PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

syss 18.10.2011. 12:12

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2002404)
S3 isto jako varira od godine proizvodnje. Novije su se pokazale kako totalno govno na mokrom.

da, čitao sam o tome... ja sam uzeo zadnje godine kad su bile na vrhu adac-a, već iduće godine su bile u predzadnjoj kategoriji.

Pupo 18.10.2011. 13:04

Citiraj:

Autor Guls (Post 2002429)
To definitivno, ali dobra zimska guma glavu čuva. Sve je to u teoriji ok, divno i krasno, nije teško naučiti voziti po takvim uvjetima, no i guma mora odraditi svoj dio posla, koji je najčešće i presudan.

Guma i pametna elektronika auta. Doživio sam situaciju kad sam već maltene odustao i vidio se u jarku, al nakon intervencije valjda svih onih kratica na kontrolnoj tabli, nastavio sam svoje putovanje dalje i rekao drugi put pametnije.

Naravno, nemožeš protiv zakona fizike, al na dosta stvari se da utjecati, što gumama, što teknikom vožnje, što teknikom auta.

jopis 18.10.2011. 13:29

Citiraj:

Autor syss (Post 2002381)
maltene isto koštaju, touring guma i jedna i druga... ne znam koja je razlika moje čiste f1 i gsd3, ali velim bolje se ponaša od fastresponse koja je po meni isto fer guma.

bilo kako bilo iduće godine idem uzet nove, mislim da ću na rainexperta ići.

Nema tu čiste i prljave f1 :D
Nego po vremenu izlaska, tako su se modeli mijenjali, generacije.
F1 gsd2
F1 gsd3
F1 assymetric

Citiraj:

Autor FERRYS (Post 2002383)
Nisam ja baš penzić da sam se muval po cesti ;)
Zaboravil sam još napomenut imal sam i continental premium contact na istom autu koja se isto pokazala puno bolje od gy...

Niti jednegume nisu bile starije od 2 mjeseca kad sam ih montiral na auto osim pilotki na kojima sam kupil auto i continentalki koje sam kupil s drugim felgama...

Nisam ti ni rekao da si penzić, nego brkaš kruške i jabuke.
Premium contact je guma za te tenkove, a opet nije u rangu sa f1 ;) , nego sport contact, koja bi ti se opet 2x potrošila nego premium c.
I druga stvar, što je wolv već spomenuo, sport gume traže dulje zagrijavanje i održavanje te zagrijanosti. To nit su gume za kilavu vožnju, nit su gume za neke hladnoće, jednostavno, treba je znat vozit/iskoristit, onda je vrhunska.

Citiraj:

Autor Guls (Post 2002385)
Ma nabijem taj adac test, 2003 sam kupio GY Ultragrip 7 pa je guma bila užas užasa, a prva na listu ADAC-a.

Dimenzija je 195-55-R15. Ibiza, 86ks.
Svi nešto spominju Michelin Alpin A4, kao jako dobra guma po mokrom i bljuzgi, dosta dugo traje...

Oj bratov školski:D
Guma koja je u cijelom svijetu dobila samo i isključivo vrhunski pozitivne kritike, tebi nije valjala, a ja se evo recimo još vozim na takvoj (ug7), svakodnevno, vozim se i po kiši i po snijegu i po suhom, ko manijak, radim prilično više km od tebe (35-40.000km godišnje), kupio sam ih prije 2g, kao staru zalihu na skladištu, dakle gume koje su stajale i koje ne bi 80% vozača uzelo, ali ja osobno radije kupim pravilno uskladištene goodyearke, nego neko china smeće koje je jučer izišlo iz tvornice.
Al eto, možda si natrefio na neki primjerak proizveden u turskoj ili koji je odstajao negdje nepropisno uskladišten, i eto ti razloga za ponašanje kakvo se tebi događalo na cesti.

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2002530)
Guma i pametna elektronika auta. Doživio sam situaciju kad sam već maltene odustao i vidio se u jarku, al nakon intervencije valjda svih onih kratica na kontrolnoj tabli, nastavio sam svoje putovanje dalje i rekao drugi put pametnije.

