![]() |
meni danas stigla 2 paketa od kojih jedan još nije ni poslan po trackingu, a drugi je u zraku.
Ova dva koja su već para dana na last mile ni traga ni glasa :D |
Dnas stigao paket iz kine narucen 5.4.
Onaj narucen par dana ranije jos nije stigao :D |
Prekjucer sam kupio 4 sitnice s aliexpressa, jucer i danas sam vec dobio jedno 7-8 spam e-mailova koji sadrze phishing linkove, tipa da mi je paypal ugrozen, da obnovim netflix i sl.
Mislim da je kupnja na aliexpresu povezana s time i da se e-mail adrese od kupaca proslijedjuju raznim spam servisima. Rijetko kupujem na aliju, vecinom na ebayu, ali vec sam par puta primjetio spamove nakon kupnje. Sad samo ne znam jel trgovac na aliju moze vidjeti email ili iskljucivo aliexpress ga vidi, ali jadno je to sve. |
trgovac ti ne može vidjeti email, nekako drugačije si ga podijelio
|
jucer dobio na jednu posiljku status:
Citiraj:
da pokrenem dispute ili cekam? |
Trebao bi ti seller opet poslati tj dati novi tracking, posalji mu poruku
|
Citiraj:
|
I meni ta potpuno ista poruka prekjučer...Digao dispute, naručia opet od drugog sellera.
|
Danas stigla narudžba od 17.02.2020, ako sam dobro izračunao, 86 dana.
|
Sada sam isto to naručio iz skladišta iz Poljske. Da vidimo dal kinezi stekaju ili mi :D
|
Xiaomi Mijia 4 tenisice... Kod kojeg sellera traziti?
|
Danas stigao jedan item kojem je status na Departed from Yanwen Facility 2020-03-31 05:06:44
Paket je bio narucen 27.3. Samo nikako da stigne onaj najskuplji kojem se najvise radujem :D |
Meni stigla obavijest da je jedan untracked paketić poslan 18.4. "stigao u državu" prema Cainiao trackingu.
"Optimizirane" informacije: Code:
Arrived at destination country Code:
-Liege-Linehaul Arrival |
Citiraj:
|
Meni sa istim statusom jedan paket stoji od 21.03. i AliEx system mi još uvijek ne da otvoriti dispute za njega jer je unutar roka dostave od 90 dana,
|
ja sam imao pakete iz 2. mjeseca, u prošlu subotu sam napravio 5 disputova i jučer lova sjela već. ostao sam šokiran brzinom alija:D
|
Danas stigao jedan paket kupljen 23.03. i jedan kupljen 11.03.
Kaplje polako :D |
Imam pitanje u vezi aliexpressa i otvaranja disputa jer to nisam do sada radio, slabo kupujem tamo, većinom na ebayu.
Naime, čekam jedan artikl naručen početkom 3. mjeseca, dakle, to će sad biti 3 mjeseca. Otvorio sam dispute i zatražio refund jer mi se ne da više čekati. Nakon toga mi stiže poruka od sellera gdje me moli da zatvorim dispute i stavlja mi screenshot trackinga gdje se vidi da roba "putuje", a zapravo je još u kini. Pretpostavljam da ako zatvorim dispute kako me traži, tada više nemam nikakva prava ponovno ga pokrenuti? Ili da im dam još par dana fore pa tražim aliexpress da se umješa? |
Samo zanemari i klikni Reject na njegovu poruku
|
Nemam te opcije da Reject, ja sam njima dao Proposal da mi daju refund ali oni nisu na to odgovorili službeno kroz Dispute Panel gdje bi se trebala odvijati rasprava, nego šalju privatne poruke.
Malo mi je zbunjujuć cijeli taj sustav, navikao sam na ebay. Pričekat ću još koji dan pa vidjeti šta i kako. |
Citiraj:
Samo čekaj Čang Šlanga da službeno odgovori na dispute. Ti samo trubi goods not received pa nek se on dogovori sa YanwenSunYouKazakhstanPost tko će mu platit za paket... |
Pozdrav svima, na Aliju kliknuo item vrijednosti 49$ i namjerno sam odabrao Spain radi dostave i sveg. Prodavac salje:
1. Because of the COVID-19,the shipping company can not send them to you now. Even if we send it to you, your local shipping company will also not delivery it to you. 2. So in order to protect your and our profit, can you help us to extend the shipping time to 90 days now? 3.We can give you an extra $2 discount when we send the order, the discount will exist until you get the watch. 4. If you do not aggree with us, you can cancel this order, please choose other reasons, we wil accept it immediately. If you really like it, we can choose shipping from China and Aliexpress Standrad Shipping. We will help you to solve the tax, please do not worry. I kaj sad, kaj nije negdje napisano da nije dokazano da nema mogucnosti prijenosa COV putem paketa i sl? Da inzistiram da svejedno pošalje pa šta bude? Ne čeka mi se 90 dana |
A zašto nisi stavio dostavu za HR?
|
Citiraj:
Jesam, u cemu je točno problem s tim? |
Piše da si odabrao Spain, a ona je jedna od najviše pogođenih covidom.
|
Odaberi da pošalje iz Kine pa riješen problem, ionako ti neće doći prije ako odabereš Spain
|
Salje se iz Spanjolskog skladista...
|
Ak ide iz Kine platit cu pdv a to sam htio izbjeci odabirom Spain...
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Odabrah robu iz Spain skladišta, a na trackingu je sve krenulo od Shenzena pa preko Honkonga, Amsterdama i na koncu Frankfurta. No, najvažnije je da nisam platio carinu jer je item bio 55 €. |
To skladiste je cudna prica. Neki dan narucio item s poljskog skladista - dobio NL broj, jos cekam item. Prije toga item sa ceskog skladista - dobio dostavu DHL-om iz Njemacke i jos k tome dostavili u subotu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:14. |