PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Putovanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55144)

Juice 16.12.2022. 20:41

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3645684)
Gdje god u Beču ili imaš neki dio? Ja sam koristio parkinge od hotela ali to je firma caltala pa m nije bilo stalo. Kad mi kažeš koji dio budem pitao kolege i frendove kaj su gore.

Eh, kad bi i ja to znao :D žena je general za lokaciju i sad je s Beča već došla na Budimpeštu ili negdje u planine u Austriju
Potrajat će odabir :D kad saznam sigurnu lokaciju javim

hash 17.12.2022. 10:43

Imas i shemu da se stanes u nekoj garazi van centra, a uz stanicu metroa ako ne mislis koristiti auto u gradu.

ALiEN17 23.12.2022. 23:07

Da jos malo gnjavim ove koji su bili u Pragu... Google maps mi (iz Istre) daje tri različite te mogucnosti za put... Neki idu preko Linza, Graza, neki preko Brna, a neki ga zaobilaze, a GPS app Sygic kombinacije toga svega :D kojom rutom je najpametnije ici?

Dali se ko vozio brodom i Vlavom? Mi citamo na fejsu o tome, i domaci ljudi kao i oni koji su bili tamo, uopce ne preporucuju to? Navodno se zbog prolaska s brane bude sat vremena voznje u nekakvom "locku"? Ne kuzimo bas to o cemu je rijec

Taxi koristimo samo provjereni Bolt, ovo ostalo su teske lopine? Ima tamo e-romobila?

Guls 24.12.2022. 08:26

Ja sam isao preko Beča, osobno najbolja ruta.
Vltava mi je bila ok, malo se ceka radi brane (mislim da su dvije bile, nivelacija razine rijeke) ali nije sat vremena. I dobar je dozivljaj. Poneses si cuge i uzivancija.
Pazi se dzepara i laznih prometnih kontrolora u podzemnoj.

Tulio 24.12.2022. 10:07

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3647094)
Da jos malo gnjavim ove koji su bili u Pragu... Google maps mi (iz Istre) daje tri različite te mogucnosti za put... Neki idu preko Linza, Graza, neki preko Brna, a neki ga zaobilaze, a GPS app Sygic kombinacije toga svega :D kojom rutom je najpametnije ici?

Dali se ko vozio brodom i Vlavom? Mi citamo na fejsu o tome, i domaci ljudi kao i oni koji su bili tamo, uopce ne preporucuju to? Navodno se zbog prolaska s brane bude sat vremena voznje u nekakvom "locku"? Ne kuzimo bas to o cemu je rijec

Taxi koristimo samo provjereni Bolt, ovo ostalo su teske lopine? Ima tamo e-romobila?

Prijedlog: kupi SLO vinjetu, i cim prije se ustekaj na SLO autocestu. Meni tu iz smjera Rijeke je to Postojna. I onda dalje Ljubljana - Maribor - Graz - Bec - Brno - Prag.

Ima i druga opcija, preko Klagenfurt - Ceske Budejovice, samo mi se cini da je to ruta koja vise ide kroz planine, pa sad ovisi o dobu godine kada ides, zbog snijega, leda i ostaloga.

Preko Graz-Bec-Brno je cca 70ak km vise i 40ak min manje, jer je sve autoput

ALiEN17 24.12.2022. 13:38

tnx ljudi! :D pičimo ovaj četvrtak ;)

ALiEN17 25.12.2022. 19:20

https://rep.hr/vijesti/financije/aps...naprijed/8366/

ovo je istina? :) znači sada je već kasno da kupujem online vinjetu za austriju?

markotornic 25.12.2022. 20:02

Kupis kao firma

Reedy 25.12.2022. 20:29

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3647368)
https://rep.hr/vijesti/financije/aps...naprijed/8366/

ovo je istina? :) znači sada je već kasno da kupujem online vinjetu za austriju?

Nažalost da, prekasno je. Kupiš na benzinskoj prije granice i tjt

ALiEN17 25.12.2022. 22:30

Cemu ta nelogicna politika Austrije? Kao da je s firmom nesto drugacije...

Je isto tako s vinjetom za Cesku situacija? I dali mogu na bilo kojoj Slovenskoj /Hrvatskoj benzinskoj kupiti vinjetu za Austriju i/ili Cesku?

GRdiamond9A 26.12.2022. 00:06

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3647418)
Cemu ta nelogicna politika Austrije? Kao da je s firmom nesto drugacije...

Je isto tako s vinjetom za Cesku situacija? I dali mogu na bilo kojoj Slovenskoj /Hrvatskoj benzinskoj kupiti vinjetu za Austriju i/ili Cesku?

Na ytu sam vidio da Češka ima automate na granici za vinjete, i da se izbjegavaju kućice koje ih preprodaju

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Paxton 26.12.2022. 00:09

https://edalnice.cz/index.html#/validation
Odgoda pocetka je zbog osoba koje kupe vinjetu, iskoriste je i traze povrat novca (u roku 14 dana). Za Češku toga nema.
Na romobil zaboravi, pola centra je kaldrma.

dinos3 26.12.2022. 15:30

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3647418)

Ja kupio preko interneta vinjete za Mađarsku, Slovačku i Češku 3 dana prije nego što sam išao u Prag i sve uredu prošlo
Ovo za benzinske nisam siguran. Mislim da bi benzinske na autoputu trebale imati vinjete, znam jedino da Inine benzinske van autoputa nemaju vinjete...

