![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Reci cu ti ja kako ce moj proci sa priceangelsa:fiju:
|
Trenutno sam u situaciji:
Citiraj:
Kada mogu očekivat mob, i kakva je procedura? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja njima mogu dostaviti račun mejlom? Igra li ulogu vezano za brzinu obrade ako dostavljam mejlom, poštom ili osobno? Obzirom da sam platio preko PP-a, što im točno trebam dostaviti kao račun? :fala: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prokleti rižožderi sa Geeka. Naručim item i tražim da mi pošalju sa točno određnom pošt. službom. A oni pošalju sa SG nastavkom. Kreteni! Sada mi Slavko ne gine.
|
Tako i Beng. Kažem hocu De na tabletu i oni posalju Se. Tjedan dana kasnije narucim rodaku i posalju s De. Iako i De pocinje zavrsavati kod linica
|
Citiraj:
|
Malo sam zachatao s njima. Nakon što sam im poskidao sve po spisku, odobrili su mi popust od 6 (šest) $ na slijedeću kupnju iznad 100$. Onda sam im objasnio da me njihova greška košta x puta više od tih 6$ pa smo se još malo natezali i onda su mi dali veći popust na slijedeću kupnju.
Pouka: slijedeći put se prvo dogovoriti o pošt. službi, pa kada tvoj zahtjev potvrde mailom, onda ići kupovati. |
Vjerojatno se našao opet neki kreten koji je također išao požuriti stvar sa carine i rekao im da je to također kineski mobitel, ali ovog puta preko njemačke :D
|
Meni zte s geeka stigao u Hr pred tjedan dana, poslan preko DE pošte i uredno završio kod Linića. I još sam osobno nosio račun u Baranimirovu i nisu htjeli mob odmah carinici nego se još tamo kiseli
|
Kad se mobitel pokaže da je stiga u švedsku koliko mu dalje treba da dođe u hrv?
|
Citiraj:
|
Ima netko za preporučiti dobar webshop sa mobitelima, ali iz EU da se izbjegne carina?
|
Imam jedno pitanje : nakon više od dva mjeseca od plaćanja eskalirao sam case na ebay-u i rekao da hoću full refund i ako dobijem item da ga budem onda ponovno platio.
E sad sam vas htio pitati pošto je pošilljka još uvijek u transportu (u pekingu u zračnoj luci) i meni ta pošiljka više ne treba jer sam se "pokrpao" na druge načine da li se ta pošiljka vraća s carine direkt nazad prodavaču ukoliko ja ne dostavim papire za nju u roku od 8 dana ili? |
Citiraj:
Zopo ti šalje iz italije, po dobrim cijenama, ali ti onda bubne 45 dolara poštarinu tako da opet nisi niš ušparao. |
Citiraj:
Kina me malo mući jer onda nema EU garanciju, što mi je bitno... |
Citiraj:
|
Mogu li pokrenuti dispute cisto iz "zlu ne trebalo" situacije? Radi se o tome da sam platio za mob 23.09, kao poslan je 3.10, a kiselio se u singapuru do 25.10, otad stoji na trackingu: "item insert into bag" i "dispacted to croatia", ali moba jos nema a sad je cca 4x-ti dan od uplate (rok za distupe )
|
Pa pokreni ako je proslo 40 dana
|
Pokreni. Ja sam za sličnu situaciju dobio lovu nazad.
|
Dispute se naravno pokrece poslije 40 dana. Ja uvijek pokrenem 43 dan pa nek Zhoao Ming objasnjava Paypalu gdje je zapelo...
|
Kupio na pandi ZTE ali TN još ne radi.
Kako ide procedura sa pdv-om na mob kada dođe, trebam li ja nešto njima predociti tamo na carini ... neki papir ili tako nešto .... |
Ako je SG u pitanju, treba mu par dana da proradi.
Carina će ti tražiti kopiju računa. Najbolje im je dostaviti kopiju PayPal transakcije. |
Citiraj:
Pretpostavljam da treba cekati nekih mjesec dok ne dođe mob .... |
Manje, za cca. 10-12 dana je u HR, a onda će se na carini kiseliti još barem 7 dana. Dobiti ćeš doma poštom obavijest od carine da im dostaviš račun.
|
Trenutno imam ovakvu situaciju:
Citiraj:
Što to točno znači? Dobit ću obavijest pa im moram slati račun ili? Thnx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:32. |