![]() |
|
|
|
Koji riff na 2.03. .... |
Savrsenstvo. Naprosto,nema bolje stvari :D. kakva atmosfera jebote. |
Jep, strašan bend i hebenica pjesme imaju. Jedino mi baš pjevač nije po ukusu, ali gitaristi su zato savršeni. Vidi se da Adam D radi s njima. :D
|
Jebiga,nemre sve biti po ukusu :D.
Nije vokal sve u tome ;). |
Spiderbait - Black Betty
|
Vokal misli da ima krila ako nosi majicu Misfitsa. Piše da je osnove postavila Sepultura (wiki), ovo danas je blijeda kopija, više sličnosti dijele sa Offspringom nego sa nevedenim ex-thrasherima. Kompresija i opleti po efektima, dok vokal glumi onog iz publike sa Under Siege (Live in Barcelona) koji je letio sa nosača dvorane na pit... unfall. Shvaćam, to je obilježje čitavog podžanra. A to da nije vokal sve u tome, prošlost je pokazala suprotno.
Kako se to radi... barem je zrelija publika. |
Citiraj:
AILD su se poprilično digli od svojih početaka. Puno su više melodičniji, pršte od energije. Ali vokal je baš jedino što je u bendu na nivou kak spada, iako ni meni ne odgovara taj stil scream/growla, on se debelo trudi. Gitaristi su im baš mlohavi i bez ikakve tehnike. Tu i tamo koji sweep i tapping, ali da su nešto dobri, pa i ne baš :) . No opet, poprilično močan bend, tim bolje što dokazuju da i ne trebaš imati vrhunske glazbenike da bi pravio dobru catchy mjuzu. Gitaristi im nisu Schuldiner i Darrel, niti je bend Nevermore ili Death, ali da su močni, i da znaju prašit sa zavidnom energijom - znaju. |
Citiraj:
|
Močno zvuče, odlične melodije, ali da izražavaju neki talent (barem u sviranju u bendu), pa i ne baš.
Pogledaj baš koliko je jednostavna zapravo gore navedena pjesma: http://www.youtube.com/watch?v=tfWZJEeBxYE Predobra pjesma, predobro zvuči, ali da je zahtjevna... come on :D Samo da se razumijemo, volim AILD, sviđa mi se melodija glazbe koja je otišla u tom smjeru (ne nužno i bendovi, ali same melodije - da), nakon što su im Lamb of God, Shadows Fall i KSE utabali put, ali da je to neka prezahtjevna glazba, pa i nije :) Nakon tako nečega poslušaš Nevermore i takve stvari ti se čine kao dječija igra, pogotovo nakon Loomisovog sola u toj stvari :) (stvar je u desnoj ruci, sviranje samog tona je lagano ako ga znaš istrzati :) ) |
|
|
Citiraj:
|
Hvala Bogu - ne. :D
Ali sam mladost proveo u izlascima sa društvom, od kojih je brat-bratu bilo 4 gitarista :D (i to yebački dobra gitarista, da se razumijemo, ne ona "znam 2 akorda ergo znam svirat" gitarista :D ) Ono let's start a band i te fore, pa je tema 80% razgovora bila... gitara :hitthewal: A to je nočna mora za slušati :D , znao sam ih tak napit samo da ušute o gitari i počnu o normalnim stvarim :D Zato sam sad proklet nadprosječnim znanjem o svem vezanom za gitaru (nažalost), sve magnete, sva drva, sve proizvođače i večinu modela, sve vrste sviranja, istrzavanja, downsweepa, upsweepa, tappinga, arpeggia i štimanja gitara da zvuče kao bas :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nije ti to RATM, SOAD pa i KSE, prva dva su relativno laka za svirati i početniku, ali se ne mogu uspoređivati sa težinom svirke AILD. Citiraj:
Bez ikakve tehnike, pa jel ti slušaš/čitaš sebe. U najmanju ruku smješna izjava, ako ne i glupa. Citiraj:
|
|
|
|
Michael Jackson - Earth song
IMHO jedna od najboljih pjesama svih vremena. Za onih par koji ne znaju, dio spota snimljen je na našim prostorima za vrijeme Domovinskog rata. |
Citiraj:
Makar da pokazuju bolje sviranje, to je definitivno, pošto sam svoje frendove gledao kak sviraju Kažem AILD može imati i najbolje gitariste na svijetu, ali oni tu klasu ne pokazuju u svojim stvarima - samo toliko Citiraj:
Opet, gdje si uspio pročitati da je tako nešto rečeno? Citiraj:
Citiraj:
Vjerovao ili ne. Desna ruka odnosno istrzavanje je najvažnija stvar za savladati u ovoj vrsti glazbe. Citiraj:
Citiraj:
Bolesno dobro, ali not my type Citiraj:
:D Citiraj:
Uj, jedna od močnijih pjesama tog doba. Koliko sam samo Wolfheart puta poslušao, perfektan album, makar je bend totalno otišao u krivom smjeru nakon njega |
Ja budem s Orianthi samo dodal ulje na vatru.:D
Citiraj:
Ne znam kog vraga Parkway Drive (Australija:)) čeka s njezinim angažmanom na svojim albumima, prije nego ju cijela metal(core) scena otkrije i otme za sebe.:) |
|
to je prava grupa Rawen....melodicnost do jaja
|
|
Limp Bizkit - Walking Away + Why Try
Nove stvari spremljene za nadolazeći album Gold Cobra (koji izlazi tokom 2011.) zvuče (bar IMHO) i više nego solidno. Trebalo im je "samo" deset godina da se srede, da se Fred prestane preseravati i pričati sranja i da napokon nastave di su stali sad već davne 2000. s albumom Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water. Uz Korn i njihove albume Korn, Life Is Peachy, Follow the Leader i Issues, Limp Bizkit je bil obavezno nu-metal štivo na prijelazu stoljeća. Nažalost oba benda su krenula u samo njima znanim smjerovima dolaskom u 21. stoljeće. Limp Bizkit se totalno pogubil, dok je Jonathan još i imal vredu stvari na tada novim Untouchables i Take a Look in the Mirror albumima, ali sve to je bila mlaka voda u usporedbi s genijalna prva četiri albuma. Po svemu sudeći, Fred sa svojim bendom ima velike šanse da se vrati na stare staze, ali Korn i dalje izdaje bezvezne albume.Korn u vrijeme kad su valjali. Korn danas. Nebo i zemlja. |
narodni radio - severina - dalmatinka ....
|
|
|
|
|
Za dobro jutro uz kavicu :kafa::
The Shapeshifters-Little Green Man |
Rob Dougan - Furious Angels
http://www.youtube.com/watch?v=jtAmFKaThNE |
|
|
|