Pupo 28.12.2022. 22:37

Bio tko u Amsterdamu skoro? Trebam neki crash course za što vidjeti u jednom danu osim očitoga :D

Pretpostavljam da je vlak najbolja opcija od aerodroma do grada?

tnx

GRdiamond9A 28.12.2022. 22:40

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3648046)

Pretpostavljam da je vlak najbolja opcija od aerodroma do grada?

tnx

Da, na schipholu je stanica za vlak, u gradu si za 15 min

¸Mid 28.12.2022. 22:51

Citiraj:

Autor GRdiamond9A (Post 3648048)
Da, na schipholu je stanica za vlak, u gradu si za 15 min

Nda, red light je sve manji i manji. Ovo su zadnje godine da se posjeti prije kraja...
Pogledati:
1. Muzej Ane Frank
2. Micropia (ako imas malo znanstvenog duha)
3. heineken experience
4. Ice bar
5. Amsterdam lookout
6. van gogh muzej
7. Prehodaj grad i centar

Vlak ili metro do grada. Tesko je fulati. Skini app NS za prijevoz.

ALiEN17 29.12.2022. 10:18

di da na izlazu iz slovenije kupimo vinjetu za austriju? (a da je cijena standard, a ne nekakvo deranje nekakvih "radnji" koje se nalaze "usput" na cesti)

mamikulcic 29.12.2022. 10:32

Pa mislim da bi ih trebalo biti na (skoro) svakoj benzinskoj u Slo... Ja npr. uvijek kupujem Slovensku i Austrijsku na OMV-u u Ptuju, dolazim iz smjera Vž-a.

Cuky 29.12.2022. 10:33

Na bilo kojoj petrolovoj benzinskoj.

andy91 29.12.2022. 10:36

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3648106)
di da na izlazu iz slovenije kupimo vinjetu za austriju? (a da je cijena standard, a ne nekakvo deranje nekakvih "radnji" koje se nalaze "usput" na cesti)

Možeš npr. Petrol benzinska prije ulaska u Austriju. Ali i bilo koji drugi Petrol kroz Sloveniju
https://www.petrol.si/prodajna-mesta...-avstrijske-ac

ALiEN17 30.12.2022. 01:09

Thanks svima ljudi na pomoci!

Maloprije smo stigli u Prag! :D ovo je za mene, koji nisam nikad putovao prije, bio ogroman bad trip i nervoza na max. :D skoro sam halove poceo dobivati...

panoramix 30.12.2022. 05:55

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3648344)
Thanks svima ljudi na pomoci!

Maloprije smo stigli u Prag! :D ovo je za mene, koji nisam nikad putovao prije, bio ogroman bad trip i nervoza na max. :D skoro sam halove poceo dobivati...

Barem si sad u zemlji piva, jedno prije spavanja i anksioznost će nestati :goood:

Royksopp 30.12.2022. 10:10

mi bili u Pragu prije mjesec i pol .
Odsjeli u hotelu Ankora. Da vidiš sve u Pragu ti treba minimalno 7 dana. Htjeli smo vidjeti dvorac, ali bio je zatvoren u popodnevnim satima :(

Imas dva dobra underground kafića. Klopa im je super , čak nije ni skupo. Teško primaju eure pa si bolje zamijeni pare

Mommistake 30.12.2022. 10:16

Bio sam tamo 5 puta, 3-4 dana max je dovoljno.

Čak i oni preporučaju 3 dana itinerer, koji je kao idealan.

Royksopp 30.12.2022. 10:17

Imaju dobar stake house :D

Mommistake 30.12.2022. 10:18

Citiraj:

Autor Royksopp (Post 3648414)
Imaju dobar stake house :D

A to da. :D

Obilazit restorane, to se može i 77 dana. :D

Ali ovako, izlet, da se to u 3 dana obavit.

Royksopp 30.12.2022. 10:25

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3648416)
A to da. :D

Obilazit restorane, to se može i 77 dana. :D

Ali ovako, izlet, da se to u 3 dana obavit.

Mi smo isli na Hardmission i usput htjeli okolo naokolo malo :)

Prag je baš starogradnja, nađe se tu i tamo nešto novije. Karlov most je jeben <3 (isprike na izrazu)

blava 31.12.2022. 15:32

Pitanje jedno,offtopic mozda,refund novaca za avio kartu,tocnije karta za Mauricijus.

Placena je 800 eura,let je za 2 tjedna i sad je nazalost iskrsnulo poslovno nesto i ne moze se nikako transferirati let na drugu osobu,a nude refund od 100-tinjak eura.

Aviokompanija je AirFrance,da li je netko imao iskustva sa povratom tako,jel to svaka aviokompanija ima svoj policy i tako mora biti ili ima neki generalizirani zakon zastite potrosaca jer tih njihovih 100 eura jedva 15% originalne cijene.

Juice 31.12.2022. 16:59

To da su oni otkazali let onda imaš više prava, ovako kada ti otkazuješ, jbg, nemaš neka prava ako nisi platio dodatno za otkazivanje i slično.
Ali čudno da ne daju prebacit kartu na drugu osobu, to mi prvi glas. Inače daju uz doplatu normalno.

Renesis 01.01.2023. 10:00

Ovisi o karti koju si kupio i uvjetima prilikom kupnje. Ako imas onu neku "saver", "eco" ili takvu kartu, onda su uglavnom zamjene iskljucene.

Trebas procitati kroz uvjete za tvoju kupnju i to je to.

Ako je medincinski razlog, onda bi osiguranje od otkaza putovanja pokrilo. za poslovno, ako je "iskrslo" a imao si uredno prijavljen godisnji, ganjao bi preko njih da mi pokriju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:45.