![]() |
kao i za sve ostale standarde... treba drastično pasti cijena da se takvi čipovi počnu trpat u client uređaje. ax ćemo u mobitelima i laptopima imat za 5 godina.
pa dan danas lowend/mainstream mobilni uređaji (laptopi/mobiteli) imaju 1x1 ac čip, valjda jer košta pol dolara manje od 2x2. moj prvi zmartfon (lg g2) je imao 1x1 ac , i 4 godine kasnije xiaomi note 8 pro ima još uvijek 1x1 ac čip. ps - ne kužim potrebu za 500+ mbita na wifiju, ali to sam samo ja. jedno je backbone pa ajde, čim brže to bolje, ali koji će k nekome 500+ nerealnih megabita na nečemu poput mobitela ili laptopa. šta, brže će se učitat poruka na wasapu ili klip na jutubu? |
Za laptop i razumijem, danas ima snažnih laptopa, ljudi skidaju velike igre, možda neki BD film od 50-60GB ili nešto treće što zauzima puno prostora. Ali za mobitele, tablete je potpuno nepotrebno uglavnom.
A i ako plaćaš već, valjalo bi iskoristiti. |
Citiraj:
Iskreno, zašto ne? Što brže to bolje. Ako mi je dostupna ogromna brzina interneta i po smiješnoj cijeni, zašto je onda ne uzeti bez obzira što ti tehnički ne treba. Ima ljudi koji gejmaju, njima je brz internet itekako potrebam jer jedan update igre može iznositi i do 100 GB (ovisi od igre do igre). Uostalom, ako plaćaš 100/100 onda je valjda logično da želiš imati tu brzinu na što je više uređaja moguće. Znači, ne želiš da ti je ta brzina dostupna samo preko kabla, dok su svi drugi uređaji usporeni. Mene je konkretno Wi-Fi natjerao na kupovinu vlastitog routera. S Telseyem, Wi-Fi ne ide preko 40 Mb/s bez obzira kako ti namjestio postavke i koju frekvenciju odabrao, više od toga ne ide. S ovim dobivam 100/100 bez ikakvih problema. Čak i preko 2.4 dobijem 85/85 što je po meni i više nego odlično. Citiraj:
Također, slažem se s tobom. Ako već plaćaš određenu brzinu; zašto stati na jednom uređaju kada to što plaćaš možeš iskoristiti maksimalno na svim uređajima... |
Nije optika al je koaksijalac.
Ima li netko od vas da je Ubee ruter stavljao u bridge mode? Jel treba podesit još nešto osim DHCPa na vlastitom ruter za WAN port? VLAN možda? |
Citiraj:
|
Citiraj:
dal je to optika ili neki drugi drek, ak neko na oko može razaznat |
Izgleda mi kao da je ovo ona žuta trokutasta naljepnica za opasnost od lasera tako da bi trebala biti to optika neka.
|
Citiraj:
kaj će onda ić kroz to, brza optika il nešto drugo? |
Citiraj:
Gigabitna brzina ti ne gine :D |
gg :D
a pošto to uvodi A1, hoće tcom na to isto moć ili samo A1? |
Citiraj:
|
I optika se ne dijeli među operatorima. Samo a1 će pružati usluge preko toga
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ono sto su proveli prije cca 10god je ostalo isto i zapravo pokrivaju manji dio grada. A1 posjeduje svu ostalu opticku/kabelsku infrastrukturu. |
kakav je uopće A1 ? čitav život sam na tcomu pa nemam pojma šta se dešava okolo :D
ak imaš problem, brzo riješe? ljudi po terenu dosta? |
Neupućenima prodaj kabel pod optiku :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Niti sam vidio da reklamiraju to... Čak i tražilica po adresama ima za optiku. Ne znam možda griješim, ali ja ne vidim to uvaljivanje... |
danas se bas cudno ponasa net. kada stavim bilo sto da se skida na steamu nestane promet na svemu. jednako se ponasa kada je pc spojen preko mirka ili direkt na a1 router.
|
Ja nisam primjetio nikakvih problema, a skidao sam i testirao brzinu i ping sve radi ok.
|
Citiraj:
200/20 je max brzina kod nas. Citiraj:
|
vidio sam sad i neke nove ormariće po cesti, onako, čak i nije ormarić nego ormar sa 2 krila :D
200/20 zvuči odlično, sada je 40/6 :D |
E taj ormarić sa vratancima je obično za koaksijalac.
Meni su u ulici ispred kuće u 1/2019 postavili te ormariće i trebao je koaksijalac doć mj dana nakon toga, u međuvremenu doslovno 100m do mene STALA optika. Nakon pol godine javili da imam dostupan HFC. Dakle optika nastavljena od tog zadnjeg stupa do sljedećeg i nakon toga koaksijalac kroz te ormariće stare 2 godine :D I ne, nije super, super bi bilo da je optika, ovak je dobro. Prije sam imao 25/4 :) |
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To uopće nije dobro! Ja imam trenutno 100/100 i to je daleko bolje. Kod 200/20 upload ti zaguši download. Probaj staviti 100 torrenta i onda na to probaj gledati Youtube ili njihov TV. 1000/500 za 30 kuna više je daleko bolja opcija, a tih 30 kuna je zanemarivo jer je kvaliteta, brzina veze i stabilnost višestruko bolja. Što veći upload to bolje za samu vezu. Najbolje je kada je veza simetrična. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39. |