Naravno, nemožeš protiv zakona fizike, al na dosta stvari se da utjecati, što gumama, što teknikom vožnje, što teknikom auta.

Ništa elektronika, najvažnija je kočnica u glavi, da vozač ima tri čiste da kad je snijeg/poledica, niska temperatura općenito, treba prilagodit vožnju tim uvjetima, a ne glumit Schumija i mislit, jeee ja imam najbolje zimske gume, abs-asc-dsc-tc-blabla i ne mogu izletit s ceste i proklizati.
Koliko smo samo ekipe s terencima dovukli razbijene u radionu koji su bili baje na cesti, jer on ima 4x4 sa ljetnim gumama, jbš zimske, šta će mu to, kad je 4x4, ili one još bolje, imam 4x4, nove zimske, mogu se vozit 100ku po poledici:hitthewal:

Flood 18.10.2011. 13:43

Citiraj:

Autor jopis (Post 2002553)

Guma koja je u cijelom svijetu dobila samo i isključivo vrhunski pozitivne kritike, tebi nije valjala, a ja se evo recimo još vozim na takvoj (ug7)

Ici ce UG7 sad 4. sezonu gore i samo pohvale,snijeg,led,mokro;)

syss 18.10.2011. 13:51

Citiraj:

Autor jopis (Post 2002553)
Nema tu čiste i prljave f1 :D
Nego po vremenu izlaska, tako su se modeli mijenjali, generacije.
F1 gsd2
F1 gsd3
F1 assymetric

eto onda ja imam gsd3 i oke su mi... čak se dvoumim da zemem njih ponovo ili uniroyalke, ali držanje po mokrom mi je ipak veći plus, a i 195/50/15 profil ako je dobar za ph1 clio sport, biti će dobar i za ph2+ clio 1.2 nesport :)

hoću reći da je sam taj profil overkill za tu mašinu i težinu, pa maltene šta god nakalemiš gore, teško da ćeš ga izbaciti iz takta... naravno ne pričam o kinezima.

jopis 18.10.2011. 14:00

Citiraj:

Autor syss (Post 2002576)
eto onda ja imam gsd3 i oke su mi... čak se dvoumim da zemem njih ponovo ili uniroyalke, ali držanje po mokrom mi je ipak veći plus, a i 195/50/15 profil ako je dobar za ph1 clio sport, biti će dobar i za ph2+ clio 1.2 nesport :)

hoću reći da je sam taj profil overkill za tu mašinu i težinu, pa maltene šta god nakalemiš gore, teško da ćeš ga izbaciti iz takta... naravno ne pričam o kinezima.

Gsd3 je mrak guma za auto tipa reno c.s., za takve je i stvorena:goood:
Overkill za 1.2 nesport, da, nema potrebe za takvom gumom, al lijepo ju je vidit na autu:D A gle, uniroyalke moš stavit za probu, stvarno su gume po kiši odlične, po suhom zaostaju dosta u odnosu na f1, ali na mokrom su carske (ja ih osobno nisam imao, ali sam vozio frendovog golfa sa njima novima gore, u više navrata naravno, i u razl. vremenskim uvjetima).

syss 18.10.2011. 14:33

ma i lijepo vidjet, a bogami otvaraju se i nova vrata divljaštva s njima + osjetno manje naginjanje u zavojima.

sad si mi dao misliti... ne bih baš da mi zaostaju za ovima na suhom :)

Wolverine 18.10.2011. 22:35

BojanZD 18.10.2011. 22:47

Svaka čast, al već par godina bljujem na svaki audi koji vidim jer više ne kužim jel A4 ili A6 il A8..ko jaje jajetu sliče, a vidim da se i BMW prodao??
Čini se da ću sad duplo rigat!?

Wolverine 18.10.2011. 22:54

Ma meni je E46 još uvijek najljepša i najdraža trojka bez obzira na sve njene mane. No isto tako je činjenica da će se ekipa i na ovaj novi dizajn naviknut s vremenom.
Mislim, pa kaj smo radili kad je izašao A6 C5 linije :D
Ili kad je došao BMW E60 nakon E39 :D

hammer_of_thor 18.10.2011. 22:56

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 2003041)
Svaka čast, al već par godina bljujem na svaki audi koji vidim jer više ne kužim jel A4 ili A6 il A8..ko jaje jajetu sliče, a vidim da se i BMW prodao??

