba/t...13s2ah-es.html http://www.klimacentar.com/mitsubish...uh-ga35vb.html ili ovaj inverter 270kn skuplji: http://www.klimacentar.com/panasonic...u-ue12jke.html od sva tri toshiba je najjaca, hladjenje-grijanje 3.8-4.2kw (EER/COP 3.239/3.60), mitsubishi 3.5/3.7kw ( EER/COP 3.21/3.63) , panasonic inverter 3.3/4.0kw (EER/COP - 3,23/3,61) ono sto me jos cudi je to da navedeni panasonicov inverter grije samo do -5 stupnjeva, dok ova dva fix speed modela griju i do -10 stupnjeva? klimu bi koristio iskljucivo ljeti kada temperature prelaze 30 stupnjeva, mozda i za grijanje u prijelaznom razdoblju jer imam rijeseno centralno grijanje...znaci sveukupno cca.3 mjeseca po nekih 5 sati dnevno, u dnevnoj sobi 25m2 koja je vratima odvojena sa trpezatijom i kuhinjom (15m2), sveukupno 40m2... da li je pametnije ici na kvalitetniji uredjaj ili na manju potrosnju? da li se taj inverter isplati u mom slucaju posto bi klima radila cca.450 sati godisnje? I zasto je vanjska jedinica invertera gotovo 10kg laksa od ne-invertera iste snage? |
Ja bi uzel onoga sa boljom garancijom i koji ima blizu servisera
|
hvala na odgovoru!
klimu bih uzimao kod ujaka u trgovini, tako da nebi trebalo biti vecih problema oko garancije, samo na meni je da odlucim koju uzeti, premda on kaze da su sve dobre i da sa niti jednom necu pogrijesiti...sad vise niti sam ne znam :) |
Tako je, sve što spada u višu klasu uređaja- nema greške
|
Kako se riješiti smrada iz klime, ono na početku smrdi ko iz gu.ice. A stara ni dva mjeseca.. hvala !
|
Toliko o Samsungu...
Il je krepao daljenski ili je krepao senzor na jedinici, svaki 20-ti put primi. Kaj, hodam sa daljenskim kod njih pa da probamo na njihove i onda EuropaTrade meni šalje majstora? Nebum valjda klimu demontirao da im odnesem? SLI_kar - ja imam takav isti problem, zasmrdi svakih par sati na 10 min. |
:chears: Pošto kirigamine zen nije baš neki filteraš :D zraka, trebam njega uzeti posebno, ova 2 mi se cine ok ali nisam siguran trebam li ovlaživač ili je on nepotrebna komplikacija tipa da se usmrdi kao klima i td?
http://www.klimacentar.com/procistac...mc707vm-s.html http://www.klimacentar.com/procistac...-mck-75-j.html - prošistač+ovlaživač postoji li mozda na nasem trzistu nesto bolje za te novce? pošto ovaj jeftini boneco ima ionizator a daikin nema, dali je on uopce potreban ili je to vise marketinski trik, placebo efekt? :fala: |
S obzirom na konstrukciju ionizatora-ne vjerujem baš da je neki placebo efekt-zrak prelazi preko elektroda pod visokim naponom i tu dolazi do ioniziranja.
Oni elektrostatički filteri prašine-se sjećaš kak se nekad prašina lovila na CRT tv kad si ga ugasio hehe Ja sam isto razmišljao o nekim filterima/ionizatorima zasebno za kupiti. Jedino ovo s ovlaživanjem je dobro ak stvarno mjeri i održava željeni postotak vlage |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:25. |