Ček a šta bi trebali? Napraviti ružan auto da daju običnom i neukom narodu i lijep auto dati onima dubljeg džepa, pa da se razlikuju? :)

Poanta i je da auto srednje klase izgleda "bolje nego što treba", da izgleda kao auto iz više klase.

Tko ima para za novi A8?
A ako A4 izgleda gotovo jednako dobro, te je puno pristupačniji, ne vidim u tome ništa loše, naprotiv, to je hvale vrijedan podhvat. :)

>>>KUKY<<< 18.10.2011. 23:34

@bojanzd
Bash to. Svi su prelsicni.
Da se mene pita uzeo bih e46 sa 193 ks , ubacio plin unutra (nema se :) ) i gusto u najboljoj unutrasnjosti (po mome) dok se vozim na poso, u svatove, na party...bilo gdje

MAGARAC 18.10.2011. 23:36

Hammer,
Ima ih dosta sto imaju para za A8 ali bas ne prolazi kod nas kao sedmice i S klase. Danas sam bio na skupstini jedng dionickog drustva na koje su se sletili direktori iz 20tak firmi i bilo je svega na parkingu medu ostalima 3 nove 7mice, 1 S klasa, pheaton, X5 i par Hondi ali Audijiu ni traga..Neki dann sam bio isto na slicnom dogadaju i ista stvara, osim jednog RS6 kojeg nebi ni skuzio da je RS6 da nisam slucajno vidio velicnu prednjih diskova pa sam tek onda poceo uvidat ostatak.
Meni zadnji A4 bolje izgleda nego bilo koji do sad..Straznja svjetla i njuska su mi predobri ali daleko od toga da 3 ne izgleda dobro.

jopis 19.10.2011. 00:21

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 2003041)

Bojane, slažem se za a4 i a6, al prijatelju ts-ovski, ako ne vidiš razliku između a8 i bilo kojeg drugog audija limuzine, hitno kod optičara.

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2003050)
Ma meni je E46 još uvijek najljepša i najdraža trojka bez obzira na sve njene mane. No isto tako je činjenica da će se ekipa i na ovaj novi dizajn naviknut s vremenom.
Mislim, pa kaj smo radili kad je izašao A6 C5 linije :D
Ili kad je došao BMW E60 nakon E39 :D

E46 je i ostat će najdraža trojka :)
A nakon E39 (a bome i E38) niti jedan bmw nije i neće biti tako i toliko lijep i srcu drag. Kakav E60, ne dolazi u obzir....
Pogledaj samo ovo ili ovo:goood:
Svevremenski dizajn, neponovljiv....

hammer_of_thor 19.10.2011. 03:24

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2003098)
Hammer,
Ima ih dosta sto imaju para za A8 ali bas ne prolazi kod nas kao sedmice i S klase. Danas sam bio na skupstini jedng dionickog drustva na koje su se sletili direktori iz 20tak firmi i bilo je svega na parkingu medu ostalima 3 nove 7mice, 1 S klasa, pheaton, X5 i par Hondi ali Audijiu ni traga..Neki dann sam bio isto na slicnom dogadaju i ista stvara, osim jednog RS6 kojeg nebi ni skuzio da je RS6 da nisam slucajno vidio velicnu prednjih diskova pa sam tek onda poceo uvidat ostatak.
Meni zadnji A4 bolje izgleda nego bilo koji do sad..Straznja svjetla i njuska su mi predobri ali daleko od toga da 3 ne izgleda dobro.

Ma karikiram, a direktore i menađere odmah izbacujem iz jednadžbe :)
Mogu si i ja priuštiti A8 iz 2005.g. (ili ekvivalentnu sedmicu/S-klasu) :D samo što mislim da ih bolje potrošiti na BMW 3 coupe iz negdje '07/'08 :) :nuts:

A moram priznati da baš nisam primjetio ovaj fenomen uzimanja S klase i sedmice ispred A8. IMHO zadnji A8 (a i starije A8-ice) pobriše pod sa bilo kojim od ta dva :)

Halos 19.10.2011. 08:22

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2003030)

12.,13.,14. sekunda može proć...al ovo kasnije :nono:
Edit: Iss, jel vi ekipa fakat imate novaca ko hammer_of_thor...? Nadam se da nisam jedini sa kolima od iljadu ipo € :D

@wolv - drift dizel meca gore je za 10! ;)

jopis 19.10.2011. 09:18

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2003214)
Ma karikiram, a direktore i menađere odmah izbacujem iz jednadžbe :)
Mogu si i ja priuštiti A8 iz 2005.g. (ili ekvivalentnu sedmicu/S-klasu) :D samo što mislim da ih bolje potrošiti na BMW 3 coupe iz negdje '07/'08 :) :nuts:

A moram priznati da baš nisam primjetio ovaj fenomen uzimanja S klase i sedmice ispred A8. IMHO zadnji A8 (a i starije A8-ice) pobriše pod sa bilo kojim od ta dva :)

Aj ne drobi neartikulirana i neargumentirane bs-ove please, nije ti ovo c.o.d.
U kojem segmentu a8 pobriše pod? Ovjesa (informiraj se malo o bmw-ovim ovjesima). Udobnosti i luksuzu (760iL Yacht Edition). Motorima (V12 mercov ili V12 twin turbo u bmw-u naspram vw/audi izmišljotine od W12). Itd.
Da se razumijemo, to je sve Premium segment, i tu nema lošeg automobila, sva tri su to (uz recimo LS600h i još poneke druge 'autiće' tog ranga), vrhunski automobili. Napisati da bilo koji pobriše pod sa ikojim drugim tog ranga, je u najmanju ruku na razini klinje od 10g.

Citiraj:

Autor Halos (Post 2003237)
12.,13.,14. sekunda može proć...al ovo kasnije :nono:
Edit: Iss, jel vi ekipa fakat imate novaca ko hammer_of_thor...? Nadam se da nisam jedini sa kolima od iljadu ipo € :D

@wolv - drift dizel meca gore je za 10! ;)

Nisi jedini, ima nas još koje je recesija pogazila i srozala na takve aute, nakon svega lijepog voženog/posjedovanog u životu:hitthewal:
(a i što se uvaženog kolege čekića tiče, i on radi za 5-6k kn plaće i vozi fikusa, a kredu može danas svatko dobit pa reć vid me što sam baja kaki afto vozim:roller:)

Ivo_Strojnica 19.10.2011. 09:23

Ne brini se halos, ja vozim renault 4. :D
I koliko god para ima, jedino šta će se dogoditi jest da ću moddati malenu rugobu. :D
Nijedan auto ne ulazi u zavoje ko malena rugoba! :D

Wolverine 19.10.2011. 09:38

Citiraj:

Autor jopis (Post 2003147)
E46 je i ostat će najdraža trojka :)
A nakon E39 (a bome i E38) niti jedan bmw nije i neće biti tako i toliko lijep i srcu drag. Kakav E60, ne dolazi u obzir....
Pogledaj samo ovo ili ovo:goood:
Svevremenski dizajn, neponovljiv....

Da, da, to su definitivno zadnje prave hard core BMW serije (38/39/46) čiji dizajn neće ostarit. Pa pobogu evo praktički u dvorištu mi stoje svaki dan E30 i E32 i to su, meni barem, još uvijek lijepi auti tj tipičan BMW.
Ovo danas je limunada ali opet navikneš se.

I da, E46 forever :)
http://www.bmwblog.com/wp-content/up...BMW-M3-CSL.jpg
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/m3-csl.jpeg
http://www.bmwblog.com/wp-content/up...13701_1024.jpg

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2003272)
Ne brini se halos, ja vozim renault 4. :D
I koliko god para ima, jedino šta će se dogoditi jest da ću moddati malenu rugobu. :D
Nijedan auto ne ulazi u zavoje ko malena rugoba! :D

Pod 45° :)
Ukenjao sam se prvi put kad je kolega uletio u rotor s četvorkom i nas troje nutra :D

Citiraj:

Nadam se da nisam jedini sa kolima od iljadu ipo € :D

Nisi nisi, ne brini, ja vozim Kiu :D

zkljaja 19.10.2011. 10:25

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2003282)

Nisi nisi, ne brini, ja vozim Kiu :D

Sorento, 2009., full oprema :roller:
Vise se ni Kia ne podrazumjeva pod jeftin auto vec ih ima i fajn skupih :D

eh da je para da se ovo uzme, nikakva m3 kockica mu nemoze bit ravna jednostavno :D

1v@n 19.10.2011. 11:01

Citiraj:

Autor papčić (Post 2003343)
eh da je para da se ovo uzme, nikakva m3 kockica mu nemoze bit ravna jednostavno :D

Kako mu ne može biti ravna, na kockama su radili i gore seljo tuninge :roller:

E30 325ix

hammer_of_thor 19.10.2011. 12:44

Citiraj:

Edit: Iss, jel vi ekipa fakat imate novaca

Ma kojih crnih novaca? :D
20-25k € je u igri, od toga bi 15-20k bilo "staro za novo" i kakav kraći kredit :D

Citiraj:

Autor jopis (Post 2003269)
Napisati da bilo koji pobriše pod sa ikojim drugim tog ranga,

Za Boga miloga, dal u svakom postu moram pisati karikiram. :no2drug:
Razliku između ovjesa kod ta 3 auta će primjetiti ravno 1% vozača.
O motorima uopće neću pogotovo ne o bijesnim V12.
Svaki motor u entry dijelu premium klase je dobar, dakle V8 za "smrtnike" (3,7l, eventualno 4,2l kod Audia i ekvivalenti kod ostalih)

Citiraj:

Autor jopis (Post 2003269)
(a i što se uvaženog kolege čekića tiče, i on radi za 5-6k kn plaće i vozi fikusa,

Vozim Focusa sa kojim sam prezadovoljan ;)

A auto sigurno nebi kupio zbog "look at me" fenomena koji Hrvati imaju nego zbog sebe i ljubavi prema autima ;)

MuroF 19.10.2011. 13:32

http://http://www.youtube.com/watch?...yer_embedded#!

ovo nema ni 7, ni A8 ni S-klasa.. :D

zkljaja 19.10.2011. 20:40

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2003381)
Kako mu ne može biti ravna, na kockama su radili i gore seljo tuninge :roller:

E30 325ix

Kakav seljo tuning, to je original 2.5 16v Mercedesov bodykit. Jedino kaj boja, felge i obrve nisu bas najbolji izbor (a volan bi zapalio trenutno). A za kockicu ti ne radi link...

syss 19.10.2011. 23:44

krepala mi nightbreaker h7 i kupio neki 20kn mega white xenon u intersparu čisto da imam danas navečer do v. gorice se odpeljat... dobio sam mega zelen far :D :D :D

katastrofa čista.

Wolverine 19.10.2011. 23:54

I koliko je dugo trajala?

syss 19.10.2011. 23:56

ma 2h je na autu... dobro to što traje, nego što daje kompletan rainbow spektar iz fara.

ide to prvom prilikom van i uzimam bosch 90+.

Wolverine 20.10.2011. 00:00

Mislim na Osram :D

syss 20.10.2011. 00:04

:konj: :D

najduže od svih tih nabrijanih... imao gt150, extreme 80, silvervision i sad ove s kojima sam najzadovoljniji do sada.

međutim nightbreaker plus je preskup, a isti vrag ko i bosch 90+ kojeg sam vidio za nevjerovatnih sub-200kn za par.

Wolverine 20.10.2011. 00:17

Ma meni set iz Getroa za 50 kuna radio 2 godine prije neg su crkle. :D
A obične Valeo/Bosch isto tak po dve godine. Ne znam zakaj bi dal 200+ kuna za dve H7.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:42.